curke koje imaju gd, za svaki slučaj si ponesite kofer sa stvarima, jer vas lako mogu iz ta odmah poslati na hospitalizaciju.
kako franny veli inducira se porod kad uđete u 39tt.
kofer je već neko vrijeme spreman, samo ga ubacim u gepek kad idem u TA
tamam ću do pregleda dobiti nalaz novog GUK profila pa ako opet bude uredan nema razloga da me hospitaliziraju u 38-om tjednu i da bezveze nekome oduzimam mjesto i čamim u bolnici, dok ujedno imam dvogodišnjaka doma. radije ću odbiti. naravno ako pregledi pokažu da e sve u redu s bebačom, veličina, CTG i sl.
smije li tata biti na ultrazvuku?
Naručena sam na pregled u petak, između 8 i 11. OK je doći u bilo koje vrijeme u tom terminu, jel da? Čini mi se da je pred 4 godine pisalo da do 10 primaju uputnice...jel se šta promijenilo?
vidim nela08 da ti nitko nije odgovorio, ali kako je 13. već prošao, očito ti ne treba više ta info.
inače, da, primaju do 11 h uputnice.
Evo kratko izvjece i od mene. Rodila sam u petak, "na naglo" jer su me poslali iz TA zbog zelene plodne vode na indukciju bez pravih trudova (slabije i nepravilne sam imala danima). Uglavnom, nemam prigovora na nista, svi su ljubazni i pristupacni. Porod je ispao na kraju cak vrlo brz (manje od dva sata). Cak sam smjestena u dvokrrvetni apartman pa imam svoju kupaonicu sta mi je odlicno. Ako ima kakvih pitanja, sad sam i ja tu za odgovore, a ne samo za pitanja.
nela08, čestitam ti!!
lijepo da se nisi puno mučila. koga si rodila, curku ili dečkića?
ne znam, možda mi se čini, ali svi ti doktori u vinogradskoj super funkcioniraju. "pod pritiskom", tj. ak je neka "situacija" možda čak i bolje nego ako je sve b.o.
Ok, upravo pročitah na topicu "stolčić" da vinogradska ima kadu za porod. To mi je otkriće mjeseca, valjda. Ako je i imaju, onda ju kriju ko zmija noge i ne upotrebljavaju, jel tako? Ne da im se, nemaju educirano osoblje, osoblju se teško saginjati, treba natočit tu vodu, jel tako, to su sve velke muke i problemi i to ugrožava našu sigurnost na porodu...
Drugo nedavno otkriće je da u vinogradskoj dozvoljavaju i imaju - pazi sad ovo - loptu za porod! Ma nije valjda?!
Još me zanima jel netko prošao tečaj za trudnice u toj biblioteci, kako već piše na vratima u trudničkoj ambulanti? Gdje je to uopće?
Eh, ako itko iole išta zna o ova tri pitanjca, zahvaljujem unaprijed.
I sorite na sarkazmu, malo sam čaknuta, radije nego zabrinuta, takav mi je obrambeni mehanizam![]()
Imaju lopte i koriste ih, vidjela sam svaki dan (danas dosla doma, pa je informacija svjeza), inac ni ja nisam znala za njih. Kadu sam isto vidjela, tako da nij sakrivena pitala sam za koristenje ali kazu da prvo moraju na edukaciju i jasno da je tako. Inace, osoblju se nije tesko saginjati ...svi su stvarno super.
Ja sam bila na tecaju u Vinogradskoj. Biblioteka spojena s rodilistem, a ulaz je otprilike iza zgrade koja je lijevo od rodilista, kad gledas prema rodilistu. Uglavnom skrenes iza rodilista, pa lijevo niz stepenice.
Vinogradska ima kadu za porode, ali ju ocigledno ne koriste. Kod obilaska rodilista smo usli u boks di je kada, ali je tam bilo ledeno hladno i jako je smrdilo po vlazi i kojecemu. Inace, ocito ne postoji interes doktora da se kada koristi, jer ginekologica na slajdu koji je prikazivao opcije za porod uopce nije imala navedenu kadu (a imala je naveden stolcic koji nemaju, bila sam). Spomenula ju je, ali je rekla da se izgon ne moze obaviti u kadi, samo trudovi. E to je zato jer nemaju educirano osoblje.
S druge strane, primalja koja je bila na tecaju se zbog toga ljutila, i rekla je da ako netko hoce u kadu treba se oko 35. tjedna javiti dr. Košec ponedjeljkom oko 10 sati.
avian može info gdje saznati kada se u Vg održava trudnički tečaj?
Koliko košta i na koji broj se može prijaviti?
Nazoves trudnicku ambulantu, ne znam broj koji je, al ima na internetu sigurno. A kostao je mislim 400 kn, nisam sigurna, za mamu i partnera zajedno. Sve saznas kad nazoves![]()
Ma daj, naplaćuje se? Fora!
Pročitala sam da novi tečaj ide početkom 4. mj. i da su info i prijave na šalteru trudničke ambulante, nažalost sad nemam broj...
Kaj se tiče lopte za porod, jel se ona mora tražiti ili ih dobijem odmah? Kakva je sad situacija po pitanju dozvole (ajme meni kak mi ovo grdo zvuči) kretanja i zauzimanja položaja , s obzirom da su kolko ja znam po protokolu stavljali ctg od početka do kraja poroda i ni mrdac iz kreveta.
Ima li sad vinogradska taj tzv. status prijatelja djece - jel to zbog novouvođenog rooming ina? Što zapravo taj status ajmo reći "garantira" djeci a što rodiljama?
Kada sam nešto čitala o tome, vele da su kriteriji za dobivanje te titula jako visoki da se titula dodjeljuje samo na period od 3 godine pa se nanovo evaluira? Kakvi su to visoki kriteriji, pitam se, kada se u većini i dalje primjenjuju tako nazadne metode i postupci, što prema babama, što prema rodiljama? Zna li itko?
PA koliko ja znam, nije to izniman slučaj da naplaćuju tečaj, dosta bolnica naplaćuje, zar ne? U Vinogradskoj tečaj nije uvjet za pratnju na porodu, tako da mi je to opet bolje. MM je bio i sad drugi puta sa mnom, a nemamo nikakav tečaj, pustili su ga čim sam došla u boks i bio bi sa mnom koliko trajalo, trajalo. Prošli puta skoro 12 sati, a ne da dođe samo na kraj priče...svi su bili ljubazni i još se i njemu obraćali i objašnjavali šta rade.
Loptu dobiješ čim uđeš bolnicu zajedno s balonima, hehe, pa vjerujem da trebaš biti malo otvorena ili tražiti, ctg treba biti uredan, treba biti slobodna lopta (evo u ovih 4 dana mog boravka lopte su stalno cirkulirale) i stekla sam dojam da nije nikakav problem dobiti loptu.
Ja sam šetala do 7 cm, uz ne baš jake trudove, nisam bila na lopti jer sam se radije izmotavala po kupaonici, javljala na mobitel (jer sam ostala neplanirano, pa sam dogovarala tko će mi i kako čuvati kćer), razgovarala s drugim mamama koje su čekale porod ili pregled....onda sam išla na ctg, antibiotik i drip i sve je bilo gotovo 1,5 kasnije. Nakon toga su nas ostavili još 1,5 na dojenju i druženju. Sašili su ranu od epiziotomije (maksimalno su nastojali ne rezati, tražila sam, ali zaista bi dali sve od sebe da ne režu i da nisam) uz lokalnu anesteziju tako da nisam osjetila gotovo ništa osim malo jedan-dva uboda igle....MM je cijelo vrijeme bio sa mnom. Babice i doktorica stvarno za svaku pohvalu!
Planiraš roditi u Vinogradskoj?
Ja stvarno nema zamjerke. Ne znam na šta točno misliš?
Bebu daju odmah na maženje i podoj, tata reže pupčanu vrpcu, naslikavaju nas po željama praktički, uz to svi ljubazni i dobro raspoloženi, bebu su uzeli na kupanje dok su mene odveli u sobu i istuširali (sestra me odvela pod ruku u sobu i oprala,dala mi sve iz torbe, iako sam mogla i sama, ali inzistirala je da mi pomogne), odmah sam poslije dobila bebu i odveli su ju samo zadnji dan na 1-2 minute na vaganje i to me čudilo jer su sve drugo radili ispred mene u sobi (sve od oblačenja, pupka, vaganja, vađenja krvi svaki dan, cijepljenja.....), dolaze na svaki poziv u roku od minute, osim toga cijelu noć i po danu također svako malo netko uđe provjeriti da li je sve OK, da li nešta trebamo, ako bebe plaču i nitko ne zove opet dođu, mame koje iz nekog razloga traže da uzmu bebu također uzmu i odvedu a neko vrijeme u dječju sobu (cimerica je imala težak porod pa je tražila)....
Ja mislim da je to OK.
Mislim da je fokus na dojenju. Recimo spomenuli su da bebe, ako je potrebno, hrane sa zlicicom, a ne sa bocicom. Nema reklama za adaptirana mlijeka i slicno. Samoj rodilji garantira najmanje pola sata, sat s bebom odmah po porodu.
Ja planiram roditi u Vinogradskoj, evo cekam da pocne svaki cas, i ohrabrujuce je cuti da pohvale za osoblje. Ipak, nekak se bojim da se olako intervenira u proces radjanja. To mi je i dojam s tecaja i sto sam iscitala iz svih vasih postova.
Moram si posloziti optimisticni stav u glavi...
Osoblje je ljubazno, to je točno. Osoblje je ljubazno i pristupačno. Ali to je to.
Ja sam imala klasnični Hr porod-drip (pukao vodenjak spontano, ja bez trudova otvorena 1 prst), ležanje na boku prikopčana na ctg cijelo vrijeme do izgona, nisu dali na wc već su me kateterizirali 2 puta, nisu dali piti, nalijeganje na trbuh, epiziotomija... (žao mi je žene, nerado ovo pišem, ali ovo jest moje iskustvo).
Na moje traženje dobila sam epiduralnu, muž je bio sa mnom, bebu su nam odmah dali, bili smo zajedno svi troje nakon poroda oko 2 sata...
Epiduralna u vinogradskoj ne bi trebala biti problem, dapace, rekli su na tecaju da odmah po dolasku u bolnicu zatrazimo da nam se napravi analiza krvi za epiduralnu, kako kasnije ne bi gubili vrijeme. Opcenito su ju svi jako hvalili i preporucivali. Svi osim babice.
U vinogradskoj sam rodila prije skoro 6 godina pa pokušavam dobiti uvid koliko se i što promjenila od tada na ovamo. Moj porod je tada bio inducirani i dobila sam sve po redu od prokidanja vodenjaka, dripa, zabranu kretanja, zabranu pijenja vode. Ona histerično jaka svijetla su mi cijelo vrijeme lupala u glavu, vaginalni pregledi su bili svaki čas, bez dobar dan i pardon, osjećala sam se ko rasplodna krava. Nitko mi se nije obraćao i govorio što se događa jer sam ja kao izvan sebe od muke pa nema smisla. Jedino što sam uspjela izbjeći je klistiranje i brijanje i to uz kolutanje očiju osoblja. Sveukupno sam u boxu provela 17 sati - na leđima bez kapi vode u lokvi znoja i u polusvijesti i najvećem strahu. na kraju dobila i epiduralnu. Rodila iza ponoći, s time da sam tu noć provela u krevetu na hodniku sama samcata ispred boxa u potpunom mraku, još uvijek mi nitko nije došao donjeti j**** čašu vode do 7 ujutro (dobila sam samo nakon poroda onu malu plastičnu čašicu vode od 1 dcl i to je to do drugog dana, do jutra me nitko nije došao pogledat ni išta pitat, a ja od šoka nisam oka mogla otvoriti).
Zato kad me netko pita kaj me smeta i kaj očekujem od slijedećeg poroda, ja ostanem blago skamenjena. No ne krivim nikog ponaosob, znam da je cijeli taj sistem jadan i nehuman i da sam slično il još gore mogla dobiti u bilo kojem drugom rodilištu u RH. Žao mi je što nemam lijepše stvari za reći.
Usuđujem se nadati drugačijem scenariju ovaj put, voljala bih vidjeti to ljubaznije osoblje koje spominjete, voljela bih humaniji pristup rodilji, najviše si želim spontani početak rađanja jer kroz inducirani ne bih opet mogla proći na ovaj način. Inzistirala bih na carskom il nek me ubiju.
ja rodila u vinogradskoj prije 6 mj. dobila loptu da hopsam čim su me primili jer se nisam otvarala..sve u svemu, jako zadovoljna, svi su mi bili ok..rooming in ima ali nemaju dovoljno krevetića za bebe pa se može dogoditi, kao meni, da beba nije samnom u sobi negu su mi je donosili na podoje..mamu koja mi je u sred noći došla ( porod se zakomplicirao) pustili da me vidi, dali joj i bebača! ja biram vinogradsku i za slijedeći put !
Drage curke,
koja je procedura u Vinogradskoj ako želim roditi tamo a prema mjestu stanovanja pripradam drugom rodilištu? Ima li koja nedavno iskustvo? Da li je moguće jednostavno naručiti se ili je potrebana veza-vezica za takvo nešto...??... i kojeg doktora/icu preporučate za preglede prije poroda u Vinogradskoj? HVALA
![]()
Ne treba bas nikakva veza, samo uputnica od tvog ginekologa i to je sve.
Tako je, s tim da postoji mogućnost naručivanja e-mailom, no ja ga nažalost ne znam, možda ima na web stranicama bolnice. Ako ne tako, onda je potrebno doći osobno i naručiti se, nitko te ne pita za mjesto boravka i pripadanja/ne pripadanja nekoj bolnici. Ja ću sad 2. put rodit u vinogradskoj a pripadam na sv. duh. Odabir bolnice je tvoje pravo.
Nego, bila danas na svom prvom trudničkom pregledu u vinogradskoj. Vidim neko novo osoblje kojeg nije bilo tamo prije 6 godina kad sam prvi put rodila. Sestra u trudničkoj ambulanti je doista ljubazna, strpljiva i susretljiva, a dr. Ivan Brlečić, koji me pregledao, si je doista dao truda i vremena da pregleda moju cijelokupnu med. dokumentaciju iz trudnoće, postavljao dosta pitanja i objašnjavao mi u proširenim rečenicama gledavši me u oči, i nisam stekla dojam da me žele čim prije otpraviti van iz ordinacije. I to sve iako je taj dan bilo naručeno 40 trudnica, a ja osobno sam čekala malo više od 2 sata na red. Ovo je novi moment za mene. Čim se otvara prostor uljudnoj komunikaciji sa dozom respekta, to je već vrlo ohrabrujuće za rodilju.
Nažalost, još ne znam kako su drugi po tom pitanju. Vidjet ćemo.
Odlične informacije, hvala puno!...ne volim veze i pokušavam izbjegavati taj oblik ovisnosti o drugima pa me veseli što jednostavno mogu doći na šalter i NARUČITI SE!
A što se tiče ljubaznosti, ja sam neki da zvala za trudnički tečaj i imala priliku razgovarati s dvije sestre (jedna sa šaltera, druga iz trudničke ambulante) i obje su bile stvarno uslužne i trudile se odgovarati na sva moja pitanja uz to što su im sa strane upadali s još tri razgovora.![]()
ovo je mejl za centralno naručivanje u vinogradskoj:
narucivanje.vinogradska@kbcsm.hr
napišeš da trebaš termin za pregled u TA i skeniraš uputnicu. termin dobiješ za par dana, ali ako ikako možeš odi osobno na šalter.
Imam par pitanja... Naime, ovo mi je 3. trudnoća, ali prvi put ću rađati ovdje u Hrvatskoj, pa još ne znam kako sve točno funkcionira. Za sad idem kod priv. ginekologinje i ona mi je rekla da od 36. tjedna moram ići u bolnicu, u kojoj ću roditi. Moj izbor je Vinogradska (iako mi je Petrova puno bliža), jer sam o njoj još najbolje čitala. Kada moram tražiti termin u Vinogradskoj? Koliko se čeka? Imate li nekog doktora za preporučit, i kada taj radi?
Čekam već 6 mj. zdravstvenu iskaznicu, šta ako je do onda ne dobijem? Mogu ići s prijavom, koju sam dobila od HZZO-a?
Što se tiče patronažne sestre. Čitala sam da ta dolazi poslje poroda doma na pomoć/kontrolu. To mi se dodjeli jedna iz Vinogradske ili ju ja moram negdje tražiti?
Sorry na možda glupim pitanjima, ali stvarno je ovjde sve dosta drukčije, pa se ne snalazim baš...![]()
deeeyoo - za patronažnu sestru mogu ti dati odgovor a ostalo će drugi koji imaju iskustva sa vinogradskom. Za patronažnu se javiš u dom zdravlja po stanovanju bez obzira da li si tamo prijavljena kod liječnika opće prakse ili ne. Druga opcija je i privatni aranžman koji plaćaš sama ukoliko ti to odgovara u dogovoru sa nekom od patronažnih koje to rade.
U vinogradskoj se na prvi termin pregleda u trudničkoj ambulanti čeka oko tjedan do 10 dana dana. To je nažalost jedino što pouzdano znam odgovoriti.
Dovoljna ti je prijava od hzzo! Termin u bolnici trazi bar 2-3tj.prije nego trebas na pregled! I tada ces dobiti kojeg lijecnika su ti dali tj.vrijeme kada on radi! Patronazna javis se u dz,ili npr.na SD.salju odmah po mjestu stanovanja obavijest da si rodila i da ti se patronazna javi! Tako je bilo u mom slucaju sa SD! Dok kad sam rodila u vinogradskoj nisam se javila u dz,jer mi je frendica patronazna pa sam ju osobno zvala!
A mene pak interesira ako nije frka,di si rodila prije?
To bi bilo najbolje dogovoriti s ginekologom koji će izdati uputnicu za rodilište. Moj ginić me pitao gdje kanim ići pa je tako i napisao na uputnicu.
Hvala vam na odgovorima! Ja sam mislila da si mogu izabrati kod kojeg dr. želim ići u rodilištu, no ok...
@Sanja Prije sam rodila u Njemačkoj.
što se patronažne tiče - zar ju je potrebno zvati za 3. dijete? sestri su za 4. rekli da nije potrebno...
Bok,
prije četiri godine rodila sam u Vinogradskoj svoje prvo dijete carskim rezom (porod krenuo prirodno, završio hitnim carskim). Sada sam u 25-tom tjednu trudnoće i psihički se pripremam za drugi porod.Planiram ponovno u Vinogradsku. Iako još nisam o tome razgovarala sa svojim ginekologom i ne znam da li sam uopće kandidat za VBAC (mentalno i fizički), naginjem vjerovati da ću i drugi put probati roditi vaginalno.
Ima li tko recentnijih iskustava s VBAC-om u Vinogradskoj - ako ne iz prve ruke, a ono barem iz druge (sestra, prijateljica, šogorica...)? Zanima me kakav je stav osoblja prema VBAC-u, inzistiram li na kretanju, hoće li mi dopustiti (jedna od stvari koja me zeznula prvi puta - ja zalegla i ni mrdac), da li se, ako se vaginalni porod iole otegne, odmah ide na carski, itd. Sve informacije su dobrodošle...
Hvala unaprijed!![]()
Evo da podjelim svoje info od današnjeg pregleda u trudničkoj ambulanti u vinogradskoj.
Upitah za tu famoznu kadicu za porode, kažem doktorici; čujem da imate kadu ali da se baš i ne koristi, jel to točno?
Odgovori meni dr. da imaju kadu, da se može zatražiti, ali svi brisevi i urinokultura mora biti sterilna a trudnoća školaska, ono za 5. No, kadica se ne koristi jer je žene ne traže (!!!) a osoblje nema baš iskustva sa porodima u kadi (!!!) pa ju zato ona ne bi ni preporučila da se odlučim na tako nešto (!!!) A osim toga, ako su boxevi krcati, osoblja nema dovoljno da bi jedna primalja mogla biti non stop uz mene što porod u kadi zahtjeva.
CTG se radi konstantno i oko toga nema iznimaka, ali izlaze u susret da nas prikopčaju dok sjedimo na lopti.
Drip, prokidanje vodenjaka i rezanje međice rade samo u slučaju potrebe (što got to njima značilo) jer i nisu oni nešto pretjerano ludi za dodatnim poslom, tako meni dr. kaže...
Veli, plan poroda možete imati, ali mi se zalažemo za potpuni nadzor jer fiziološka trudnoća i porod ne moraju rezultirati sretnim ishodom na kraju...
Ne preporučamo dolazak u rodilište u zadnji čas, naročito ako je došlo do puknuća vodenjaka. Za 12 sati od puknuća dolazi do upale...
Mi vam dajemo naše preporuke, ali vi i suprug preuzimate odgovornost ako ćete raditi nešto mimo toga.
Nedavno sam ja posvuda tražila savjete, a sada mi se čini da mogu početi i sama dijeliti.....
Daj, sama sebi napravi uslugu i nemoj biti tako negativna. Pratile smo dosta istih tema, pa znam da znaš sve moguće raspoložive detalje o Vinogradskoj i tako je kako je, a nije loše. Stvarno su svi susretljivi i ne možeš ići s idejom da će ti napraviti nešta što nije potrebno....
JA sam prvi puta došla s planom poroda, sad sam tražila usmeno ono što mi je bilo najvažnije i sve su pokušali napraviti upravo tako. Ovaj puta su zaista svim silama pokušali izbjeći epiziotomiju, zaista jesu, svi su se udaljili od mene. N izgonu sam imala doktoricu Bilandžiju i dvije divne babice (jedna se zove Na i bila mi je i na prvom porodu) i baš su me pustili da sama odradim, ali kad nije išlo jer su trudovi bili preslabi samo su mrvicu recnuli i T je bila vani u slijedećoj sekundi. Stvarno sam uvjerena da je trebalo jer bi bilo pucanja, dobro možda bi to pucanje bilo manje...blabla, ali ovako je stvarno bilo sve ok, korektno i nemam primjedbi, a fiziološki porod možemo imati doma, ako smo dovoljno hrabre, šta ja nisam, iako možda postanem....
ne znam zašto se čudiš da ne preporučuju dolazak u zadnji čas....to je stvarno na nama, ja bi tako napravila da su se stvari odvijale drugačije, ali ni ne očekjem da mi doktorica to preporuči.
Sretno i opusti se!![]()
Meni su bile babice Viktorija i Kornelija, na prijemu babica Martina. Hvala im na profesionalosti i nježnom, toplom i ljudskom odnosu.
Hvala na dobrim željama. Imam očito problem s time što se ne mogu pomiriti sa "tako je kako je, nije loše" i u to ime tolerirati sve što se dogodilo i šte se i dalje događa.
Netko poput mene tko je prošao 10-tak godina hospitaliziranja u svom životu, doživio gro lječničkih propusta i pogrešaka čije sam posljedice osjećala samo ja, malo mi je teško biti sretna, opuštena i pozitivna. Rekla bih da je povjerenje između mene i bijelih kuta podosta narušeno. Budući da imamo totalno drugačiju polazišnu točku, ne možemo se razumijeti po ovom pitanju.
Bila sam jako zadovoljna svojim porodom u Vinogradskoj, ali moram reći da se moje iskustvo ipak razlikuje od ovoga pa bih voljela znati zašto...
U mom slučaju nisu sve radili ispred nas, pogotovo ne cijepljenje i vađenje krvi, odn. odnosili su ih barem jednom dnevno (a mislim čak i dvaput).
Prvu večer nakon poroda Mini je jako plakala i nisam je mogla namjestiti na dojku. Pozvonila sam i zamolila sestru da mi pomogne. Ona je samo gurnula njenu glavu na moju dojku i rekla: "Eto, jede." Naravno, čim se ona maknula, Mini je ispustila bradavicu i ponovno počela urlati. Ponovno sam pozvonila. Došla je druga sestra i zaurlala da ne zvonimo jer idu u obilazak. Usput rečeno, oba puta su došle 5-10 minuta nakon zvonjenja, odn. došle su tek nakon što sam pozvonila treći, četvrti put. Da sam se srušila na pod, vjerojatno bih ih čekala dok me slučajno ne zateknu tako.
Danas jako dobro znam ono što taj dan nisam znala - moje dijete nije bilo gladno, nego joj se spavalo, a nije se znala sama uspavati (kao što još uvijek ne zna). Mislim da su sestre (obje su imale 40+) trebale prepoznati nervozu djeteta i pomoći mi da je smirim, a ne mi je uzeti, našopati i ostaviti da spava kod njih i još mi dati da potpišem da sam sama tražila da je uzmu.![]()
Ne znam zašto....meni su tvoje informacije bile najnovije šta sam čula o stanju u Vinogradskoj, tako da me je stvarno čudilo i baš sam bila i oduševljena "tretmanom". Vjerovatno se sve bolje uhodavaju sa rooming inom, pa im je lakše....
Da li su tada imali ona kolica sa robicom i vagom? Kolica sa medicinskim priborom? S tim sada dolaze po sobama....
Dobro, ja sam došla sa svojom horor pričom u glavi s prvog poroda i boravka koji je bio stvarno "nelijep", porod strašan, a cijelo vrijeme boravka bez obzira šta su svi bili super meni je glavno sjećanje užasna bol, sve me je boljelo i nisam mogla nikuda....tako da sada kad nije bilo tako udarili su me hormoni i stvarno sam cvala od sreće i zadovoljstva, sve sam znala s bebom, sve sam mogla sama, nisam ni trebala pomoć ničiju....a kažem cimerica i prva i druga koje su trebale pomoć su i dobile i to sve brzo i bez problema.
Šokira me da si morala potpisati za odnošenje bebe, to sad više nije slučaj, jer obje moje cimerice su tražile da im se odnese beba i ništa nisu potpisivale.