Stranica 258 od 288 PrviPrvi ... 158208248256257258259260268 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,851 do 12,900 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

corinaII upravo tako! Moj back-up plan je u tim bolnim trenucima sjetiti se svega toga, to mora biti jedan psihički "voltarenček"
    lberc čestitke od srca! Sad se zadrži s nama i trudničkim vibrama za dalje

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

muma

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Iberc na srcu i dobronamdošla na druženje ,ti i jejja ste sad najmlađe trudnice,ako se ne varam!?

šta se tiče poroda najsmješnije mi je ono da bol traje 15 min ha ha ,mene je strah jer znam šta me čeka a i velika sam kukavica i paničarka i svjesna sam da sebi samo radim gore i samu sebe bi al kad je to jače od mene!a baš sam dosadna samo kukam!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

lberc cestitam, treba nam tu puno novih trudnica da zamijene nove mame

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ha,ha,najmlađa,al stara koka ,još malo pa budem 39+

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

željkica pa sve smo tu da jedan dan paničarimo a drugi dan hrabro tješimo sve ostale. Ja sam ziher da neću dočekati termin pa sve mislim da ću se zgurati ispred tebe

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

vi sve meni djelujete tako hrabre i spremne!

iberc,ha ha stara koka,ma nema veze glavno da si trudna!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

lberc, cestitam! Eto, ovdje si najmladja!

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Čestitke iberc i jeji i dobro došle neka nas je sto vise,,,,

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Iberc dobrodošla na ovaj pdf i uživaj dok si "najmlađa" tu baš nam je zafalilo novih trudnica jer sve polako postaju mame..

ja sam upravo pojela kilu i pol mandarina, bile su tak fine i sad imam filing da sam ko

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jejja i lberc velika dobrodošlica
    i neka vam ti hematomi brzo prođu
    a molit ću lijepo ja sam ovdje najstarija

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Evo capuccino za dobro jutro
    jejja i lberc dobrodošle!

Koja kišurina vani plušti, opet ništa od šetnje, joj kak nevolim te dane kad smo stalno u kući, pa bude hladno, pa moram puno papati (a kroz par dana idem raditi oggt, nebi bilo pametno trpati se bezveze nečim kaj večinom ne radim)

Kak dani lete, jelda? Na početku trudnoće (a i u postupcima)vrijeme tak sporo ide, a sad kad pogledam malo, više ni ne gledam toliko na kalendar, ne crtam dane na kalendaru, nekako se to posloži...uživam u trudnoći...i jedva čekam 2.mjesec

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jutro, meni lakse lezati kad vani pljusti

Ja i dalje skoro pa krizam dane, da nisam na mirovanju bilo bi puuuno lakse. Ovak nema opustanja

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobrooo jutro drage moje...evo ja jutros po najvećem prolomu obalaka( ee rekla bi moja prijateljica dupli prolom oblaka ) išla vaditi kks i urin. Ludnica na cesti- vozila 30 cilo vrime.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Jutro, meni lakse lezati kad vani pljusti
    Jutro i potpisujem
    Sad idem dalje čitat o porodu Eventualno si kakvu brzinsku kavicu skuham.
    I da, našla sam grudnjak u ormaru koji sam kupila prije nekoliko godina napamet - preveliki (ok, valjda zbog dezena ) i sad sam boobies taman smjestila u njega...eto, isplatilo se čuvati ga i još zadnjih dana primjećujem bjelkaste tragove na bradavicama...bit će da se počela kuhati papica (nadam se)
    Ušuškajte se, pijte nešto toplo i mazite bušeke!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Dobro jutro cure,
    Ibrec cestitam i dobro dosla , sjecam se onih prvih strahova,tako da te potpuno razumjem...ali to traje cijelu trudnocu

Zeljkice...jos malo pa ce nestrpljenje zamjenit strah od poroda, kao sto je Bluebella neki dan napisala,samo cekamo upoznati svoje frajerice koje smo toliko cekali,zagrliti ih,izljubiti i ne skidati pogled sa njih....

Cure koje danas zaokruzuju tjedan sretnooo

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma, ti imaš grudnjak dok ležiš doma? Ja sam od toga odustala, samo mi smeta. A nije da ih sad nekud vuče gravitacija

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Muma, ti imaš grudnjak dok ležiš doma? Ja sam od toga odustala, samo mi smeta. A nije da ih sad nekud vuče gravitacija
    Da, imam ga, paše mi u budnom stanju ali kroz noć no way. U biti, nosila sam ga u bolnici pa mi nije ni sinulo da se sad oslobodim.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja bih možda trebala nabaviti neki bez žica, za to kad ležim. Ali ono, nemam kako Trebam kupiti grudnjake za dojenje, ali ne znam koje veličine, mrzim to...
    Posljednje uređivanje od Vrci : 05.11.2013. at 10:04

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vrci zato sam ja presretna jer sam našla ovaj, ima žice ali ježi ga, ne tiska, ne žulja... Planirala sam poslat mm po taj za dojenje ali ni ja ne znam kaj ću s veličinom, ne nosim grudnjake te vrste (bez ikakvih dodataka) pa nemam pojma ovak napamet..

Cure, ne znam da li ste čitale smješne priče s poroda, zaaaakon je tema. Inače nisam baš tip da se smijem na svašta, ali ovo sam morala prestati nakon pola strane jer imam osjećaj da ću istisnut malca od smijeha (nadam se da griješim i da me bezveze strah ). Trebam se toga sjetiti kad me ulovi depra.

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

jutro, hvala svima na dobrodoslici, ja se tu nekako provlacim jer se jos uvijek ne osjecam kao trudnica.. odbrojavam do iduceg tjedna kada bi trebala vidjeti i srceko malog eskima koji se bori da opstane uz ovaj hematom.. valjda se bojim veseliti i reci ''da, ja sam trudna''.. kada ste vi dobile u glavi taj klik i shvatile da je stvarno to to?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

jejja,iskreno tek sad kad sam počela kupovat robicu i kako se bliži termin postajem svjesna da nam stiže čudo malo!
    grudnjak -ja nemogu bez njega jedino po noći ga skinem jer nije baš da su mi male cicke majka priroda me obdarila , i da moram i ja kupit taj za dojenje samo neznam koji broj!

ja danas ulazim u 35 tt!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

dragice moje drage! Jejja i iberc dobro nam dosle! I ja moram u lov na grudnjak, svi su mi premali.ako koja nosi 85 B poklanjam svoj, javite ako koja treba pa mu ga posaljem, novi je ima etikete, bijele boje sa malo ćipke - na mene vise ne stane!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

muma ja čitam smješne situacije s poroda i umirem od smijeha
    Željkice aj baci oko i ti malo pa čete biti manje strah poroda....
    Ah najjače mi je : drugi porod, pola dva u noći, trudovi na 5 minuta , u jednom od bezbroj odlazaka na wc skužim da mi je otišao čep i , budući idem na carski, da bi polako mogli krenut u bolnicu . idem buditi mm i tresem ga, zovem "B, ispao mi čep", a on me u bunilu pogleda i kaže "dobro, tražit ću ti ga ujutro" okrene se i zaspe.

ali sinulo mu je za minutu.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kaj ću s veličinom,
    čitale smješne priče s poroda, zaaaakon je tema.
    za prvo - pogledaj si na internetu kako se uzimaju mjere z agrudnjak pa se malo mjeri i pošalji muža i da eventualno uzme broj veći
    drugo - deder daj link

Citiraj jejja prvotno napisa Vidi poruku
    jutro, hvala svima na dobrodoslici, ja se tu nekako provlacim jer se jos uvijek ne osjecam kao trudnica.. odbrojavam do iduceg tjedna kada bi trebala vidjeti i srceko malog eskima koji se bori da opstane uz ovaj hematom.. valjda se bojim veseliti i reci ''da, ja sam trudna''.. kada ste vi dobile u glavi taj klik i shvatile da je stvarno to to?
    evo tek danas, 21+6, kada sam vidla bebicu kako se miče a u isto vrijeme i osjetila udar izunutra

I tako curke moje, obavili 3D i presretni smo. bebo je u svim elementima kako treba, težina oko 440g. Plodne vode jako puno tako da je zato jako aktivan. Okrenut je prema dole, glavica nad mjehurom, kičma od pupka ulijevo a noge me bubaju po desnoj strani. Jedino me frka jer se na jednoj slici ukazala pupkovina oko vrata, nije stegnuta ali je okolo - kaže dok da nije za zabrinjavanje već da treba kontrolirati i da će to uz sve ostalo biti najvjerojatnije indikacija za carski. Gledali smo glavicu, usna je kako treba, imam predivnu fotku kičme iz koje izlaze rebra a o fotki jajčeka i pimpuleka da ne govorim. Baš se lijepo pohvalio. Nemamo lijepi portret jer je stalno držao rukice uz jednu stranu a i baš smo pogodili aktivno razdoblje. No naći će se neka za avatar. I da posteljica je i dalje sprijeda ali nije nisko i kaže da to nije sada više nikakav problem.

A opet sam i neizmjerno tužna jer ne dijelim podatke s Vatricom

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

jutro
    evo i mene u ovo kišno jutro.. doručak, sad kavica.
    dragi otišao na posao sav bolestan, ubila ga temperatura noćas, nadam se da neće na mene ne treba mi sad pred porod.
    mene jutros u 7h probudili menstrulani grčevi, na trenutak me nervoza uhvatila jer ako se ne stišaju jedino mi rodilište ostaje kao opcija. al su prestali nakon sat vremena. mislim da je trenutak upoznavanja jako jako blizu

jejja.... ja sam postala zaista svjesna da sam trudna tek u 33tt kad mi je doktorica rekla da je cerviks skračen i tanak te da svaki dan mogu roditi... do tada sam znala da sam trudna ali nekako mi se činilo kao da se to nekome drugome dešava.

kaj se grudnjaka tiće, ja sam za dojenje kupila u mulleru, frendice su mi rekle da su najudobniji, a i cijena im je super. uz onu njihovu knjižicu mislim da još ima neki popust. to sam tek kasnije vidjela.
    po doma ne nosim grudnjak nego one rastezljive topiće (ima ih za kupiti u c&a) i super su mi. obučem njega, namažem trbuh i preko samo potkošuljica....

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Linalena, bravo za pregled i bebača!
    Iberc i Jeja, baš je lijepo da se broj trudnica ovdje malo povećao. A što se tiče tog klika u glavi, dogodio se kad sam ih vidjela kako se miču na uzv-u, a potpuno mi je "sjelo" otkako ih osjećam.

Meni je ovo jedan od onih dana kad mi je izuzetno drago što sam doma i ne moram na posao

Idem naći te smiješne priče s poroda!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lina super za pregled

Meni se jos javljaju trenuci kad mi nije jasno da je u trbuhu beba :D

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Bluebella šta si kupila za bebača za izlazak iz rodilišta?

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

jejja meni nije odmah sjelo, valjda zbog toliko dugog išćekivanja i straha,tamo kad sam bila u 22tt na 4d sam polako postala svijesna da se nešto dešava,ali polako,mislim da mi je baš konkretno sjelo da sam trudna kad mi je trbuh postao toliko velik da se više nisam mogla normalno sagnut da obucem čarape!

corina hvala za malo smjeha na tu temu

željkice čestitam na 35 tt

grudnjak za dojenje kupila sam u h&m-u, baš mi je bio super, ima košarice i lijepo izgleda ispod majce, samo što su ga prerasle za cca dva tjedna

Blueballa aaaaa porod, ne još ,stisni noge i reci malenom da još malo nema van!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bluebella ha bliži se upoznavanje, predivno.

Je i meni paše da je kiša, jedino kaj je pes lud. Sinoć sam išla kasno s njime van pa smo sreli njegovu frendicu CC koja je taman na kraju tjeranja pa su se malo igrali, pa je dokazao da ne zna ševiti, zapravo ne zna niti dobru stranu pogoditi (ne bi im mi ni dali) ali poslije je bio lud, samo se ushodao po stanu. Nakraju smo mu dali plišanu igračku od Nere koju je naravno rastrgao za 3 min - pa smo zaključili da će igračke biti problem. A možda dijete bar rano nauči pospremiti za sobom da ne bi bilo odnjela maca/pes sa sobom.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

mene skroz ulovilo ono "spremanje gnjezda" , sad vadim beštek iz ladica u kuhinji i sve perem ... bolje bi mi bilo da ležim i uživam

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Bluebella šta si kupila za bebača za izlazak iz rodilišta?
    za njega sam pripremila body-benkicu (onaj body što se kopča), plišana benkica (bez rukava) i majica, štramplice, kapica i skafander. ponijet ću sve pa budem vidjela ovisno o temperaturi vani što ću mu obući. ako bude toplo onda bez skafandera, samo dekica.
    sebi sam kupila haljinu i čizme, mora i mama biti dotjerana za izlazak

linalena jel ti doktor rekao dali se ta pupčana može još "odmotati"?
    Posljednje uređivanje od Bluebella : 05.11.2013. at 11:41

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja imam za izlazak isto,osim stramplica. Cini mi se da mi je to suvisno. Imat ce carapice i dekicu,a nece dugo biti vani

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

BB rekao je da ne može reći ni da ni ne, jer kako beba ima sada puno mjesta može se gibati na sve strane i tako svakako ispasti. Dosta je to opušteno onako kao neka marama s prebačenim krajevima jedan preko drugog negdje u visini grudi bebača

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    mene skroz ulovilo ono "spremanje gnjezda" , sad vadim beštek iz ladica u kuhinji i sve perem ... bolje bi mi bilo da ležim i uživam
    i mene lovi to spremanje gnjezda ali je već sve spremno. nemam više šta spremati, samo pretumbavam stvari tek toliko da nešto radim
    leptirice.... danas nam je ravno mjesec dana do termina

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

linalena evo linkić http://forum.roda.hr/threads/50570-S...acije-s-poroda
    Onda ću vas čitati dalje, moram ići jesti, malac je tolko aktivan da me boli gornji dio maternice, potrošio nam je svu energiju od doručka

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ja još nisam nemogu nać ništa baš lipo da me oduševi,vidila sam jednu tuticu u iane al nije bilo broja samo 62 mislim da je to veliko.

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ove smiješne priče s poroda su predobre

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Joj Bluebella i butterfly uživajte još s bebicama u bušama, još malo i stižu Tako sam vam svima zavidna (i Vrci isto, ziher sam )...kupujete, savijate gnijezda, čistite...uživam vas slušati. Ja bih voljela ali ne mogu preuzeti stvari u svoje ruke...mogu samo jadnog muža šibati svaki dan s tim kaj mora napraviti, skuhati, spremiti...a uz to bjesnim jer nikako da dođe stolar postavit ugradbeni ormar pa da možemo poslije sklopiti komodicu, kinderbet...pa pokupovat sitnice za bebu i bolnicu....sve čeka na stolara ...kakav će ječmenac dobiti! Zato se nadam da ću dočekati 12.mj da se mogu aktivirati jer ovisiti o drugima je
    linalena lijepo je čuti takve vijesti s pregleda, prekrasno. Koliko se sjećam, mališan sad ulazi u fazu istraživanja/pipkanja posteljice i svega oko sebe, pa držim fige da on pipkanjem makne tu pupčanu
    jejja evo cure su ti sve rekle...teško je našim mozgićima prihvatiti da je borba s neplodnošću urodila plodom...ja ponekad još uvijek imam noćne more, škrgućem zubima...iskreno, ja još uvije ne vjerujem da ću biti mama i evo, opet plačem...vražji hormoni.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma,kuzim te cak ne bi bio problem da sam samo zatvorena u kuci. Ali na kaucu je teze... no izdrzi se,dan po dan

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Linalena super za pregled, veselim se s tobom.
    Ja sam vam jutros otisla do bolnice da me dr pogleda jer sam sinoć imala pritisak u zdjelici i malo me peklo, Dr pe pogledala i kaže da mi je malo sve nabijeno doli i pitala me želim li ostati u bolnici radi sebe da budem mirna a ja sam rekla da nebi ako nije potrebno, kaže jedino budem li imala jako pritisak da dodjem, dala mi je magnezij i vaginalete jer i dalje imam gljivice, i da opet krvnu sliku izvadim.
    I sad ljepši dio pogledala me na ultrazvuk i vidila sam svoju bebicu i fala Bogu sve je u redu sad sam mirnija.
    Danas mi je 18+3 tt a ultrazvuk pokazuje 19+2 tt, tjedan dana vise
    Posljednje uređivanje od tonkica : 05.11.2013. at 13:37

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

linalena,tonkica super za preglede i nek je i dalje sve u redu

imam jedno pitanje,sutra idem svojoj dr jer mi je dr A. napisal da se javim sad svojoj dr koja me bude dalje vodila,imam samo još tri utrogestana pa sam danas zvala sestru da mi napiše recept,ali ga u našoj apoteci dobivaju tek sutra oko 12,izgleda da dobivaju samo po 2 kutije i to valjda samo ja podignem,pa nije nikakav problem kaj bum sutra uzela samo jednu tabletu kaj ne? mm mi htio otići u neku drugu apoteku,ali mi glupo da se vozika okolo zbog jedne tabletice,po mom mislim da to stvarno nema kaj štetit,pa to je ko jedna zaboravljena doza?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Drage moje, mene je ovih dana uhvatila inspiracija pa sam za jedan trudnički časopis na njihov facebook upit napisala "svoju priču o čarobnih 9mj". međutim moj dragi nije baš najsretniji da im to i pošaljem jer uz tekst ide puno ime i prezime i slika (mene kao trudnice) a on ne voli pričati o nepolodnosti jer ima stalno osječaj da je "zakazao" i teško mu je pala njegova dijagnoza. Sav tekst sam pisala sa svim stoga sam ga odlučila objaviti vama da ne ostane samo još jedan word dokument u mom laptopu.
    stavit ću copy paste teksta koji mi je bila namjera poslati u časopis. (još uvijek se nadam da će dragi predomisliti i reći "pošalji im")

S obzirom da je ovo zadnji broj T&L koji čitam kao trudnica odlučila sam s vama podijeliti svoju priča o mojih čarobnih 9mj. Zaista su bili čarobni jer nakon tri godine iščekivanja plusića na testu i 4 postupka medicinski potpomognute oplodnje kad sam ga napokon ugledala mojoj sreći nije bilo kraja. Zbog rigoroznog zakona u hrvatskoj koji je bio tad na snazi, odluka je bila da na postupke idemo u inozemstvo gdje je bilo dozvoljeno zamrzavanje embrija koji ostanu nakon svježeg ciklusa. Bio je nam je ovo četvrti pokušaj, treći u toj klinici, a drugi sa zamrznutim embrijima. Vratili smo dva embrija, jedan je po riječima biologice bio odličan, a drugi malo lošiji. Nismo puno očekivali, ali nada je ipak postojala.
    9. dan nakon transfera embrija odlučila sam napraviti test na trudnoću iako je još uvijek bilo dosta rano (preporuka klinike je 16. dan nakon transfera embrija, ali tko može toliko čekati). Moj dragi je bio protiv testa tako rano jer sam uvijek završila u suzama, a taj dan smo išli na ručak kod njegovih pa nije htio da budem tužna. Potajice sam napravila test dok me on čekao u autu i bio je plus. Moj prvi plus u životu! Od sreće nisam mogla sebi doći pa sam po snijegu koji je padao u haljini i papučama trčala sa testom njemu u auto da mu pokažem. Odlučila sam sutradan vaditi betu hcg da vidim kolika je i dali je zaista riječ o trudnoći, beta je bila 50 što je dosta nisko, ali nisam gubila nadu, bilo je bitno da se podupla za dva dana, odnosno da raste. Nalaz sam ponovila za tri dana i beta hcg je iznosila 174,5. To je bilo to, zaista sam trudna
    Odbrojavala sam dane do prvog uzv i prvih otkucaja srca koje sam vidjela u 6 tjednu trudnoće. Sve je bilo kako treba slijedećih par dana. A onda odjednom u 7 tjednu trudnoće samo sam jako prokrvarila, bila sam na poslu tad, dragi je došao po mene i odvezao doktoru koji mi je vodio trudnoću. Krvarenje je bilo jako i mislila sam da sam izgubila bebu, ali na uzv je malo srce i dalje kucalo. Uzrok krvarenja je bio hematom. Morala sam strogo mirovati, uzimati dodatni progesteron u obliku tableta i injekcija. Na daljnjim uzv-ima se pokazalo da hematomi rastu i da je trudnoća u opasnosti, oblina krvarenja su se nastavila, u terapiju smo još dodali injekcije fragmina s kojima me svaku večer moj dragi morao pikati u trbuh. Ležala sam doma i mirovala i nadala se najboljem. Uz svakodnevne mučnine i promjene raspoloženja nije bilo lako ležati, pogotovo jer sam uvijek bila aktivna, voljela sam svoj uredski posao, uvijek dotjerana i našminkana, svaki dan druženja i kavice sa prijateljicama, odjednom sam se našla u krevetu u piđami od jutra do sutra.
    U to vrijeme sam imala neopisivu želju svako jutro jesti burek sa sirom i čokoladno mlijeko, pa bi ujutro kad se probudim tražila žrtvu koja će mi ići do pekare jer meni je odlazak na wc i doktoru u to vrijeme bilo jedino što sam smjela. Stalno sam htjela jesti nešto slano tipa pizza ili fast food i piti colu sa puno leda na što je moj dragi ludio jer to nikako nije hrana za trudnicu, niti je to bila hrana koju sam jela dok nisam bila trudna, ali u trudnoći me jednostavno uhvatila želja.
    Dani su polako prolazili, a na bolje je krenulo tek u 13 tjednu trudnoće kad su se hematomi počeli polako povlačiti. Nakon prvotnog olakšanja i jednog dana sreće jer smo prošli kritični period, stigli su nalazi kombiniranog testa koji su pokazali visok rizik za Down syndrom (1:11). Novi šok. Doktor preporuča amniocentezu u 17 tjednu trudnoće. Nismo se oporavili od šoka zbog krvarenja a novi je već bio tu. Psihički sam bila skroz pala i sve sam teže izdržavala stalnu brigu i strepnju. Dragi i ja smo odlučili otići malo iz Zagreba na more i opustiti se i tako je i bilo. Otišli smo u Istru, uživali u sunčanju, istarskoj hrani i šetnjama. U Zagreb smo se vratili večer prije same amniocenteze. Odlučili smo to obaviti kod privatnika koji je bio na glasu kao vrhunski stručnjak. Sam zahvat nije bolio i jako je kratko trajao. Uzv koji je prethodio zahvatu je pokazivao da je sa bebom sve u redu i da nosim dečka. Doktor nam je već na temelju uzv dao naslutiti da možemo očekivati uredan nalaz amniocenteze što se nakon deset dana čekanja nalaza pokazalo točnim.
    Nakon što sam dobila nalaze amniocenteze kreće moje najljepše razdoblje trudnoće. Mučnina više nema, trbuh se već lijepo nazire, osjetila sam i prve pokrete svog malog dečkića, polako počinjem kupovati stvarčice za bebu a i ljeto je, preko tjedna sam uglavnom bila na kavama i šetnjicama sa svojim prijateljicama koje su također bile u slatkom iščekivanju ili su neke bile tek rodile. Bezbrižno uživamo na moru, Cres, Dugi otok, Šibenik.. prava uživancija.
    Trenutak koji sigurno neću nikada zaboraviti je bio kad sam kupila prve stvarčice za bebu. Dok sam plaćala račun na blagajni ruke su mi se tresle jer prvi put kupujem nešto za svoju bebu, ne za poklon, nego za malo biče koje nosim u sebi. Jedva sam zaustavila suze od sreće.
    Nakon povratka s mora počinjemo polako uređivati sobicu za bebu i preuređivati stan, kako sam doma od samog početka trudnoće imala sam sto ideja za uređenje.
    Pregled u 33tjednu trudnoće pokazuje da se beba spustila jako nisko i da je moguć prijevremeni porod, opet mirovanje da izdržimo do 36 tjedna 2u1. Malo me uhvatila panika jer majstori tek dolaze a ja opet moram ležati. U jednom trenutku su mi majstori bojali sobu za bebu i montirali namještaj, montirali regal u dnevnom boravku i na terasi, ormarić u kupatilu, mijenjali fronte na ormarima u spavaćoj sobi, a ja ležim na trosjedu sa „ trbuhom do zuba“ i samo promatram. nakon što je to bilo gotovo, teta spremačica mi je napravila generalku a sebi sam ostavila jedan zadatak koji sam od samog početka jedva čekala, peglanje i slaganje robice za svog toliko željenog dečkića.
    Sad kad je sve spremno i kad polako ali sigurno dolazim do termina na cijelu svoju trudnoću gledam kao na nešto lijepo i jedva čekam porod i upoznavanje. Budući tata je odlučio biti s nama na porodu i to me jako veseli.
    Svoju priču sam odlučila napisati i iz razloga što želim dati podršku svim ženama koje su svoju trudnoću ostvarile putem ivf postupka. Bitno je educirati se, pitati sve doktora bez ustručavanja i vjerovati u uspjeh. Ne uspiju svi ostvariti trudnoću preko ivf-a, ivf nije svemoguć, ali velikoj većini uspije i zato vrijedi pokušati.
    Meni su velika podrška i veliki izvor informacija u svim postupcima i cijeloj trudnoći bile cure sa Rodinog foruma (Rodin forum, ne znam dali to smijem spomenuti) i moj doktor koji mi je vodio trudnoću i bio uvijek dostupan bilo preko telefona, sms-a ili maila…. Hvala i curama s foruma i predivnom doktoru Dr. Erdenu Radončić (Dr. Erden Radončić – ako se smije spomenuti njegovo ime) na svemu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Predivna priča

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

BB lijepa priča! Nagovori muža!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Volim taj časopis i bilo bi lijepo u njemu pročitati takvu priču. Nagovori mužića

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

prekrasna priča

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

BB lijepa priča!

corinaII avatar
    Datum pristupanja