Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 227 od 227

Tema: tko sve smije imati djecu

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    I nisam dosad nikad srela vjernika koji je za sebe rekao da je krut i ohol i da se treba popraviti. Zapravo nisam srela nikoga tko to misli, točnije, od svih ljudi koje sam ikad srela ne mogu izdvojiti ni jednog koji je pokazivao makar tračak takve misli.
    evo ja sam taka
    uvijek bi radije izabrala da se sutra probudim pametnija nego sto jesam, mudrija nego sto jesam, plemenitija nego sto jesam, otvorenija nego sto jesam
    - nego da se probudim ljepsa sto jesam
    a bog zna da nisam lijepa lol

samo sto je moj problem sto cekam zlatnu ribicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje pitanje za vas ovdje je hocete li se vi angazirati u vlastitoj zajednici (radnom okruzenju, susjedstvu, siroj obitelji) da izadju na referendum i glasaju onako kako vi mislite da bi trebali glasati .
    samo je mjesec dana do referenduma

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Neću, jer što više nekome govoriš, to oni više tjeraju neki inat. Ja se nadam da će većini u mom selu biti tlaka izaći na referendum. Ne vidim kojim načinom bi nekoga tko je naumio glasati za to odgovorila ili mu promijenila mišljenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Neću, jer što više nekome govoriš, to oni više tjeraju neki inat. Ja se nadam da će većini u mom selu biti tlaka izaći na referendum. Ne vidim kojim načinom bi nekoga tko je naumio glasati za to odgovorila ili mu promijenila mišljenje.
    mislila sam na one koji ne namjeravaju glasati i nemaju cvrst stav
    Posljednje uređivanje od ivarica : 24.10.2013. at 18:39

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Neznam ni kako uopce otvoriti tu temu da vidim tko je neodlucan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda cemo neki dobar savjet ovdje saznati

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    X
    a i naglasak je na provodile. pa su prestale. bit ce s razlogom.
    i sad imaju plan istrjebljenja downa do 2030-te. Danska npr. To je efikasnije od sterilizacije ako se ne rodiš, ne možeš ni imati djecu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam ni kako uopce otvoriti tu temu da vidim tko je neodlucan.

Vjerujem da ce se o tome razgovarati, tako da to ne bi trebao biti problem.

Jednog sam liberalnog (u europskom smislu, dakle nesocijalnog) lika jednom malo omeksala vezano uz posvajanje. Vrlo pametan covjek, uspjesan, veli da sa sadasnjim znanjem i iskustvom nikako ne bi dozvolio posvajanje, stoput je bolje u domu. Posustao je tek nakon argumenta da iz doma djeca izlaze s vrlo losim financijskim startom vec s 18 godina na trziste i da nemaju sanse u usporedbi s njegovim djetetom koje vec ima pola stana. I da mu je stoput bolje od dvije mame dobiti neki financijski input.
    I samu me iznenadilo da je to bio najucinkovitiji argument.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 24.10.2013. at 20:41

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    postavljanje nekakve zakunske regulacije, uvijek otvara ovo pitanje - gdje je kraj? gdje je granica? koji poremećaj je granica? zamislite samo zakon koji propisuje koji ljudi se moraju sterilizirati. brrrrr.
    Ali netko i to mora napraviti.
    Ja znam za slučaj sa jedne psihijatrije gdje se dvoje pacijenata upustilo u vezu sexualnog karaktera. Ona je nekoliko puta ostajala trudna, morali su joj raditi AB jer je na bila na teškim lijekovima. Pokušali su ih obučiti kontracepciji ali ni to nije išlo. Na kraju su nju sterilizirali jer nisu imali drugog načina spriječiti neželjene trudnoće.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    i sad imaju plan istrjebljenja downa do 2030-te. Danska npr. To je efikasnije od sterilizacije ako se ne rodiš, ne možeš ni imati djecu
    Točno. Baš ta Danska, najsretnija zemlja na svijetu. I dobro im ide.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Opet!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

off topic:

U Danskoj eutanaziraju i 13 pasmina pasa bez obzira da li su zdravi ili bolesni, jer se smatraju potencijalno opasnima. Nedavno se i na tu temu ovdje zgražalo, a tamo je to propisano zakonom.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni se čini da smo mi svi nekako prihvatili da je to nekakvo religijsko pitanje, a nije. To se pitanje tiče i onih koji nisu ni katolici ni homoseksualci. I žalosno mi je da u svakoj raspravi ljude se napada ad hominem i to mi je apsolutno neprihvatljivo. Jednako kao što mi je neprihvatljivo stigmatizirat ljude koji smatraju da se homoseksualne zajednice ne bi smjele koristiti riječju brak, jer među tima ima i onih koji smatraju da su takve zajednice jednostavno drugačije, a ne manje dostojne riječi brak. Osobno sam za pravo homoseksualnih osoba na brak. Za posvajanje djece, čini mi se da treba pričekati, ne jer su homoseksualci vragovi koji odgajaju demonsku djecu, nego jer postoji mnogo ljudi oko nas koji slično misle. Vjerujem da borba za prava homoseksualaca nije posao djece, nikakve i ničije. I na kraju krajeva, uvijek se govori da u Hrvatskoj ima više parova ne čekanju za posvojenje od djece u domovima. Svaki razgovor u koji se kreće sa stavom da drugi posve griješi ne može uspjeti. Mislim da je velika vrlina čuti druge, a da ovaj referendum nimalo ne pomaže da se ta vrlina dogodi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Casa, nisam sigurna da razumijem tvoj post.
    Ja ne mislim da je to religijsko pitanje, nego pitanje ljudskih prava. Ne prava na brak, nego diskriminacija na temelju seksualne orijentacije.
    Ne znam jesi li toliko pomirljiva prema tvorcima jumbo plakata
    jesu li dar ili stvar,
    kao što si otvorena raspravi je li naziv brak ili nesto drugo bolje koristiti za zajednicu dvoje ljudi koji se vole i koji to zele na neki nacin jedno drugome naglasiti i proci kroz taj romanticni put i osnovati obitelj.

Kad se neke stvari reguliraju zakonom, onda je jako bitno kako se zovu, neovisno o emocijama. Npr. nije svejedno radi li se o prirodnim materijalima ili uzgojenim "prirodnim" materijalima. Prijeci cu na drugu temu jer mi je bliza, al pamuk i lan nisu prirodni materijali i to je bitno razlikovati u regulativi. Slicno je kod braka. Cim se drugacije zove, diskriminacija ulazi na velika vrata. Zamisli da sad uvedemo i drugi izraz za djecu zacetu uz pomoc IVFa, jer neki misle da to nije isto.
    Mislim da je sasvim svejedno koliko ima heteroparova koji cekaju dijete za posvajanje, ako se borimo protiv diskriminacije homoseksualnih parova.

Ne znam kako izbaciti djecu iz igre kad se uglavnom o njima i radi cijelo vrijeme. Od toga da se neke od njih naziva stvarima, do toga da moraju na vjeronauk u skoli, a nikako nije dobro da cuju sto danasnja znanost misli o nekim stvarima. Stara gospodja istospolne orijentacije nije nikome zanimljiva u ovoj igri.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jelelna, meni iz cijelog tvog posta izbija stav: O ovom nema rasprave. i baš to mislim da je pogrešno, govorim načelno. Kako ne možete razumijeti da ako su zadnje dvije tisuće godina brak sklapali muškarac i žena da je ljudima neprirodno prihvatiti da ga sklapaju dva muškarca ili dvije žene? Uistinu mi nije jasno, kako jednoj strani takvo razmišljanje može biti toliko nejsano jednako kao što je drugoj strani nejasno da ako su tisuću i kusur godina postojali robovi bez vlasništva i ikakvih prava pa više nikome nije prirodno biti robom...O ovim jumbo plakatima ne znam ništa, jer ih u selu u kojem živim nema, jer nismo dovoljno bitni nikome da bi ih bilo. Recimo to je diskriminacija na temelju adrese prebivališta i tu sam dosta pomirljiva ( osima kad sam pred porod, onda bih najrađe otišla i rodila ministru zdravlja pred kućnim pragom kao aktivistički manifest). Podržavam IVF, ali jednako tako lako mogu razumijeti da je nekome moralno upitno zamrznuti buduće dijete odnosno skup stanica koji to može postati i ne vidim kako drugi koji tako ne misli to ne može razumijeti. Ili jednostavno kako oni koji mogu imati djecu prirodnim putem, ne mogu razumjeti one koji su u svrhu postajanja roditeljem spremni zamrznuti buduće dijete odnosno skup stanica koji to može postati. I nisam pomirljiva na temu djece. Meni je moralno neprihvatljivo dati dijete na posvajanje homoseksulanom paru u društvu gdje će dijete zbog toga biti obilježeno ako postoji heteroseksualni par spreman na posvajanje. I to jest diskriminacija, i ona je loša, ali ovoj diskriminaciji nije cilj zakinut ikoga za svoja prava već pružiti najbolju moguću šansu djetetu, koje nije dužno svojim životom boriti se protiv diskriminacije. Jednako kao što svoju djecu ne bih postavila ni na kakve plakate.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I kako to misliš djaca moraju na vjeronauk? Nadam se da to nije ono... nije organizirano čuvanje za rvijeme nastave vjeronauka, jer to stvarno nije jednako s djeca moraju na vjeronauk. Recimo, kod nas u školi je problem izborni strani jezik usred rasporeda za vrijem kojeg nije organzirano čuvanje. Pa, nije da djeca moraju na taj strani jezik niti da ih se drugačije gleda ako ne idu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da pojasnim, nije se moralo nuzno biti u zagrebu da vidis kampanju crkve "dar ili stvar"
    Iako je proslo puno godina, jos se moze nagooglati:
    http://www.studentnet.hr/whatever/show/767/
    Kod ovakvih stvari ili kod pitanja treba li zenama odobriti da glasaju ili treba li zenama odobriti da idu na fakultet ili treba li spustiti dobnu granicu za rad djece na 6 godina i ostale stvari koje smo srecom prosli u hrvatskoj i trenutno se ne raspravlja o izmjenama, i to su tradicionalna pitanja i nemam nikakvu razinu tolerancije prema njima. Isto tako nemam namjeru razumjeti da je normalno da se za adekvatno lijecenje mora podmititi lijecnika ili da je normalno da u Šibensko-kninskoj zupaniji od 14 sati vise nikoga ne mozes naci u uredu jer su vec doma (ne mislim da su jedini). Ne mogu razumijeti da su se ljudi navikli dobiti punu placu za odradjenih pola radnog vremena premda je tradicionalno tako.
    Mogu raspravljati da li treba ili ne uvesti tramvajsku liniju Savski most - Crnomerec i koliko je smisleno naplacivati parking na parkiralistu koje je oduvijek poluprazno i treba li svaki Hrvat znati barem jedan strani jezik.

Tako da imas pravo-ne toleriram netoleranciju i diskriminaciju. Ne zelim popustiti niti kod ove populisticki nastrojene diskriminacije, gdje desnica skuplja bodove rasplinjavanjem mrznje i netolerancije.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    moje pitanje za vas ovdje je hocete li se vi angazirati u vlastitoj zajednici (radnom okruzenju, susjedstvu, siroj obitelji) da izadju na referendum i glasaju onako kako vi mislite da bi trebali glasati .
    Svoj sam lobing odradila, u radnom okruženju smo svi gay friendly pa nisam imala nimalo posla oko uvjeravanja
    U široj obitelji se spominjalo u nekoliko navrata, sve je završilo u tonu šale i pozitivnim tonovima - ali neće oni na referendum, to im je bzvz pitanje koje nije vrijedno dolaska
    U susjedstvu, samo što sam slušala tuđe razgovore, kao da imamo ogranak nesretne inicijative u kvartu, najglasniji su uvijek najzatucaniji i gdje god dotaknem neki
    Popričam sa otvorenijima, ali u očima im vidim kako su silno razočarani mojim stavovima
    Zatvorenost tim idejama ide proporcionalno brojem godina, bar u mojoj okolini.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovaj topic zabrazdio je u stilu nekadašnjih rasprava o odgoju u duhu vjere. Odoh ja...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je strah ovog referenduma. Mislim da inicijativa ima ogromnu sansu da budu zadovoljni rezultatima referenduma, puno ce lakse mobilizirati ljude i da se odazovu referendumom...Zao mi je, ali bas sam skepticna.
    S druge strane, grozim se i onog sto ce sliejditi nakon referenduma, ako sabor odluci ne prihvatiti rezultate referenduma. I to mi je apsolutno nedemokratski, trebali su stvari organizirati na drugačiji način, spriječiti a ne liječiti.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I mene je strah, i iskreno, imam osjećaj da većina teško živi, osjećaju se nemoćno, iskorišteno, prevareno, bespomoćno.. i onda se iskaljuju na onima nezaštićenijima od sebe, tako vidim ustvari cijelu ovu priču.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vidim da se je ovdje dosta participanata u raspravi dotaklo Downovaca, odnosno mogućnosti njihova roditeljstva.
    Ja baš ne vidim vezu sa naslovnom temom ali prije bilo kakve daljenje rasprave bi naglasila neke činjenice:

Osobe sa Downom su u principu infertilne, ondnosno muške osobe su gotovo u 100% slučajeva infertilne,
    a ženske u nešto manjem postotoku, ali ako i ostanu trudne (dakle jedino sa zdravim partnerom) imaju jako male šanse
    iznijeti trudnoću.
    Nadalje kod Downovaca se u velikom postotku razvija i čitav niz drugih zdravstvenih komplikacija, npr. 50% ih ima ozbiljnih srčanih problema,
    i sve skupa im je životni vijek još uvijek dosta skraćen, nekad bio 12 god, danas 50-60, ali već nakon 40 najčešće imaju dosta zdravstvenih
    problema koji obično imaju puno puno starije zdrave osobe.

Dakle, diskusija o reguliranju njihova prava na prokreaciju bi se stvarno mogla nazvati apsurdnom.
    Posljednje uređivanje od krojachica : 31.10.2013. at 15:35

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da se je ovdje dosta participanata u raspravi dotaklo Downovaca, odnosno mogućnosti njihova roditeljstva.
    Ja baš ne vidim vezu sa naslovnom temom ali prije bilo kakve daljenje rasprave bi naglasila neke činjenice:

Osobe sa Downom su u principu infertilne, ondnosno muške osobe su gotovo u 100% slučajeva infertilne,
    a ženske u nešto manjem postotoku, ali ako i ostanu trudne (dakle jedino sa zdravim partnerom) imaju jako male šanse
    iznijeti trudnoću.
    Nadalje kod Downovaca se u velikom postotku razvija i čitav niz drugih zdravstvenih komplikacija, npr. 50% ih ima ozbiljnih srčanih problema,
    i sve skupa im je životni vijek još uvijek dosta skraćen, nekad bio 12 god, danas 50-60, ali već nakon 40 najčešće imaju dosta zdravstvenih

Dakle, diskusija o reguliranju njihova prava na prokreaciju bi se stvarno mogla nazvati apsurdnom.
    http://www.downs-syndrome.org.uk/com...-children.html

DS ljudi fizicki MOGU imati biolosko roditeljstvo, prica se odnosi na napad na homo populaciju a dijagnoze DS i sve skupa su samo spomenute da bi se naglasilo da se odredjena skupina ljudi u hr diskriminira zbog seksualne orjentacije sto medicina danas ne tumaci kao poremecaj. samo rasprave radi sam spomenula AKO je homoseksualnost poremecaj, ili stanje zbog cega ih se cak u takvoj kombinaciji diskriminira jer ostale dijagnoze nisu prozvane i niko zbog njih nece raspisivati referendum da ih se nakon referenduma eventualno moze legalno diskriminirati.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku

iznijeti trudnoću.

http://www.downs-syndrome.org.uk/com...-children.html

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    naravno.
    svakakve odvratnoće sam u ovoj državi stojeć podnijela, al ovdje povlačim crtu.
    Ako je onih koji misle da je 47 000 000 kn dobro potrošen novac, da bi "stavili granice na svoje okvire"- pa makar i da se boje najezde pedera i pada uzvišenog morala - više nego nas ostalih - koji mislimo da smo time mogli nahranit jedan dan milijun gladnih - tu nama ostalima nije mjesto. A "nama ostalima" je dosta traženja mjesta tamo di ga nema.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 02.11.2013. at 12:49

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pitanje ove teme je :tko sve smije imati djecu? i shodno tome pitam se što s ovim roditeljima. Slučaj je koji potresa moj grad, jer ustvari se nije smjelo dogoditi.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-...tesko-ubojstvo

http://www.24sata.hr/crna-kronika-ne...acebook+status

Centar za socijalni rad je bio uključen, u neboderu je gomila susjeda koji su vidjeli život te obitelji, postoji majčin liječnik koji je znao kakve lijekove dobiva i trebao se pitati kako ona funkcionira kao majka, pedijatar koji ima dijete na popisu i zna da li dolazi na redovne kontrole, te bi se trebao zapitata zašto je nema, ako je nema...

Svi su zakazali i djevojčica je umrla otrovana sa desetak lijekova protiv depresije. Usred velikog grada, okružena ljudima i mogućnostima za pomoć, ali bez pomoći. O, jadno dijete.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

strašan slučaj
    čitala sam o tome u novinama ovih dana i ne znam točno ko je u tom slučaju zakazao, ali netko očito je. mislim da se ne radi o pojedinačnoj krivnji već je tu izlada bio veći broj onih koji su mogli i trebali nešto poduzeti. znam da se mjere oduzimanja roditeljske sposobnosti donose u iznimno rijetkim situacijama, ali nekad je to valjda jedino preostalo rješenje.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 08.11.2013. at 18:50

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •