Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Sada trenutno ak mene pitas. I ventolin i atrovent. Obje. Manje odmah kaslju al su u spazmu i dalje. Ventolin4x a atrovent 2x. Sad idemo na plazu pa opet u 9 u crikvu na inhalacije. Ujutro opet kontrola.
    pitala sam prvenstveno inu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pitala sam prvenstveno inu
    Jok, nije, moja nije na atroventu, nego je trenutno na profilaksi seretide 2x2 od 50 (pojačano jer smo imali 2 ili 3 medrol epizode ove vrtićke godine). Počela je s trajnom terapijom pred cca 3 godine, prvo je to bio flixom 2x1, pa se penjalo na flix 2x1 + singulair, pa seretide 2x1, pa seretide 2x2 - i njoj je i bivalo sve bolje, sve manje je kašalj epizoda, ali kad dođu, znaju na naglo "zaokrenut" na loše, što nama znači cjelonoćni suhi neprestalni kašalj, nije imala epizode gušenja, jednom je, na početku svog "astma CV-a" u dobi od 2,5 godine kad je tek započela s kolektivom, a mi mislili da samo trebamo "malo izdurat" jer je razbolijevanje normalno, imala bronhopstrukciju koja je bila dramtična s plitkim disanjem i hitnom hospitalizacijom).

Kako je dosad za nas bila maksima "the only way is up", volim se informirat što ima od farmakološke palete available (budući da za homeo paletu nisam, ne vjerujem u to). Of kors... nadam se da će uskoro biti i za nas "the only way is down", makar onako... da uslijedi i faza downregulacije profilakse, ali o tom, po tom, nije mi to primarni cilj, cilj mi je da mi mala bude dobro.

Osim toga, čini mi se da joj ventolin više ne djeluje kao prije (prije je to nekako bilo više pozitivno dramatično), a da dosta moramo davat medrola, a znam da se te terapije stalno mijenjaju i evoluiraju, koliko shvaćam, to je stalna bitka bolest vs. available farmacija, jer i bolest se naoružava pa se i lijekovi stalno moraju mijenjat.

To jest, moja je sad trenutno na kombinaciji seretide 2x2, pulmicort 2x1, ventolin 2x2 jer je bolesna (jučer temp 38, kašalj nije strašan, meni se čini da čujem "pooštreni šum disanja", kod dr-a ćemo vjerojatno sutra ili u petak (da je posluša i da vidimo kako će se to kretati vezano za temperaturu, je li neka viroza ili što, koliko shvaćam, prije nema niti smisla krv vadit da se vidi viroza ili ne). Tako da ipak nije alergija, ne znam... zasad mislim da je moja primarno infekti-triggered astma.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.06.2013. at 12:31

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •