Stranica 12 od 14 PrviPrvi ... 21011121314 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 666

Tema: Roditelj bully-bullying kod kuće

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kosa
    Potpis na anchie.
    Nekako misl da je kod leo duga kosa izbor mlade dame, kao sto to obicno i bude.
    Ja sam isto imala problem oko toga, mo, sad su starije i same to rade pa je lakse.

Kod mladje je do jucer bio bulling sa siskama. Imala je izbor :D ili spangice/trake/rajf ili skratiti siske.
    Nisam vise mogla podnijeti da me gleda kroz kosu.
    Osisala se

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni uopce nije problem reci da nesto nije za djecu i da je samo za odrasle. nije zdravo za djecu.
    tako je prije koju godinu izjavila da ce piti vino i pivo ko mama i tata kad naraste.
    jedno je da non stop jedem nesto sto njoj ne dam da jede, a drugo je da si i ja nekad dopustim neki gust.

recimo, jucer smo jeli krumpir ispod peke i neki komadi su zagorili i rekla sam joj da taj komad vrati i da meni, i njoj dala onaj koji nije. pitala me zasto, rekla sam kako to nije zdravo. naravno da sam dobila podpitanje, kako to da onda ja jedem, pa sam joj objasnila da djecji organizam i organizam odrasle osobe nisu isti i da nesto vise skodi djeci nego odraslima. sto ne znaci da odraslima ne skodi, al skodi manje (a ja bas obozavam rec peceni krumpir :D). i bila je zadovoljna odgovorom.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sto se kose tice, evo danas sam joj rekla da mi da skare, pa je pocela vristati jos vise jer ona ne da svoju kosu. mislim i meni je ona tlaka. aj joj sredi navecer da se ne za petlja dok spava, aj joj peri i tu plakhtu isamponiraj i isperi, pa susi, pa ti otpadne ruka, ukoce se ledja, iskrivi se jer je razlika izmedju tjemena i donjeg vrha pola metra. kad bolje razmislim, ona nad menom vrsi buling svojoj kosom!

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    joj danci, ti čitaš kao komentatori na index.hr.
    kako si to uspjela iščitati, iz ovoga, ne kontam.
    i tako vijest ide dalje i širi se (dez)informacija da u ledovim sladoledima nema mlijeka.
    ne, čitala sam na poslovni hr ili sličan neki portal, nije članak nedavno objavljen. ako nađem pejstam. ali poanta članka je da je hrvatska ostala bez 5. najvećeg otkupljivača mlijeka i to je jedan od razloga zašto je ta industrija na koljenima.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uopće ne razumijem tu razliku - ako ga imaš u kući je bulling, ako nemaš onda nije. Pa ako ga i nema u kući, ima ga u dućanu preko puta. A ako ga i imaš u kući, možda je za goste, posebne prilike i sl.

A ne znam jel to znači da onda ne smijem imati ni vina u kući, po toj logici.
    Ne. Al dijete ne smije piti vino a čoksu smije jesti i jede je s vremena na vrijeme. Razlika je velika, dakle čoksa je nešto što dijete jede inače. Meni je buling nešto kad mi "mašeš" time pred očima a onda mi braniš da to jedem. Inače sam mišljenja da se hrana ne bi trebala brojati, da to treba osoba sama hendlati. Tako da mi je definitivno buling da te pustim da jedeš a onda ti brojim zalogaje i vičem "ajde dosta si jeo, nije to zdravo", mislim helou, ja sam roditelj, kojeg vraga sam to kupila i zašto to uopće imam u kući ako mislim da ti to ne bi trebao jesti. Kupujem sve ono što mislim da je dobro i zdravo za jesti i prepuštam tebi odluku da izabereš što i koliko od toga ćeš ti pojesti.

A apropo gostiju, neće gosti umrijeti ako ne dobiju nešto nezdravo za jesti
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 18.07.2013. at 13:32

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne. Al dijete ne smije piti vino a čoksu smije jesti i jede je s vremena na vrijeme. Razlika je velika, dakle čoksa je nešto što dijete jede inače. Meni je buling nešto kad mi "mašeš" time pred očima a onda mi braniš da to jedem. Inače sam mišljenja da se hrana ne bi trebala brojati, da to treba osoba sama hendlati. Tako da mi je definitivno buling da te pustim da jedeš a onda ti brojim zalogaje i vičem "ajde dosta si jeo, nije to zdravo", mislim helou, ja sam roditelj, kojeg vraga sam to kupila i zašto to uopće imam u kući ako mislim da ti to ne bi trebao jesti. Kupujem sve ono što mislim da je dobro i zdravo za jesti i prepuštam tebi odluku da izabereš što i koliko od toga ćeš ti pojesti.

A apropo gostiju, neće gosti umrijeti ako ne dobiju nešto nezdravo za jesti
    Pa jasno - uvijek se ponovno vratimo na isto mjesto: da bi djecu odgajali kako treba, moramo se sami potruditi biti bolji nego što smo bili prije ili inače (ovo se odnosi na mene - nema jedenja čokolade ni pred djecom, a sad više ni kad me ne gledaju, nema pizze iz pekare, nema bambusa jer nema cole u kući itd.) Ne odnosi se to samo na prehrambene navike. Ja sama sebe prisiljavam spremati cipele u ormarić (a to mi je mrsko) jer kad ja ne spremim svoje, nitko ne sprema, pa predsoblju nastane kamara a ja nemam obraza derati se jer su i moje cipele dio toga. Bullying bi bio da ja ostavim i svoje cipele pa tjeram djecu da pospremaju svoje ili sve cipele. Ovako je samo povremeni nered.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ali ako kazem, mozes red cokolade. ostala cokolada je za narednih xy dana. ne mislim da je to buling vec da ju time ucim umjerenosti.
    nije mi to brojanje zalogaja. to je doziranje.
    ne bi joj ni dala da pojede onoliko banane koliko ona u tom trenu zeli jer je to za nju previse.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ali ako kazem, mozes red cokolade. ostala cokolada je za narednih xy dana. ne mislim da je to buling vec da ju time ucim umjerenosti.
    nije mi to brojanje zalogaja. to je doziranje.
    ne bi joj ni dala da pojede onoliko banane koliko ona u tom trenu zeli jer je to za nju previse.
    Da, ali to vrijedi tek od neke dobi kad to može shvatiti. Malo dijete ne može razumjeti zašto, pa mu ti moraš odrediti maksimalnu dozvoljenu količinu i ostatak ni ne pokazati. Vrtićanac već bolje kuži. Školarac bez problema.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa ako imam u kući čokolade (a uvijek imam, što za svoje krize, što za kolače, uopće nije bitno), ne mašem s njom djetetom pod nosom, već stoji fino u kuhinjskom ormariću. Ne razumijem zašto je bulling ako onda ne dam djetetu čokoladu kad je traži npr. prije ručka. Jednostavno ne dam i gotovo.

Isto tako će je nekad tražiti, nećemo je imati u kući pa ću otići u dućan u kupiti je. Ne vidim neku supstancijalnu razliku koja bi se ticala lokacije same čokolade.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ni meni baš nema smisla ovo s imanjem ili nemanjem u kući. Jedno je mahati ispred nosa i ne dati, a drugo je imati nešto kući. Pa kad kupim hruh i D. se namerači pojesti cijelog, sigurno mu neću dozvoliti zato što "ima".

Inače, previše ste u tehnikalije otišli, po mom mišljenju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ni meni baš nema smisla ovo s imanjem ili nemanjem u kući. Jedno je mahati ispred nosa i ne dati, a drugo je imati nešto kući. Pa kad kupim hruh i D. se namerači pojesti cijelog, sigurno mu neću dozvoliti zato što "ima".

Inače, previše ste u tehnikalije otišli, po mom mišljenju.
    Imaš pravo, ali tako je uvijek - najbitnije odluke (odnosi se na management, ali primjenjivo je i na odgoj djece) izmjerene su mikrometrom, označene kredom i odsječene sjekirom. Tak je ispao i ovaj topic!

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kako ono bješe, nijesmo možda pametni, al'smo tehničari.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemam pojma, nisam čula da negdje tako bješe.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ono bješe, nijesmo možda pametni, al'smo tehničari.
    vertex je (mislim) htjela reći da od šume više ne vidimo drvo, a ja se slažem s njom.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesmo, i uspjeli smo se ne sporazumjeti

Meni osobno je najlakše ne imati nešto što ne želim da jede. To je moj način. I ne mislim da je mahanje djetetu pred nosom imanje nečeg u kući. Mahanje mi je ako dijete ima recimo svoju ladicu sa slatkišima ali ih ne smije jesti i broje mu se zalogaji (tu ne računam da ne smije jesti prije obroka npr)

I naravno da ne treba dijete pojesti tonu nečeg šta god da je, ne samo zbog sebe nego eto nećeš pojesti sav kruh jer treba i drugima. Ja govorim o situacijama (koje sam čula milion puta), kolači stoje na stolu, svi ih jedu, a dijete dobiva rečenice "ajde još samo ovaj, dosta ti je, bolje jedi voće bla bla" itd. Ako su na stolu onda su na stolu za sve, pa onda progutaj knedlu i preživi to što će dijete jesti i možda jesti više nego što bi se tebi svidjelo.

Mislim ja sama se trudim jesti zdravo, pa svejedno pojedem nekad nešto što inače ne bih i pojedem i previše toga - sve je to ljudski - i da mi netko u tom trenu stoji nadamnom i broji mi zalogaje i viče mi "nemoj to jesti, to nije zdravo, ajde dosta ti je" - nokautirala bih ga.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I dok sam ja nakucala, vi nakucale 10x više

Nadovezala sam se na Vertex da smo otišli previše u tehnikalije

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    evo jedan od bulinga....cesljanje kose.
    ne zeli se sisati, a kosa joj se pocela petljati i rade joj se gnijezda i svakodnevno cersljanje je uz jauke, muke, ponekad suze, a ponekad i uzvike: upomoc, pomozite mi, pa si sve cekam murju na vrata :D
    i jel to buling?
    ili mazanje prije plaze.
    isto kao i prehrana, i mazanje je za njeno dobro i zdravlje. i gdje je tu granica koja dijeli buling od nebulinga?
    a dobro nećemo sad baš pretjerivati.
    briga o djetetovoj higijeni i zdravlju nema veze s bullyingom. a valjda si sama znaš postaviti normalne granice i prioritete.
    ne shvaćaš bit teme, kao još neki. i umjesto da nešto pametno naučimo makar primjer bio ekstreman, mi se tu nasprdavamo.
    sumnjam da autorica članka ne pere i ne češlja djecu. ili si ti to tako shvatila?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    vertex je (mislim) htjela reći da od šume više ne vidimo drvo, a ja se slažem s njom.
    Znam šta je mislila, to je bila šala.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kao sto vertex rece, sad je tema otisla u tehnikalije, da ne kazem banalnosti
    Kad vec pisem... Negdje sam na tragu jeniffer i leo. Cokolade imam uvijek, al uvijek i ne bih htjela da je pojede cojelu u jednom danu. Jest da je za kuhanje, al svejedno :D

Kolace pravim iznimno rijetko i kad napravim, ne brojim vec to pojedemo u jednom danu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

anchie, slažem se...iako, kad M. pojede na nekom rođendanu kolača koliko sva ostala djeca i odrasli zajedno, ja joj ipak kažem dosta . Ali budući da me posluša, čini se da sluti da je to stvarno za njeno dobro.
    jen, sorry šta sam skočila bezveze.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

sad sam pol postova promašila.
    da, od šume ne vidimo drvo.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, nije zapravo vazno sto radimo (dozvolimo/nedozvolimo junk, cesljamo/necesljamo...) nego kako to radimo.

Sto se cesnjanja tice- moja hoda rascupana bez imalo problema, uvijek samnom pregovara koliko poteza četkom, kad se "dogovorimo" ne prelazim tu brojku bez obzira na rezultat...neki dan sam bas s nasom frizerkom o tome razgovarala, sva sreca podrzala je moj pristup (nije me prozvala neodgovornom materom ) i prepricavala sto sve vidi u frizeraju, kojiko djece vristi, koliko roditelja inzistira na nekom sisanju od 2 milimentra, koliko puta je ona morala reci da naprosto nema srca tako uplakano dijete sisati...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ja i ne razumijem najbolje autoricu teksta - naziva li ona bulingom to što mi odlučujemo što će nam djeca jesti i kad će spavati ili to što se pravimo da im dajemo izbor, dok im ga u stvari ne dajemo.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"Navikavanje" djece na more...uh, to zna bit žešći buling. Ono, beba, ili malo dijete. Vrišti, upinje se, otima...A mama i tata nasmiješeni: samo malo nogice, ajde, ajde, sad malo plivaj, tata drži,ništa neće bit...Ili još bolje, cijelo društvo nasmiješeno komentira. A dijete u panici.
    Ovo s frizerom me podsjetilo, ne znam zašto. Valjda po sličnoj količini besmisla.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jao vertex, sad se cijela stresem kad se sjetim scena s mora... Imala sam više puta strašne porive zagnjuriti roditelje i ne dati im van

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znate sto je meni jaci bulling iz djetinjstva: kad mi netko dok jedem nabraja kako je to zdravo i sto sve ima zdravo u toj hrani. Aaaa... I sad se jezim kad to cujem.

Jedno je razgovor o nekoj namirnici, sto sam cula, procitala. No, kad sjedno za stol i za svaki komad koji je na stolu, opaorno izlaganje :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    No, kad sjedno za stol i za svaki komad koji je na stolu, opaorno izlaganje :D
    Kad se sjedne za stol, po meni bi razgovor trebao biti o svemu drugom samo ne o toj hrani
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 18.07.2013. at 14:10

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moram priznati da je i meni uvijek bilo čudno to nošenje vrišteće bebe u more.
    Srećom pa nismo imali tih problema, moj je uvijek htio u more, više me je brinuo potpuni nedostatak straha (ono, neće dati ruku dok hoda po plićaku, jednom je tako izgubio ravnotežu i zaronio, taj izraz lica nikad neću zaboraviti )

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

"Navikavanje" djece na more...uh, to zna bit žešći buling. Ono, beba, ili malo dijete. Vrišti, upinje se, otima...A mama i tata nasmiješeni: samo malo nogice, ajde, ajde, sad malo plivaj, tata drži,ništa neće bit...Ili još bolje, cijelo društvo nasmiješeno komentira. A dijete u panici.
    Ovo s frizerom me podsjetilo, ne znam zašto. Valjda po sličnoj količini besmisla.
    A onda sljedece godine: izlazi iz VODE! Pola sata si unutra.
    Onda se lokalci jeze na izraz voda. Kad se isti koristi za more :D
    I cvijeta skupa s njima

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja i ne razumijem najbolje autoricu teksta - naziva li ona bulingom to što mi odlučujemo što će nam djeca jesti i kad će spavati ili to što se pravimo da im dajemo izbor, dok im ga u stvari ne dajemo.
    Ja mislim ovo drugo (u nekim točkama). Ono s hranom je i meni najmanje razumljivo, ostalo mi je skroz razumljivo.
    Kao i točka sa školom - imam iskustvo da mi je dijete mrzilo školu, krivnjom škole (jedna od učiteljica u prvom razredu je bila "slučaj") i jasno mi je što žena govori: postoje situacije kad se škola s razlogom mrzi, i ne možeš to "dismiss" kao dječju glupost.
    Inače, kao što je netko napisao, držim da su točke u članku samo primjeri, vjerojatno iz osobnog iskustva autorice.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se sjedne za stol, po meni bi razgovor trebao biti o svemu drugom samo ne o toj hrani
    E, vidiš, a meni su traume ostale od razgovora za stolom koji su bili u stilu "kako je bilo u školi?" tako da se nikad nije mogao u miru pojesti ručak... Ne bih se toga ni sjetila da nisam samu sebe ulovila da radim svojoj djeci istu stvar, pa se trudim da to izbjegnem (kad se sjetim) i da za stolom pustim njih da pričaju o čemu god žele.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ni meni nije najjasnije.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ta VODA, to je buling nad lokalcima

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A onda sljedece godine: izlazi iz VODE! Pola sata si unutra.
    Onda se lokalci jeze na izraz voda. Kad se isti koristi za more :D
    I cvijeta skupa s njima

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vertex, nas je osvijestio mm-ov prijatelj, dalmatinac, borned and raised . Odtad pazimo i nije nam se omaklo.
    Posljednje uređivanje od Anci : 18.07.2013. at 14:15

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    E, vidiš, a meni su traume ostale od razgovora za stolom koji su bili u stilu "kako je bilo u školi?" tako da se nikad nije mogao u miru pojesti ručak... Ne bih se toga ni sjetila da nisam samu sebe ulovila da radim svojoj djeci istu stvar, pa se trudim da to izbjegnem (kad se sjetim) i da za stolom pustim njih da pričaju o čemu god žele.
    Ha ha haaaaaa gle, zagarantirano je da će imati traume od nečeg, samo je pitanje čega Kod mene se nije uopće pričalo za stolom, e ja bi sad da pričamo. Ne postavljam dosadna pitanja (barem se trudim, no sigurno ne uspjevam koliko bih ja htjela ), al ko zna, možda će mom djetetu biti trauma priča za stolom, ono možda bi on šutio pojeo i otišao

A ta VODA, to je buling nad lokalcima
    ha hah aaaa predobro!

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vertex, nas je osvijestio mm-ov prijatelj, dalmatinac, borned and raised . Odtad pazimo i nije nam se omaklo.
    Ja uvijek kažem "Ajmo u vodu". Jel to neka dalmatinska stvar, živjela sam u Rijeci, i prvi put čujem za to.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bome, Anci, Nije to lako!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dzizs, ne znam kako sam uspjela napisati borned

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dzizs, ne znam kako sam uspjela napisati borned
    Ja uvijek napišem totalne gluposti kad idem pisat engleski na forumu. Black eyed pies, toga se i danas sjećam :D

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo jedan primjer bullinga hranom:
    - stojimo u redu u pekari u jednom centru, ispred mene tata i sin (cca 6-8 godina). Sin želi pizzu, tata prigovara a što će ti sad to, pa kasno je, pa več si jeo,... a sin mirnim glasom odgovara, ali ja bih pizzu.
    Na to tata kupi pizzu (svojevoljno, bez prisile, bez terora djeteta,...), nakon toga dijete jede pizzu, a tata nad njim zvoca, nad svakim zalogajem: ali što će ti to, kasno je, a zašto si sad uzeo tu pizzu, ali zašto sad jedeš, pa kasno je, pa jeo si več, jel ti stvarno treba ta pizza,...

A ja si mislim, pa konju stari, ti su mu kupio pizzu. To je tvoja odluka. Nisi trebao kupiti, ako ne želiš da jede. Trebao si reči ne,...
    Ovako kad si kupio, pregrizi "govno" i šuti da jede u miru.

Meni je ok djetetu u takvoj situaciji, ako si več odlučio kupiti reči, ok, ovo je danas izuzetak, inače ne jedemo pizzu za večeru, izvoli, dobar tek,...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

točno tako, potpis.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A čokoladni bulling bi bio da sjedim pred djetetom i žvačem 3. čokoladu, a njemu ne želim dati.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha hahaaa čokoladni buling

postoje razne vrste bulinga, čokoladni buling, pizza buling, morski buling, vodeni buling

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku

Sto se cesnjanja tice- moja hoda rascupana bez imalo problema, uvijek samnom pregovara koliko poteza četkom, kad se "dogovorimo" ne prelazim tu brojku bez obzira na rezultat...neki dan sam bas s nasom frizerkom o tome razgovarala, sva sreca podrzala je moj pristup (nije me prozvala neodgovornom materom ) i prepricavala sto sve vidi u frizeraju, kojiko djece vristi, koliko roditelja inzistira na nekom sisanju od 2 milimentra, koliko puta je ona morala reci da naprosto nema srca tako uplakano dijete sisati...
    ona bi kao frizerka trebala znati kako dijete ošišati, a ne odustajati. je li to prigovor savjesti?

moj stav je da se oko takvih stvari ne bih natezala, ali iskreno rečeno ne bih ni toga dovela da mi malo dijete određuje hoće li se ili neće šišati, posebno ako se pojavljuje problem češljanja i gnjezda na kosi i jauka.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slazem se za buling navikavanja na more i ucenja plivanja, moranja da se sve pojede, a o frizuri da ne govorim. Moja ima divnu kosu ali joj je cesljanje trauma, osissat se ne zeli. Pa onda drvimo s jednom pletenicom 2 dana :nemajka:

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ona bi kao frizerka trebala znati kako dijete ošišati, a ne odustajati. je li to prigovor savjesti?

moj stav je da se oko takvih stvari ne bih natezala, ali iskreno rečeno ne bih ni toga dovela da mi malo dijete određuje hoće li se ili neće šišati, posebno ako se pojavljuje problem češljanja i gnjezda na kosi i jauka.
    ja stvarno ne vidim zasto bi ona pristala na "teror" roditelja, pa ne radi se o operaciji krajnika
    npr. moja F je s godinu dana hospitalizirana, od tada se bojala dugo svih sluzbenih situacija, u to je nekako uklopila i frizerku koja kao uniformu nosi bijelu kosulju. Na samu pomisao da udjemo u frizerski salon ona bi izrazito protestirala. I sto sad - ja sam "trebala" drzati djetetu obje ruke i noge, frizerka je preko mene trebala sisati vristece dijete? Cemu? Ja stvarno ne kuzim cemu? Sisala sam ju doma sama sve dok cijela prica nije popustila.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ju to je nekako uklopila i frizerku koja kao uniformu nosi bijelu kosulju. Na samu pomisao da udjemo u frizerski salon ona bi izrazito protestirala. I sto sad - ja sam "trebala" drzati djetetu obje ruke i noge, frizerka je preko mene trebala sisati vristece dijete? Cemu? Ja stvarno ne kuzim cemu? Sisala sam ju doma sama sve dok cijela prica nije popustila.
    Pa nađi drugu frizerku, sa nekom recimo ljubičastom, ili rozom košuljom

Ne bi ni ja prisiljava dijete na to. Imali smo sličan problem, pa sam pustila i odvela je prvi put kod frizera kad je izrazila želju da ona ide sa mamom praviti frizuru. Bila ju je malo frkica kad je teta krenula čeprkati po njenoj kosi, ali ja sam čučla pored nje i čitala joj slikovnicu i još dala jednu čokoladicu sa pulta i sve pet, sad ide dobrovoljno.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ali ima tanku kosu, ne petlja se, možda malo, ali nije bilo vriske urlika i toga, ali da sam imala tako baš ekstremnu situaciju, pa ne znam, valjda bi obišla pola grada dok ne nađem tetu koja joj se sviđa :luda štaš:

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

oprostite, al buling je i dijete (osim dijete od n.grace ) koje ne zna u nekoj dobi plivati.
    onda mu se vršnjaci rugaju, onda je on ljut na roditelje što ne zna plivati, i tako. to mogu biti i malo veće traume od onih suza s pet godina kad si ga tjerao u more. a živiš na moru, recimo.

enivej, nikad na zelenu granu s tim traumama
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.07.2013. at 15:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •