Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1648

Tema: Radovi u vrtu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Da pitam iskusne ili one koji su imali pa riješili taj problem.....
    naime imam jako puuuuno mrava na vrtu, i još k tome brdo jajašca u mravljinjaku
    čime da ih potjeram iz vrta, nebi sipala pitroid po vrtu jer ipak već rastu biljčice, ima li kakvih prirodnijih stvari da posipam pa da odu???

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    Da pitam iskusne ili one koji su imali pa riješili taj problem.....
    naime imam jako puuuuno mrava na vrtu, i još k tome brdo jajašca u mravljinjaku
    čime da ih potjeram iz vrta, nebi sipala pitroid po vrtu jer ipak već rastu biljčice, ima li kakvih prirodnijih stvari da posipam pa da odu???
    Ali zašto se želiš riješiti mrava u vrtu? Pa oni su prirodni suzbijači nametnika na biljkama, ušiju i sličnih buba, pa super je da ih imaš u vrtu, to znači da je vrt zdrav i bez štetnih kemijskih "tretmana"! Mravi su super! Mislim, kužim da smetaju u stanu, na balkonu ili u kući, ali u vrtu ih čuvam, imamo par velikih mravinjaka oko kuće i uvijek ih pazimo. Osim toga, gradimo i tzv. hotele za bube (vidi recimo http://www.morinvillecommunitygarden...ar-bug-hotels/) npr. buba mare, uholaže i slično, koji su isto prirodni suzbijači nametnika-biljoždera. Recimo, mala teglica za cvijeće napunjena slamom ili narezanim štapićima bambusa je super mali hotelčić sa ove prirodne saveznike...

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj klija prvotno napisa Vidi poruku
    Ali zašto se želiš riješiti mrava u vrtu? Pa oni su prirodni suzbijači nametnika na biljkama, ušiju i sličnih buba, pa super je da ih imaš u vrtu, to znači da je vrt zdrav i bez štetnih kemijskih "tretmana"! Mravi su super! Mislim, kužim da smetaju u stanu, na balkonu ili u kući, ali u vrtu ih čuvam, imamo par velikih mravinjaka oko kuće i uvijek ih pazimo. Osim toga, gradimo i tzv. hotele za bube (vidi recimo http://www.morinvillecommunitygarden...ar-bug-hotels/) npr. buba mare, uholaže i slično, koji su isto prirodni suzbijači nametnika-biljoždera. Recimo, mala teglica za cvijeće napunjena slamom ili narezanim štapićima bambusa je super mali hotelčić sa ove prirodne saveznike...
    Želim ih se riješiti jer mi SVE jedu!!!!
    Mlade mrkvice već skoro nemam jer je puna mravi koji ju funo papaju, korjenje kupusnjača.....
    ništ mi neće ostat kraj njih, zato ih se moram riješit!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •