Pokazuje rezultate 1 do 50 od 163

Tema: Opasan pas u otvorenom dvorištu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se ne treba bojati dobro odgojenog i poslušnog psa bez obzira na pasminu, ali nije u redu da ga vlasnik ne želi pridržati ako se neko dijete boji. Neka djeca se boje moje pudlice, viču da će ih ugristi i bježe, pa ju ja pridržim i ne dam da ih njuška. Ja mislim da je to glupo, što se djeca boje pudlice, ali nije na meni da rješavam taj strah.
    Prije 15 godina složila bih se s ovim, a onda je ispalo da se moje dijete boji svih pasa - velikih, malih, opasnih i bezopasnih - svih. Ne bih rekla da je doživio ikakav šok, jednostavno se bojao pasa (i mačaka) još dok je bio u kolicima.

Dodatno ga je šokirala cucketina nemarne susjede (zaskočio i srušio) i trebalo nam je dugo godina da dijete riješimo straha. Osim toga, kad se dijete boji, pas to osjeti i onda tek napada, čak i najmanji.

Moj stariji ni dan danas baš ne voli pse, ali ih može podnijeti i ne bježi više od njih kao u dobi od 3-4 godine. S druge strane, moj mlađi sin je cijepljen od bilo kakvog straha od pasa, tako da s tim naš odgoj djece nema nikakve veze. Moj sin i prijatelj često vraćaju vlasnicima odbjegle cucke u kvartu, ne boji se ni jednog, a psi to znaju i obično mu prilaze veselo.

Odgovoran vlasnik će psa šetati na uzici osim na prostorima gdje ih se može pustiti, psi će u dvorištu biti ograđeni i sve će biti u redu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Odgovoran vlasnik će psa šetati na uzici osim na prostorima gdje ih se može pustiti, psi će u dvorištu biti ograđeni i sve će biti u redu.
    je, peterlin, al vidiš da nije tako.

a dok nije tako, zanima me mišljenje onih koji se malo više kuže u pse od mene koja tek ulazim u taj svijet.
    znam da sve ovisi o ljudima, o vlasnicima, i da svaki pas može biti prava beba, a s druge svaka pasmina može biti agresivna.
    al ipak su za nekog vraga te opasne pasmine nazvane opasnima. i za nekog vraga se upravo određene pasmine koriste za borbu, zar ne? odnosno, namjenski su za to i križanjem uzgojeni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •