ina33 prvotno napisa
A propos mora, meni je rečeno da se na more, da bi imalo svoj učinak, treba ići prije ljetnih vrućina i ostati minimalno 14 dana da bi to išta značilo. Upoznala sam astmaša koji su se i selili, pa opet kad dođu na kontinent koma. Upoznala sam onih trajno preseljenih - pa prvo super (prvih, recimo, 20 godina), a onda se tijelo navikne i reagira na alergene iz novog okoliša pa opet isto, a nećeš sad ko u onom vicu, svakih 20 godina mijenjat lokaciju stila crna marica 1-2-3, ma samo nek je muving. Astma ne bira - upoznala sam ih na Visu, na Krku, u ZG-u....
Evo vam i mog primjera - alergični rinitičar, na moru (ST) koma koma (zimi uglavnom lošije, nema grijanja, grinje itd.), procvala dolaskom u ZG na početkiu studija i susretom s centralnim grijanjem. Nakon 20 godina idile, evo opet isto, sad pak ambrozija koma.
Mislim da je u Slavoniji što se toga tiče koma ljeti - em vruće, em odjednom kad sve krene, uff.... (ko je na trave alergičan). Tj. nema magije, ima relativno i dugotrajnog benefita od promjene.
Opet... potpisujem cure - ne može se ispod staklenog zvona.
Moja mala ide cijelo ljeto, ne znam kako bi bilo da ostaje u ZG-u, ali to samo znači da će ta 2 mjeseca eventualno imat pauzu (događaju se i dolje kašljuckanja), čim takne ZG, čim počne memla, evo kašljuca nazad.