Freyja prvotno napisa
Ja kuham juhu od kostiju jednom tjedno (imamo je za 5 dana, skuham je vikendom u ogromnom loncu), a ostala dva dana jedemo neku povrtnu juhu. Nikada nisam pripremala tu juhu na ovaj način, ne čini mi se loše, ali 14 sati mi je malo previše. Ja je kuham 6-8 sati, ovisno o tome moram li nekamo ići... Octa dodam manje, možda 2-3 jušne žlice (uvijek jabučni), to je relativno malo na tu ogromnu zdjelu, ali jedino mi ta količina odgovara. Najprije stavim ocat i meso u hladnu vodu sat vremena. Nakon toga stavim da zakipi i kad se počne skupljati ona pjena (i one neke ljigavštine) na vrhu, uklonim je cjedilom (više puta ako je potrebno), tek je onda posolim i stavim povrće (radim prema receptu A. Šupe s njenog bloga) i obavezno stavim malo timijana, daje prefini okus. I onda je pustim neka kuha, dolijevam vodu po potrebi. Na kraju je procijedim, vratim kuhano povrće...i kad se ohladi, bude kao rjeđa hladetina. Kad je zagrijavam, dodam i malo vode po potrebi. Na početku, kad se tek počinje kuhati, odvojim mesnati dio i malo ga zapečem u pećnici i onda ga vratim u juhu sa svom tom tekućinom/sokovima, a kost je tijekom kuhanja cijelo vrijeme u juhi (bitno je da je kost prerezana, a ne u komadu, bolje je da ima više manjih dijelova). Okus te juhe stvarno je fantastičan, nema te vegete koja je može kopirati. A sad, je li potrebno toliko octa radi "izvlačenja" minerala, stvarno ne znam, neka se jave oni malo stručniji. Isto tako, odvojim si u 2-3 zdjelice te juhe koja mi onda služi kao temeljac za neka druga jela. Spasila me ta juha od kostiju, prije sam juhu kuhala svaki drugi dan.