Ne znam je li itko radi kao ja, iako ne uvijek: dječju robicu (a i svoju što mi se da) operem na ruke s praškom i ubacim na ispiranje u vešmašinu, na ruke mi je tlaka ispirati. Tako mi boje ostanu lijepe i brzo imam čist veš.
Ne znam je li itko radi kao ja, iako ne uvijek: dječju robicu (a i svoju što mi se da) operem na ruke s praškom i ubacim na ispiranje u vešmašinu, na ruke mi je tlaka ispirati. Tako mi boje ostanu lijepe i brzo imam čist veš.
To ti ovisi o količini robe i vremenu na raspolaganju. Ako imaš jedno malo dijete i malo robice pa ti se ne isplati vrtiti mašinu, to drži vodu. Za majke više djece to ti je apsolutno neprihvatljivo - ne stigneš ništ prati na ruke, a i ne padne ti na pamet. Bog da uspiješ objesiti "na ravno" da se ne mora peglati. A boje??? Ma koga briga! U doba vrtića nije bilo šanse da ja operem fleke od voća s majica i travu s koljena i guzica hlača - no way! Čim se rodio drugi sin, nisam više ama baš ništa oprala na ruke. U mašini se osim veša peru i kupaonski i balkonski gumeni tepisi, protuklizna podloga iz kade, krpe i spužve za čišćenje, tenisice i višemanje sve natikače osim kožnih, papuče od tekstila itd.