Puno pametnih stvari sam pročitala na ovim stranicama. Ali, ovo mi je najbolje od svega. Kratko i jasno.
Par formalnih pitanja: da li se bez problema može u banci dobiti kartica opunomoćenika na računu nevjenčanog partnera?
O porezu na auto sam već pročitala, nevjenčani partneri plaćaju porez, nema međusobnog poklanjanja. No, mogu li jedan drugome uopće prenijeti povlasticu na obavezno osiguranje?
Sva imovina stečena u braku je zajednička. Kako se to određuje u izvanbračnoj zajednici? Da li se odnosi samo na imovinu stečenu nakon tri godine zajedničkog života, ili od početka?
Ma, meni se čini da je daleko jednostavnije potpisati vjenčani list jednom, nego za svaku glupost ići kod bilježnika i plaćati potvrde.
I opet romantikaI ja sam osjećala isto tako. jednostavno smo bili silno zaljubljeni i sklapanje braka je bilo točka na i. Sa samo 20 godina, studentica. On par mjeseci više. I ne, nisam se "morala" vjenčati. Dijete je došlo tek za dvije godine. Svadba je bila što jednostavnija, ali nisam sve mogla odbiti. Tako da sam slušala harmonikaša kako svira penjući se do 12. kata nebodera. Toliko mi je to bilo smiješno! Selo u neboderu. Njegov tata nije mogao doći po mladu bez harmonike, Srećom, pa nisu i barjak vijali po stubištu.