Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1644

Tema: Radovi u vrtu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    možeš napraviti nešto malo, ne znam jel govoriš o kovrčavosti lišća (gljivice) ili o onim gusjenicama moljaca koje saviju od vršnog lišća kukuljice, a poslije sve izjedu, pa su vrhovi grana pojedeni (ne znam ime). za kovrčavost možeš napraviti juhu od preslice i špricati barem 4 dana za redom, prije toga ukloniti bolesne listove i spaliti. za savijača možeš samo ukloniti zakukuljene vrhove prije nego se izlegnu i tako im smanjiti broj.
    Ova informacija je i meni trebala. Pune su mi trešnje mušica.
    Ja sam prije par jedno pet dana bnapravila juhu od pelina, doduše čitala sam da se kroz 2-3 dana pošprica.
    Šta mislite hoće štetit ako pošpricam s tom juhom koja stoji 5-6 dana?

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ova informacija je i meni trebala. Pune su mi trešnje mušica.
    Ja sam prije par jedno pet dana bnapravila juhu od pelina, doduše čitala sam da se kroz 2-3 dana pošprica.
    Šta mislite hoće štetit ako pošpricam s tom juhom koja stoji 5-6 dana?
    nisam 100% sigurna, ali uglavnom to namočeno bilje nakon 24 h počinje truliti i onda više ne djeluje kao pesticid već kao gnojivo (naprimjer kopriva). dakle mislim da ne može štetiti, vjerojatno je nešto malo učinkovitosti ostalo, ali koliko upitno je. no možeš zaliti s tim kao gnojivom pretpostavljam, ako ostaviš da se još malo "usafta"

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    nisam 100% sigurna, ali uglavnom to namočeno bilje nakon 24 h počinje truliti i onda više ne djeluje kao pesticid već kao gnojivo (naprimjer kopriva). dakle mislim da ne može štetiti, vjerojatno je nešto malo učinkovitosti ostalo, ali koliko upitno je. no možeš zaliti s tim kao gnojivom pretpostavljam, ako ostaviš da se još malo "usafta"
    ma da, napravit ću novi pesticid a ovo u kompost frknit. Ove godine jako pažljivo gnojim jel gnojenje uključuje i zaljevanje, koje stvarno trenutno nije potrebno.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zaista su divne
    a kako velike narastu borovnice, bi mogle one tvoriti ogradu
    onu teglicu si dobila sa jednog drveta?
    Posljednje uređivanje od MikiMama : 12.03.2015. at 13:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove