Kad se prvi put bocneš skužiti ćeš da je to ful lagano i puuuuno bezbolnije od onih sestrinih injekcija u ruku. Ako želiš mogu te pratiti preko Skypea![]()
Kad se prvi put bocneš skužiti ćeš da je to ful lagano i puuuuno bezbolnije od onih sestrinih injekcija u ruku. Ako želiš mogu te pratiti preko Skypea![]()
Posljednje uređivanje od Snekica : 29.10.2013. at 21:33
Snekica ako budem imala pitanja u vezi pikanja izgnjavit ću te preko PP ...vidim da si profesionalac u tome...jedno pitanje, a zašto te muž ne pika? ja bi nagovorila svog da to obavlja umjesto mene
![]()
Uvijek ima u to vrijeme nekog posla van kućeali zato mi obožava dati Brevactide u dupe (to sama ipak ne mogu, nije nemoguće, ali opet...)
![]()
E da jedno pitanje, u ponedjeljak kad sam vadila betu kao i obicno otisla sam u staru zgradu na drugi kat di se izdaju nalazi (tako radim od prve bete i prvog pokusaja jer su me tako uputile sestre na vadjenju) da ne moram cekat do 13h jer nalaz bete bude vec do 11-12h gotov ako izvadim krv oko 8.. i ovaj put nervoza od neke doktorice/laborantice/sestre da odkud meni da se nalazi tu podizu, da se to nikad nije radilo (nisam sanjala bas toliko odlazaka tamo) da ne moze to tako...osula paljbu bez razloga.. jeste li ikad isle tako podignut nalaz i jeste li imale problema? ? Sutra ponavljam betu i ne mogu poslije 13h ic na polikliniku a ne mislim cekat do preksutra da ga preuzmem i sad me strah da ce ova opet sizit na mene a ja samo dosla po uputama..
Jejja ja uvijek tamo dižem nalaz i u to vrijeme nikad mi nitko ništa nije rekao-glavna zgrada ispod ginekologije 2 kat prije smo čak i krv nosile dole
jejja, dogovori sa zenskicama koje ti vade krv u poliklinici da mozes zvat za rezultat, reci da ti gori, izaci ce ti u susret. Inace, normalno svi dizemo nalaze di si rekla.
mravak sretno sa bockanjem.Uspijet ćeš ti to,kad sam ja nakon 3 stimulirana skupila hrabrost da se sama bockam i to bez problema.Inače do ovog postupka bockale su me sestre kod dr opće prakse a vikendom sam dolazila na odjel ginekologije.Ovaj put mi je bilo prvo bockanje u nedjelju a kako sam imala nekog posla pa mi je predložio MM da će me on.Možeš si misliti da bi mu dala da me bocka.I tako sam ja sama smučkala gonale i dala si injekciju malo su mi se ruke tresle,ali sutradan ide ko da sam to radila već 100 put.Što se tiće bockanja na humanoj više nema i sad se daje to popodne od 17-19 sati tako je meni bilo rečeno.
Kad sam ja vadila betu nosila sam sama krv u staru zgradu i za jedan sat nalaz je bio gotov naravno od tog je prošlo 2godine.
Povratna informacija:
Ako se dobije M do 14.00 sati broji se kao prvi dan, inače ne
Svi ljekovi kao što je tigrical rekla se daju popodne, samo mi je naglasila između 17.00 i 18.00, a ne do 19.00 zbog onog drugog lijeka koji se uvodi...
Sestre na humanoj nikoga ne pikaju jer ne rade u to vrijeme, ali se može otići na ginekologiju, pitala me je ako želim
Što se tiče nalaza bete, nalazi do 12.00 u staroj zgradi otprilike, tamo se čeka u to vrijeme, a u 13.00 vraćaju nalaze na polikliniku, broj telefona na poliklinici za nalaz je 658-343 i može se zvati, za staru zgradu neznam...
![]()
Mislim niko i nije rekao do 19.00 nego mi je naglasila da je par cura reklo njima da se pikaju oko 19.00, pa eto čisto da podjelim da ne bi netko!
Uglavnom žene sve znate i hvala na točnim informacijama koje pružate čim pitanje zablinka!![]()
Cure , hvala na odgovorima!!!
da, provjerila ja danas na poliklinici na vadjenju krvi, moze se i smije otici prije 12h-13h na drugi kat, biokemijski lab u staroj zgradi i ako je nalaz gotov daju ga bez beda, danas nije bilo apsolutno nikakvih problema..
Jel se kod nas kad se dodje javit beta odmah napravi UZ ili se mora narucivat i cekat?
Frcka, Mravac sretno.
ne, samo jednogoopet cekanje
ma strasno jedva i ovo docekujem , hvala na info
![]()
jejja trudnice, uživaj. Ipak je najteže dočekat betu. Sretno dalje![]()
Posljednje uređivanje od nina70 : 30.10.2013. at 16:45
Cekanje bete je najlaksi dio a to shvatis dok cekas uzv da vidis otkucaje srca a i svaki uzv kasnije.
Ne, trigrice, krivo zboriš... najteže je dok dođe punkcija, pa kad čekaš ona 3 dana, a neznaš uopće je li bila stanica zrela ili ne i hoće ili neće biti transfera... a onda... ma, u stvari, u MPO svako OD i DO je dugo kao prestupna godina!))
Ja sneki definitivno potpisujem tigricu..i to x10...prvo cekas folikulometrije da vidis jel reagiras, pa onda cekas punkciju da vidis jel ima sta js, pa onda hoce li bit transfera...onda si na jajima do bete...pa na iglama do prvog uzv...pa dok docekas slijedeci vec izvrtis sve crnjake (iako strastveno grlis wc skoljku cijeli dan)...onda taman skuzis da si zaista T pa doznas za nuhalne nabore, kombinirane probire, amniocenteze pa vazes bi li riskirao sa ikakvim probirima da si ne stavis bubu u uho a kamoli da probas nesto invazivnije tipa amnio...onda cekas da se beba makne, pa da navuces 24tj. pa 28 pa do termina...onda si zelis da porod prodje dobro i po tebe i po bebu...onda idu muke po dojenju (pa se osjecas nemajka jer ti ne teku hektolitri kolostruma odmah po porodu i brines kako ces ti i da li ces uspjeti bez dohrane)...onda ga doneses doma pa gledas po noci da li dise i skaces kad hrce i tak to...
budete sve docekale cari majcinstva
Svakom je najteze u njegovoj kozi.
Utjesile ste meuzivat cu u ovim trenutcima cekanja iscekujuci nova iscekivanja :D
LOL pa da Kikice, zato sam napisala a onda... jer to tako krene, od naručivanja na pregled, preko postupka do uzimanja auta i svadbe!Stalno nekog vraga čekaš, strepiš... Ufff, da mi je nekad
i probuditi se tik pred to šta čekam!
jejja samo ti ČEKAJ!![]()
X na Kikicu1! Jednog se riješiš, obaviš, a drugo iza ugla. I doslovno, nikad kraja.
je to je tako najteže ti je ono što ti je pred nosom, ali gledajući unazad stvarno mislim da mi je najteže ipak bilo iščekivanje tog prvog UZV onih 3 tjedna od momenta kad sam izvadila betu, kad je srce kucalo i kad sam se uvjerila da je stvarno trudnoća nekako je sve dalje išlo lakše. To je prvi moment kad sam stvarno povjerovala da sam trudna i da je vrlo izgledno da ćemo dočekati jednog bebača (iako su mi se znali javiti strahovi kroz trudnoću ali ipak nemjerljivo manji)
X
To čekanje do prvog utz mi je bilo najgore. Naručena sam bila 28.12., trebalo je proći božićne blagdane.I još čekanje da li je jedan ili dva ploda. A jednom sam već prošla prvi utz gdje nije bilo srčane reakcije. Ne znam, ali meni je stvarno vrijeme do prvog utz bilo najteže a sve drugo nekako lakše. Čak sam čekala 6 dana da izvadim prvu betu nakon što je test pokazao plus
.
Jejja cestitam na beti....
Cure zelimo svima puno uspjeha i da se prikljucite cekanju....cekanju....cekanju, ja cekam jos cca 4 tjedna do poroda, a do uzv-a 7 dana, da mi kazu koliko je bebac velik,tezak i da vidim malo sta on radi tamo unutra jer stalno nesto prcka...
butterfly sretno s porodom i da kasnije uživaš sa svojim bebačom jeste odabrali ime?
želim se ispričati svima koje sam uvrijedila sa linkom koji sam stavila. Stvar je mog ne znanja i želje da pomognem a nisam znala tko stoji iza toga. Stvarno mi je žao, nije bilo namjerno i nadam se da ćete mi oprostiti. Užasno mi je neugodno već pri samom pisanju ove poruke al to je najmanje što mogu sada napraviti. Jedna sam od svih koje su u postupcima oplodnje a nasjela sam na lijepo složen tekst. Još jednom svima isprika. Pozdrav
Posteno! Ako tako zaista mislis onda je fer i snase strane da prihvatimo tvoju ispriku! Ako netko tko.se bori s neplodnoscu popusi njihove fore i fazone nije ni cudo da su dobili raspisivanje referenduma. U svakom slucaju, zelim ti da brzo uspijes u majcinstvu! Sretno!
Hvala puno.... još uvijek mi je neugodno i tako će vjerovatno i ostati vratila bi vrijeme da mogu al na žalost ne mogu![]()
ifkaa ako je neznanje bilo u pitanju, isprika prihvacena! Potpisujem Sneki!
Hvala, neznanje... da je bilo nešto drugo nebi imalo smisla... išla sam već na dvije umjetne al nažalost niti jednom nije bilo za zamrzavanje...
Hvala cure...
Sve je spremno,ali bas sve....imamo i ime od samog pocetka, dogovor je bio ja biram zensko a mm musko...on je naravno pobjedio! Ali naravno uvjet je bio da se i meni svidja. Medjutim do kraja smo ime odlucili zadrzati za nas.
Jos neznam za epiduralnu,da ili ne.... mimi,mravak kakve su preporuke!
Svim mojim suborkama zelim srecu najvecu u postupcima....nedajte se cure
Sneki saljem kissic
butterfly ako ti se porod oduži onda bih ti preporučila epiduralnu, oni ti je neće ni dat ako vide da ćeš brzo rodit, jer kad dođeš u rađaonu moraš biti jedno 4,5 cm otvorena da bi imalo smisla dat epi. Ja ne znam kako bih bila izdržala 5,5 sati s dripom a da nisam dobila epiduralnu.
Nisam planirala, htjela sam prirodni porod a na kraju mi se sve okrenulo u kontra smjeru, vidjet ćeš kako će ti bit nema tu puno kalkuliranja unaprijed
Takav dogovor oko imena smo imali i mi !!! Samo sam u mom slučaju ja birala
A što se tiče poroda, imala sam carski sa 37tj.+3 i bilo i je OK...ležala sam tjedan dana na 4.katu i tjedan dana na 5.katu i bila sam zadovoljna..... a inače sam htjela porod u vodi ....eto ništa od mog plana...možda drugi put
Jedino sam htjela pohranit matiče stanice u zakladu Ane Rukavine ali sam od šoka kada su me vozili na carski zaboravila to reći....tako da ću u idućoj trudnoći to zapisat negdje na knjižicu pa da se vidi....
Hvala...
Sto se maticnih stanica tice ja ih zelim donirati, nadam se da ce me pitat kad rodim jer vjerujemo da u onom trenu ne razmisljas o nicemu nego si u nekom drugom svjetu!
Ja sam došla na porod s već isprintanim materijalima koje sam "skinula" na stranicama zaklade Ane Rukavine.Samo sam ih ubacila u svoju fasciklu s ostalim nalazima tako da nije bilo mjesta zaboravu.
Mozes biti poduzetna kao nina...ja nisam ni znala da se to moze isprintati ranije (al sam doznala u rodilistu). Mislim da sam stavila napomenu u plan poroda. Imala sam situaciju da mi je curkala voda pa sam provela cijelu noc u predradjaoni u ocekivanju trudova i na kraju mi je popunjavanje cijele te citabe za donaciju maticnih stanica bar malo skratilo vrijeme. Caka ti je da su mi rekli da zato moram roditi na stolu (nisam sigurna kako je sa kadom) ali smo dogovorili da ce ga smontirati tako da bar rodim sjedecki kad vec ne mogu na stolcic. Za epiduralnu se meni cini da dosta ovisi i o subjektivnoj procjeni osobe koja ti je na porodu. Recimo prvi put sam dosla 5-6 otvorena i kad su me sfrkali bas pravi trudovi sam rekla da iako nisam imala u planu, da bi ja rado epiduralnu i receno mi je da je prekasno.
Ovaj drugi put sam bila na nekih 5cm kad su mi poceli pravi trudovi i jos su mi namjeravali dodati drip. Poucena iskustvom da ce to biti bar jos 2h gadnih bolova zatrazila sam epiduralnu i bila bi je izgleda i dobila. Da li radi prostina koji su mi dali u predrađaoni, zato sto su me sibali zbilja dobri trudovi ili puke srece, za kakvih 15 minuta moj sinko je odlucio izletiti vanka. Tako da epiduralnu ostavljam za eventualni slijedeci putImam ostecenje kicme i zato nisam bas luda da se po njoj dodatno cacka ali po onome sta sam cula od zena kojima daju cijeli komplet od prostaglandina,dripa pa i rucnog otvaranja, naskakanja na trbuh i slicno, vjerujem da je sve ipak lakse izdrzati pod epiduralnom ako porod ide sporo.
MM, koliko znam, nije uvjet biti otvoren 4, 5 cm za epiduralnu. Sigurno znam da epiduralnu ne daju nakon 6 cm, rečeno je na tečaju. Ja sam epi dobila kad sam bila otvorena 5 cm, iako me dr. pokušala uvjeriti da sam lijepo otvorena pa da možda mogu i bez.
Tko želi u kadu, a ujedno želi donirati matične, izgon mora odraditi na stolu, znači, pred sam porod izlazi se iz kade.
Mene su pitali za donaciju još u predrađaoni, ali vjerujem da to ovisi o sestri. U svakom slučaju, butterfly, cure su ti već rekle, treba ispuniti papirologiju, tako da to trebaš obaviti dok si još sva svoja...![]()
[QUOTE=phiphy;2509454]MM, koliko znam, nije uvjet biti otvoren 4, 5 cm za epiduralnu. Sigurno znam da epiduralnu ne daju nakon 6 cm, rečeno je na tečaju. Ja sam epi dobila kad sam bila otvorena 5 cm, iako me dr. pokušala uvjeriti da sam lijepo otvorena pa da možda mogu i bez.
Pa to sam i rekla znači neće ti dat epi ako si 6 ili više cm otvorena jer računaju da ćeš brzo rodit a neće ti dat ni na 1 cm vjerojatno jer je još rano nego kad to malo krene
I ja sam napisala plan poroda i držali su se tog ispočetka ali na kraju je otišlo sve u drugom smjeru no ipak bi provjerili sa mnom jel se slažem s tim prije, što je OK
Meni se isto čini da se spominjala ta ulazna centrimetraža od 4. Valjda je to standard na kojem počinje šou- kako ono na tečaju kažu: "Mora boljeti da bismo mogli obezboliti".
Ja sam doduše na tih 5 već krepavala, ha ha...
ajme cure moje, hvala vam na priči iz iskustva... pomogle ste mi!
Jedva čekam taj dan, psihički mislim da sam spremna, nestrpljivost je svakim danom sve veća i veća....
U pravu si, MM. Malo sam čitala i epi se daje kad si otvorena 4 do 5 cm. Jedino mi nije jasno da li je to samo kod nas, frendica mi je rodila na Zapadudva puta i rekla je da ne zna što je trud (oba puta rađala s epi, svojom željom). E sad, da li je bila otvorena bez trudova ili vani daju epi ranije, ne znam. U svakom slučaju, vremenski prozor za epi baš i nije velik (od 4 do 6 cm) pa mi je jasnije zašto mi je moja gin. rekla da vičem odmah s ulaza da hoću blokadu ako se odlučim na to. I ja sam na 5 cm krepavala
. A i prije
.