Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1135

Tema: Nalaz OGTT

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ajd da vam ja napišem svoje iskustvo,pa možda čujem koju pametnu jer ih bome od doktora nisam dobila...uglavnom, mi smo sad 36tt i sve je OK. Ušla u trudnoću s nekih 10ak kg viška i dobila 9 do sad ali pravilno raspoređenih i sad sam 1kg u minusu. Beba je normalnih dimenzija i sve kak treba. Radila sam običnu KKS i vadila GUK kroz sva 3 tr. i bio je nizak, 3,9.-4.1 Dakle, nikakvih indikacija za profile nije bilo.
    Jučer sam prvi put bila u TA i liječnik me pitao zašto me doktorice (išla kod dvije ) nikad nisu slale na OGTT a kada sam mu objasnila da nije bilo indikacija jer je sve bilo OK- njemu to nije bio dovoljno dobar razlog. Kaže da je to jedna od najvažnijih pretraga u trudnoći???Pitam ga želi li da sad napravim-kaže mi-sad je kasno, što je tu je.

Pa dobro, tko je tu lud? Koliko sam shvatila OGTT nije rutinska pretraga ako trudnica ima urednu trudnoću u smislu dobivanja na težini i nekih drugih pokazatelja, ako je dijete normalnih dimenzija obzirom na gestacijsku dob te ako nema obiteljsku anamnezu dijeabetesa ili sama boluje i ako su nalazi GUKa uredni.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    ...Pa dobro, tko je tu lud? Koliko sam shvatila OGTT nije rutinska pretraga ako trudnica ima urednu trudnoću u smislu dobivanja na težini i nekih drugih pokazatelja, ako je dijete normalnih dimenzija obzirom na gestacijsku dob te ako nema obiteljsku anamnezu dijeabetesa ili sama boluje i ako su nalazi GUKa uredni...
    tko je lud ne znam, ali znam da moj ginekolog šalje rutinski trudnice na ogtt. ja sam dobila sveukupno nekih 11 kg, beba je bila normalnih dimenzija, u mojoj familiji nikad nitko nije imao dijabetes, ponovljeni ogtt s guk profilom sasvim uredan, a meni je ipak dijagnosticiran trudnički dijabetes. u bolnici je bilo cura s istom pričom, i to znaš koliko mršavih, a opet s dijagnozom gd.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 12.10.2013. at 11:10

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    tko je lud ne znam, ali znam da moj ginekolog šalje rutinski trudnice na ogtt. ja sam dobila sveukupno nekih 11 kg, beba je bila normalnih dimenzija, u mojoj familiji nikad nitko nije imao dijabetes, ponovljeni ogtt s guk profilom sasvim uredan, a meni je ipak dijagnosticiran trudnički dijabetes. u bolnici je bilo cura s istom pričom, i to znaš koliko mršavih, a opet s dijagnozom gd.
    ma da, al mora postojati barem neka indikacija, gle ovaj članak:

http://www.hdgo.hr/Default.aspx?sifraStranica=474

No dobro,nema veze, samo kažem da mi se čini ne spada u rutinsku pretragu.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    ma da, al mora postojati barem neka indikacija, gle ovaj članak:

http://www.hdgo.hr/Default.aspx?sifraStranica=474

No dobro,nema veze, samo kažem da mi se čini ne spada u rutinsku pretragu.
    stvarno nije bilo nikakve indikacije, ama baš ništa, moj doktor sve žene šalje rutinski.
    ali prvi ogtt je ipak pokazao povišenu vrijednost na tašte.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 12.10.2013. at 15:08

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno nije bilo nikakve indikacije, ama baš ništa, moj doktor sve žene šalje rutinski.
    ali prvi ogtt je ipak pokazao povišenu vrijednost na tašte.

e upravo ovoga je i mene bilo strah, jednostavno ne moraš znati, a šećer radi svoje,
    doduše ja sam sa šećerom imala problem prije trudnoća dok sam bila deblja (a sada sam opet na dobrom putu )
    pa sam puhala i na hladno, da me nije poslao, a šalje sve rutinski, poslala bih se ja sama,
    čak sam u ovoj drugoj trudnoći napravila jednom ogtt i sama, privatno da bih bila mirna, ali to sam ja, nisam mjerilo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •