Pokazuje rezultate 1 do 50 od 245

Tema: koloidno srebro

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj marta31 prvotno napisa Vidi poruku
    magnezij-klorid nigari granule-dodatak prehrani (na stražnjem dijelu pakiranja piše: poboljšanje metabolizma i probave, nadoknađuje nedostatak magnezija, važan je za zdravlje zuba, odličan laksativ, pomaže živcima i mišićima za prijenos impulsa, brine o ravnoteži elektrolita...), uz ovo ide i uputa o doziranju po dobnim skupinama...dakle, ne pijemo obloge nego se zaista pije magnezij-klorid otopljen u vodi... i da, kupuje se u ljekarnama, u svim ljekarnama...ali tema je koloidno srebro pa se ispričavam na off-u...
    a kad sam spominjala časopise nisam mislila na Gloriu, Moju sudbinu i sl. nego na najpoznatiji časopis Vaše zdravlje koje dobiva i dijeli također svaka ljekarna...
    Sve blagodati koje navodiš za MgCl2 su ustvari blagodati magnezija. Ne mora biti nužno u obliku klorida da bi djelovao. Može ga se uzimati kao oksid ili kao magnezij vezan za neku organsku kiselinu (vidjela sam u prodaji Mg-citrat). Svaki taj oblik neštetan je za per os upotrebu. Čvrsto stojim iza toga da se MgCl2 ne bi smio piti, a što se transdermalne primjene tiče-zaista ne znam kakva mu je resorpcija.

I, ne, nisi u pravu: ne drže ga sve ljekarne. Skidam kapu onim magistrama koje ga ne žele prodavati pacijentima.
    Što se tiče časopisa koji se dijele u ljekarnama-potpisujem MartinuP.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Čvrsto stojim iza toga da se MgCl2 ne bi smio piti
    mim, pls, možeš li ukratko napisati što se (negativno) događa ako se pije? Pije ga dosta ljudi koje poznam (među njima neki meni jako bliski) pa sam zabrinuta.

I prije su pili magnezij za tegobe koje imaju, ali im je samo ovaj oblik magnezija pomogao. Tnx!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    mim, pls, možeš li ukratko napisati što se (negativno) događa ako se pije? Pije ga dosta ljudi koje poznam (među njima neki meni jako bliski) pa sam zabrinuta.

I prije su pili magnezij za tegobe koje imaju, ali im je samo ovaj oblik magnezija pomogao. Tnx!
    Kopiram jedan dio svog posta s teme o MgCl2 na Nekonvencionalnoj medicini.
    MgCl2 -----> Mg2+ + 2Cl-

Dakle, na jedan korisni ion magnezija dobivaju se "gratis" dva nekorisna/štetna iona klora. Njega ionako imamo dovoljno u želucu, a sjeti se da su upravo ti ioni djelatna tvar kloridne kiseline koja tako lijepo izbijeli wc-školjku. Pa... bi li je pila?
    MgCl2 bi mogao biti najiskoristiviji oblik magnezija, ali svejedno smatram da nije za per os primjenu. Tvoji koji uzimaju magnezij možda su ga cijelo vrijeme pili podoziranog (ako je manje od 400 mg onda je daleko ispod doze koja može imati učinka), možda su uzimali preparate čiji sastav ne odgovara deklaraciji...

Mujica, nikada nisam pila koloidno srebro, ali ga godinama koristim topikalno: kod fotodermatoze, ugriza komaraca, porezotina, opekotina, jednom kod granuloma (nisam ga pila nego držala nekoliko minuta u ustima), za kapanje nosa i ispiranje grla kod viroza i bakterijskih upala... Popila bih ga također kad bi imala bilo kakve zdravstvene tegobe za koje bih mislila da koloidno može pomoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •