Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 132 od 132

Tema: muzeji zanimljivi malcima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i mi dolazimo, probat ćemo potrefiti baltazara.

s obzirom na gužvu, ima li šanse da ugrabimo krafnu? jer ako nema, bit će razočaranih...

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ms.ivy, nema ti druge nego ponijeti koju krafnu u torbi 8)

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hm, sad vidim da govorite o gužvi u MZG. lucij@, kaj misliš da to je za naše klince? Znam da u Samoboru, u onoj silnoj gužvi, Jana nije baš puno vidjela. Morala je biti MM-u na ramenima, zbog čega on baš nije bio sretan (ali onda je vidio jednu mamu s bebom u marami i curkom od cca 5g na ramenima pa je ušutio, kasnije sam skužila da je to jedna naša forumašica)

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ne znam Jelka, i ja se premišljam. Doduše, bili smo na Noći muzeja gdje je isto bila gužva prestrašna pa smo preživjeli. Ali, imam ja i jednu 12-godišnjakinju, sestricu, koja sili ići svuda tako da ću vjerojatno morati , a priznajem da i mene zanima.

A za ovu mamu - pa tko će biti nego naša forumašica

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A nisam znala da imaš tak veliku curku, onda je to druga priča.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo danas bili u MGZ.
    S obzirom na to da smo jedva izvukli Andreja iz kuće (opet je u fazi "neću ići van" ), super smo zadovoljni. Gužve je bilo, ali podnošljivo, dograbili smo krafnu (i čak se smjestili ispred stola na koji su neprestano stizale nove i nove krafne - morala sam si spriječiti dijete da ih sve potamani ). Obilazak muzeja bio nam je ležeran, zaustavljali smo se na mjestima koja su bila manje gužvovita ili djetetu privlačnija (npr. makete).
    Kod učiteljice Marije Jambrišak čak se i potpisao na pločicu (a dotična učiteljica me malo zbunila, jer je izjavila da nije bila učiteljica Ivani Brlić-Mažuranić, iako se u knjizi "U potrazi za Ivanom" S. Lovrenčić spominje baš njezino ime :? - ako netko bolje barata tim podacima, molila bih da me prosvijetli)

Baltazar nas je malo razočarao, nije bio takva atrakcija kao što je najavljivano (uostalom, bio je feminizirana verzija - tj. profesorica Baltazar)
    Kad smo izlazili iz muzeja, malo iza podneva, krafni više nije bilo...

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    A nisam znala da imaš tak veliku curku, onda je to druga priča.
    Imam, ali svoju sestricu, ne Ivanovu, da ne bi bilo zabune.

Na koncu nismo išli jer je moja mama bila u subotu sa svojim učenicima i rekla je da je opsadno stanje.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

joj, tanja, blago vama.

mi smo upali u nesnosnu gužvu (točno u podne) pa smo nabrzinu pogledali i odlučili se vratiti drugom prilikom. profesoricu baltazar nismo ni vidjeli.

srećom, u prvoj dvorani bili su - najbitniji od svega - vitezovi u komplet opremi, te kralj i kraljica. totalna fascinacija.

a mene su fascinirali svi likovi skupa, prekrasno kostimirani i strpljivi s objašnjenjima. impresionira me kad se vidi volja i trud oko posla. svakako ćemo prvom prilikom na miru prošetati muzejem, ima svašta zanimljivoga za klince.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    svakako ćemo prvom prilikom na miru prošetati muzejem, ima svašta zanimljivoga za klince.
    Ima, muzej je inače vrlo zanimljiv i vrlo informativan, ali naš prvi posjet (prije cca godinu dana) prošao je u paničnom strahu. Nemam pojma čega se tad isprepadao (vjerojatno onih kipova u Katedrali, i portreta crkvenih starješina po zidovima ), ali tada smo trčeći prošli kroz muzej i zbrisali van. Ovaj put, sasvim druga priča - zbog mnoštva ljudi i šarenila svih tih kostima, atmosfera mu je valjda bila manje mistična i strašna. U svakom slučaju, posjet nam je prošao odlično, ali ne znači da bi tako bilo i da smo došli u prazan muzej.
    A svi ti kostimirani likovi su za svaku pohvalu, stvarno su si dali truda

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isto bili. Moji klinci su pak bili jako umorni (oni se vikendom rano bude) ali je F. bio oduševljen sa puno stvari. Dobio je kartu iz prvog tramvaja i sada zna kuda su vozile prve linije.
    kao prvoškolca jako ga se dojmio krasopis, pa pisaća mašina Zagorke, pa još štošta. A i krafne su bile dobre.

I ms.ivy - mislim da sam konačno skužila tko ste vi - mi smo izlazili vi ulazili. Kada te vidim u vrtiću, javim ti se.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    ali naš prvi posjet (prije cca godinu dana) prošao je u paničnom strahu.
    ...prepao se ziher Bele IV, odmah na početku!
    Zašto mi je to nekak' poznato?

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jel netko bio nedavno u Arheološkom? Jel je subotom radno vrijeme od 10-13? Dojmovi...

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dani Andautonije 9. i 10. svibnja 2009.

http://www.andautonia.com/hr/hrvatski.html

Jel netko bio prijašnjih godina? Kako to tamo izgleda?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Koji muzej u Zagrebu biste mi preporučili za 1.5godišnjaka, kao 1. muzej koji će posjetiti.
    Među postovima sam pročitala da su među djecom dobro prihvaćeni Tehnički i Prirodoslovni muzej; da li je to tako i za ovu dob i/ili biste mi preporučili i neke druge.
    Hvala

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

definitivno Prirodoslovni....
    Tehnički će mu biti preglomazan i neće ga moći obujmiti....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Posjetili smo Tehnički, oduševio se (1,5godišnjak), mislim da bi tamo mogao provesti cijeli dan, trčao je širokim prostorom i zapitikivao. Ostali smo cca 1 sat; vjerojatno bi i duže da nije bilo jako hladno (nisam znala da se taj prostor ne grije - moj propust).

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Podižem malo ovu temu.

Planiramo voditi dijete u Tehnički muzej, a negdje (možda čak i na njihovim stranicama) sam vidjela da piše da ne preporučuju posjet planetariju i demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle djeci mlađoj od 7 godina pa me zanima je li tko bio, zašto da ili zašto ne? M. ima skoro 7 i nekako sam mislila da bi mu baš ti dijelovi muzeja bili zanimljivi, pogotovo planetarij. Ali ja sam bila u muzeju na izletu u 8. razredu i znam da je meni sve bilo genijalno, ali se ne sjećam baš detalja.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bili smo u Tehničkom muzeju kad je M. imao 5 godina. U kabinetu Nikole Tesle je uživao – pokusi su, naravno, sa strujom pa ima zvučnih i svjetlosnih efekata – nije se bojao, ali se iz kabineta u svakom momentu može izaći. U planetariju nismo bili jer nam je osoblje muzeja tako nekoliko puta sugeriralo, budući da program traje 45 minuta (ili tu negdje), odvija se u mraku i ne može se izaći van prije kraja.
    Na kraju priče, sve nam je bilo turbo zanimljivo i svakako ćemo ići opet – jedino smo se smrzli jer je u muzeju bilo jako hladno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem malo ovu temu.

Planiramo voditi dijete u Tehnički muzej, a negdje (možda čak i na njihovim stranicama) sam vidjela da piše da ne preporučuju posjet planetariju i demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle djeci mlađoj od 7 godina pa me zanima je li tko bio, zašto da ili zašto ne? M. ima skoro 7 i nekako sam mislila da bi mu baš ti dijelovi muzeja bili zanimljivi, pogotovo planetarij. Ali ja sam bila u muzeju na izletu u 8. razredu i znam da je meni sve bilo genijalno, ali se ne sjećam baš detalja.
    Program u planetariju stvarno ti nije za tak malu djecu. Mi smo isto probali dok su naši imali 7 i 6 godina, pa smo onda pričekali još dvije godine. Radi se o tome da to nije kao prošlogodišnja izložba sunčevog sustava za malene, nego baš prava slika našeg neba. Kao da si vani. I potpuni je mrak, a ne može se izaći prije kraja. Točno je što kinka kaže, program traje četrdesetak minuta, a to je za male klince predugo. Predlažem ti radije rudnik i Teslin kabinet.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam bila tvroglava pa sam odvela trogodisnjaka na teslu. Prvih 10 min je bilo ok, onda se strasno prepao kad je grunulo ko iz groma ( i ja skupa s njim ), izjurili smo ko opareni. Dugo mi je trebalo da ga smirim, a poslije je samo cvilio " mama, ja vise ne bi na pokuse "

A rudnika sam se ja uplasila, nisam inace klaustrofobicna, ali mi je bilo jako neugodno dolje.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jel bio tko na igračkama u etnografskom?

Planiram voditi malca (7). Mislim da će mu se svidjeti bar dio,tj.nadam se.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Jel bio tko na igračkama u etnografskom?

Planiram voditi malca (7). Mislim da će mu se svidjeti bar dio,tj.nadam se.
    Bili. Više sam očekivala.... Puno nam je bila dojmljivija njihova prošlogodišnja izložba o bojama i pretprošlogodišnja (anđeli).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

planetarij nikako nije za manje klince, pa cak ni za ove od 7 godina. rudnik i tesla jesu, samo za teslu je dobro pripremiti manje klince, jer moze ih munja izenaditi.
    u nasoj familiji jako volimo teslu, MM i ja obozavamo, pa onda valjda nas entuzijazam predje i na klince.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi bili u Smiljanu u Teslinom muzeju kad je K imala 3 god. Kad su "munje" krenule smrzla se....
    Probajte Tifloloski muzej. Ima mracnu sobu pa klinci mogu uvidjeti kako se slijepa osoba krece, a i moze se isprobati izrada braice.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Bili. Više sam očekivala.... Puno nam je bila dojmljivija njihova prošlogodišnja izložba o bojama i pretprošlogodišnja (anđeli).

Hvala!
    Budemo otišli ipak,spojit ćemo izložbu sa šetnjom,sladoledom i suncem.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nama je za malu djecu bio dobar Prirodoslovni muzej (pogotovo kad imaju tematske izložbe pa se nešto može i dirati), a ni Arheološki nas nije razočarao. Tak mali klinci se obično zapale za jednu stvar i 90% toga propuste, ali nema veze - uvijek se može doći drugi put.

Dobar je i Školski muzej, a i Poštanski, samo ne znam može li se ovaj drugi posjetiti bez grupe.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Program u planetariju stvarno ti nije za tak malu djecu. Mi smo isto probali dok su naši imali 7 i 6 godina, pa smo onda pričekali još dvije godine. Radi se o tome da to nije kao prošlogodišnja izložba sunčevog sustava za malene, nego baš prava slika našeg neba. Kao da si vani. I potpuni je mrak, a ne može se izaći prije kraja. Točno je što kinka kaže, program traje četrdesetak minuta, a to je za male klince predugo. Predlažem ti radije rudnik i Teslin kabinet.
    Ma odustala sam od planetarija prvenstveno zbog dužine trajanja. A ovo ostalo ćemo svakako pogledati.
    Hvala!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda bi ga zanimao odlazak u Zvjezdarnicu. Tamo su iznimno ljubazni, a pogleda ja njihovoj stranici imaju li kakav program. Uvijek možete doći navečer i gledati zvijezde. Ništa nije ograničeno vremenom

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ići ćemo do Rijeke jedan vikend pa ćemo tamo otići do planetarija Astronomskog centra. Vidjela sam da imaju neke programe prilagođene djeci pa vjerujem da će mu biti zanimljivo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je prije par godina išao u Nekakvu školu zvjezdarnice - ne znam kako se to više zvalo, ali je termin bio u proljeće, ili bliže ljeti. N ato se trebalo prijaviti, ali su povremeno kapali pojetitelji pa i oni s malom djecom - baš kada smo gledali teleskopom

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo bili prošli vikend u Zg, u Tehničkom muzeju i jako mu se svidjelo sve. Rudnik super, Teslin kabinet isto (pripremila sam ga na munju), a bili smo i u planetariju. Mislila sam da nećemo, ali M. je navalio (i MM isto), a bilo je djece njegove dobi pa rekoh idemo pa što bude. Uglavnom, oduševio se zvjezdanim nebom i uopće mu nije bilo ni dosadno ni dugo. Poslije je još imao tisuću pitanja o svemu. Tako da prema mom iskustvu, ne bi rekla da planetarij nikako nije za djecu te dobi, al vjerujem da bi nekima bilo dosadno. Sami najbolje poznajemo svoju djecu.
    Bio je i s tatom u Rijeci u planetariju gledati film prilagođen djeci o suncu i to mu je bilo super.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •