Dragi moji roditelji, zz mlt djece :D (izraz samohran se zakonski koristi samo ako drugi roditelj nije živ ili se odrekao roditeljskog prava)

Vrijeme je za moj kvartalni update s naše strane borbe s pravosuđem, za oni koji su tek na početku da znaju što ih čeka, a za one koji su dalje od nas, da nas savjetuju . Dakle....

- uvjetna od 10 mjeseci za neplaćanje alimentacije nakon 3 godine čekanja napokon opozvana 20.2.
- uložio je naravno žalbu, a ja sad pišem "podnesak, tj odgovor na žalbu okrivljenika" (iako mi naravno do sad nikad nitko nije rekao da se to može )
- podnesak pišem jer sam slučajno saznala da Županijski, prije nego što uopće preuzme žalbu na čitanje, od ODO-a traži (a ostalim strankama daje za pravo), da se očituju na žalbu.
- Koliko sam saznala, taj zaključni podnesak stranaka ima najveću težinu pri odluci županijskog da li žalba osnovana ili ne. ....eto ja pišem!!!!
- CZSS je u međuvremenu tražio uvjetnu zbog ogluhe i pustio vrhu za ono što su oni plaćali umjesto njega
- napominjem da sam namjerno pustila CZSS da digne tužbu, nakon što sam je ja već digla jer sam htjela da se vode 2 odvojena spora i s time 2 odvojene presude, tako da ne može tražiti njihovo spajanje - drugom prilikom ću objasniti zašto.
- privremenu alim. primam sad već 4 i pol godine. zašto? jer mi je jedna pametna pravna glava savjetovala da ne pitam CZSS zašto je to tako, dk god plaćaju, već čekam dok se sami sjete obustaviti plaćanje. Naime, ako oni plaćaju umjesto njega, sve njemu moraju naplatiti a ne smiju zakonski meni pa ja mudro šutim
- gospodin BM naravno nije sjedio prekriženih ruku, već je lijepo pustio žalbu kod CZSS zbog navodnog zlostavljanja i navodnih sprječavanja u održavanju susreta?!?!?! grrrr
Kao pojašnjenje napominjem da ne želi dolaziti po djecu kroz tjedan, jer mu se ne da trošiti gorivo, a CZSS je rekao da mu ja branim da dolazi. Ajd sad dokaži da mu ne braniš grrrrrrr
- kao rezultat CZSS sad traži psihološko vještačenje djece i ispitivanje uvjeta života (sad su se sjetili provjeriti kako nam je a u 6 god nikad nisu ni izašli na provjeru uvjeta kod nas), da bi utvrdili da li ja djeci branim kontakt s ocem i da li ih netko zlostavlja - sve samo na temelju njegove izjave (i tete koja radi u drugom CZSS)
- na vjestacenje naravno djecu moram voziti ja jer on stedi gorivo i ja moram dokazati da on nije zelio dolaziti po njih, umjesto da on dokazuje
- jos je gospodin BM sudu poslao dodatak na žalbu s napomenom da traži " rad za opće dobro" umjesto zatvora, jer je mama "pod istragom" CZSS radi mogućeg zlostavljanja, pa je on jedini koji se može brinuti o djeci te s time predlaže da se alimentacija naplaćuje meni i on "prebija" sa mnom.

Dakle
1 nije nas prijavio zbog dobrobiti djece, vec da bi dobio uštedio novce.
2 nije bitno da sam nevina, vec samo da CZSS na temelju njegove izjave misli da nisam
3 nije bitno da se djeca normalno razvijaju, da prolaze sa 5, da su socijalno osvjestena i da sami vise ne zele ici kod tate - bitno je tko ti je teta
4 nije bitno da sam mu oprostila zajednicko stecenu u vrijednosti od 200.000, kad nam sad opet duguje 180.000 kn i to samo za alim.
5 Bitno je samo koliko čelične živce imaš i koliko dugo možeš izdržati da te vozikaju bez da odustaneš

Kao sljedeći korak sad čekamo odgovor od županijskog i rezultat vještačenja, ako ga uopće bude jer još nitko iz CZSS se nije javio već su se samo prijetili.
Nekako se pozitivno nadam da će županijski odbiti žalbu i mogućnost da zatvor zamjeni s radom za opće dobro.

Moje sljedeće pitanje glasi: što ako se prvostupanjska potvrdi? što kad odradi tih 10 mj zatvora? što ide nakon toga?
Ako ima tko tako daleko u postupku kao mi, neka nam se molim Vas javi.

lp,

tornadica

PS Veliko hvala štrumfeti i samamama čije postove redovito pratim.