Pokazuje rezultate 1 do 50 od 740

Tema: Razmjena, poklanjanje sjemenja, sadnica,...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pokusala sam nac na netu o razmnozavanju aronije, svugdje pise samo ukratko o tome nigdje nemogu nac detaljnije, pa molim ako netko naide na neke korisne info da mi podjeli link

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    Pokusala sam nac na netu o razmnozavanju aronije, svugdje pise samo ukratko o tome nigdje nemogu nac detaljnije, pa molim ako netko naide na neke korisne info da mi podjeli link

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
    Evo, možda pomogne : "reznice se režu krajem studenog, kada sve lišće opadne s grana, i obavezno se koriste ovogodišnji izboji, koji su dosta ojačali, debljine olovke. ako su tanji, u proljeće neće imati snage potjerati i posušit će se.
    reznice od studenog do proljeća (obično ožujak) ostaju u pijesku i kada prođu prvi mrazevi se sade negdje na otvoreno. reznice moraju imati minimum 4 pupa, nešto kao na slici dolje. u pijesku razviju male korjenčiće te se bez problema u proljeće posade negdje na otvoreno, s tim da u zemlju tada idu minimum 2 pupa, ostali pupovi ostaju na površini gdje će se razvijati lišće. ja tako razmožavam ribizle, aronije, ogrozde, ruže, joste, zapravo sve ono što je drvenasto."
    Još malo info : u posudu se stavi 10-tak cm pijeska i na to se polože grančice i na to se stavi idući sloj pijeska koji treba biti vlažan (povremeno zalijevati). Kažu da je tako lako zakorjeniti al "samo" treba biti maher da se odaberu prave grančice, a tu je vjerovatno "caka" , a o tome dalje ništa ne znam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •