Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 470

Tema: Kako sve stižete?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi imamo mašinu svaki dan, i uvijek smo zatrpani zmazanim vešom.
    I isto mi mašina dugo pere, ona koju sam prije imala je puno kraće radila.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Ont. Meni se čini da je kod Mojce bolje nego kod većine nas ostalih, ali to nije bitno. Već sam rekla - svakome bi trebalo biti bitno naći NAČIN da se organizira kako mu odgovara, da to može obaviti ili platiti, a da ga ostalo ne smeta. I to je sve. ALi čovjek povremeno ima kriize kad mu nešto dođe do grla, pa onda otvara ovakve topice.
    Što je bolje?
    Niš nije bolje... stan u kojem živimo je pristojan... daleko od onog kako bi ja htjela da bude, ali je ok.
    Ali je zato drugi stan, onaj u prizemlju, gdje je operativni dio života, totalna koma, jutros sam jedva našla hlače. Vreće s dječjom robom na sve strane, ispeglani veš, neispeglani, veš izvađen iz sušilice pa samo bačen na krevet...

A o krizama... priznajem da mi je na dan kad sam otvorila topic bio prvi dan menzesa.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

A o krizama... priznajem da mi je na dan kad sam otvorila topic bio prvi dan menzesa.
    Dan prije bolje da me nema, ni nikog oko mene

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja ne znam, ne perem ručnike nakon jednog tuširanja, tj. svi se obrišemo jednim, klinci, pa mm i ja.
    O je, ovo mi nikad nije palo na pamet, ali mogla bi probat, iako mi je starija fiksirana na SVOJE ručnike, ne da čak ni da bracu pobrišem sa NJENIM ručnikom, joj, pa tako imam u kupaoni za muža, za mene, za malu, za naše ruke, za NJENE ruke i NJENO lice i još za kosu posebno i za bracu, prije sam imala i za noge pa smo bar to ukinuli. Jedva sve to u mašinu stane, perem 1 x tjedno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Što je bolje?
    Niš nije bolje... stan u kojem živimo je pristojan... daleko od onog kako bi ja htjela da bude, ali je ok.
    Ali je zato drugi stan, onaj u prizemlju, gdje je operativni dio života, totalna koma, jutros sam jedva našla hlače. Vreće s dječjom robom na sve strane, ispeglani veš, neispeglani, veš izvađen iz sušilice pa samo bačen na krevet...

O, da.... Da nije bilo PMS-a, mene vjerojatno ništa ne bi motiviralo na aktivnosti tipa raskrčivanje balkona i slično. Sad me klimakterij malo pomalo toga oslobađa , ali bit će da je to priroda uredila - u razdoblju PMS-a i prvi dan pelena nešto me uvijek iznutra gonilo da čistim kuću. (Bolje se istresati na tepihu nego na mužu i djeci.) Da toga nije bilo, neke stvari tipa vešmašina nikad se ne bi odmaknule da se počisti ispod. To sam radila SAMO u tom periodu kad su mi hormoni divljali. Sad ne radim uopće. Imam mladu susjedu koja to napravi kad ju zovnem 1x u 2 mjeseca ili rjeđe.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nešto ste pričali gore za kamenac, ja ga rješavam sa limunksom kiselinom, ode sve ko rukom nošeno, sa suđa i razno raznih posuda što mi je super jer nije kemiklaija. Za sanitarije nisam našla prikladno rješnje, osim kemikalija, a mrzim ih, smrde ko vrag, a kamenca je tvrdokoran za poludit, kupaona je sva svijetla, svijetlo bež pa se srećom ne vidi toliko inače bi poludila, pa se jtešim dok ne bode oči dobro je . WC školjku perem sa svih strana sa klorom, jer mi jedino to ubije miris od mokraće, od moje malene, koja je uvijek u spidu, pa često zapiša i dasku i školjku izvana.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam je li itko radi kao ja, iako ne uvijek: dječju robicu (a i svoju što mi se da) operem na ruke s praškom i ubacim na ispiranje u vešmašinu, na ruke mi je tlaka ispirati. Tako mi boje ostanu lijepe i brzo imam čist veš.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Na ruke perem samo ono iz indijskih dućana što pušta boju... i to nakon nekoliko puta, kad se boja malo ispere ubacim u mašinu ako je sličnih boja.
    Nekad sam robovala i prala sve, posebno crne pamučne majice s raznih koncerata. Ne više. Noup.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam je li itko radi kao ja, iako ne uvijek: dječju robicu (a i svoju što mi se da) operem na ruke s praškom i ubacim na ispiranje u vešmašinu, na ruke mi je tlaka ispirati. Tako mi boje ostanu lijepe i brzo imam čist veš.
    To ti ovisi o količini robe i vremenu na raspolaganju. Ako imaš jedno malo dijete i malo robice pa ti se ne isplati vrtiti mašinu, to drži vodu. Za majke više djece to ti je apsolutno neprihvatljivo - ne stigneš ništ prati na ruke, a i ne padne ti na pamet. Bog da uspiješ objesiti "na ravno" da se ne mora peglati. A boje??? Ma koga briga! U doba vrtića nije bilo šanse da ja operem fleke od voća s majica i travu s koljena i guzica hlača - no way! Čim se rodio drugi sin, nisam više ama baš ništa oprala na ruke. U mašini se osim veša peru i kupaonski i balkonski gumeni tepisi, protuklizna podloga iz kade, krpe i spužve za čišćenje, tenisice i višemanje sve natikače osim kožnih, papuče od tekstila itd.

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Čitam vas cijelo vrijeme i nekako mi je lakše pri tome. Vidim da nisam loša majka,žena,kraljica.... jer ne stignem sve!
    Tokom tjedna ne stignem biti mazohista, pospremam bez dioptrijskih naočala i pospremam po prioritetu,a kad uhvatim vremena,e onda dignem rolete, koje su uvijek na pola spuštene, stavim naočale, uzviknem jedno veliko i krenem u pospremanje!
    Nekad mi mala pravi društvo,ima 22 mjeseca i mlati po stanu sa svojom metlicom i lopaticom,ili joj pak dam krpicu pa briše što stigne,dodatni posao jer moram brisati iza nje,ali ima svoju zanimaciju i pusti me da radim.
    Dok sređujem kuhinju,elementi,šparhet,frižider....obično sjedi na elementu i nešto se igra,crta,slaže kocke,čita....
    A kad krene usisavanje briše u drugi dio stana jer ne voli usisavač pa obično negdje čući i čeka da ja završim.
    Barem znam da je na miru i ne moram briniti što radi,ali imam samo par tepiha i to je brzo gotovo.
    Poslije sva sretna ga slaže i "sprema na spavanje"!
    Veš spremamo skupa,u mašinu,pa sušiti pa slagati,ne peglam ništa osim mm majica i košulja,a kod većih zahvata,tipa pranja prozora,poda,to radim dok spava.
    Dok kuham,uvijek je sa mnom u kuhinji (ako ne spava)i asistira,dodatni posao čišćenja za njom,ali ona sretna - ja sretna!
    Ustvari,nekako mi je lakše sad,kad sam konačno uspjela napraviti klik u glavi i shvatila da postoji život prije djeteta i život s djetetom i da se to ne može nikako uspoređivati.
    Prije sam se bavila sportom skoro svaki dan,stan je bio kao apoteka,izlasci tu i tamo,tjedno bar jedna pročitana knjiga,izleti vikendom.....sad sam sretna kako stvari funkcioniraju i imam problema jedino "onih dana" u mjesecu, ali onda se trudim ne dizati rolete previše i hodam bez naočala po "ugroženom području"!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Imam dvoje. Ne bude to nešto zmazan veš jer svaki dan oblače drugo (najmanje jedanput). Fleke skidam ako mogu odmah. A boje volim da ostanu što bliže originalu. Ovo drugo što pišeš, sve bez milosti ide u mašinu... i tepisi i krpe i tenisice. Na dječju robicu sam osjetljiva, a i pofarba mi se, iako stavljam čak i one maramice.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Šta sam zabetonirala temu?

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja WC školjku(osim iznutra) i oko nje perem u alkoholu s WC papirom ili blazinicama. Za čas je gotovo, nema mirisa poslije i čisto. Iznutra mi je OK iz Muller-a nekakvo sredstvo baš za kamenac i iako smrdi ko kuga jako dobro očisti kamenac. Za staklo od tuš kabine mi je špricalica s octom zakon, a koristim ju i za pranje umivaonika i kuhinjskog sudopera.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    ja ga rješavam sa limunksom kiselinom,
    što mi je super jer nije kemiklaija.
    moram te razocarati ali je kemikalija kao i recimo bilo koja druga kiselina, samo nije agresivna kao anorganske kiseline.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj glacova prvotno napisa Vidi poruku
    Ustvari,nekako mi je lakše sad,kad sam konačno uspjela napraviti klik u glavi i shvatila da postoji život prije djeteta i život s djetetom i da se to ne može nikako uspoređivati.
    Good for you.
    Ja se još borim s tim. Aaaah. Možda zato jer imam više prostora za održavati nego ti.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    moram te razocarati ali je kemikalija kao i recimo bilo koja druga kiselina, samo nije agresivna kao anorganske kiseline.
    Ma je, istina. Ja sam imala neki avatar pred koji mjesec s ružama iz kojih se širio miris u obliku aromatskih kemijskih spojeva, jer mi je isto bezveze što ljudi razvrstavaju: prirodno=dobro (npr. metali poput žive, zemni plin), sintetizirano/dobiveno kemijskim postupcima iz neke sirovine=loše (npr. rakija), uzgojeno=??? - ovisi tko pakira u celofan. Al samo me Kadauna pitala koji mi je to vrag

Ipak, kod tih sredstava za čišćenje je ludnica, ona neka jaka sredstva su stvarno "dressed to kill".

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Aha, ali pošto je organska ja sam bila uvjerena da nije barem otrovna za ljudski organizam pošto je i mi imamo u organizmu ili ne?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa to što je organska znači pojednostavljeno da je na bazi ugiljikovodika, a ne da ju imamo u organima. Imaš baš ovu kad piješ sok od limuna u želucu neko vrijeme i valjda u urinu, al nemaš bome sve organske kiseline niti se veseliš mliječnoj kiselini u mišićima ili mravljoj pod kožom. I nafta je organski spoj, a i esenc (koncentrirana octena) pa nije dobro ni udisati ni konzumirati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ta riječ organsko je totalno izprostituirana. Pa imaš organski pekmez... Što bi to trebalo značiti, čisto tehničko-jezično pitanje? Je li postoji anorganski pekmez?
    (Mislim - organske kiseline je OK, ali su ljudi zbunjeni s organskim pekmezom i pamukom)
    Posljednje uređivanje od Jelena : 02.09.2013. at 15:05

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne kužim se u to uopće, stvarno samo površno, mislila sam da jelimunska kiselina sigurna barem po tome što nije otrovna za organizma jer je sadrže i neki napitci itd.. reko sasvim sigurno bolje da rješavam kamenac iz posuda sa time nego onim kemikalijama za skidanje kamenca, u smislu šta će biti ako pojedem žličicu limunske kiseline ili popijem čašicu nekog Antikalka, tako se zovu kod nas ti proizvodi za skidanje kamenca.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

što se tiče života prije i poslije djece; jedna sam od rijetkih, možda i jedina na forumu koja je nakon rođenja djece doživjela klik: imam djecu - moram čistit!
    prije sam prekakala neke stvari koje ne volim - nisam brisala prašinu, pospremala, suđe bi prala kad bi sve potrošila, nikako nisam bila kućna maca. kad smo mm i ja počeli živjeti zajedno, svaki vikend on bi usisavao i vadio nevjerojatne stvari ispod moje strane kreveta - nisu bile samo knjige, naočale i lampica, nego odjeća, tanjuri, mobitel, telefon, slatkiši, ključevi, ostaci kave i čaja u šalicama,... sve u svemu drago mi je što je bio hrabar i nije odustao od zajedničkog života jer sam se ja ipak ponešto popravila s vremenom i rođenjem djece. inače, odrasla sam uz mamu veliku higijeničarku i tatu koji se trudio udovoljiti joj.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne kužim se u to uopće, stvarno samo površno, mislila sam da jelimunska kiselina sigurna barem po tome što nije otrovna za organizma jer je sadrže i neki napitci itd.. reko sasvim sigurno bolje da rješavam kamenac iz posuda sa time nego onim kemikalijama za skidanje kamenca, u smislu šta će biti ako pojedem žličicu limunske kiseline ili popijem čašicu nekog Antikalka, tako se zovu kod nas ti proizvodi za skidanje kamenca.
    Pitanje je koncentracije i količine:
    http://www.pesticideinfo.org/Detail_...35065#Toxicity

Iako - velim - slažem se da je manje toksično od nekih killing preparata.

Možeš donekle usporediti s etanolom - možeš kuhat s etanolom 96%, previjat rane 70% ili piti npr. 38%.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jelena joj nemoj me molim te, fakat ti se ne kužim u to, ja i kemija, koma sam na tom području, ali stvarno koma, sve sam uvijek bila dobra, ali kemija, jedva trojka, u jednom trunutku sam čak imala dvojku

Ja ti to u vezi tog pranja sa kemikalijama ko otto normal verbraucher, znaš šta je to sigurno, zakljućujem ko obična domaćica

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ti to u vezi tog pranja sa kemikalijama ko otto normal verbraucher:
    Herr Otto mora da je rodjak od gospodje Erike i gospodina Maxa Mustermanna

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ta riječ organsko je totalno izprostituirana. Pa imaš organski pekmez... Što bi to trebalo značiti, čisto tehničko-jezično pitanje? Je li postoji anorganski pekmez?
    (Mislim - organske kiseline je OK, ali su ljudi zbunjeni s organskim pekmezom i pamukom)
    Kako mi je drago da je još netko ovo napisao. Mislila sam da sam jedino ja čudna kad se naježim na pojam "organska" hrana. Izprostituirana-izvrstan opis.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 02.09.2013. at 18:53

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj tata kaže da je čistoća pola zdravlja,a zmazanoća druga polovica.
    S time bi se dalo živjeti!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj glacova prvotno napisa Vidi poruku
    Moj tata kaže da je čistoća pola zdravlja,a zmazanoća druga polovica.
    S time bi se dalo živjeti!
    Sjajno!

Ont. postoji ona knjiga Pat Thomas, zove se "Druga polovica zdravlja" (ili možda "Druga polovica bolesti") i u njoj je sve to opisano - kako djeluju deterdženti, kako sapun, kako kiseline, što sadrži šampon... i najbitnije - koje su zelene alternative.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, starim i loše pamtim. Na ovu sam knjigu mislila: Čistoća je pola bolesti

http://www.superknjizara.hr/index.ph...jiga=100004488

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa nek je i isprostituirana - organski pekmez je onaj od nešpricanog voća, bez bojila, konzervansa, aditiva... odmah znam o čemu se radi
    mislim da je lakše reći "organsko" nego nabrajati sve ovo

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jednom sam vidjela kako se pravi "prirodni" (sedamdesetih nije postojala riječ organski osim na satu kemije) sapun nakon kolinja ( u velikom kotlu kuhaju se ostaci životinja što prilično smrdi, poslije se dodaje neki prašak, ne znam što). bila sam dijete i nisam mogla povjerovati kad mi je baka pričala da je ona u mladosti sa tim sapunom prala ne samo veš nego i kosu.
    inače kažem "domaći pekmez" ili "domaći ajvar" za hranu koju je netko meni blizak napravio doma u svojoj kuhinji.
    nekoć sam imala knjigu koju peterlin spominje; kad mi je prvo dijete bilo malo i kad sam se jako trudila da mu pružim što manje otrovnih proizvoda (pamtim samo sretne dane).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Aha, ali pošto je organska ja sam bila uvjerena da nije barem otrovna za ljudski organizam pošto je i mi imamo u organizmu ili ne?
    citam povrsno, pa ako je vec neko odgovorio ispricavam se. sve je pitanje konc.
    to sto je organsko ovdje se odnosi na tzv. organske kemijske spojeve.

i ovu kiselinu konkretno imamo u organizmu jer nastaje u ciklusu limunske kiseline pri razgradnji secera, poznatog jos kao Krebsov ciklus, TCA ciklus....

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    pa nek je i isprostituirana - organski pekmez je onaj od nešpricanog voća, bez bojila, konzervansa, aditiva... odmah znam o čemu se radi
    mislim da je lakše reći "organsko" nego nabrajati sve ovo
    A ako je "organski" špricano i ima organski konzervans poput šećera ili "organske limunske kiseline". Nemam pojma koja država ima koje propise i kada smije upotrijebiti tu riječ, bezveze pišem, jer me prilično nervira ta kriva upotreba riječi. Uopće ne mogu dokučiti tko je i na kojoj osnovi izabrao baš tu riječ. Vjerojatno isti onaj koji kaže da su vrećice od PVC-a ili kemijski još gluplje - najlona (poliamida).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jos ovo napisem valjda necu dobiti ovo je u edukativne svrhe, a takav nam je forum :D

jelena mislim da su amerikanci uveli prvi pojam organic food, a poslije i za ostalo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zapravo organic farming

mislim da se to kod nas zapravo naziva - ekološka proizvodnja

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala Mima na ispravci i ja mislim da je kod nas ekološka proizvodnja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo organic farming

mislim da se to kod nas zapravo naziva - ekološka proizvodnja
    I evo nas kod još jedne isprostituirane riječi - ekološki!

Kako nekima ide na živce pretjerana upotreba riječi "organski", tako sam ja alergična na "ekološki"

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ali to jest termin za takvu vrstu poljoprivredne proizvodnje. Organic, a kod nas ekološki.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A ako je "organski" špricano i ima organski konzervans poput šećera ili "organske limunske kiseline". Nemam pojma koja država ima koje propise i kada smije upotrijebiti tu riječ, bezveze pišem, jer me prilično nervira ta kriva upotreba riječi. Uopće ne mogu dokučiti tko je i na kojoj osnovi izabrao baš tu riječ. Vjerojatno isti onaj koji kaže da su vrećice od PVC-a ili kemijski još gluplje - najlona (poliamida).
    Offt. draga, svaka od nas vidi nebuloze iz svoje struke.... Sigurno se i drugim forumašicama diže kosa na glavi radi nekih stvari koje ti i ne vidiš. (Meni bude muka kad negdje vidim napisanu rečenicu tipa "Dalekovod strujnog napona 220 kV")

Uostalom, zar nije limunska kiselina je jedan od famoznih E-ova (E-330). Ja također tvrdim da se ljudi bez razloga boje nekih stvari, jer limunska kiselina je kemijski spoj, kao i octena kiselina ili saharoza (to mi je prvo palo na pamet).

Nemoj se zgražati nego jednostavnim riječima pokušaj ljude prosvijetliti.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.09.2013. at 11:14

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da... nisu li i cijanidi organskog podrijetla, pa su opet otrovni??? (sad možda ja lupam nebuloze, kemija nije moje područje).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.09.2013. at 11:15

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ali to jest termin za takvu vrstu poljoprivredne proizvodnje. Organic, a kod nas ekološki.
    Znam da je to uvriježeni termin, ali je netočan. Riječ "ekološki" sama po sebi ne znači "bez dodatka umjetnih gnojiva" i sl. Zapravo, ta se riječ tako masovno krivo upotrebljava da još malo tko i zna njezino točno značenje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa, možda je termin netočan ili nesretno odabran - ali to je termin kojim se u zakonu definira da je ekološka poljoprivreda ona u kojoj se ne koriste umjetna gnojiva, itd itd. Ne znam koji bi bio bolji naziv za takvu vrstu poljoprivrede.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da se ne radi samo o tome da je to to hrana bez dodataka, nego je proizvodnja takva da se vodi računa o prirodnoj ravnoteži, zdravlju eko sustava i sličnom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da se vratimo na temu, jer me ekologija podsjeca na niše, a niša me podjsjeca na kuhinju cime vi najbrze operete onu mast na kuhinjskim elementima?

ovo pitam da stignem i druge stvari a ne cijeli dan stajati na radnoj plohi i muciti se s kombinacijom masti i dlacica u odvratnom ljepljivom obliku.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

joj, meni treba nešto specijalno dobro za pećnicu!!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I da, slažem se s Mimom, u nekom trenu se odabrao neki termin, je li idealan ne znam, ali valjda ima neko svoje povijesno mjesto. I koliko znam, definirano je šta se smatra ekološkim, ili biodinamičkim, ili ne znam kakav još uzgoj postoji. Pa i u znanosti ima puno čudnih naziva koji su opstali iz navike i povijesnih razloga.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da se vratimo na temu, jer me ekologija podsjeca na niše, a niša me podjsjeca na kuhinju cime vi najbrze operete onu mast na kuhinjskim elementima?

ovo pitam da stignem i druge stvari a ne cijeli dan stajati na radnoj plohi i muciti se s kombinacijom masti i dlacica u odvratnom ljepljivom obliku.
    To imam samo na napi i lako se rješava Cifom.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zainteresiralo me (i ne radi mi se što bih trebala raditi) pa sam našla:
    The term organic farming was coined by Lord Northbourne in his book Look to the Land (written in 1939, published 1940). From his conception of "the farm as organism," he described a holistic, ecologically balanced approach to farming.[10]

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    joj, meni treba nešto specijalno dobro za pećnicu!!
    pećnicu ono ifgenijino sredstvo s narančama odlično čisti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

je li to neko organsko sredstvo od eko naranči ili kemija?

ne sjećaš se imena? jedva mi da postati, pretraživati nema teorije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo ja sam pretražila jer bih rado neko organski ekološko sredstvo za pećnicu.
    Naime, kad perem sa nekom anorganskom kemijom stalno se bojim da ćemo se potrovati, pa nikako isprati.

Nažalost, ifigenijino sredstvo je na bazi octa što u mojoj kući ne dolazi u obzir

"Ja obožavam Arf Gord, ima ga u Billi, Getrou... - meni je super, nije agresivan, fino miriši, a nije štetan za djecu. Odlično pere. Njime perem vrata i police od kuhinjskih elemenata (kad nemam svoje sredstvo za čišćenje, koje mi je bolje od svega kupovnog - kore od naranče u octu koje tamo stoje oko mjesec dana, pa izluče ono divno narančino ulje), radne površine su mi bijele, pa kad se zamažu utrljam prašak za pecivo (izbjeljuje kao lud, prezadovoljna sam)... za prozore mi je najbolji mix votke (ili čistog alkohola), octa i vode (u istim omjerima), ali kad nemam uzmem neki sprej iz dućana. Nedavno mi je moje sredstvo od octa i naranče opralo pećnicu bolje (a i manje toksično, a to mi je za kuhinju važno) od Permetala, jedino za staklo mi je trebao Permetal - nekako se više lijepi masnoća za staklo nego za metalne dijelove... Ne mogu si dosta naproizvodit tog sredstva za čišćenje (inače ne volim ta home-made rješenja, ali ovo me osvojilo... jedino dugo se radi i čeka...).
    Za pod obožavam Ajax, ali i dalje sam u potrazi za it-proizvodom.
    Za detergent za suđe biram Jar.
    "

Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •