Stranica 42 od 58 PrviPrvi ... 32404142434452 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Tiziana znam ali kada sam prvi put predavala u Jukićevu rekla sam da je suprug u mirovini, od njihovih pravnika sam dobila informaciju da je bilo slučajeva gdje su odobravali njegu i u slučaju gdje je suprug u mirovini, a kada sam prvi put predala papire priložila sam nalaze psihijatra od supruga a oni su naknadno tražili još nalaza

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa i ja sam ti rekla da je jedna cura tu na rodi dobila s istom dijagnozom muža

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Jelena ti si mi odmah to rekla, ali sada se cini da komisija ne uvažava ni mišljenje struke u slučaju moga muža psihijatra nego oni kao pravi "specjalisti" procjenjuju tko je sposoban da se brine o djetetu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nema veze s pričom iklasi , ali ima veliku poveznicu.

Predala sam papire za rehabilitaciju svojih klinaca oboje asmatičari, i mali dobi a velika ( baš ne toliko velika nema još 7.5 g) ne. I veli mi doktorica pa tu piše da je mala ok. Velim ja normalno da je ok kad je već 6 mjeseci konstantno na lijekovima. Zoven doktora gdi bi klinci trebali ić i veli mi kak te komisije rade nebuloze, kak detetu od 5mjeseci nisu odobrili pratnju i slično. Inače iste osobe vječaju o pravu na njegu ili srv i rehabilitaciju.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Evo cure da se javim, došlo je negativno riješenje drugostupanjske komisije. Njihovo mišljenje je da suprug nije sposoban da se brine za dijete, a curka nema otežane smetnje u razvoju pa predlažu da ponovno predam prvostupanjskoj komisiji zahtjev ali da tražim rad sa skračenim radnim vremenom....

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj iklasi prvotno napisa Vidi poruku
    Evo cure da se javim, došlo je negativno riješenje drugostupanjske komisije. Njihovo mišljenje je da suprug nije sposoban da se brine za dijete, a curka nema otežane smetnje u razvoju pa predlažu da ponovno predam prvostupanjskoj komisiji zahtjev ali da tražim rad sa skračenim radnim vremenom....
    Na osnovu cega ste trazili dopust? I koja je dob djeteta?
    Ja cekam rjesenje, predali papire.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Distony sindrom i alergija na hranu (gluten, soja, konzervansi), sniženi imunoglobulini.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Distony sindrom i alergija na hranu (gluten, soja, konzervansi), sniženi imunoglobulini.
    Zaboravila sam na pisati da će sada napuniti godinu dana.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zaboravila sam na pisati da će sada napuniti godinu dana.
    A sta reci? Zalosno je da neku za istu dijagnozu dobiju dopust a neki ne... Moje dijete je starije i drugaciji slucaj, trazila sam srv, vidjet cemo.
    Poznajem mamu koja je nakon negativnog rjesenja trazila srv i odobrili su joj.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Pretpostavljam da bi i meni odobrili, ali opet se tu javlja problem kako je i komisija navela citiram: nakon uvida u priloženu dokumentaciju Liječničko povjerenstvo utvrđuje da se ne radi o djetetu sa težim smetnjama u razvoju, odnosno da aktuelno nema težih tjelesnih ili mentalnih oštečenja koja bi onemogućavala dijete u izvođenju svakodnevnih aktivnosti primjerenih dobi. Kašnjenje u usvajanju posturalnog razvoja nije teža smetnja, kao ni alergija na neke prehrambene namirnice te i aktuelno (vjerojatno prolazno) sniženje imunoglobulina, ali isto predstavlja pojačanu njegu djeteta, koja je od strane specijalista i preporučena zbog provođenja neurorazvojne terapije te prilagođene ishrane, što se može ostvariti na način da osiguranica podnese zahtjev za srv radi pojačane njege djeteta, s obzirom da se radi o djetetu mlađem od 3 god., što je osnovni uvjet za odobrenje navedenog prava, a i s medicinske strane se može opravdati s obzirom na aktuelno snižene imunoglobuline te iznimno i kod drugih bolesti i stanja koja nisu navedena u popisu Pravilnika o uvjetima i postupku stjecanja prava na srv, u ovom slučaju Distony sindroma sa potrebom intezivnog provođenja neurorazvojne gimnastike tze nutritivne alergije koja iziskuje promjenu režima ishrane.. U prilog navedenom liječničko povjerenstvo je utvrdilo da otac djeteta koji boluje od PTSP-a nije u stanju djetetu pružiti potrebnu skrb i njegu.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Po navedenom mislim da bi dobila srv.
    A i budi sretna da nema tezih ostecenja, ja bi bila najsretnija da mi taj dopust nikad nije ni trebao, i da dijete nije trebalo pojacanu skrb. A sve to tako mora biti, mi i nasa borba sa birokracijom...I labavi zakonski okviri, tumacenje zakona na razlicite nacine.
    A iz kojeg si grada? Ja mislim da su i te komisije postrozile kritetije za odobravanje.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Hvala bogu nema teža oštečenja, ja sam ti iz Zagreba.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ma stvar je vrlo jednostavna. Naime, komisija je vještačila moga supruga i utvrdila da je nesposoban da se brine o djetetu,a istovremeno moj zahtjev za pp odbija i upučuje me na skračeno radno vrijeme. Pitam se tko je tu lud? Ako ja moram ići na posao pa makar i skračeno(cca.4 sata) na koji način će se suprug moči brinuti o djetetu za koje i sami kažu da joj je potrebna pojačana briga i njega.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Slazem se. Valjda si zalbu dobro slozila i zakonski argumentirala.
    Ako nista, Ustavni sud je slijedeci, jel?
    Zali se dalje, nista ne gubis!
    I opet ponavljam, nejednakost u postupanju komisije me najvise ljuti. Iste dijagnoze, neki dobiju, neku ne...

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Molim informacije kako izgleda kada zovu na komisiju?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod nas u Samoboru to izgleda tak da tam doktorica malo popriča sa djetetom (moja je veća pa s njom može pričat) i to je to, s obzirom da moja K. ima i motoričkih smetnji rekla joj je da 2 puta prošeće gore dolje po sobi, i to je sve. Meni je stvarno bezveze to nazovi vještačenje, ali ne možeš im ništa. Oni žele vidjet dijete. Meni je rekla da kaj bi ja htjela da mi dijete ima ruke i noge i da budem sretna.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Imam jednu nedoumicu, tek sam sada primjetila na nalazima od fizijatra ( danas obavili novi pregled) do sada je uvjek pisala dijagnozu distony sindrom a na današnjem piše infatilna cerebralna paraliza. Dali je to povezano sa distony ili je to zabuna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel si savjetovala google?

sad kolko vidim šifre su posve drugačije, distoni je g24., a infatilna G80

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

jesam, ali ne mogu ništa pametno naci. Pa nije se valjda doktorica zeznula.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

po meni je infatilna ipak malo jača dijagnoza

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

pa je, ali nisam dobila nikakve posebne upute za malu, moramo i dalje intezivno vježbati, ni slučajno poticati na hodanje itd....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne kužim zakaj neki doktori odmah roditelju ne kažu kaj je, i kak se postupa, paonda kad nekaj pročitaš ispada zavrzlama.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

21.05 istekao mi je porodiljni, kako me je prvostupanjska komisija odbila žalila sam se drugostupanjskoj ali sam isto dobila negativan odgovor, sada sam tražila od drugostupanjske komisije obnovu postupka jer sam u međuvremenu dobila novu dijagnozu za malu infatilna cerebralna paraliza G80 a dosada je bio distony sindrom, zanima me u slučaju da mi odobre njegu s kojim datumom kreče ista, sada sam trenutno na bolovanju a zbog istog u firmi me čeka potpisivanje otkaza.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Curke dali netko zna odgovor na moje pitanje... 21.05 istekao mi je porodiljni, kako me je prvostupanjska komisija odbila žalila sam se drugostupanjskoj ali sam isto dobila negativan odgovor, sada sam tražila od drugostupanjske komisije obnovu postupka jer sam u međuvremenu dobila novu dijagnozu za malu infatilna cerebralna paraliza G80 a dosada je bio distony sindrom, zanima me u slučaju da mi odobre njegu s kojim datumom kreče ista, sada sam trenutno na bolovanju a zbog istog u firmi me čeka potpisivanje otkaza.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ima li netko tko zna odgovor na moje pitanje!

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ne postoji nikakav pravni kontinuitet izmedju porodiljnog i njege. Tvoj prvi zahtjev je upravnim postupkom pravomocno okoncan. Ako rjesenje na novi zahtjev bude pozitivno ono ce vaziti od dana svoje pravomocnosti koju ces moci sitno ubrzati tako da se otidjes usmeno odreci prava na zalbu. Eventualno da trazis osobno preuzimanje rjesenja pa da ih zoves svaki dan telefonom

cmroka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mm je prije 40ak dana odnio papire za produljenje porodiljnog,na sto jos nije doslo rijesenje.Vidim da pisete da smo trebali dobiti pimjerak zahtjeva sa zigom,sto me odmah cudilo da nismo dobili nikakvu potvrdu o predavanju papira...jel bi to moglo znaciti da nasi papiri jos stoje nekome u ladici?Takodjer sam cula da ne smije biti prekida izmedju rodiljnog i njege,sto opet ovdje pobijate nekim primjerima pa me zanima sto je zapravo istina.Ja sam krenula na stari godisnji,jel se to racuna vec kao prekid i nemam sto ocekivati ili ipak se imam cem nadati?Papire smo dali u Jukicevu i nismo zvani na komisiju,jos.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

molim pomoć, njega nam nije odobrena i pisat ću žalbu. svaka pomoć je dobrodošla... članci, pravilnici i sl. unaprijed zahvaljujem

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne postoji nikakav pravni kontinuitet izmedju porodiljnog i njege. Tvoj prvi zahtjev je upravnim postupkom pravomocno okoncan. Ako rjesenje na novi zahtjev bude pozitivno ono ce vaziti od dana svoje pravomocnosti koju ces moci sitno ubrzati tako da se otidjes usmeno odreci prava na zalbu. Eventualno da trazis osobno preuzimanje rjesenja pa da ih zoves svaki dan telefonom
    Tiziana hvala na odgovoru, ja sam od drugostupanjske komisije tražila obnovu postupka dali to ima kakve veze sa datumom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj cmroka prvotno napisa Vidi poruku
    Mm je prije 40ak dana odnio papire za produljenje porodiljnog,na sto jos nije doslo rijesenje.Vidim da pisete da smo trebali dobiti pimjerak zahtjeva sa zigom,sto me odmah cudilo da nismo dobili nikakvu potvrdu o predavanju papira...jel bi to moglo znaciti da nasi papiri jos stoje nekome u ladici?Takodjer sam cula da ne smije biti prekida izmedju rodiljnog i njege,sto opet ovdje pobijate nekim primjerima pa me zanima sto je zapravo istina.Ja sam krenula na stari godisnji,jel se to racuna vec kao prekid i nemam sto ocekivati ili ipak se imam cem nadati?Papire smo dali u Jukicevu i nismo zvani na komisiju,jos.

Ja sam do sada predavala zahtjev više puta, i žig mi je stavila samo sad zadnji put kad sam predavala i to zato što sam imala viška jedan zahtjev (ja uvijek napišem svoj zahtjev doma pa predam uz papire) i svaki put sam redovno dobila papire, i nikad se ništa nije zagubilo. Između rodiljnog i njege smije biti prekida, jer ti njegu možeš zatražit u bilo kojem momentu (do djetetove 7 ili 8 g.) ukoliko se dogodi da dijete teže oboli (npr. curica iz R. razreda je sa 5. g. dobila dijabetes i mama je tada ostvarila pravo na njegu). Godišnji se računa ko prekid (ja sam koristila njegu od 04.08.2008. do 31.03.2013., imala prekid 10 dana i sad sam opet na njezi jer mi nisu pravovremeno riješili papire pa sam otvarala bolovanje). Na komisiju vas mogu i ne moraju zvat, u principu kolko sam shvatila više ne zovu nego zovu.Mi smo u SAmoboru, pretprošla dva puta su me zvali, a sad zadnji nisu.

Ilkasi, koliko ja znam bitno je da si u radnom odnosu dok tražiš njegu jer je uvjet za dobivanje njege da oba roditelja rade na neodređeno puno radno vrijeme, znači ako u međuvremenu potpišeš otkaz nemaš pravo na njegu, zato probaj razvlačit bolovanje dok ti ne riješe.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bitno je da su oba roditelja zaposlenja ili samozaposlena u punom radnom vremenu , ali NE moraju biti zaposleni za stalno. U slučaju da istekne ugovor o radu za vrijeme trajanja korištenja njege jednom od roditelja , gubi se pravo na korištenje , te se ta promjena mora prijaviti odmah na HZZO .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke dali netko zna odgovor na moje pitanje... 21.05 istekao mi je porodiljni, kako me je prvostupanjska komisija odbila žalila sam se drugostupanjskoj ali sam isto dobila negativan odgovor, sada sam tražila od drugostupanjske komisije obnovu postupka jer sam u međuvremenu dobila novu dijagnozu za malu infatilna cerebralna paraliza G80 a dosada je bio distony sindrom, zanima me u slučaju da mi odobre njegu s kojim datumom kreče ista, sada sam trenutno na bolovanju a zbog istog u firmi me čeka potpisivanje otkaza.
    Ako ti odobre njegu , u firmi ti ne mogu dati otkaz dok se ne vratis ponovo na posao ( pod uvjetom da si zaposlenja na neodredeno).

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ti odobre njegu , u firmi ti ne mogu dati otkaz dok se ne vratis ponovo na posao ( pod uvjetom da si zaposlenja na neodredeno).
    Joj cure moje, danas mi je zadni dan bolovanja jer su mi u firmi rekli da mogu koristiti samo 15 dana nakon mi istekne porodiljni, sutra moram potpisati otkaz, s tim da moram iskoristiti stari GO i novi u 7 mjesecu i ostaje mi još 2,5 mjeseca otkaznog roka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda ipak dotle dođe i novo rješenje

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

to se i ja nadam ali mi pravnica u firmi kaže da otkaz mogu povući ako mi se PP nadoveže na porodiljni što ja mislim da je nemoguće a ako ga dobijem sa kasnijim datumom sve pada u vodu.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa ti jednostavno nemoj doci nastavi bolovanje na sebe ili na dijete. I otkazni rok tece od kad potpises da si primila otkaz dakle ne idi tamo i ne primas nista. A to sto se nece nadovezati jedno ja drugo bas te briga, ako rjesenje bude pozitivno ionako ti ne smiju otkazati, kao trudnici. Dijete s tom dijagnozom moze dobiti razna bolovanja. Samo atopijski dermatitis ako ga imate je meni bio dva tjedna bolovanja. Cista na jajniku meni druga dva tjedna i u medjuvremenu doslo rjesenje

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ne vrijedi draga sada ti po novome poslodavac šalje doktoru da si na otkaznom roku i da nisi dužan dolaziti na posao

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

O svasta! Pa dobro ali za vrijeme otkaznog roka radni odnos svejedno traje a bolovanje prekida otkazni rok. Odnosno ne mozes ni dobiti otkaz ako si na bolovanju. Ako se i to promjenilo idem spaliti svoju diplomu ispred svog bivseg faksa jer u tom slucaju zdravom razumu gubi se svaki trag!

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Iz Zakona o radu Otkazni rokČlanak 113.
    (1) Otkazni rok počinje teći danom dostave otkaza ugovora o radu.
    (2) Otkazni rok ne teče za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, rada s polovicom punog radnog vremena, rada u skraćenom radnom vremenu zbog pojačane njege djeteta, dopusta trudnice ili majke koja doji dijete, te dopusta ili rada u skraćenom radnom vremenu radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju prema posebnom propisu, privremene nesposobnosti za rad, godišnjeg odmora, plaćenog dopusta, vršenja dužnosti građana u obrani te u drugim slučajevima opravdane nenazočnosti radnika na radu, određenim ovim ili drugim zakonom.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

E pa da, to i kazem pa zato ne shvacam zasto se iklasi brine ako je na bolovanju. A ako se ovi tamo njeni na poslu zainate postoje inspekcije rada sudovi itd. Moje iskustvo s inspekcijom rada je odlicno

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Tiziana još danas sam na bolovanju a sutra već idem u firmu potpisati otkaz, tako mi je pravnica uvjetovala inace ce me zezati oko otpremnine

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Zaboravila sam vam reci da sam zvala pravnicu u HZZO, rekla je da su poslali riješenje ali mi nije rekla ishod, kaže da ne smije preko telefona davati takve informacije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da sutra otiđeš tamo i na licu mjesta pitaš?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

To mi je rekla pravnica iz direkcije HZZO, pitala sam dali osobno mogu doći po riješenje a ona je rekla da su poslali.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

A tko zna moja draga Jelena što će sada naškrabati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kam su poslali, u tvoj područni ured otiđi i vidi jel došlo, ipak ti je velka frka, jer ak si dobila njegu , a potpišeš otkaz odmah je i gubiš.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ona je rekla na uruđbeni da je predano, mogu sutra poći u jukičevu pa provjeriti

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

malo me buni zakon koji kaže da ti poslodavac ne smije dati otkaz 15 dana nakon što se vratiš sa porodiljnog, meni taj rok ističe sa 05.06. U slučaju da je riješenje napisamo sa tim datumom dali to igra ulogu ili se gleda datum primitka.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Jelena, pošto si ti duže na forumu dali je bilo slučajeva da ti odbiju njegu a dijete ima dijagnozu koja je navedena u Pravilniku!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zabrana otkaza

Članak 71.

(1) Za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, rada s polovicom punog radnog vremena, rada u skraćenom radnom vremenu zbog pojačane njege djeteta, dopusta trudnice ili majke koja doji dijete, te dopusta ili rada u skraćenom radnom vremenu radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, odnosno u roku od petnaest dana od prestanka trudnoće ili prestanka korištenja tih prava, poslodavac ne može otkazati ugovor o radu trudnici i osobi koja se koristi nekim od spomenutih prava.

(2) Otkaz je ništetan ako je na dan davanja otkaza poslodavcu bilo poznato postojanje okolnosti iz stavka 1. ovoga članka, ili ako radnik u roku od petnaest dana od dostave otkaza obavijesti poslodavca o postojanju okolnosti iz stavka 1. ovoga članka te o tome dostavi odgovarajuću potvrdu ovlaštenog liječnika ili drugog ovlaštenog tijela.

(3) Okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ne sprječavaju prestanak ugovora o radu sklopljenog na određeno vrijeme, istekom vremena za koje je sklopljen taj ugovor.

---------//-//-//--//-
    ovo je gore kopirati iz zakona o radu , ne mogu obilježiti sa moba.
    Pravo radnika da otkazom otkaže ugovor o radu otkaz ne vrijedi ako mu se u roku od 15 dana od dostave rješenja dostavi obavijest o postojanju prava iz točke 1.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.06.2013. at 20:12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •