Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: kako se vratiti na dojenje nakon izdajanja?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    jučer sam skroz izbacila adaptirano, a prije toga je imao do 250ml (1-2 obroka). sad me strah da nisam smjela tako naglo izbaciti?
    U principu nikako ne bi trebalo ici tako naglo.
    OBAVEZNO prati pelene, makar ih cesce mijenjaj tjedan dana (svaka 2 sata, npr.) da bolje popratis koliko doista piski + prati opce stanje djeteta (da nije uspavan, da ima periode svaka 2-3 sata da bas aktivno sise).

jučer je dojio 5 puta (jednom sam dodala izdojeno), 3 puta bočica izdojeno.
    Koju mu kolicinu dajes na bocicu?
    Bilo bi odlicno kad bi imali jos koji bas podoj. Imate li koji tijekom noci?

dajem mu na bočicu, ali onu što je napravljena da može uz dojenje?
    Ni jedna bocica nije napravljena da moze uz dojenje. Svaka moze (i ne mora) uzrokovati konfuziju bradavice.
    Bilo bi super kad bi mu izdojeno dala na neki drugi nacin, ali ako vam dojenje ide ovako dobro i cini ti se da bocica ne smeta i tako ti je lakse, hrani ga tako. Prednosti alternativnih nacina hranjenja su u tome da beba zadovolji potrebu za sisanjem samo na mami i sise samo i iskljucivo na dojci i tako prije potakne punu laktaciju.

uvijek su dobro mokre.jučer je kakio 4 puta (prije je bilo 1x dnevno), a stolica mu je totalno drugačija nego prije kad je bilo adaptirano - više tekuća i intenzivnija žuta, kao maslinasta. svaki put bude više nego kovanica 5 kn to je ok?
    Stolica - super! Prati pelene bar tjedan dana, zbog ukidanja adaptiranog.

ali mislim da trebam rješavati problem po problem?
    Problem, ako ga ima, s polozajem i hvatom, morate rjesavati odmah. Prije svega, zato jer pravilan polozaj i hvat osiguravaju ucinkovito i poptuno praznjenje dojki.

problem je što se on NIKAD ne unervozi na dojci, mogla bih ga držati satima, on bi malo odspavao, pa malo cuclao,pa malo potegao. ali kompresiram, da ga ubrzam, valjda je to ok..
    To je ok, ako tebi ne smeta.
    Vazno je pratiti da ima ucinkovitog sisanja, s gutanjem. I pratiti pelene, koje se sad cine ok i opce stanje djeteta.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku

Koju mu kolicinu dajes na bocicu?
    Bilo bi odlicno kad bi imali jos koji bas podoj. Imate li koji tijekom noci?
    ahahah ovo mi je pravi smile za danas. frajeru trebam objesiti natpis SISA NON-STOP oko vrata!
    od 9h sisa skoro neprestano svako sat vremena. ko da te je slušao!
    nisam mogla to više izdržati, ipak je išlo par puta na bocu (6 sisanja, 4 boce). nije mi jasan, čujem gulp gulp gulp, čak i na lijevoj dojci koja mi je "slabija" (ravna bradavica, manje mlijeka); i gulpovi traju.
    i onda zaspe, ispusti cicu, ja se maknem, on za 15-30 min me pogleda onako namršteno "di ćeš?"

u međuvremenu je bio super, pričao, svađao se sa zvečkom, slušao muziku, pjevao, dakle očito mu ne smeta. valjda mu se sviđa nova duda

nego, kako mijenjati dojke u ovom slučaju, kad skoro svaki sat jede? 2puta jednu, 2 puta drugu ili? moguće da sam ga ja sa time zeznula, više ni ne znam kako sam mijenjala.

inače, po noći SPAVA! prije 3-4 dana je izbacio hranjenje u 4h, i sad spava od 20.30 do 6h (zlato mamino). ja sam ipak nastavila izdajati to oko 4, jer mi je ta količina mlijeka uvijek najveća, tako da zasad neću to izbacivati, dok se ne ustalimo na cici (ako uspijemo, sutra idemo na put..)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •