Vidi rezultate ankete: Privatnost u rađaoni

Glasači
122. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da, imala sam privatnost. Rađaona je imala vrata koja su bila zatvorena.

27 22.13%
  • Uvjeti za privatnost su postojali (rađaona je imala vrata), ali ih je osoblje držalo otvorenim.

33 27.05%
  • Nisu postojali uvjeti za privatnost, nije bilo vrata , samo paravni i sl. .

59 48.36%
  • Ne znam.

3 2.46%
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 163

Tema: Privatnost u rađaonici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Dok god ima ljudi koji imaju "bitno da je sve prošlo OK" stav, ne možemo ići naprijed. Pretužno i prejadno.
    Meni je jedna od najgorih stvari tijekom boravka u rodilištu bila mjerenje temperature. Tad sam se stvarno osjećala oskvrnjeno, a čak nisam ni bila gola. Sestra ulijeće u sobu, bez pozdrava, bez obavijesti o tom to slijedi i zašto je tu.. Samo doleti do mene i zabije mi neki klinac (toplomjer, ispostavilo se) na čelo. Ostala sam... ono... wtf I tako svaki dan.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Dok god ima ljudi koji imaju "bitno da je sve prošlo OK" stav, ne možemo ići naprijed. Pretužno i prejadno.
    Meni je jedna od najgorih stvari tijekom boravka u rodilištu bila mjerenje temperature. Tad sam se stvarno osjećala oskvrnjeno, a čak nisam ni bila gola. Sestra ulijeće u sobu, bez pozdrava, bez obavijesti o tom to slijedi i zašto je tu.. Samo doleti do mene i zabije mi neki klinac (toplomjer, ispostavilo se) na čelo. Ostala sam... ono... wtf I tako svaki dan.
    znaš na kaj je mene taj toplomjer podsjećao? na onaj pištolj za ubijanje svinja.
    meni je bilo koma jer su stalno ostavljali vrata otvorena, ti dojiš, izdajaš se, nekako moraš izvaditi sisu van da nahraniš djete, a vrata se ne zatvaraju, kad šećeš hodnikom samo redovi golih sisa, kao u izlogu. još kad hraniš za vrijeme posjeta, a ljudi prolaze onuda, baš sam se osjećala jadno.
    već sam spomenula i tuširanje nakon poroda pored otvorenih vrata, ti gola, a svi šeću onuda.
    ma to je samo mali vrh sante.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    A ne kad nas kao krave postroje, jednu do druge, gole do pasa i rasirenih nogu i hladno zaviruju i komentiraju.
    Nažalost, u nekim je rodilištima rečenica: "Kravo, šta se dereš?" sasvim uobičajena.

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što je tragikomično jest ta luda vizita od njih 10-ak što doktora što studenaza i prije njih ide sestra i otvara širom vrata i viče :“Skidajte gaće ide vizita!“ ko neki mali od palube ili vojnik pred generalom
    Pa ti imaš sreće. Nama ih je 30-ak došlo u vizitu. Ne šalim se.

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    znaš na kaj je mene taj toplomjer podsjećao? na onaj pištolj za ubijanje svinja.
    E baš to!

No, nisam spomenula da ja barem nisam morala biti gola. Bila sam u svojoj spavaćici. Tijekom trudova sam bila pokrivena plahtom, a maknuli su je samo za vrijeme izgona. Pazi mene čime se tješim.

Meni jako smeta još jedna stvar, ali to kod nas nije vezano samo za rodilišta - nitko se ne predstavlja. Kad sam bila klinka, puno sam bila po bolnicama i svim doktorima i sestrama smo (mi, klinci) znali imena. Sad pojma nemam kako se tko zvao. Ne znam ni kako se zove doktorica koja mi je bila na porodu. No, znam kako se zove ... doktor koji mi je probušio vodenjak bez pitanja.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 17.05.2013. at 00:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •