joj, kako sam nova na forumu, mora mi se svaki post autorizirati pa sad traje dulje za odgovoriti
Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
Koliko sad imate obroka direkt na dojci, koliko izdojenih i koliko adaptiranih? Kako mu dajes izdojeno i adaptirano?
Koliko ima mokrih pelena (i koliko su mokre, jedna mokra pelena jednokratna je ekvivalent kao da uspes 2-3 jusne zlice vode u nju) i pokakanih (1 pokakana je ona koja ima stolicu velicine kovanice 5 Kn).
jučer sam skroz izbacila adaptirano, a prije toga je imao do 250ml (1-2 obroka). sad me strah da nisam smjela tako naglo izbaciti? jučer je dojio 5 puta (jednom sam dodala izdojeno), 3 puta bočica izdojeno. dajem mu na bočicu, ali onu što je napravljena da može uz dojenje?
ovo sa pelenama ne znam izbrojati, jer mu mijenjam 4-5 puta dnevno, uvijek su dobro mokre.jučer je kakio 4 puta (prije je bilo 1x dnevno), a stolica mu je totalno drugačija nego prije kad je bilo adaptirano - više tekuća i intenzivnija žuta, kao maslinasta. svaki put bude više nego kovanica 5 kn to je ok?

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
Jesi li imala prilike vidjeti kako izgleda pravilan polozaj i hvat dojke, jesi se uvjerila da bebac pravilno hvata dojku?
U ovisnosti o tome kako ga hranis inace, moguce je da mu treba malo vremena da se navikne na napor koji mora uloziti da dobije mlijeko iz dojke. Bilo bi dobro da svo sisanje dobije samo na dojci, a da ga hranis nekim alterantivnim nacinom (znam da je to tesko, ali je najbrzi put da tako malo dijete navuces natrag na dojku, da svu potrebu za sisanjem odradi na dojci).
Pred kraj ili kad vidis da se unervozi na dojci, probaj mu pomoci kompresijama dojke.
idemo sutra na odmor, šogorica doji pa se nadam da će mi dati da je gledam )) nisam sigurna da pravilno hvata jer mi je bradavica roza i boli kad uhvati, ali mislim da trebam rješavati problem po problem?
problem je što se on NIKAD ne unervozi na dojci, mogla bih ga držati satima, on bi malo odspavao, pa malo cuclao,pa malo potegao. ali kompresiram, da ga ubrzam, valjda je to ok..