Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: Grčevi i vjetrovi

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

da,skuzila sam da Mini puno kaka bit ce to sve ok

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro, hrana nije toliko usko povezana, Ali ipak je! Nastavi se I dalje hranit tako,lagano,ne frigano, ja nisam jela namirnice koje zatvaraju Kao banana,mrkva,vlakna... Kakala je,to je super!!
    Znala sam da banana zatvara ali mrkva? Za to nisam imala pojma. Mrkvu jedem kad niti jedno drugo povrće nesmijem, osim krumpira, njega valjda smijem?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Neću ti govoriti što da radiš jer nisam stručnjak, ali znam da je mene takav način prehrane izludio i da nisam mogla praktički ništa jesti. Na kraju sam počela jesti smeće od hrane jer je sve drugo bilo "zabranjeno". Pa sam onda odlučila okrenuti kontru - mlijeko uopće ne pijem (ni inače), a izbacila sam jogurte i smanjila sve ostalo mliječno jer to MENE muči, odn. meni otežava probavu pa je možda tako i s bebom. Sirovo voće i povrće mi treba jer moram odnekud skupiti te vitamine, vlakna i ostalo. I žitarice. Zdrave, dobre žitarice - proso, kus kus, pir, ječam i slično.
    Možda ti je beba naprosto osjetljiva i što god da pojedeš neće joj pasati. Pa nećeš ti zato prestati jesti! Hoćeš onda uzimati vitamine u tabletama da se ne srušiš negdje?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Neću ti govoriti što da radiš jer nisam stručnjak, ali znam da je mene takav način prehrane izludio i da nisam mogla praktički ništa jesti. Na kraju sam počela jesti smeće od hrane jer je sve drugo bilo "zabranjeno". Pa sam onda odlučila okrenuti kontru - mlijeko uopće ne pijem (ni inače), a izbacila sam jogurte i smanjila sve ostalo mliječno jer to MENE muči, odn. meni otežava probavu pa je možda tako i s bebom. Sirovo voće i povrće mi treba jer moram odnekud skupiti te vitamine, vlakna i ostalo. I žitarice. Zdrave, dobre žitarice - proso, kus kus, pir, ječam i slično.
    Možda ti je beba naprosto osjetljiva i što god da pojedeš neće joj pasati. Pa nećeš ti zato prestati jesti! Hoćeš onda uzimati vitamine u tabletama da se ne srušiš negdje?
    Sve se svodi na nekakvu jednoličnu prehranu, nemoj jabuke, nemoj naranče, nemoj zelenu salatu a kupus pogotovo, nemoj mliječno, nemoj suhomesnato, a šta da jedem za doručak? Juhu bez mrkve samo na vodi i kuhano meso? Ja sam ti već luda od tih svih nemoj ovo nemoj ono. Neznam šta da jedem i onda sam najradije gladna, a to isto bebi škodi, i šta onda, nemam pojma

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

zasto ne jabuku,zasto ne zeleno???
    Pa Jedi sve normalno, osim mahunarki I tako tih namirnica koje inace zatvaraju.
    Zitarice sto je mishekica rekla,kaul,brokulu,blitvu,salate svih vrsta,tikve... Narance,limune,ananas,jabuke,kruske,sumsko voce,suho voce...od mesa takoder sve, ribu pogotovo... Ja to sve jedem najnornalnije!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

zasto ne jabuku,zasto ne zeleno???
    Pa Jedi sve normalno, osim mahunarki I tako tih namirnica koje inace zatvaraju.
    Zitarice sto je mishekica rekla,kaul,brokulu,blitvu,salate svih vrsta,tikve... Narance,limune,ananas,jabuke,kruske,sumsko voce,suho voce...od mesa takoder sve, ribu pogotovo... Ja to sve jedem najnornalnije!
    a kad ja slušam sve sastrane šta mi ko kaže, svatko ima neku svoju politiku a ja neželim s ničim svojoj curki naškoditi

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Slušaj sebe!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Slušaj sebe!
    A i to šta kažeš u pravu si

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jedi sve što ti paše
    ni u čemu ne pretjeruj

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    jesi li probala probiotske kapi?

nama su se -i ne samo nama-kao odlične pokazale Waya LGG.od njih lakše ide i izbacivanje zraka i probava.
    Ronin jesu vama ove kapi pomogle i kod grčeva?

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Grčeve ćeš teško izliječit, oni moraju proći. Mi smo imali sreće da su nam prestali kad je počeo kakati, al to je kod svake bebe drukčije.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Problem je što se štošta olako naziva grčevima. Treba razlikovati muke u trbuščiću od nemogućnosti smirivanja i uspavljivanja.

..
    ...a ja više nikom neću davati savjete i odavati naše trikove jer svaki put kad to napravim, Mini mi se odluči suprotstaviti. Već treći dan ne kaka i nemam pojma šta da radim. Normalno se ponaša, vesela je, zaigrana, trbuščić je mekan... Ali me brine ta iznenadna promjena.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Da, zapravo ja nisam sigurna dali je imao grčeve, ili je to bilo naprezanje. Prije naprezanje.
    Miško, Mini ne želi da otkrivaš vaše tajne Doduše, zna se desit i proglašavaju normalnim da bebe ne kakaju i po dva tjedna, al nadam se da ti se to neće dogoditi!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ma s bebama je sve normalno, dok god one ne promijene ponašanje i trbuh ne otvrdne. Ali ja ću izluditi u iščekivanju. Sad mi fali ono kakanje u 3 ujutro...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Problem je što se štošta olako naziva grčevima. Treba razlikovati muke u trbuščiću od nemogućnosti smirivanja i uspavljivanja.

..
    ...a ja više nikom neću davati savjete i odavati naše trikove jer svaki put kad to napravim, Mini mi se odluči suprotstaviti. Već treći dan ne kaka i nemam pojma šta da radim. Normalno se ponaša, vesela je, zaigrana, trbuščić je mekan... Ali me brine ta iznenadna promjena.
    Pa mislim da ako je beba cijeli dan nasmijana i vesela i spava, i ako ju svaki dan u isto vrijeme između 17-18 sati uhvati neizdrživa bol i da neutješno jako plače i nakon sat-dva prođe da su to ipak grčevi a ne nemogućnost smirivanja i uspavljivanja, mi s tim nemamo problema.

A šta se tiče ne davanja savjeta, ja sam temu otvorila kako bi mi ljudi sa iskustvom malo pomogli jer nisam više znala šta bi pošto sam prvi puta majka, i nisi onda uopće trebala pisati ovdje ako ti je sada žao što si napisala par stvari iz vlastitog iskustva. Hvala na datim savjetima!

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Lena, mislim da Mishekica nije htjela nikog uvrijediti sa stavkom o savjetovanju,malo bolje procitaj!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Lena1502 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa mislim da ako je beba cijeli dan nasmijana i vesela i spava, i ako ju svaki dan u isto vrijeme između 17-18 sati uhvati neizdrživa bol i da neutješno jako plače i nakon sat-dva prođe da su to ipak grčevi a ne nemogućnost smirivanja i uspavljivanja, mi s tim nemamo problema.
    Nakon tih sat-dva, kad prođe, spava li beba ili bude budna i dalje?
    I kao što je meni jedna iskusna majka i forumašica rekla, tako ću i ja tebi - ti NE znaš boli li je, ili je nervozna, ili joj je dosadno ili ne znam šta...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Lena, mislim da Mishekica nije htjela nikog uvrijediti sa stavkom o savjetovanju,malo bolje procitaj!
    Hvala, nisam ni skužila da se odnosilo na mene.

Ma ja sam samo htjela reći da, kad god se pohvalim kako mi nešto pali, dijete mi se suprotstavi i moram tražiti nove trikove.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Dizem temu posto nas muce grcevi a vidim da ste ovdje spominjali waya kapi... ja imam waya lgg, nismo ih jos koristili jer ne znam mogu li joj to davati za grceve posto vidim da na njima pise za proljeve i regulaciju rada crijeva, a u uputama stoji davati 2h prije ili poslije UZIMANJA ANTIBIOTIKA... a mi nismo na antibioticima pa me to zbunjuje sad jeste li vi koristili te iste kapi i kako i kada ste ih davali svojim bebacima?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nemoj bebi davati NIKAKVE kapi. Jedino ako je bolesna i to ti kaže njen liječnik.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Te kapi daju se za regulaciju stolice, kod proljevastih stolica i da bi se spriječio negativan utjecaj antibiotika na sluznicu crijeva. Iskreno, nisam nikada čula da bi se takav pripravak davao za grčeve. Biogaia, Sabsimplex..., preporučuje se svašta nešta, ali baš kako Beti kaže, osobno maloj bebi nebih davala ništa od toga...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kako joj onda pomoc?
    Ne pomazu masaza, grijanje trbuscica, lezanje stomak na stomak s nama, nunanje, njihanje, vozanje...
    Neki caj da ja popijem?
    Vec jadna podocnjake ima od muke a ja ne znam kako joj olaksat

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pokušaj izbaciti iz svoje prehrane mliječne proizvode. Za 2-3 dana ćeš vidjeti da li joj je bolje. Uglavnom, nema neke pomoći. Bebama mora probavni sustav sazrijeti. To ne traje dugo, gotovo svima prestane do 3 mjeseca.
    Probajte ju nosati na trbuhu, na svojoj ruci i hodati brzo. Ovako nekako http://www.najboljamamanasvetu.com/w...nim-rukama.jpg

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ako ti nesto znaci mi smo to rjesavali uz pjesmu ja ga prislonim na sebe pustim muziku za bebe i plesemo to ga smirivalo jedino. to je kod moga palilo ne znam zasto.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mame da li je koja od vas uzimala probiotike umjesto da je davala bebi ? Ima li to smisla i moze li preko mlijeka koristit bebi i ublazit vjetrove i grceve ? Davno mi je pedijatrica preporucila da ih uzimam dok sam dojila najstarijeg sina koji je alergicar ( u tom momentu je bio alergican na kravlje mlijeko) ali on je tada vec imao preko godinu dana i nije se radilo o grcevima. Sada imam bebu od 5 tjedana koju muce vjetrovi i grcevi pa bi probala sa probioticima ali ih nebi davala direktno bebi (iskljucivo i samo dojim).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Starijem djetetu da, davali smo probiotike (on isto teže podnosi kravlje mlijeko, samo fermentirano) ali dok je bio beba nisam za to ni znala. Imao je užasne dojenačke grčeve, možda iz istog razloga, sve do početka dohrane. Za nas je sab simplex bio djelomično rješenje, ali ni to nije uvijek pomagalo. U ono vrijeme prije 15 godina ne sjećam se je li uopće nešto drugo postojalo. Odahnula sam s početkom dohrane. Da sam onda imala današnje znanje i iskustvo, išao bi na testiranje tolerancije laktoze i općenito alergološko testiranje, ali nije bilo nikoga da me savjetuje.

Kasnije smo otkrili probiotike (kad je imao 5 godina i zaradio salmonelu - sjećam se, bio je Pro-life u ampulama) i od tada su uvijek pri ruci za slučaj potrebe. I pomažu mu godinama u slučaju potrebe. Da sam znala za to u vrijeme dok su ga mučili dojenački grčevi, vjerojatno bih probala. Isto bih i sebi uzela, jer ne može škoditi, a dojilje ne bi trebale uzimati mliječne proizvode ako dijete ima grčeve.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.08.2015. at 17:01

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •