Pokazuje rezultate 1 do 50 od 236

Tema: Početnica u dojenju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jedno prođe, drugo dođe..stvarno gomila uspona i padova! ja sam u svom najvećem usponu, naravno, naglo pala! nakon što smo uspjeli uvest samo sisanje juče neočekivano krenilo naveče užasna nervoza kod bebe, cijeli dan je sisala lijepo, no naveče kako krene, krene naglo gutat, guta ko mahnita nekih 5 minuta i onda krene šiza! plakanje, pljuvanje sise, izvijanje, kao da ju nešto boli, onako kao da ju nešto žiga i tako! ne znam jel to znak da joj je dosta sisanja il nema dosta mlijeka il šta? sve završi da nekako prihvati dudu i zaspe umorna! jel se mogla najest za tih 5 minuta, ma sumnjam..i da bi sve bilo ljepše ujutro stolica sluzava!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja u šoku? šta to znači?? upomoć!
    nikad nisam dojila, ne znam šta je normlano , a šta nije! juče sam dosta slabo jela, jel moguće da niej imala dosta mlijeka pa da je zato naveče šizila?
    no evo večeras opet, živčanjnje!
    ukupno je imala 4 stolice danas, eksplozivne, jedna jako sluzava, ostale puno manje, vodenaste... ma ja sam navikla na stolicu od (kršitelj koda)a..ovo sve mi je novo..
    pišem zbrda zdola..al molim vas, osvrnite se na sve!
    hvala

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    nakon što smo uspjeli uvest samo sisanje juče neočekivano krenilo naveče užasna nervoza kod bebe, cijeli dan je sisala lijepo, no naveče kako krene, krene naglo gutat, guta ko mahnita nekih 5 minuta i onda krene šiza! plakanje, pljuvanje sise, izvijanje, kao da ju nešto boli, onako kao da ju nešto žiga i tako! ne znam jel to znak da joj je dosta sisanja il nema dosta mlijeka il šta? sve završi da nekako prihvati dudu i zaspe umorna!
    I kod nas ti je (bila) ovakva situacija pa sam bila preočajna, no mi smo našli rješenje. Možda će i vama pomoći.
    Koliko je beba stara? Nisam čitala prijašnje postove.

Dakle, ovako. Moja Mini ima problem sa smirivanjem, odn. ne zna se sama uspavati. To pogađa velik broj djece i ljudi su u stanju to pripisivati grčevima i koječemu (usput rečeno, najkorisnija literatura je Karp, Najsretnija beba u kvartu; mada se ne slažem sa svime što tvrdi). Njima sisanje pomaže da se umire i zaspu. No, kao što Oka kaže, ja stvarno imam prejak refleks otpuštanja mlijeka i nju to valjda još više naljuti i uznemiri pa se ponaša baš ovako kako si opisala. U početku sam se mučila, sumnjala u sve i svašta, gnjavila je da jede, plakala što neće... I tako.
    No, onda sam nešto shvatila...
    1. Ako je umotam onako kako Karp opisuje u svojoj knjizi, smiri se, počne sisati i zaspi bez problema.
    2. Budući da to umatanje baš i ne volim, alternativa je da je nosim i dojim. Mini se smiri kad je držim na cici u položaju kolijevke, ali da ja pritom hodam, njišem se, plešem... Taj dio postaje malo problematičan jer ima više od 6 kg. Tu je bitno jako je čvrsto držati jer se nekad iznenada počne otimati.
    3. NAJVAŽNIJE: Shvatila sam da je najbitnije smiriti je i uspavati. Kad konačno zaspi, ako je gladna, probudit će se vrlo brzo, za 15-20 minuta, posve smirena i opuštena. E onda ju takvu smirenu lijepo nahranim i spava 4-5-6 h u komadu, dok opet ne ogladni.

Koji god korak da odaberem (najčešće su 2 i 3 u kombinaciji), važno je umirivati je zvukom - šuškanje, pjevušenje... Ako je jako živčana, smirujemo je zvucima usisivača, nape, sušila za kosu... Djeluje.

Nadam se da će ti nešto od ovoga pomoći i da nećeš odustati.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala vam puno na odgovrima! oka, onaj drugi link što si poslala je original naš scenarij! super da si mi to poslala, sad mi je lakše jer skroz brinem da nemam naveče dost mlijeka! znači, sad imam argument za eksplozivnu stolicu, vjerovatno odatle i sluz, jel tako, od naglog rada crijeva?
    mishekica
    , hvala na svajetima, pokušat ću tako..vjerujem da ću uspjeti! Beba je stara 6 tjedana

GLAVNA STVAR JE ISPRAZNITI SIKU DO KRAJA, KAKO BI DOŠLI DO ONOG MASNOG MLIJEKA, ZAR NE?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •