Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Danas mi je saft ispao prerijedak pa sam mu dodala malo razmućenog brašna i nije se ništa zgusnuo. Koliko brašna ( ili još bolje nečeg drugog? ) moram dodati u jelo i šta napravit da se hrana malo zgusne?

  2. #2
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Danas mi je saft ispao prerijedak pa sam mu dodala malo razmućenog brašna i nije se ništa zgusnuo. Koliko brašna ( ili još bolje nečeg drugog? ) moram dodati u jelo i šta napravit da se hrana malo zgusne?
    ja uvijek imam doma Gustin, upravo za ovakve slucajeve
    razmutim malu zlicicu gustina u malo vode, i ulijem u saft, ili varivo, ili gustu juhu....

    moze posluziti i ostro brasno, na isti nacin

  3. #3
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    ja uvijek imam doma Gustin, upravo za ovakve slucajeve
    razmutim malu zlicicu gustina u malo vode, i ulijem u saft, ili varivo, ili gustu juhu....

    moze posluziti i ostro brasno, na isti nacin

    malu žličicu? jednu? ja sam nekako mislila da toga ide tona.. a brašno oštro? ja sam danas stavila glatko.. haahahha ...

  4. #4
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    ili ne moras otopiti u vodi, uzmi malo tekucine od safta, pa u salicu s gustinom, promijesaj i vrati sve u saft

  5. #5
    ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013
    Postovi
    1,226

    Početno

    ja stavim glatko brasno u salicu sa malo hladne vode da se dobro otopi pa onda u jelo i uvijek mi zgusne i nema grudica

  6. #6
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,335

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Danas mi je saft ispao prerijedak pa sam mu dodala malo razmućenog brašna i nije se ništa zgusnuo. Koliko brašna ( ili još bolje nečeg drugog? ) moram dodati u jelo i šta napravit da se hrana malo zgusne?
    ako imaš vremena još malo prokuhaj saft da ti ispari višak vode.
    krumpir ti obično zgusne jelo, pa ako praviš neki gulaš možeš dio ispasirati pred kraj.

    ali javit će se i iskusnije forumašice s boljim prijedlozima

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Danas mi je saft ispao prerijedak pa sam mu dodala malo razmućenog brašna i nije se ništa zgusnuo. Koliko brašna ( ili još bolje nečeg drugog? ) moram dodati u jelo i šta napravit da se hrana malo zgusne?
    ja pravim sve "na cveno" pa stavim koncentrat rajčice, brašno mi je u saftu totalno neprihvatljivo.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    108

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Danas mi je saft ispao prerijedak pa sam mu dodala malo razmućenog brašna i nije se ništa zgusnuo. Koliko brašna ( ili još bolje nečeg drugog? ) moram dodati u jelo i šta napravit da se hrana malo zgusne?
    ja svolim zgusnuti saftove i variva sa 1.2 zlice prezla/moze i od integtalnih kruhova ako ne koristite bijeli
    odlicno zgusne,nema grudica i ne mijenja okus.ipak zdravije od ajnprena i razmucenog brasna.i finije
    bitno je samo skloniti sa ringa dok se umijesaju,sto traje par sekundi
    1 velika ravna zlica dovoljna je za kolicinu za 4 osobe.otprilike

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •