Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, drugim riječima, bit će bitno samo jesu li ljudi u odnosu koji se konvencionalno naziva brak?
    If it walks like a duck, and talks likes a duck...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    A rose by any other name would smell as sweet.

Vertex, moje prognoze su da će riječ "brak" biti sužena na one koji pod tim podrazumijevaju neku vrst sakramenta ili "nečeg više", a da će "partnerstvo" preuzet šire značenje koje danas ima riječ "brak" i služit će zaštiti financija. A ono što nama ponasob naša veza s nekim znači - tu ćemo značenje davat sami, ali će bit društvu/državi nebitno za ostvarivanje nekih prava i za hendlanje djece, nasljedstva, priznavanje relativne ozbiljnosti i stabilnosti jer danas jesmo sutra nismo, a to će se samo ubrzat - ta nestabilnost itd.

Nemojte me ubit, malo se igram đavoljeg advokata .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.09.2013. at 14:37

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Puno pametnih stvari sam pročitala na ovim stranicama. Ali, ovo mi je najbolje od svega. Kratko i jasno.

Par formalnih pitanja: da li se bez problema može u banci dobiti kartica opunomoćenika na računu nevjenčanog partnera?
    O porezu na auto sam već pročitala, nevjenčani partneri plaćaju porez, nema međusobnog poklanjanja. No, mogu li jedan drugome uopće prenijeti povlasticu na obavezno osiguranje?
    Sva imovina stečena u braku je zajednička. Kako se to određuje u izvanbračnoj zajednici? Da li se odnosi samo na imovinu stečenu nakon tri godine zajedničkog života, ili od početka?

Ma, meni se čini da je daleko jednostavnije potpisati vjenčani list jednom, nego za svaku glupost ići kod bilježnika i plaćati potvrde.

I opet romantika I ja sam osjećala isto tako. jednostavno smo bili silno zaljubljeni i sklapanje braka je bilo točka na i. Sa samo 20 godina, studentica. On par mjeseci više. I ne, nisam se "morala" vjenčati. Dijete je došlo tek za dvije godine. Svadba je bila što jednostavnija, ali nisam sve mogla odbiti. Tako da sam slušala harmonikaša kako svira penjući se do 12. kata nebodera. Toliko mi je to bilo smiješno! Selo u neboderu. Njegov tata nije mogao doći po mladu bez harmonike, Srećom, pa nisu i barjak vijali po stubištu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, meni se čini da je daleko jednostavnije potpisati vjenčani list jednom, nego za svaku glupost ići kod bilježnika i plaćati potvrde.
    Ali to je stvarno stvar osobnog odabira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •