Meni sad ginic rekao da nema vise komisije, samo on produzuje komplikacije... meni hematom isto iscurio, pa nece me valjda sad u 23 tt slat na job?! Koji bi mi prosjek porodiljnog bio? Joooooooooooooooooj
Meni sad ginic rekao da nema vise komisije, samo on produzuje komplikacije... meni hematom isto iscurio, pa nece me valjda sad u 23 tt slat na job?! Koji bi mi prosjek porodiljnog bio? Joooooooooooooooooj
ksena, ako ti je imalo normalan ginekolog nece te slati raditi
Ja sam u prve dvije trudnoce krvarila, u drugoj povremeno cak i kad je hematom nestao tako da ni to sto ga nema nije garancija da je krvarenju kraj - i mojoj ginicki nije palo na pamet vratiti me na posao
Mislim, nakon 20 tjedana lezanja nisam bila sposobna za 5minutnu setnju, a za posao da ne pricam...
i da, jaja, ovaj tvoj gin je mislim ono...koma...
mislim da ako ti prekid bolovanja nije duzi od 30 dana (ukljucujuci neradne dane) ne moras donositi novi obrazac s prosjekom
Bar je tako bilo 2010, ja sam prekinula bolovanje i koristila go tako da sam dobila skoro cijelu mjesecnu placu, a obrazac nisam nosila ponovo-vrijedio je onaj prvi
Ja i planiram biti na godisnjem nedi do 17.8 . Godisnji mi se pise od 19.7 tako da nebi prelazila 30 kalendarskih dana , nadam se da mi nece smanjit bolovanje radi toga godisnjeg, i onda bi ponovo isla na komplikacije
danas su porodiljne, nisam sigurna za komplikacije
Trebam hitno pomoc!
Od 24.08 sam na porodinjom(45) dana prije poroda. Na komplikacijama sam od 28.01. a zaposlena sam od 25.07.2012.
Trebam u hzzo oredati papire za otvaranje porodinjog a nema knjigovide,na gidisnjem je da mi napravi novu potvrdu o placi pa ju moram sama. Dal tko zna koji mj idu sad u pitvrdu?
zadnjih 6 placa isplacenih prije otvaranja komplikacija. Kako mislis sama napraviti potvrdu? Mislim da mora imati odredenu formu i mora imati pecat poslodavca.
Pa ima za kupiti u knjizari a poslodacat ce mi potvrdit. Knjigovoda je na godisnjem. Pa po tome kaj si napisala onda je to potpuno ista potvrda koju sam oredala prije komplikacija?
luc, da, uzimaju potvrdu prije otvaranja komplikacija, osim ako im ne predaš drugu, povoljniju za tebe ( veći prosjek) .
Nemam veci prosjek kad nisam prekidala komplikacije. Samo cu onda istu napisat i predat. Rekli su mi da mora biti nova,da stara ne vrijedi sad za ovo.
Kak ne vrijedi? Ako nisi imala prekid komplikacija duzi od 30 dana, mora vrijediti
Ja sam do sada dvije trudnoce bila na komplikacijama i nastavila porodiljni, i uvijek sam samo jednom nosila taj obrazac
Neznam,tako mi je jucer rekla kad sam zvala da se informiram jer je poridinji novi slucaj,nema veze sa ono prije tako mi je rekla.
Osim ako nisu mijenjali zakon, prosjek plaće od komplikacija vrijedi i za porodiljni, ja sam s komplikacija išla na porodiljni u 6. mjesecu i tako je bilo. Ja sam predala novi prosjek samo zato jer je bio povoljniji za mene.
Neznqm,napisat cu drugu pa cu vidjet. Sutra nosim papire. Javim sta treba a sta ne.
Ma nisu nista mijenjali nego svaki sluzbenik u svakom uredu pili svoje...
U ovom slucaju trudnici bezveze komplicira...
pa ako si zaposlena od 25.07.2012. onda u vrijeme otvaranja komplikacija nisi imala godinu dana radnog staža, a sada za otvaranje rodiljnog imaš...
zato te traže novu potvrdu
dakle radiš istu potvrdu koju si nosila i prije samo što će ti sada radni staž uzeti u obzir...pretpostavljam da ti na komplikacijama dobivala onaj minimalac od 831,00 kn,
a sada za rodiljnu naknadu ćeš dobivati "punu" plaću,a kasnije u skladu s tim i određeni iznos roditeljske naknade
Aaaaaaa
Znaci pribraja se i radni staz za vrijeme komplikacija?
Al cekaj, to i dalje ne mijenja iznose na izracunu?
Evo mene se hzzoa. Nosim ja novu potvrdu i danas mi ju nisu uzele jer kao trebaju biti dvije isplate place da se mjenja prosjek a ja imam samo jednu pa ce mi obracunat po staroj. Morala sam svojom rukom napisati izjavu da nisam u mogucnosti donjeti novu potvrdu o placi. Pitam ja nju za kaj ce joj sad ta izjava kad sam ja donjela potvrdu a oni ju nisu prihvatili kad ju kao netrebaju i veli ona da to tako svakoga traze.
Eto neznam vise kaj da velim na sve to,valjda mi nece sad dat 1600 kuna jer da imala sam 831 kn bolovanja ali sam sad 25.07.nakupila godinu dana staza.
Jasno je meni to ali ocito oni tamo neznaju. Pilaju me vec tri dana sa glupostima koje sad nakraju ni netrebam. Ako sam donjela tu novu potvrdu onda ju je mogla uzet a ne mi dat da pisem izjavu da ju nisam u mogucnisti donjet. Sutra cu zvat u zagreb kakve su to gluposti.
Tih pol djelatnika skuplja prasinu tam za pultom.
Kolika je bila sada isplaćena naknada za komplikacije?
ja sam počela s bolovanjem od 23.8, znači tjedan dana a dobila 1300 - i sada me buni jer sam čula da su komplikacije 4250 za sve (koji imaju primanja iznad tog iznosa) pa mi se nekak čini da sam dobila jako dobro. Ne bunim se, dapače, ali mi nije jasno??
cure,idem na drugu bebu.
pitanje...
prošlo je 1god i 5mj od mog sporazumnog raskida ugovora.
nisam se prijavljivala na biro,niti sam zaposlena.
kako ide ostvarivanje prava na porodiljnu naknadu,i dali uopće imam pravo na tih 1660kn ako nisam na birou??
HVALA
PBZ sjelo
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
A komplikacije kad sjedaju ? Meni je ovo prvi mj. a nešto sam zaboravila od 1 trudnoce
a čitam na faceu da je i porodiljna n. bila!
Trudna sam 5-6 tjedana i imam smeckasta krvarenja zbog kojih razmisljam o mitovanju nekoliko tjedana...
Ne znam kaja su mi prava odnosno mogu li uzet 2-3 tjedna samo fok se ti ne smiri i da dr pise bolovanje ili se automatski otvaraju komplikacije u trudnoci? Kako je to placeno?
Radim punih 5 godina za dtalno i u zadnjih godinu i pol nije mi mijenjana placa.
Isto tako me zanima, kasnije na porodiljnom u prosjek za prvih 6 mj gleda se placa ili primanja s komplikacija?
Nisam baš 100% sigurna, ali ako si trudna i želiš na bolovanje zbog trudnoće, to su komplikacije. Komplikacije su plaćene max. 4257,28 kuna.
U prosjek ti ne ulazi naknada s komplikacija, samo plaća, ali moraš imati barem 2 isplaćene plaće.
Dakle ako sam za stalno vec 5 godina, bez obzira na komplikacije i tih 4000kn moj porodiljni prvih 6 mj je moja placa?
Da, ali moraš paziti ako npr. sad odeš na kompl. pa se vratiš na posao duže od 30 dana pa se opet nešto zakomplicira i ne vratiš se uopće raditi, tada ne bi imala te dvije isplaćene plaće.
Cure kojeg datuma sjeda ona pripomoc za novorodence?
zajedno sa djecjim sjeda
jel kome sjela naknada?
Rodiljni mi je sjeo a ta pripomoc nije.