Stranica 40 od 58 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni isto jednom kažu da treba preporuka pedijatra a jednom ne. A meni moja pedijatrica nije htjela napisat mišljenje jer nisam imala preporuku specijalista.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Roko_mama i tvoja pedijatrica je neupućena,sinoć smo bili privatno u specijalista pedijatra kardiologa i rekao je da nepišu specijalisti više preporuke,od prij2mj novi zakon,da to radi samo pedijatar i doktori opće prakse i da je to dovoljno i najjače šta mogu dobit jer on vodi i pregledava moje dijete i on to piše na osnovu nalaza,a specij.odsada samo nalaze pišu.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Mi smo bili prije mjesec dana na komisiji,ušli unutra dvije gospođe sjede,a ispred nijih prazan stol! Od silne dokumentacije što sam im predala oni nisu imali niti jedan papir ispred sebe!
    I onda krene ispitivanje zašto tražimo njegu,ko je rekao da trebamo njegu itd...
    Meni su to gluposti,ako traže da priložimo med. dokumentaciju zašto ju onda barem ne prouče!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ma zamisli!!! ka da si na policiji i skrvila nešto
    jednostavno ti smatraš da treba tvoje diejte njegu i .
    još najbolje da kažeš susjeda Mara mi je rekla da tražim...gluposti!
    neka mi dođu doma pa ćemo pričat,tako kad mi je trudnoća bila u komplikacijama i dokt.opće prakse rekla da im dolazi komisija gledat moje potvrde dal su to stvarno komplikacije,rekla sam joj da ima moju adresu i nek mi dođu doma pa će me vidit kako ležim u krevetu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    Roko_mama i tvoja pedijatrica je neupućena,sinoć smo bili privatno u specijalista pedijatra kardiologa i rekao je da nepišu specijalisti više preporuke,od prij2mj novi zakon,da to radi samo pedijatar i doktori opće prakse i da je to dovoljno i najjače šta mogu dobit jer on vodi i pregledava moje dijete i on to piše na osnovu nalaza,a specij.odsada samo nalaze pišu.
    tak je i nama rekla dermička ali u stilu da većoj djeci ne smiju pisati preporuke, manjoj da. Ja imam preporuku od gastričke, i papre od samo 5 specijalista kod kojih se vodi oj klinac, a ko za inat njegova pedijatrica je na bolovanju do daljnjeg, baš me zanima hoće li mi bilo tko od njenih 1000 ljudi koji je mjenjaju napisati preporuku, jer samo 2 su dete i u naravi vidlo max. 10 minuta u životu.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ma i ja bas rijesavala papire kada nam je pedijatrica odsutna.Zamjena je na potvrdu napisala(prepisala)ukratko sve sa nalaza i na kraju nadodala da se potvrda izdaje na majcin zahtjev?!
    Sta je i vama tako?
    Biti ce zivo cudo ako i procitaju nesto od sve te silne dokumentacije ili moju zamolbu.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a ko za inat njegova pedijatrica je na bolovanju do daljnjeg, baš me zanima hoće li mi bilo tko od njenih 1000 ljudi koji je mjenjaju napisati preporuku, jer samo 2 su dete i u naravi vidlo max. 10 minuta u životu.
    I meni je prošlo ljeto pedijatar bio na godišnjem pa mi je preporuku pisala pedijatrica iz kontra smjene. Rekla je da dođem za dva dana, proučila sve papire i ispunila formular (na nekoliko stranica, vrlo temeljito, izgleda slično kao Nalaz i mišljenje Komisije CZSS-a).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na našoj strani nisu baš tak vredne zamjene( napose ako nisu vidle dete), ali videću rekla je sestra da prije ponedjeljka iza pol 11 nema nikoga u svojoj smjeni na zamjeni, i da trebam doć u našu smjenu.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj ifka prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili prije mjesec dana na komisiji,ušli unutra dvije gospođe sjede,a ispred nijih prazan stol! Od silne dokumentacije što sam im predala oni nisu imali niti jedan papir ispred sebe!
    I onda krene ispitivanje zašto tražimo njegu,ko je rekao da trebamo njegu itd...
    Meni su to gluposti,ako traže da priložimo med. dokumentaciju zašto ju onda barem ne prouče!
    Ja jednom prilozila 5 nalaza od najstarijeg do jednog od prije par dana. Oni mi odobre na temelju starog nalaza, daju mi samo tri mjeseca s uputom da donesem NOVE nalaze. Nakon tri mjeseca trazim opet, e odbiju me po istoj dijagnozi i kazu to nije nikakvo ostecenje. A cijelo to vrijeme stanje i dijagnoza nepromjenjeni

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Stiglo. Njega krece sa 30.4. Pise da je novo vjestacenje u studenom a da papire predam 30 dana prije. Jel mi onda njega do 1.11. ili 30.11. obzirom da je vjestacenje u toku 11? :/
    Sutra idem u Zajinu, samo formular i rjesenje mi treba ili jos nesto?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako prvi puta nosiš u Žajinu a ne na produženje mislim da ti onda treba i:
    - preslika osobne
    - preslika tekućeg ili štrdnog računa
    - uvjerenje o prebivalištu

Bolje da nazoveš prije nego odeš. Broj je 01/4595-500, to je Odsjek rješavanja o pravu na doplatak za djecu.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

predala sam sad u 2.za cenzusno al jos nemam rjesenje Znaci opet sve te papire.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa ako si predavala za cenzusno onda mislim da ne trebaš jer ih imaju tamo. Samo ponesi onaj papirić koji si dobila kad si predala da pogledaju tvoj predmet. U svakom slučaju bolje nazvati pa biti siguran.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači njega ti ide od kraja porodiljnog, ako te ovi otkantaju u Žajinoj da si prerano došla reci bolje da stoje papiri kod njih, pa nek isplate od kad treba.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa bas. Samo ne kuzim ovo do kada je njega :/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Stiglo. Njega krece sa 30.4. Pise da je novo vjestacenje u studenom a da papire predam 30 dana prije. Jel mi onda njega do 1.11. ili 30.11. obzirom da je vjestacenje u toku 11? :/
    Sutra idem u Zajinu, samo formular i rjesenje mi treba ili jos nesto?
    Predajes u listopadu, njega traje do kraja studenog.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

O supac onda nisam dobila 6 nego 7mjeseci

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je prošlo ljeto pedijatar bio na godišnjem pa mi je preporuku pisala pedijatrica iz kontra smjene. Rekla je da dođem za dva dana, proučila sve papire i ispunila formular (na nekoliko stranica, vrlo temeljito, izgleda slično kao Nalaz i mišljenje Komisije CZSS-a).
    prije 6g je i moja ispunjavala formular. sada je na obicnom papiru pretipkala ono sto sto su napisali specijalisti.
    meni su oba specijalista napisala preporuku. i pedica je to ponovila.
    iako su mi preko telefona rekli da ne treba od pedijatra.

vidim da je i dalje da se ne zna ko pije, a ko placa.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Jaffa čestitke, jeli možeš reči na osnovu koje dijagnoze si dobila produljenje!

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Predala sam za distoni,atopijski i astmu. Sad cekam onaj drugi papir gdje ce pisat sta mi treba za novo vjestacenje pa cu znat za sta sam dobila.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Evo sad citam, jucer mi je mama preko telefona Pise da trebam donjet nove nalaze alergologa i fizijatra, znaci vjerojatno sve skupa je utjecalo.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

preporuka moga pedijatra nije niti na A4 papiru nego kao ispričnica u školi,pretipkao par rečenica,počeo sa urednom trudnoćom...nalaze je proučio 2min,a do sada kad smo bili na redovnim pregledima uvijek je mene pitao da mu objašnjavam šta kardiolog kaže....

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

koliko se čeka rješenje na žalbu?
    prvo rješenje sam čekala ravnih mjesec dana

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    koliko se čeka rješenje na žalbu?
    prvo rješenje sam čekala ravnih mjesec dana
    60 dana im je rok da odgovore na žalbu

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pozdrav evo imam jedno pitanje naime rodila sam treće dijete 1mj ranije,tražila produljenje rodiljnog dopusta i dobila mjesec dana što bi bilo do 26.07 .Obzirom da je treće dijete i ima distoni sindrom zanima me mogu li ja tražiti njegu djeteta tako da ostvarim veće primanja+doplatak a zatvoriti porodiljni koji bi me išao do treće godine.
    Ionako nisam planirala ostati tri god. doma već kad dijete prohoda i malo ojača otprilikesa njegovih 16 mj. bih išla raditi .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tomma prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav evo imam jedno pitanje naime rodila sam treće dijete 1mj ranije,tražila produljenje rodiljnog dopusta i dobila mjesec dana što bi bilo do 26.07 .Obzirom da je treće dijete i ima distoni sindrom zanima me mogu li ja tražiti njegu djeteta tako da ostvarim veće primanja+doplatak a zatvoriti porodiljni koji bi me išao do treće godine.
    Ionako nisam planirala ostati tri god. doma već kad dijete prohoda i malo ojača otprilikesa njegovih 16 mj. bih išla raditi .
    Možeš tražiti , ali ti komisija mora odobriti.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

pa da tražit ću ja samo me zanima da li je netko imao sličan slučaj i da li mu je odobreno

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Bok cure,! Molim vas pomoc. Ovako, starijem djetetu, 3,5 god je dijagnosticirana purpura i artritis. E sada, to se sve izdogadjalo taman kada mi je istekao porodiljni tako da sam sada vec na bolovanju sa niti jednim radnim danom pa ce mi placa za ovaj mjwsec navodno biti koma jer se uzima prosjek zadnjih 6 mjeseci, a to je bilo 2.400. No dobro. Ono sto mene zanima je da li mogi traziti dopust za njegu djeteta bar 3 mjeseca. Naime ona ne bi smjela sada neko vrijeme u kolektiv jer i najmanja viroza joj moze biti okidac za povratak bolesti. Kolike su mi sanse a dobijem njegu ? Ukolko mi odbiju njegu koliko mogu biti na bolovanju s njom' da li mogu koristit i stari i novi godisnji s obzirom da sam bila na porodiljnom do prije 10 dana. Ne znam kaj da radim jer se sve zakompliciralo, pomozite molim vas.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možeš ić na stari go, možeš koristit i novi, sad dal će ti dat njegu, ovisi kad predaš papire i kad ti netko odluči dati to pravo, ali treba predat papire.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Trebala bi traziti suglasnost poslodavca za rad u skracenom radnom vremenu zbog njege. Molim pomoc, na koji clanak u zakonu da se opozovem?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ideš li s njege na srv, ili tražiš da od sad bude srv, ja nisad nisam gledala nikakvi zakon, tražila sam poslodavca da mi to izda, to kod nas mora potpisati direktor, pital je kaj ak ne potpiše,rekoh mu ne moraš, ali to znači da će se moje pravo ostvariti ne sad nego za mjesec dana, tak da je uvijek potpiso

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Istjece mi njega pa bi predala nove nalaze i trazila skraceno radno vrijeme.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ideš li s njege na srv, ili tražiš da od sad bude srv, ja nisad nisam gledala nikakvi zakon, tražila sam poslodavca da mi to izda, to kod nas mora potpisati direktor, pital je kaj ak ne potpiše,rekoh mu ne moraš, ali to znači da će se moje pravo ostvariti ne sad nego za mjesec dana, tak da je uvijek potpiso
    Ja isto to moram tražiti poslodavca. A što ako mi se bude izmotavao oko potpisivanja suglasnosti?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ta suglasnost je i u formi:

potvrda kojom se potvrdjuje da je forumasica zaposlena na puno radno vrijeme u firmi toj i toj od dana tog i tog.
    potvrda se izdaje radi njege djeteta s posebnim potvrdama.

tako da ti ne treba neka izjava suglasnosti, ona je dana kad je izdana potvrda za tu svrhu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji su jedne godine pisali baš suglasnost, to potpisuje direktor, a ovaj papir kaj je leonisa rekla piše kadrovik.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

njega pise kadrovska, a potpisuje direktor.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ta suglasnost je i u formi:

potvrda kojom se potvrdjuje da je forumasica zaposlena na puno radno vrijeme u firmi toj i toj od dana tog i tog.
    potvrda se izdaje radi njege djeteta s posebnim potvrdama.

tako da ti ne treba neka izjava suglasnosti, ona je dana kad je izdana potvrda za tu svrhu.
    Sto hoces reci? Ja mislim da je potvrda jedno, a suglasnost drugo.
    Imam zahtjev sa hzzo-a za skraceno radno vrijeme zbog njege djeteta gdje uopce nije navedena suglasnost poslodavca.
    I nelogicno mi je da ga uopce to trazim obzirom da je to ipak zbog njege. Obavijestit cu ga svakako. A ta suglasnost... Cak sam cula da nekima to nisu ni trazili na hzzo -u. Vasa iskustva?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovako, kad sam dosla predati papire pitali su me za suglasnost poslodavca. ja sam im rekla od kud sada to jer kad sam ih zvala rekli su samo potvrdu za oboje i svrha izdavanja potvrde dopust radi njege djeteta.
    onda su mi rekli da je to to.

mislim, logicno je, zar ne?
    ako poslodavac izdaje potvrdu radi neke svrhe onda je suglasan s tom svrhom.

uglavnom, predala sam potvrdu sa svrhom i rekli su mi da je to to- suglasnost.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 23.04.2013. at 13:30

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Super
    Posljednje uređivanje od Anastasia 30 : 23.04.2013. at 13:37

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa nema vam se sta poslodavac suglasavati. To je pravo roditelja i moze on dubiti na trepavicama i ne biti suglasan, nitko ga ne pita za misljenje.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa da. i potvrdu ti isto tako moraju izdati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo meni danas javili da će mi odobriti srv, šteta kaj mi nisu prošle godine dali njegu.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam danas dobila rješenje o njezi do 8.godine....
    Što mi je super, ipak je naknada veća za cca 500kn od porodiljne do treće godine.....

S time, da se svake godine treba javiti s novijim nalazima, u slučaju da dijete ozdravi (što se kod nas neće nažalost dogoditi)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas dobila rješenje o njezi do 8.godine....
    Što mi je super, ipak je naknada veća za cca 500kn od porodiljne do treće godine.....

S time, da se svake godine treba javiti s novijim nalazima, u slučaju da dijete ozdravi (što se kod nas neće nažalost dogoditi)
    Odlično. Imas pravo biti do 8 godine , ali komisija odlučuje da li će ti dati to pravo. I nema veze da li će dijete ozdraviti , nekad je dovoljno da bude stanje poboljsano pa da ti prekinu njegu kroz koju godinu ( ali tada ti ostaje mogućnost rada ns 4 sata , to u pravilu dopuštaju manje strogo, ako postoji poboljšanje kod ozbiljnih dijagnoza ).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

odma predaj za uvečni dječji, kopiju tog rješenja

samo charlie da te pitam kak je to sroćeno da si do 8, ja sam bila s najtarijim do 3 i ništa nisam morala donositi, da sam znala da se može svakak bi tražila posle srv.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.04.2013. at 14:39

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

odma predaj za uvečni dječji, kopiju tog rješenja
    Di moram predati?
    Ja inače nema pravo na dječji s obzirom na primanja, ima li to veze?

Ja bih vrlo rado da nam kroz koju godinu nebi bila njega potrebna, uh skakala bi do neba, ali izlječenje od autizma, teško moguće....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Di moram predati?
    Ja inače nema pravo na dječji s obzirom na primanja, ima li to veze?

Ja bih vrlo rado da nam kroz koju godinu nebi bila njega potrebna, uh skakala bi do neba, ali izlječenje od autizma, teško moguće....
    Za dd predajes na mirovinsko, i nema veze sa primanjima dobija se zbog korištenja njege ili rada na 4 sata.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Za dd predajes na mirovinsko, i nema veze sa primanjima dobija se zbog korištenja njege ili rada na 4 sata.
    Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I iznosi oko 830 kn , ako ti nešto znaci .
    i predaj sto prije , teče od dana podnosenja zahtjeva ( treba riješenja HZZO-a , zahtjev iz narodnih novina , rodni list , preslika tekuceg i osobne od podnositelja zahtjeva ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •