meni je dr.endok. rekla da kad budem trudna da ćemo uvijek tsh držati ispod 2 kao i sada
možda da ponoviš tsh za 2 tjedna pa ćeš vidjeti kako će onda biti
meni je dr.endok. rekla da kad budem trudna da ćemo uvijek tsh držati ispod 2 kao i sada
možda da ponoviš tsh za 2 tjedna pa ćeš vidjeti kako će onda biti
pozdrav cure Jejja me pozvala k vama.. kakva su vaša saznanja o zatrudnjivanju s hashimotom, znaci povisena antitijela štitnjače? jasno mi je da TSH moram držati oko 1 najviše 2, prije i za vrijeme trudnoće..
mi se trudmo malo više od godinu dana i sada ću u 6om na hssg pa nakon toga ciljani u 7om i na jesen IUI.. molim vas uputite me di, što, kako.. hvala vam![]()
Danas sam dobila nalaz TSH-3,15 !! prije mjesec dana bio je 1,75 i sad tako skočio-jel može to bit zato jer sam bila na stimulaciji,ne znam ima li to kakve veze
mojoj frendici je naglo skocio kad je zatrudnilarekla sam joj da popisa test i bio je + , pisaj sutra zeno!!!
TSH može skočiti i u stimulaciji, barem su meni tako rekli. Uglavnom čula sam da ga klomići mogu dignuti, a tko zna da li nešto i od drugih lijekova
Sumnjam da trudnoća od par dana može već tako utjecati, ali svašta je moguće. Provjeri betu što prije, ako treba da ti srede terapiju![]()
Posljednje uređivanje od Vrci : 27.05.2013. at 21:30
jejja,da je barem od trudnoća da![]()
a to sam vadila dan prije transfera tako da sam mislila da je možda zbog stimulacije
Posljednje uređivanje od kiki30 : 27.05.2013. at 21:40
A onda je stimulacija... Ali svejedno, možda bi ti bilo dobro odmah s betom vaditi i tsh, pa da vidiš kako se kreće
TSH naglo skoci od stoperice
Po nekim doktorima nema veze, neki kažu da možda može smetati.
Moje iskustvo, prvo ti možda neće to niti uzeti u obzir. Ali nakon neuspjeha možda netko skrene pažnju na to i propiše kortikosteroide.
Ali kao što je moja dr rekla, to može imati utjecaja, ne mora...sve je to dosta siva zova. Ima cura s hashimotom koje ne znaju da ga imaju, pa odmah zatrudne bez problema. Ima i nas koje se mučimo
Na žalost, tu nema sigurnog odgovora
Slažem se s Vrci.
Meni je dr rekao da oni propisuju kortisteroide za vrijeme postupka.
A znam barem 2 cure( u RL svijetu) koje su uz tu dijagnozu ostale trudne bez problema....
[QUOTE=Aerin;2420543]Quotam samu sebe jer se post tek jutros pokazao[/QUOT
ja ti imam problema sa štitnjačom i ona ti sigurno sve usporava al kao šta vidiš u mom potpisu sad sam trudna!
eutirox pijem godinama krenula sam sa 50mg , prije trudnoće sam pila od 100mg a sad se poremetio pa pijem 3xtjedno od 125mg.
imam pitanje vidim da se kužite puno više od mene a nestrpljiva sam do pregleda kod endokrinologa za 3tj....uzv mi je ok,tsh mi je 5 naravno nije ok,za to bu mi dao terapiju ili?????'
Cure,jel znate da li se TSH može vadit u bilo koje doba dana ili mora ujutro na tašte?
U bilo koje doba dana, i ne trebaš biti natašte (čak ni ujutro)
Navodno visina varira tokom dana. Mada mene i na Vuk V. naručuju oko 13, pa tek onda vadim krv.
Ja sam vadila i u 8 ujutro i u 5 popodne, nije bilo nekih velikih razlika.
I na VV sam jednom bila naručena u 9 i jednom sam vadila poslije 3 popodne, skoro isti rezultati.
To valjda ovisi od osobe do osobe
dijagnosticiran mi je hashimoto,dobila terapiju i za 3mj ponovit hormone i antitijela,koliko on utječe na začeće i trudnoću??
ako je TSH pod kontrolom, nije problem. poželjno je da bude do 2.5 ako ideš u stimulirane postupke
nisam za sad još imala postupak u planu,al imat ću to na pameti hvala ti puno...vidjet ću koliki će biti tsh za 3mj...trenutno je 5,03
toliko visok tsh je problematican i mimo postupaka.
znam,u zadnjih par godina sam jako puno kila dobila i dosta sam stresna,iako sam stres pripisivala poslu,a kile mirnijem načinu života,al vidim da nije to to
na koliko si mg euthyroxa?
anđeo treba malo vremena da se on smanji, vidjet ćeš nakon 3 mj uzimanja koliki će ti biti, ali ako i bude OK opet ponovi kad zahladi jer se drugačije crpi po ljeti u odnosu na zimu
puno ti hvala,sad ću to redovno kontrolirat...naravno nisam očekivala čudo 3mj ću pit terapiju pa ponovit hormone
stitnjaci treba cca 6 tjedana da se smiri uz pravu terapiju. samo pij euthyrox i smirit ce se
Prošla sam cijelu temu i uglavnom nailazim na problem povišenog TSH.Što kada je snižen?
Evo moj je 0,50.Ref. vrij. su od 0,33 do 5.Dakle,on je u granicama ,ali mi se čini nizak.
Znaći,moguče je da dobijem terapiju..
Vadila sam hormone štitnjače tražeči razlog neuspjelim trudnočama.
Bubekice, mome socijalcu je taj moj od 6,6 bio ok. Od tada ga više ne pitam za mišljenje.![]()
Da, ako je nizak ovako i bez terapije, meni je to ok. Dok nije ispod donje granice, super je
Ma kad svugdje čitam da je optimalno za trudnoču iznad 1,pa sam se zabrinula da mi je malo preniski.Ali da,bolje da je niži nego previsoki.
Evo i ostalo.. T3 - 1.58 (0.89-2.44)
T4 - 74.7 (62.6-150.8)
TSH - 0.51 (0.35-5.00)
U trudnoći će ti ionako porasti. Čak i od stimulacije raste tsh. Tako da ne moraš brinuti. Veći je problem kada je tsh previsok
a meni nije jasno kako sam ja uspjela ostat trudna s visokim tsh??
Nekima radi probleme, nekima ne. Ali za razvoj bebe je potrebno pratiti tsh u trudnoci
Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4 Beta
moj TSH je sad 2,6 i dr. je rekao da je ok, nikakvu terapiju nije spominjao
tu je negdje bio i prije postupka
u prethodne dvije trudnoće bio je i nešto veći, isto sve išlo bez terapije....
Posljednje uređivanje od Ginger : 21.06.2013. at 15:12