Stranica 15 od 33 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1639

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    znam da MM misli da nisam normalna
    zakaj ja sam oduvijek voljela raditi manje više sve sama, i sad kad sam bila kod sister ona ispali kak bu ove godine sve kaj vidi pretvorila u nešto svoje, malo mi je to čudno, kolko sam puta znala nabrati za sebe i nju stvari pa zvati da pošalje klince jer ja ne mogu i njoj nositi, ak već moram svoje klince i to kaj naberem nositi. Bumo vidli nadam se da bum došla malo ranije od njenih da i ja obstim našu zajedničku ljetinu. Volim si napraviti vrt, ali kak nisam tam i osvisna opet o bolesti klinaca i samilosti muža da ih ponekad pričuva da mi ne smetaju u stvarima kad mi ne trebaju, pa moliti da padne kiša baš kad sam gotova s poslom, da ne nanašam preveć vode gore-dole, sim-tam.
    Inače volim decu povesti sa sobom pa im dat zadatak oko grabljanja, sadnje, sijenja ili branja kad god je to moguće.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.04.2013. at 14:37

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je li netko od vas ovdje alergicar? ja reagiram na proljece, prvi pelud. znam da ove godine vegetacija kasni ali za sada su mi alergijske reakcije minimalne,ne mogu se nacuditi. Jucer mi je palo na pamet da mozda ima veze i sa LCHF prehranom. Ima li tko slicnih iskustava?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je isto kao i inače - svrbe me nos i oči zadnjih tjedan dana, taman toliko da još ne moram ništa popiti. Ni jače ni slabije nego prijašnjih godina u ovo doba. Iako me i prije znalo koju godinu preskočiti.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bubice ja nisam (bila, ali izliječila se prije), ali moja sestra je, i isto kao i ti iščekuje prve simptome...za sad ništa. da li je do kašnjenja proljeća ili ne, vidjet ćemo.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja bi bila najsretnija da je zbog lchf-a, no nekako više vjerujem da je zbog silnih kiša koje su se ispadala ovog proljeća.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da nema kašnjenja- imam doma dvoje astmatičara i ooboje već dugo imaju uobićajene probleme

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kasni pelud zbog vremena ( moj sin je krenuo sa terapijom prije dva dana a inace krene u veljači , a on je daleko od LCHF-a).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kasni pelud zbog vremena ( moj sin je krenuo sa terapijom prije dva dana a inace krene u veljači , a on je daleko od LCHF-a).
    I kod nas kasni.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja reagiram na prvu pelud,l isto vec u veljaci pocnem trosit ljekove. kasni pelud sigurno i ja sam vise doma nego inace, ali u ovoj fazi vec bi puno ozbiljnije reagirala. Vidjet cemo

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kasni oko mjesec dana.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovisi na kaj ste alergični. Lijeska, koja prva počinje cvasti, nije niti amlo zakasnila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj mali je skoro pa lcfr, ali njemu ništ ne kasni, evo od jučer na ventolinu, već par mjeseci je na flixotidu i više od mjesec dana na aeriusu.
    inače mi jučer prošli pored par lijepih breza u punom cvatu, znači ni priroda ništa ne kasni.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.04.2013. at 07:15

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sve je odjednom procvjetalo. Ne znam jel kasni, ali nekako mi ima smisla da kiša smanjuje koncentraciju peludi u zraku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čitala sam da u jedno vrijeme čak i koncentracija peludi bila viša iza kiša

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super mi je vidjeti ovako nešto, baš inspirativno

http://www.facebook.com/photo.php?fb...count=1&ref=nf

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije striktno vezano za LCHF pa sam otvorila novu temu, al svakako bacite oko tu
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 19.04.2013. at 11:07

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Masline mogu u lchf?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ima koja da pokusava ostat trudna i da je na lchf? ja imam problem s odredjivanjem ovulacije,odnosno ne znam kako ali ova prehrana utjece na lh trakice. Ne bi vas htjela zamarati s time pa ako ima neko da zna nesto o tome molila bih da mi se javi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    Ima koja da pokusava ostat trudna i da je na lchf? ja imam problem s odredjivanjem ovulacije,odnosno ne znam kako ali ova prehrana utjece na lh trakice. Ne bi vas htjela zamarati s time pa ako ima neko da zna nesto o tome molila bih da mi se javi
    Nemam iskustva , ali bi trebala imati poboljsanje ? Da li su primjetila promjene u ciklusu i na trakicama ?

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I ja sam mislila da mozda pomogne jer sam citala iskustva iz norveske,svedske tamo negdje e al u zadnja tri mjeseca nisam ni jednom imala lh pik, a to je inace bilo normalno da detektiram ovulaciju tako,ono bas skolski pozitivna trakica. Hormoni su mi ok,i sve drugo(u mpo sam). Vec sam pomislila da nisam imala ovulaciju al nekako mi je bilo sumljivo dva mjeseca za redom pa sam opet mjerila temperaturu. Graf kaze ovulacija bila 18. dan (kao i inace) al trakica nije bila pozitivna uopce od pocetka pracenja. Nisam bas upucena al dal ketoni( ovo sad pisem onako,nemam pojma o tome)mgu utjecati na lh? Zbunjena sam
    Inace , ciklus mi se nije promijenio, i dalje je na 30 ,31 dan
    Isprika sto vas utusim

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jesi mjerila ketone? Bas si u ketozi ?
    zanimljivo mi je to sto pišeš.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.04.2013. at 21:30

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nisam mjerila,nemam pojma jesam li u ketozi,ali znam da kad zgrijesim to bude u pms-u , od menge do tog p... pms-a ne bude mi tesko drzati se lchf. Il mozda trakice ne valjaju. To mi je jos jedino palo na pamet. Al i prije sam koristila sa neta.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije bas lako biti u ketozi , ako jedes povrce i voće , tesko da si u ketozi. Tako da ne bi trebalo to biti.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Voce ne jedem,a od povrca mislim da jedino jedem malo mrkve koja ima veci udio uh. Narucila sam i nove trakice pa cu vidjet slijedeci mjesec. Taman mislim da mi i treba jos mjesec dana da skinem zadnje tri kile do mog cilja pa cu onda malo popustiti.
    Hvala na pomoci, mozda jos netko bude znao nesto o tome

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I ja sam mislila da mozda pomogne jer sam citala iskustva iz norveske,svedske tamo negdje e al u zadnja tri mjeseca nisam ni jednom imala lh pik, a to je inace bilo normalno da detektiram ovulaciju tako,ono bas skolski pozitivna trakica. Hormoni su mi ok,i sve drugo(u mpo sam). Vec sam pomislila da nisam imala ovulaciju al nekako mi je bilo sumljivo dva mjeseca za redom pa sam opet mjerila temperaturu. Graf kaze ovulacija bila 18. dan (kao i inace) al trakica nije bila pozitivna uopce od pocetka pracenja. Nisam bas upucena al dal ketoni( ovo sad pisem onako,nemam pojma o tome)mgu utjecati na lh? Zbunjena sam
    Inace , ciklus mi se nije promijenio, i dalje je na 30 ,31 dan
    Isprika sto vas utusim
    Malo off topic: meni LH trakica nikad nije baš školski pozitivna, nego se pojavi jasna druga crta ali nikad jaka kao kontrolna (kako piše da bi trebalo biti na uputstvima za trakice). A ostala sam 2 puta prirodno trudna. Osim toga, i na grafovima i na folikolmetrijama se uvijek vidila ovulacija. Dakle meni i takav LH pik izaziva ovulaciju.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Možda je netko već pisao, ali nisam vidjela - kuhate li juhu od kostiju? Kuhala sam ju zapravo po ovom receptu i prekiselo mi je to, sa čim da neutraliziram ocat? Plus, kuhala sam ju 14(!) sati, u frizideru je od nedjelje, ali još uvijek je tekuća, nekad mi se "običan" temeljac zna stisnuti, kao želatina, očekivala sam da ću ovo rezati nožem. Što radim krivo?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je netko već pisao, ali nisam vidjela - kuhate li juhu od kostiju? Kuhala sam ju zapravo po ovom receptu i prekiselo mi je to, sa čim da neutraliziram ocat? Plus, kuhala sam ju 14(!) sati, u frizideru je od nedjelje, ali još uvijek je tekuća, nekad mi se "običan" temeljac zna stisnuti, kao želatina, očekivala sam da ću ovo rezati nožem. Što radim krivo?
    Ja kuham juhu od kostiju jednom tjedno (imamo je za 5 dana, skuham je vikendom u ogromnom loncu), a ostala dva dana jedemo neku povrtnu juhu. Nikada nisam pripremala tu juhu na ovaj način, ne čini mi se loše, ali 14 sati mi je malo previše. Ja je kuham 6-8 sati, ovisno o tome moram li nekamo ići... Octa dodam manje, možda 2-3 jušne žlice (uvijek jabučni), to je relativno malo na tu ogromnu zdjelu, ali jedino mi ta količina odgovara. Najprije stavim ocat i meso u hladnu vodu sat vremena. Nakon toga stavim da zakipi i kad se počne skupljati ona pjena (i one neke ljigavštine) na vrhu, uklonim je cjedilom (više puta ako je potrebno), tek je onda posolim i stavim povrće (radim prema receptu A. Šupe s njenog bloga) i obavezno stavim malo timijana, daje prefini okus. I onda je pustim neka kuha, dolijevam vodu po potrebi. Na kraju je procijedim, vratim kuhano povrće...i kad se ohladi, bude kao rjeđa hladetina. Kad je zagrijavam, dodam i malo vode po potrebi. Na početku, kad se tek počinje kuhati, odvojim mesnati dio i malo ga zapečem u pećnici i onda ga vratim u juhu sa svom tom tekućinom/sokovima, a kost je tijekom kuhanja cijelo vrijeme u juhi (bitno je da je kost prerezana, a ne u komadu, bolje je da ima više manjih dijelova). Okus te juhe stvarno je fantastičan, nema te vegete koja je može kopirati. A sad, je li potrebno toliko octa radi "izvlačenja" minerala, stvarno ne znam, neka se jave oni malo stručniji. Isto tako, odvojim si u 2-3 zdjelice te juhe koja mi onda služi kao temeljac za neka druga jela. Spasila me ta juha od kostiju, prije sam juhu kuhala svaki drugi dan.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam isto dosad kuhala juhu, po 6 sati ili 3 u pretisu, nisam stavljala ocat al sam jela sve zlundre. Ali u mene se uvukao strah, ja kosti uzmem od mesara a znamo kako oni hrane zivine. Bojim se da se trujem time a ne cinim si dobro. Vi jedete pasne životinje? Gdje to kupujete?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja, na žalost, jedino imam domaća jaja i sad kozje mlijeko i sir (kad ukradem malo više jarićima )

ostalo kupujem posvuda i ne želim ni razmišljati koliko je što i čime tretirano :/

radim na tome da uskoro većinu hrane imam svoje, a do tada baš i nemam mnogo izbora

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja svo meso osim piletine jedem domaće, kupujem s sela od poznati i kumova. Još tražim domaću piletinu ali nitko je ne hrani kak spada pa ju jako rijetko jedemo. Češće jedemo od sveki kokota i janjetinu.
    Imam svoje povrće i dosta voća ali naravno u sezoni (osim krumpira-opet kupujem na selu) i domaća jaja.
    Mlijeko me gadno zeza jer mi je jedan dobavljač otkazao poslušnost a imao je divno mljijeko- ne da mu se s tim zezati više a mlijekomat mi je predaleko pa kupujem od veronike maslac i mlijeko.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kuham juhu od kostiju jednom tjedno (imamo je za 5 dana, skuham je vikendom u ogromnom loncu), a ostala dva dana jedemo neku povrtnu juhu. Nikada nisam pripremala tu juhu na ovaj način, ne čini mi se loše, ali 14 sati mi je malo previše. Ja je kuham 6-8 sati, ovisno o tome moram li nekamo ići... Octa dodam manje, možda 2-3 jušne žlice (uvijek jabučni), to je relativno malo na tu ogromnu zdjelu, ali jedino mi ta količina odgovara. Najprije stavim ocat i meso u hladnu vodu sat vremena. Nakon toga stavim da zakipi i kad se počne skupljati ona pjena (i one neke ljigavštine) na vrhu, uklonim je cjedilom (više puta ako je potrebno), tek je onda posolim i stavim povrće (radim prema receptu A. Šupe s njenog bloga) i obavezno stavim malo timijana, daje prefini okus. I onda je pustim neka kuha, dolijevam vodu po potrebi. Na kraju je procijedim, vratim kuhano povrće...i kad se ohladi, bude kao rjeđa hladetina. Kad je zagrijavam, dodam i malo vode po potrebi. Na početku, kad se tek počinje kuhati, odvojim mesnati dio i malo ga zapečem u pećnici i onda ga vratim u juhu sa svom tom tekućinom/sokovima, a kost je tijekom kuhanja cijelo vrijeme u juhi (bitno je da je kost prerezana, a ne u komadu, bolje je da ima više manjih dijelova). Okus te juhe stvarno je fantastičan, nema te vegete koja je može kopirati. A sad, je li potrebno toliko octa radi "izvlačenja" minerala, stvarno ne znam, neka se jave oni malo stručniji. Isto tako, odvojim si u 2-3 zdjelice te juhe koja mi onda služi kao temeljac za neka druga jela. Spasila me ta juha od kostiju, prije sam juhu kuhala svaki drugi dan.
    Hvala, Freya. I ja kuham subotom za cijeli tjedan u ogromnom loncu. Pustim da se kuha, odem i van i svuda, ne pazim, na laganoj je vatri. So far so good Stavit ću manje octa, probat ću dodati timijan. Kosti mi budu razrezane i sve ono iznutra se raspadne. Ma nije loša, samo piše negdje da se ocat ne osjeti, a meni je to kiselo i čudi me ta nedovoljna gustoća. Nije rijetka, ovakva je kao tvoja, ali nakon 14 sati sam očekivala pravu hladetinu. Jedem ju samo ja, to mi je zapravo doručak, mi doma juhu inače jedemo samo po kazni, zato mi povrće ni ne nedostaje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ove kosti to su juneće ili bilo koje druge?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja kuham juhu bez octa. I kuha se cijelu noć na laganoj vatri, odnosno moram točno pogledati koliko sati- ovisno o stupnju jačice, šparet se sam ugasi nakon nekog vremena.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod mene su juneće.
    Mene je nekako strah kuhati po noći. Kao, bolje da smo vani ako se sve zapali.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pa ja isto juneće kuham. I tako ja mesaru prošli tjedan, kako ja kuham tu juhu, zdravo blablabla, i on kaže je, pa to je zdravo. I onda ja kažem kako pojedem sve te žlundre, a on kaže da ne zna baš koliko je to zdravo. I onda ja kažem da ovisi čime ih hrani, i onda on kaže ajoj .
    A to je manja i finija mesnica. Uglavnom, prisjelo mi.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajoj.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ovako više-manje i ja, jednom tjedno, od 8 do 10 sati kuhanja. Toćam sve sat vremena u vodi s malo octa (jabučnog) i nikakvu kiselinu ne osjetim.
    Prva dva puta kad sam kuhala juhu (stavila samo kosti), bila mi je obična juha, a sad zadnji put, stavila sam duplo više kostiju i jedan komad mesa (ja ga ne zapečem, lijena sam) i kad sam tu juhu stavila u fridž, postala je želatinasta.
    Onda sam obavezno dodavala vodu svaki put. U prva dva slučaja nisam.

Da li i vi, kad vam se kosti raspadnu, izvadite onu koštanu srž u juhu?

I da, javljam da sam desetak dana na opuštenom LCHF-u (ono što od zabranjenog jedem jesu 2 keksa ujutro uz kavu te ako se u nekom varivu nađu krompiri ili žitarice). Smanjio mi se trbuh i poletnija sam. O kilama ću kad bude neki konkretan podatak

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja ne stavljam koštanu srž u juhu, ne mogu pa ne mogu. Meni je to i dalje - bljak. Ali imam problem s masnijim dijelovima mesa, jednostavno ih ne mogu progutati, nagoni me na povraćanje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fenomenalna infografika o ovoj prehrani

LaLzag avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ovo mi je super tema! Pozdrav od mame bebe od 7 mj., koja se vec dugo zeli odvaziti na promjene u prehrani. Uglavnom prije poroda sam imala visak kg, a nakon poroda uz dojenje se jos i udebljala i sad je zaista vrijeme za promjene. Zelim se dobro osjecati u svome tijelu! Zelim promjene! Pokusavala sam par puta vec primjeniti ovaj nacin ishrane, ali bi skoro svaki put zabrljala. sad sam odlucna i idem sigurno naprijed! Fingers crossed!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Go Lalzag Dosta nas je tu i zaista je dobra podrška, samo naprijed. Učini to zbog svog zdravlja i dobrog osjećaja

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Predobra prezentacija o utjecaju glutena na tijelo http://www.youtube.com/watch?v=IvUgc...ature=youtu.be

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

LaLzag, dobro došla

baš sam pisala na drugoj temi; povremeni izleti nemaju snagu ako im ju sama ne daš. nema veze ako ponekad zabrljaš, samo nastaviš s lchf-om i vidjet će, rezultati sigurno neće izostati

(još ako ubaciš i vježbanje, sve će ići 3x brže )

prezentaciju sam si otvorila za gledanje kad se beba probudi...inače redovno, sve što ima zvukove, ostavim za kasnije i naravno zaboravim

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nisam vidjela da netko spominje tahini, ja svojima radim hummus (ne jedem slanutak), a sama jedem tahini na žličicu (kao nutellu), što mislite, je l' to ok? To je prženi sezam, kao namaz, meni je to prefino. Isto tako, smije li se ponekad jesti mak? Ako da, imate li kakav zgodan lchf receptić u koji ide mak? Obožavam ga.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dođoh ovdje napisati da sam si naručila spiralizator s ebaya, aj riskirat ću tih 30 kuna

Nisam vidjela da netko spominje tahini, ja svojima radim hummus (ne jedem slanutak), a sama jedem tahini na žličicu (kao nutellu), što mislite, je l' to ok? To je prženi sezam, kao namaz, meni je to prefino. Isto tako, smije li se ponekad jesti mak? Ako da, imate li kakav zgodan lchf receptić u koji ide
    mak? Obožavam ga.
    Evo što sam našla za sezam
    http://blog.jimlien.com/2012/11/12/is-sesame-paleo/

The Good

The nutritional profile of sesame at first glance looks pretty good. It’s high in vitamins and minerals like coper, manganese, tryptophan, calcium, magnesium, iron, phosphorous, vitamin B1, zinc, selenium and fiber. In addition, sesame has two unique lignans (fibers) called sesamin and sesamolin which have been shown to reduce cholesterol, prevent high blood pressure, increase vitamin E supplies, and protect the liver from oxidative damage.
    The Bad

Like many seeds the hulls and bran can be filled with antinutrients, chief among them is phytic acid. Phytic acid binds to nutrients and carries them out of your body robbing you of the high vitamin and mineral content that are already in the seeds. The phytic acid most likely helps the plant to store these minerals as food for the seed when it germinates and so when it is ingested it just takes most of the nutritional value along with it. On top of the phytic acid content is the high Omega-6 fatty acid content. Yep, its the polyunsaturated fatty acid that most westerners don’t particularly need since it is a contributor to metabolic disease when its combined with low Omega-3 fatty acid consumption. Unless you eat it with fish or eggs, this is not going to be a particularly healthy choice.
    Verdict

Consume it in only small amounts. It’s technically Paleo although toasting, roasting, and frying will reduce the nutritional value of it. It’s also relatively high in phytic acid which offsets the value of sesame’s mineral content since many of the minerals will just come back out. It also has a higher Omega-6 fatty acids, which most westerners are probably overconsuming anyways.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala ti, anchie, na ovim informacijama. Je li tko od vas naručio Anitinu kuharicu? Meni je stigla prije par dana i stvarno sam se oduševila, ima stvarno dobrih recepata. Nije reklama : ). A i fotke su odlične.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas smo otišli na kupanje u Čatež, pa sam se navratila do Hofera. Kila indijskih neslanih, neprženih (moram to još provjeriti) indijskih oraščića je ispod 13 eura, što je po današnjem tečaju 96 kn. Pakirani su po 200 g.
    iako, moj Lchf nije više u opticaju - čitaj : ovisnica o voću.
    neslanih makadamija ovaj put nije bilo - samo slanih i čak možda i prženih. Opet sam se žurila pa nisam pažljivo gledala

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Voce ne jedem,a od povrca mislim da jedino jedem malo mrkve koja ima veci udio uh. Narucila sam i nove trakice pa cu vidjet slijedeci mjesec. Taman mislim da mi i treba jos mjesec dana da skinem zadnje tri kile do mog cilja pa cu onda malo popustiti.
    Hvala na pomoci, mozda jos netko bude znao nesto o tome
    Ja sam ostala bez po muke trudna taman u pol lchf-a - čitaj: neplanirana trudnoća Više nisam na pravom lchfu,ali planiram se vratiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •