-
nataša, jako mi je drago da se sve okrenulo na dobro!
mi već dva tjedna dojimo bez šeširića. presretna sam da smo se riješili tog čuda.
i dalje se dohranjujemo zbog premale količine mlijeka (trudim se piti tekućinu, pijem čajeve za dojilje, izdajam, koristim tople obloge, masiram...a količina i dalje ostaje jednako otužna).
međutim, imam ragade koje jednostavno ne zacijeljuju dok dojimo tj. on kao da sve što i zacijeli nakvasi pa se opet otvore rane.
teška srca sam odlučila napraviti pauzu od 2-3 dana dok malo ne zaraste. danas je drugi dan i već se vidi napredak te me puuuno manje bole bradavice. jako mi nedostaje dojenje i imam grižnju savjesti, iako vidim da je njemu dobro i dajem mu izdojeno mlijeko (i dalje je to max. 30 ml izdojeno iz obje zajedno
). mažem bradavice svojim mlijekom i purelanom.
malo me strah hoće li ponovno htjeti prihvatiti. i do sada je dobijao dohranu na bočicu, ali je prvo obavezno sisao.
imate li savjet koliko maksimalno mogu praviti tu pauzu, a da ima učinka tj. da ragade zarastu, a da on ne zaboravi sisati?
ne želim ponovno šeširiće, jer smo ih se jedva riješili.
sad kad opet počnemo s dojenjem, želim da pravilno prihvati. koliko sam do sada skužila on otvori dosta usta (ili mu ja pomognem povlačeći lagano bradu prstom); ponekad ne uspijem na vrijeme ugurati, jer on brzo počne zatvarati usta.
problem su i ravne bradavice. tj. ponekad se ukrute i malo ispupče, ali su mu tada prekratke, predebele i pretvrde i želi i može ih prihvatiti tek kad malo omekšaju i omlitave, onda mu ih prstima gurnem u usta. ponekad odmah izgura jezikom, a ponekad uhvati. bradavice i kad dobiju oblik tj. kad ih on izvuče sisanjem, ostanu takve svega par sekundi i onda omlitave. otvrdnu od leda ili pri tuširanju, ali onda ih ne prihvaća iz gore navedenih razloga.
problem je i način na koji je uhvati. valjda mu je previše mlitava i ispada pa on kad osjeti da je može uhvatiti, stisne čeljust (uglavnom to bude na areoli) i kao usrče. ne moram pričati da to jako boli kad imate ragade.
usna mu bude izvrnuta prema van. jezik ne vidim. dojka i areola su dosta velike i mekane pa nema šanse da sve uhvati (tek kad onako otvrdnu postanu dovoljno male i namreškane, ali njemu pretvrde), iako mi se čini da uhvati dio areole.
rijetko ga ispravljam, jer sam sretna da ikako uhvati (vjerujem da je ovo pogrešno, ali eto).
ponekad se sav zacrveni, počne cviliti/plakati i maše glavom unatrag dok mu je dojka još uvijek u ustima pa je rastegne kao žvaku. koliko sam skužila tada mu mlijeko prejako curi pa se teško nosi s tim. tada čujem da guta, inače rijetko. kad u žaru te borbe ispusti dojku, mlijeko ne štrca, nego ako je stisnem rukom, kužim da puno lakše i više izlazi nego inače. može li se ovo riješiti nekim položajem.
dojimo u ležećem i sjedećem položaju.
uspije napraviti vakum.
molim pomoć savjetom. hvala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma