Stranica 5 od 33 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 1607

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 3. dio

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

.....................................
    Posljednje uređivanje od apricot : 16.11.2013. at 16:24

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

........................................
    Posljednje uređivanje od apricot : 16.11.2013. at 16:24

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I još nešto. Ajmo se iskreno zapitati koliko bi sve ovo o čemu se već neko vrijeme priča zanimalo prosječnog građanina ove države da nije konstatog potenciranja od strane crkve i njenih krugova. prvo je to bio mpo, pa onaj famozni zdravstveni odgoj, sad su homoseksualci na tapetu. svi se već pomalo pitamo što je sljedeće? ima li kraja? I koja je meni utjeha što ova zemlja ima taj prefiks republika ispred imena kad nam se konstantno nameću pitanja oko kojih u jednoj sekularnoj državi ne bi trebalo biti polemike.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 14.11.2013. at 17:45

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Iznošenje podataka o korisniku/korisnici koji nisu dobiveni na forumu – bodova 10, trajanje 6 mjesec(i)
    ovo je za vertex

malo ti je falilo da ode ti 6 mjeseci s foruma

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    A zapravo je tu pitanje: da li bi ih rađe dala u homo ili hetero zajednicu? Onako, iskreno?
    Jer ako bi ih ipak rađe u hetero, onda i ti na neki način diskriminiraš homo.

I baš me zanima što bi, iskreno, odgovorila na ovo pitanje većina od onih koji su za posvajanje od strane homoseksualaca.

I kako možemo znati da osoba koja radi u CZSS na posvajanju i slučajno bude homo, neće dati baš prednost homo paru, jer će on možda imati
    20 m2 više stambenog prostora (ili će joj jednostavno biti simpatičniji ili jer će se jednostavno trebati ispuniti kvota da i takvi parovi dobiju neko dijete)
    i tako će tvoje dijete/moje/nečije dijete ipak završiti kod nekog homo, a ne hetero para.
    I neće li onda hetero par biti diskriminiran.
    krojachica, ljudi su toliko kompleksni da nije moguće da će identičan homo i hetero par podnijeti istovremeno zahtjev za posvajanje. Netko od njih će imati bolje uvjete i taj po meni treba dobiti dijete. A sve ostale parovi koji u tom trenutku čekaju rješenje ti možeš zvati diskriminiranim. Uvijek je tu jedna ogromna doza subjektivnosti u pitanju i sreće, tako da bi, da je netko drugi odlučivao, sigurno neki drugi par bio odabran. Ja to ne bih zvala diskriminacijom a priori.

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    btw. ljudi koje ja znam a da su gay svjesno su se odrekli mogućnosti imanja djece onda kad su priznali sebi da su gay.
    kao što se je pomirilo hrpa neplodnih parova (ne pričam kontra MPO, već o onima kojima nije uspjelo postati roditeljima), ljudi koji su solo isl.

Možemo mi pričati o neprikosnovenom pravu na dijete, ali ono u praksi (na žalost) nikada ne može biti 100% realizirano.
    Evo, ja sam se pomirila s tim da neću postati roditeljem. Misliš da ne postoji ožiljak veličine svemira zbog toga? Mi sad glasamo oko toga da jednom dijelu ljudi koji želi posvojiti dijete jer ga ne može biološko dobiti, kao što ne možemo moj suprug i ja, ustavom urežemo takav ožiljak. Naravno da se pomiriš. Pa pomiriš se i da živiš bez želuca i da ti je amputirana noga i da ti je dijete pogazio auto ili se ne pomiriš pa su posljedice katastrofalne. Tko god ima dozu samopouzdanja i vjere u sebe, može i nakon takvih tragedija živjeti, s konstantnom tupom boli oko 2 cm ispod srca.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ako možete kratko prokomentirati:

THE CONSTITUTION OF THE REPUBLIC OF POLAND
    OF 2nd APRIL, 1997

Article 18
    Marriage, being a union of a man and a woman, as well as the family, motherhood and parenthood, shall be placed under the protection and care of the Republic of Poland.

Kako to da je u Poljskoj ova odredba nije izbačena iz Ustava?
    Dijana, ne vjerujem da misliš da su Auschwitz, Belzec, Chełmno, Majdanek, Sobibór i Treblinka baš slučajno u Poljskoj. Moralo je postojati plodno tlo. Plus
    Die Todesfabriken in Auschwitz, Treblinka, Sobibor oder Majdanek waren umringt von unzähligen kleineren Schreckenslagern, deren Namen – bisher – relativ unbekannt sind. Jedes einzelne von ihnen war Teil des Zivilisationsbruches.
    Dakle bilo ih je još nebrojeno u regiji. Isto tako slobodno progooglaj Poland far right. Imaš dovoljno objašnjenja zašto baš kod njih stoji u Ustavu, isto kao u nama susjednoj Mađarskoj.

Evo reuters pred tri dana objavljuje članak pod naslovom Far-right rioters leave trail of destruction in Polish capital:

The violence underscores the faultlines in Polish society. Many Poles have grown wealthier in the past few years, but a minority feel alienated and believe traditional values on marriage, abortion and the church have been swept aside.

Before the violence broke out at Monday's march, demonstrators chanted: "God, honor, fatherland!" and waved the red-and-white national flag.
    "I believe that Polishness is under threat," said one marcher, Grzegorz, who said he was 30. "The Polish government is incompetent and a threat to Polishness."
    Another protester, who gave his name as Mateusz, said he had come to "manifest my patriotism."
    Posljednje uređivanje od Jelena : 14.11.2013. at 18:02

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

fasizacija drustva je odobrena i od strane usud-a.

netko je dobro primijetio - lobirat ce se po crkvama tj misama, tako da je uzaludno nadati se.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    . Nije baš ni ovaj topic neko ogledalo ljubavi i tolerancije, ili jest, ali samo prema istomišljenicima.
    to, to! samo prema istomisljenicima!

kad bolje razmislim onda je sasvim legitimno reci da ne bih voljela da mi dijete posvoji katolicki par. i kako se to uopce smije dozvoliti. krsi li to djecja prava na slob vjeroispovijest?!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam procitala objasnjenje Usuda, al sam cula na TVu da usud kaze da kad bi rekli da je referendum protuustavan, ispalo bi da je i Obiteljski zakon protuustavan.
    Eto, da su normalni, mogli su jednim udarcem dvije muhe.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam procitala objasnjenje Usuda, al sam cula na TVu da usud kaze da kad bi rekli da je referendum protuustavan, ispalo bi da je i Obiteljski zakon protuustavan.
    Eto, da su normalni, mogli su jednim udarcem dvije muhe.
    zato nisam gajila nade u US
    toga sam se bojala od samog pocetka.
    nisu mogli, koliko sam shvatila, jer nitko nije pokrenuo postupak ustavnosti odredbe iz OZ niti moze rjesavati u zurnom postupku takvo pitanje.
    zapravo je tu sve receno:
    Referendumsko pitanje o definiciji braka po svom je sadržaju pozitivna
    zakonska odredba Obiteljskog zakona. Članak 5. tog zakona glasi: "Brak je zakonom
    uređena životna zajednica žene i muškarca."

Suglasnost s Ustavom pozitivnih zakonskih odredaba u smislu članka 125. alineje 1.
    Ustava ne može se ocjenjivati u postupku nadzora nad ustavnošću državnog
    referenduma u smislu članka 125. alineje 9. Ustava, to jest preko utvrđivanja
    ustavnosti referendumskog pitanja (oznaka predmeta: U-VIIR), nego se može
    provoditi samo u postupku ocjene suglasnosti zakona s Ustavom (oznaka predmeta:
    U-I).

Kad bi se prihvatilo suprotno stajalište, to bi značilo da Ustavni sud, kroz ocjenu
    ustavnosti referendumskog pitanja, zapravo ocjenjuje suglasnost s Ustavom zakona,
    ali u skraćenom i žurnom postupku u kojem ne provodi nijednu proceduralnu radnju
    propisanu za apstraktnu kontrolu zakona, u kojem ne ocjenjuje sam zakon i u kojem
    nema kasacijskih ovlasti spram tog zakona. Unatoč tome, njegova odluka o
    nesuglasnosti referendumskog pitanja s Ustavom ne bi dovela samo do zabrane
    održavanja referenduma, nego bi se prelila na postojeći zakonodavni poredak u
    pravnom području na koje se takvo pitanje odnosilo.

S obzirom na članak 5. Obiteljskog zakona, upravo je to slučaj s referendumskim
    pitanjem o definiciji braka: "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese
    odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?". Eventualnim
    utvrđivanjem neustavnosti sadržaja takvog referendumskog pitanja, Ustavni sud
    zapravo bi ocijenio neustavnim članak 5. Obiteljskog zakona.

Vladavina prava, najviša vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske, ne dopušta
    primjenu prava na način koji bi doveo do posljedica nesuglasnih s legalnom svrhom
    pojedinih pravnih instituta.

Kao što je prethodno rečeno, Ustavni sud nikada nije primio nijedan zahtjev ili
    prijedlog za ocjenu suglasnosti s Ustavom zakonskih odredaba koje uređuju brak kao
    zakonom uređenu životnu zajednica žene i muškarca.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 14.11.2013. at 21:42

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa meni je ovo skroz logično obrazloženje, ne?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i meni. zato se nisam nadala.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je za vertex

malo ti je falilo da ode ti 6 mjeseci s foruma
    Ma da, naravno da tako mora biti, ne znam šta mi bi! Malo sam se zanijela...:D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpis na frku oko usvajanja-nije problem gej par nego drustvo. Potpis na jennin histrican smajli oko konzerva manjine i na cvijetinu nadu....iako ja sam mislila da ce se vjeronauk iz skola vratiti u crkve al eno ga zasad rock solid iako se koji put stvari mijejenjaju preko noci na ovim prostorima a i inace. Al evo konzerva mpo unatoc sirokom lobiranju malo je trajao kad se uzme onako iz pticje perspektive.

Ostaje jedino vjera i nada da ce to drustveni pilot modern og duha vreme a izbalansirati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I naravno nasa gradjanska i moralna obaveza izaci na referendum i lobirati za rjesenje koje smatramo tolerantnim civilizacijskim humanim i moralnim. Zbog hrvatske koju zelimo ostaviti nasoj djeci.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Apropo
    Kao što je prethodno rečeno, Ustavni sud nikada nije primio nijedan zahtjev ili
    prijedlog za ocjenu suglasnosti s Ustavom zakonskih odredaba koje uređuju brak kao
    zakonom uređenu životnu zajednica žene i muškarca.

Iz izjave udruge Kontra:
    U kontekstu važnosti institucije Ustavnog suda krajnje je zabrinjavajuće što je citirana izjava Ustavnog suda, u potpunosti neistinita", stoji u priopćenju.
    Napominju kako su Udruge Kontra i Iskorak u siječnju 2012. godine podnijele Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu ustavnosti Obiteljskog zakona i to upravo članka 5. koji definira brak kao zakonom uređenu zajednicu muškarca i žene. Kažu kako Ustavni sud navodi neistinu da takav zahtjev nikada nije predan.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I nagovarati druge da izađu i glasaju protiv!
    Nije isto hoće li Markićka sa svitom kasnije mahati da je dobila 80% ili 60% glasova i onda za hrpu drugih tema konstatirati kako je tih 60% ili 80% jasno reklo što misli o svemu...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam skuzila je li netko linkao. U svakom slucaju pozitivno. http://m.dnevnik.hr/clanak/vijesti/h...---311072.html

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš kriva očekivanja što se tiče Ustavnog suda, pomiri se s tim. Previše je dugo u ovoj zemlji bio HDZ na vlasti i nečasnim metodama zabetonirao sastav Ustavnog suda takvim kakav jest. Nije imalo smisla tražiti očitovanje US o referendumskom pitanju jer nije teško zbrojit dva i dva i zaključit da je to unaprijed izgubljena bitka. Jedina šansa je bila ignoriranjem isprovocirati reakciju US (jer oni uvijek mogu iskoristit svoje pravo i očitovati se o referendumu), ali eto ni to nije uspjelo.
    Tvrditi da su svih 13 sudaca US HDZ marionete, a bez da čovjek poznaje te ljude osobno i radi s njima, je ništa drugo nego generaliziranje i kao takvo mi nema težinu.
    Poziv na to da se pomirim s time, također mi nije u duhu demokracije. Jer u tome upravo i jest problem, pomirite se sa time i nastavite dalje svoje živote ko nojevi s glavama u pijesku, na to valjda računa i Markićka i svita.

Riječanka, jest da smo malo zbunjeni, demokracija nam je isuviše novo jelo na meniu, pa ne znamo kako se točno konzumira ali kao i svi naučit ćemo i mi, jednom, ako nikako onda opet na vlastitim greškama, tako valjda čovjek (nacija) najbolje uče.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nema ih 13, ima ih 12. Trianestog su trebali izabrati, ali nisu, ne mogu se dogovoriti.
    U Ustavnom sudu doista sjede ljudi koji su tamo upali po političkom dogovoru, ljudi koji su trebali odrađivati poslove onima koji su ih tamo poslali, a ne vrhunski stručnjaci, čast nekim izuzecima.
    Nije uopće problem imati stav o sucima Ustavnoga suda kakav ima Kanga ako se ta tematika makar i površnije prati na malo dulji rok.

No, jučerašnja odluka je zapravo nabolje što su mogli napraviti u danim okolnostima. Evo Sanje Barić: Ustavni-sud-u-realnosti-drustvenog-i-pravnog-poretka

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

U tome možda i leži najveći dio problema, površnost, pa tako izađem na referendum i glasam za jer je homoseksualizam nešto nenormalno, nastrano, neprirodno pošto se radi o manjini a i onaj najglasniji izvor gdje se informiram tako tvrdi, pa mora biti nešto u tome, a ustvari, u širem i dubljem kontekstu u biti se radi o jednoj sasvim prirodnoj i normalnoj seksualnoj orijentaciji.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Izvrsni članak, to jest pismo čitatelja kojeg šteta, vjerojatno nema u tiskanom izdanju

sve što trebate znati o gay brakovima

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

https://www.youtube.com/watch?v=EMljHb2dXQM

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
    Reakcija Židovske općine Zagreb po pitanju referenduma o braku

Zagreb, 15.11.2013. - Vezano uz zajedničku izjavu predstavnika vjerskih zajednica sa sastanka održanog 12. studenoga 2013., na kojoj naš predstavnik g. Luciano Prelević, glavni rabin Hrvatske, zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao nazočiti, a kojom se podupire referendum za brak i tzv. ustavna zaštita braka, Židovska općina Zagreb, kao najbrojnija zajednica Židova u Hrvatskoj, iskazuje svoje neslaganje s iznesenim stavovima.
    Kao vjerska i manjinska zajednica, mišljenja smo da je referendumsko pitanje zadiranje u prava manjina, te da takvoj odredbi nije mjesto u Ustavu RH i suprotno je članku 3. Ustava. Iako unutar naše zajednice ne promoviramo istospolne brakove, poštujemo pravo pojedinca i manjinske skupine na samoodređenje.
    Zalažemo se za građansku državu, uvažavanje različitosti i jednakost svih ljudi pred Zakonom. Vrlo smo osjetljivi na smanjivanje prava bilo kojoj manjini, te s obzirom na iskustvo Holokausta koje imamo i kako je započeo, takav postupak smatramo izrazito opasnim. Posljedice u konkretnom slučaju mogle bi biti ozbiljne i dalekosežne za naše cjelokupno društvo.

Prof.dr.sc. Ognjen Kraus
    Predsjednik

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Tvrditi da su svih 13 sudaca US HDZ marionete, a bez da čovjek poznaje te ljude osobno i radi s njima, je ništa drugo nego generaliziranje i kao takvo mi nema težinu.
    Poziv na to da se pomirim s time, također mi nije u duhu demokracije.
    Šafri, nisam tvrdila da su svi članovi US marionete (i/ili žrtve privatnih uvjerenja koja nemaju veze sa strukom) - dovoljno je da ih je 50% takvih. I nije potrebno osobno poznavanje ni rad s njima da bi se zaključilo da stvari upravo tako stoje. Vjeruje li netko ovdje da bi US drugačije izglasao da je Vlada zatražila očitovanje ili da ne bi bio u stanju spriječiti referendum da postoji kritična volja za to? Ja ne.

I Bože sačuvaj da sam te ja pozivala na nojevski život s glavom u pijesku! Htjela sam samo reći da je jalovo računati na nepristranost US (kao tijela, ne pojedinih članova). Mislim da je u svakoj “bitci” dobro znati čime raspolažeš

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Odlična reakcija Židovske općine ZG, svaka čast!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Odlična reakcija Židovske općine ZG, svaka čast!
    Ja bih tog Ognjena najradije izljubila!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
    Isprika Ustavnog suda udrugama Kontra i Iskorak

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jupi za Židovsku općinu Zagreb !

Ovo o Ustavnom sudu ne mogu pročitat, presitno mi je.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.11.2013. at 17:02

Datum pristupanja
    Oct 2005

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

na istom je linku, samo pise ispravljena verzija s danasnjim datumom.

http://sljeme.usud.hr/usud/praksaw.n...%C4%86ENJE.pdf

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pratim vas.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

super clanak na portalu!

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    na istom je linku, samo pise ispravljena verzija s danasnjim datumom.
    http://sljeme.usud.hr/usud/praksaw.n...%C4%86ENJE.pdf
    Prijedlog za ocjenu ustavnosti Obiteljskog zakona podnešen je još prije skoro dvije godine (u siječnju 2012) - nije čudo da ga se nisu odmah sjetili

Ali zato su prijedlog za ocjenu ustavnosti Zdravstvenog odgoja riješili rekordnom roku

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a sto ces kanga, moramo imati razumijevanja.
    ljudi su godinama, pa im je pamcenje malo selektivno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Procjena ustavnosti diskriminirajuceg Milinovicevog MPO zakona nije nikad stigla na red. Znaci nije bilo pitanje jednog sata ZO, nego prava na lijecenje. To ocito nije vazno.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Šafri, nisam tvrdila da su svi članovi US marionete (i/ili žrtve privatnih uvjerenja koja nemaju veze sa strukom) - dovoljno je da ih je 50% takvih. I nije potrebno osobno poznavanje ni rad s njima da bi se zaključilo da stvari upravo tako stoje. Vjeruje li netko ovdje da bi US drugačije izglasao da je Vlada zatražila očitovanje ili da ne bi bio u stanju spriječiti referendum da postoji kritična volja za to? Ja ne.

I Bože sačuvaj da sam te ja pozivala na nojevski život s glavom u pijesku! Htjela sam samo reći da je jalovo računati na nepristranost US (kao tijela, ne pojedinih članova). Mislim da je u svakoj “bitci” dobro znati čime raspolažeš
    Ovo je ok, to ne mislim ni ja, ustvari sad mi je jasnije na što si točno mislila kad si pisala onaj komentar i slažem se, afkors

Židovi su reagirali super, točno u sridu, pa pomalo se okuplja -protiv- ekipa, predsjednik, pučka pravobraniteljica, vladajuča koalicija (više manje), čak i Jadranka Kosor je protiv

Ma sve je to u biti jedna velika igra moći i preusmjeravanje sa gorućih problema u zemlji, već viđeno kod drugih, nismo ovo mi izmislili što se kod nas trenutno događa, ali valjda je i to taj dio političkih igara mlade demokracije koju moramo proći, problem je jedino što se na najgori mogući način stigmatiziraju određene manjine u zemlji i širi se mržnja prema njima, a u ovakva nestabilna ekonomska vremena, di ćeš bolje plodno tlo za to. Makar ja i dalje mislim i vjerujem da Markićka, svita & co. i svi ovi gnjusni komentari po portalima ne čine većinu u Hrvatskoj.

Baš sam jučer pročitala ovaj članak..anoniman je naravno, ali...
    strani-politicki-strateg--umjesto-da-branite-brak-gay-osobama--zabranite-hdz

Igru su u biti zavrtili SDP što su glasali za održavanje referenduma iako su načelno protiv, ali pretpostavke mogu ići od toga da imaju indicije da će referendum pasti, pa do toga da su pametno ocijenili da su ljudi nezadovoljni i da bi im se neodržavanje referenduma moglo razbiti o glavu, jer dovoljna je bilo kakava iskra...a to bi HDZ iskoristio, ne sad, već tijekom idućih deset godina spočitavajući da je narod skupio 700 000 potpisa, a SDP nije naparavio referendum.
    Ovdje se stvarno uopće ne radi o gay pravima nego jednostavno o preraspodijeli moći, crkva i hdz, oboje trebaju rebranding, toliko afera se nakupilo i onda su uvaljali vrući krumpir SDP-u u ruke, a ovaj je rekao, ok, napravit ćemo referendum, a svi znamo da smo ukrizi i da je 40 mil. kuna velika lova.
    Ne može im se ništa spočitati, a HDZ mora i dalje voditi kampanju. Samo kad pogledam Karamarkove govore, uvijek spominje komunjare, udbaše, jugonostalgičare...jer njemu trebaju neprijatelji da aktivira članstvo svoje stranke i ako tome još dodamo ovaj rebranding....sve se slaže.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zuska je linkala komentar sanje barić (#220), ustavni je sud donio najbolju odluku do sad, ikad (iako nam se rezultati iste neće svidjeti). sanjina je svaka na mjestu, kao i uvijek. ako i prođe referendum, sjećate se, prva je rekla, rezervirati će riječ brak, ne mogu time spriječili da se sva prava daju homo-zajednici i pojedincima. mogla bi im ovo biti pirova pobjeda. do neke ovakve situacije je moralo doći kad-tad da se napokon osvijesti problem loše postavljenih pravila o referendumu i isforsira uređenje istog. ne bojim se pitanja što je sljedeće, sljedećeg neće (nadam se) biti, jer će se pravila igre promijeniti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma ko ima vaku naslovnicu danas, ha?

novi list danas

svaka čast!
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 16.11.2013. at 14:59

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Blago vama Cvijeto. Naš gradonačelnik poziva da se glasa za . Uvijek zaboravim da živim u leglu korupcije i licemjerstva. jedino mi sudac Rogić i još neki pojedinci daju nadu da ima još ljudskosti i razuma na ovim prostorima.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cvijeto, svaka cast!
    Bodulice, mi u Zg dajemo prostor UIO udruzi. Pretpostavljam za dzaba. Ipak su se vec istrosili.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

znam da sam dosadna , al evo i teksta s te iste naslovnice:

Ne sporeći ničije pravo na osobno mišljenje, Uredništvo Novog lista odlučilo je javno podržati i promovirati kampanju kako bi na referendum 1. prosinca 2013. izašao što je moguće veći broj građana Republike Hrvatske s pravom glasa. Također, na referendumsko pitanje »Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?« odgovaramo glasno i jasno da smo PROTIV.

Zašto PROTIV?

Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA slobodu ljudi i DA svakom pojedincu.

Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA ravnopravnosti svih i DA svakoj različitosti.

Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA univerzalne vrijednosti i DA razumijevanju svakoga.

Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA naše prijatelje i kolege i DA njihovom pravu da vole i budu voljeni.

Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA zdrav razum i DA civilizacijskim vrednotama.

Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA europsku Hrvatsku i DA njezinoj budućnosti.

Zato, jer PROTIV ovoga puta znači ZA toleranciju i DA nikoga ne bude strah.

Zato, izađimo na referendum i glasajmo PROTIV. ZA generacije koje dolaze. DA vidimo koliko nas ima!
    iznenadilo me ovo, moram priznati. danas na kiosku

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisi dosadna (naravno ), super je ovo pročitati, baš daje nadu. Svaka im čast! Al gdje je tvoj kraj a gdje smo mi južnjaci...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo za Novi list!!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vecernji pak mrtav ozbiljan prenosi da je udruga Vigilare zgrozena JEDNIM komentarom na youtubeu. Sprema se kaznena prijava protiv nekog internetskog komentatora. (Ne podrzavam takve komentare, of kors, al mi je ovo tragikomicno)

"- O tome koliko je trenutačno stanje alarmantno i ozbiljno govori slučaj prijetnje smrću zagrebačkom studentskom kapelanu don Damiru Stojiću, koja je izrečena na internetskom Youtube kanalu "Nova Eva" s aktualnom temom "Brak je zajednica muškaraca i žene“. Komentarom ispod video-snimke jedna je osoba javno pozvala na ubojstvo don Damira Stojića. Kaznena prijava se priprema te ćemo na vrijeme izvijestiti javnosti – kaže dr. sc. Vice John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare, koji čuva presliku prijetnje s interneta."

Pa kaže:
    "- Dosta je ove hajke vladajuće političke i medijske 'elite' koja kroz svoje ideološke i huškačke izjave negativno utječu na javno mišljenje te (ne)izravno dovodi do ugrožavanje ljudskog života. Svatko ima pravo na svoje čak i iskrivljeno mišljenje o nekoj temi, ali nema pravo poticati otvoreno nasilje zbog nepromišljenih riječi netrpeljivosti i mržnje. Tražimo odgovornost od političara i javnih medija da budu objektivni i otvoreni za drugo mišljenje, te tako potiču kod hrvatskih građana demokratsko ponašanje, a ne totalitarnu isključivost i nasilje – kaže Batarelo."

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi dosadna (naravno ), super je ovo pročitati, baš daje nadu. Svaka im čast! Al gdje je tvoj kraj a gdje smo mi južnjaci...
    Evo malo zdravog razuma i s juga:
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Spek...7/Default.aspx

Cvijeto, nisi dosadna, baš sam se pitala što piše.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 17.11.2013. at 09:02

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da će referendum proći to je /skoro pa/ sigurno. u ovim sada trenucima, ovakva priopćenja, kao i uostalom svi koji su se digli protiv referenduma (od poznatih i manje poznatih osoba) su jedino što me veseli. ne daje mi nadu, jer dovoljna je nedjeljna misa da pokrene i one najneaktivnije. ali me ipak veseli koliko se ljudi diglo PROTIV. kao što je rekla jedna osoba: barem da propadnemo dostojanstveno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    jer dovoljna je nedjeljna misa da pokrene i one najneaktivnije.
    pa koliko ljudi idu na te mise?
    ja imam osjećaj da ne baš previše

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cvijeto i ja sam to pomislila, ali nije to baš svugdje tako, u manjim mjestima se to ne propušta. mi uzimamo rijeku kao poznatu sredinu, a znamo da kod nas crkva nije bila previše uspješna u utjecanju na rezultate izbora, ni na lokalnoj ni na nacionalnoj razini. i oni koji idu na mise nisu baš slušali što im se u tom smislu serviralo s oltara. moje izborno mjesto je svega 15tak metara udaljeno od crkve, ali nekako mislim da će, kao i do sada, barem dio njih ipak izabrati svojom glavom.

Stranica 5 od 33 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •