Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Opoziv uvjetne - žalba itd :)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Zbunjena sam.... provjeravam u kancelu telefonski jer nisam u mogućnosti s posla nahodavati toliko stanje predmeta budući
    da mi poznato "neslužbeno" da je bivšem odbijena žalba kao nepravovremena (zakasnio jedan dan, sad navodno ide na fintu u kojem zakonu piše da se računaju sub i nedjelje kao dani da se računaju u rok žalbe; kolko ja pročitala na netu, rok mu isticao jedan dan u tjednu, i nema veze sa neradnim danom, ali je preporučeno poslao jedan dan kasnije nego je morao). Vele mi tamo da je predmet na županijskom, da je žalba stigla, i da je
    primio odbijeno kao nepravovremeno..ja pitam: on se opet ima pravo žaliti na to rješenje? Veli mi ženska: "je pa normalno...ne brinite sve ćete dobiti
    od županijskog suda, ne brinite".....pa on se znači može žaliti još na sve i svašta dok druga strana nema pojma šta se dešava ???!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj strumpfeta05 prvotno napisa Vidi poruku
    Zbunjena sam.... provjeravam u kancelu telefonski jer nisam u mogućnosti s posla nahodavati toliko stanje predmeta budući
    da mi poznato "neslužbeno" da je bivšem odbijena žalba kao nepravovremena (zakasnio jedan dan, sad navodno ide na fintu u kojem zakonu piše da se računaju sub i nedjelje kao dani da se računaju u rok žalbe; kolko ja pročitala na netu, rok mu isticao jedan dan u tjednu, i nema veze sa neradnim danom, ali je preporučeno poslao jedan dan kasnije nego je morao). Vele mi tamo da je predmet na županijskom, da je žalba stigla, i da je
    primio odbijeno kao nepravovremeno..ja pitam: on se opet ima pravo žaliti na to rješenje? Veli mi ženska: "je pa normalno...ne brinite sve ćete dobiti
    od županijskog suda, ne brinite".....pa on se znači može žaliti još na sve i svašta dok druga strana nema pojma šta se dešava ???!!!!
    Ako su mu odbili zalbu jer nije stigla u roku, onda su morali izdati obrazlozenje, odnosno rjesenje da se zalba odbija jer nije stigla u roku i dati mu pravo da u nekom roku (najcesce je to 3 dana) dostavi ZALBU NA ODBIJANJE ZALBE o kojoj ponovno odlucuje zupanijski. Dakle status ti je kako slijedi:
    1. Zalio se
    2. zalba je odbijena jer nije stigla na vrijeme
    3. zalio se da je odbijanje bilo neosnovano
    4. zupanijski odlucuje da li je Opcinski imao pravo odbiti zalbu.

Moguci ishodi:
    1. Zupanijski odluci da mu je zalba neosnovana. Vracaj spis, odes po pecat pravomocnosti i izvrsnosti i cekas da jednog dana sudac izvrsitelj odluci kamo ce iza resetaka.
    2. Ako zupanijski prihvati zalbu na odbijanje zalbe, onda ce se s time samo razmatrati njegova zalba na opoziv. I ta jos uvijek moze biti odbijena (nikad ne gubiti nadu )
    3. Ako zupanijski prihvati i njegovu zalbu na odbijanje zalbe, a potom i njegovu zalbu na opoziv uvjetne, sve se vraca na pocetak.

Moj ishod je bio ona prva varijanta - zato nemoj gubiti nadu i NEMA POSUSTAJANJA

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •