Stranica 33 od 111 PrviPrvi ... 2331323334354383 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja pak ovisnik o pap. rucnicima. Najbolji su mi oni DM koji su na pola standardne sirine - a osim sto brisem s njima kad djeca nesto proliju stalno brisemo jaslicke i vrticke noseve, na to ode valjda 3/4 role

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam ovisna o papirnatim
    i sve se tješim da bi jednaka potrošnja bila stalno pranje kuhinjskih krpa

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da kod Sirius nema veliki izbor dućana.
    Meni je super zelena linija tijesta iz Lidla, pa kada je u xxl pakiranju napravim zalihe.
    Već dugo nisu imali xxl akciju wc papira, pa se sada držimo 20 rola Zewe na akciji.
    Nije na nema dućana, ima i Lidl, Kaufland, Billa, Mercator, Spar, Konzum, Getro..ali mi uglavnom idemo u Plodine jer je ukupno gledano sve jeftinije. Nemam ja mogućnost hodati okolo po dućanima. Mi idemo popodne kad muž dođe doma s posla, pa idemo svi četvero, obilaziti više dućana je nemoguće.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

X, mi jedva stignemo otići u jednu nabavku tjedno, tj. MM ode sam, stvarno nemamo kada ići po sto dućana.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

što se tijesta tiče, tko voli lazanje i ima bar nekakvog iskustva s domaćim tijestom može ga umijesiti.
    ja nisam nikada ni kupovala gotovo tijesto, ali vidim po trgovinama da dosta košta i još 1 paket nije dosta.
    za veliku crnu protvu od pećnice (3 reda tijesta) treba vam pola kile brašna i 5 jaja.
    umijesi se bez ikakvih problema, razvuče oklagijom bez pola muke, u kuhanju je čvrsto i ne raspada se... rezultat genijalan.
    od najskupljih namirnica ovo tijesto najviše može koštati 12,5 kn.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Evo u pravom štednom duhu kupili smo danas dio poklona koje trebamo za nadolazeće blagdane, rođendane u Metrou - 40% popusta na Lego asortiman i barbike od danas do 17.
    Kakve su početne cijene legića iste ili više nego po drugim dućanima?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve su početne cijene legića iste ili više nego po drugim dućanima?
    Naspram cijena po kojima inače kupim u našem malom mjestu - jeftinije, a naspram Zgb. ne znam.
    Npr. Lego Hero Factory je čini mi se u Metrou 86 kn, kod mene ga nema ispod 100, pa na tih 86 40% popusta, meni je to velika razlika.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Naspram cijena po kojima inače kupim u našem malom mjestu - jeftinije, a naspram Zgb. ne znam.
    Npr. Lego Hero Factory je čini mi se u Metrou 86 kn, kod mene ga nema ispod 100, pa na tih 86 40% popusta, meni je to velika razlika.
    hvala!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    X, mi jedva stignemo otići u jednu nabavku tjedno, tj. MM ode sam, stvarno nemamo kada ići po sto dućana.
    ja imam popis. svi dućani su u nizu. mercator, konzum, interspar, na povratku lidl. uđem, kupim što trebam, i izađem. treba manje vremena nego otići u jedan centar i tražiti sve što trebam.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

sampone, regeneratore kupujem samo baleine(cijena do 10kn),zubnu pastu(kaladont 9kn)
    wc papir troslojni standard(12,99)
    za djecu babylove kupku(traje jako dugo a mogu ju i ja koristiti i kao umivalicu i za int.njegu)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    za djecu babylove kupku(traje jako dugo a mogu ju i ja koristiti i kao umivalicu i za int.njegu)
    ovo koristimo moja cura i ja, obje za turširanje, a ja i za umivanje (skidam šminku) i fakat dugo traje!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam nikakav savjet
    nego sam se došla požaliti
    sad me nekako uhvatio strah
    godinama slušam i osjećam krizu
    i vidim da je gadno
    i osjetim da je gadno
    pogotovo zadnjih godinu dana od kada smo ostali na jednoj plaći koja je uz to i smanjena
    ali danas me je u dućanu uhvatilo veliki strah
    na potpuno nepotrebnoj namirnici
    zimskoj salami
    rijetko to kupujem, reko idem kupiti samo 5 dag za jedan doručak na tost i maslac
    fuck...ng zimska salama 160 kn/kg
    zadnje kad sam kupovala bila je 125 kn
    mogu ja bez toga
    pa i jesam bez toga, kupim je svakih par mjeseci
    i možda je ovo moje zadašnjela reakcija na sve što se događa, ali danas sam se baš preznojila u dućanu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zakaj preznojila, i ja sam jučer mislila tu neku kupiti, pa sam rekla pa moji pojedu i da je pol deka i 12 kila u istom vremenu, i nisam kupila

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zakaj preznojila, i ja sam jučer mislila tu neku kupiti, pa sam rekla pa moji pojedu i da je pol deka i 12 kila u istom vremenu, i nisam kupila
    3x sam čitala i dalje ne kužim

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene ili aleks?

ak sam ja u pitanju onda je odgovor kolko kupiš tolko će se odma pojesti, pa bolje ne kupiti ništa
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.11.2013. at 18:14

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    kad presusi izvor, vrlo brzo skuzis da se moze bez mnogo cega....
    Točno..ja ostala bez posla a njemu smanjili plaču za tisuću kn.I sad se pitam kak uspjevamo a dok sam radila bilo nam je na knap.A samo nas je dvoje.
    Režije obračunava svekar,u kući nas je 8 i djeli se po čovjeku sve.
    Naravno,najviše trošimo na klopu,a kupujemo doslovno sve.Od mesa,povrća..jedino dobimo luk i češnjak od svekrve i tu i tam koju salatu.I rezance za juhu.
    Kemikalije sam svela na minimum.Kupaonu več duže vrijeme čistim octom,omekšivač ne koristim ili jako rijetko,prašak kupujem u lidlu,tablete za suđe su blinkove,wc osvježivače ne koristim (i ja sam nekad kupovala one štrc-gel).Imamo i dobre čarobne krpe.
    Dosta nas spašavaju robne marke,ponajviše clever jer mi je bila najbliže.Znaju imat 5kg brašna po 15-17 kn..a otkrila sam i da njihove paštete radi podravka čije smo uglavnom uzimali,dok jesmo.Sireve,salame i sl. kupujemo na akcijama,volim listati letke i ciljano kupovati..
    Špeka sušimo doma,ali i carsko treba kupiti prije.Pa se prate cijene i kupi se po 20kn/kg na čemu opet ušparamo jer zna se kolko košta sušeni špek.
    Muž nosi gablec na posao od doma,a da se i za desetak kn u konzumu kupiti fini ručak.
    Največe preopterečenje su nam moji starci,ostali su bez primanja pa sestra i ja djelimo njihove troškove (režije i špeceraj).
    Obleku obično dobijem za ročkas,jednom godišnje si priuštimo sedam dana mediterana jer bi inače svisnuli u ovom sivilu svakodnevice i to je naš sav luksuz.
    Ne pušimo,ne izlazimo.Više nas ni ne zovu na kave..družimo se doma,u goricama.Kava je moj jedini grijeh (jer i bez nje se može jel,ali onda k jarcu i svemu).
    Smanjili smo buđet za rođendane a to primječujem i kod drugih...više se troši uglavnom na klince.
    Kad imamo obaveze u Zg,treba voditi rčn i o gorivu..pa dok ideš 5-6 puta u mjesecu,nabere se.Zato preko ljeta mm ide skuterom na posao,ja sve uglavnom obavljam bajkom.
    Trenutno je tako kako je a eto,živi smo i zdravi.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara1 - pa cijene divljaju. počneš se pitati da li ćeš si sutra moći kupiti kruh...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    zara1 - pa cijene divljaju. počneš se pitati da li ćeš si sutra moći kupiti kruh...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to sam već pisala, možda i na ovoj temi
    prije puno godina, još nije kriza počela
    bila sam u dućanu
    i bio je bračni par, srednjih godina
    kupovali su kisele krastavce
    i suprug uzme podravkine (nisam im gledala u košaru, ali sam uzimala iste krastavce, pa sam stajala kraj njih)
    i žena kaže "uzmi ove, jeftiniji su"
    a on joj kaže "molim te, nemoj mi uzimati jeftinije, kada budem gledao jesu li neki krastavci 2 kune jeftiniji, znati ću da smo u ku..u totalnom"

e sad sam ja došla do toga da sam u ku..u
    i osjećam se loše
    nije stvar u toj salami
    nego u tome da sam došla u fazu da se pitam što mogu kupiti sada
    i još više, što ću moći kupiti sutra
    uhvatio me strah od sutra
    veliki

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inace danas u Konzumu je bilo 200g grane za 19,99 pa sam se odmah sjetila teme
    i kupila naravno

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Skroz razumijem a70v, nažalost. Tako sam ja neki dan u dućanu prvo bila turbo sretna jer sam primjetila na blagajni da sam jako povoljno kupila ono što sam trebala, birajući jeftinije opcije ali me brzo prebacilo koliko je to zapravo tužno da moram preokrenuti svaku kunu hodajući po dućanu i razmišljajući kako proći što povoljnije.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Stare tetra pelene za sve od šmrkavog nosa do pranja prozora, jeftiniji operater, gableci od kuće, robne marke, rabljena odjeća, prodaja dječje opreme, sitnice za gušt tek koji put godišnje...i to sve uz dvije plaće. Pretužno je to koliko malo možemo kupiti i priuštiti si danas, za razliku od prije kada su nam plaće bile podjednake a proizvodi i usluge ipak jeftiniji.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja o siru a aleksandra o u malo ozbiljnijem tonu u medjuvremenu

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inace, isto u ozbiljnijem tonu, izasao je danas u jutarnjem clanak koliko tko ima placu/mirovinu u hr i sve sto mogu komentirati je da to nije ni blizu stvarna slika primanja. Jer kad pogledam u koji postotak spadam i kad pogledam na cesti, ducanu, vrtickom parkiralistu i garderobi koliko drugi imaju novaca za trositi znam da je kolicina prihoda koji nisu kroz placu ogromna. I onda drzava tu nema ni poreza ni doprinosa pa deru sve koji imaju imalo visa primanja nemilosrdno, a i one koji imaju mizerna primanja kroz 25% pdv. I time samo poticu ljude da jos vise iznalaze nacina da to sto zaradjuju sakriju od porezne... A ostali citaju letke, ovakve teme i onaj minijaturni font kojim pise koliko je to kn za kg...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[QUOTE=sillyme;2518411Jer kad pogledam u koji postotak spadam i kad pogledam na cesti, ducanu, vrtickom parkiralistu i garderobi koliko drugi imaju novaca za trositi znam da je kolicina prihoda koji nisu kroz placu ogromna. I onda drzava tu nema ni poreza ni doprinosa pa deru sve koji imaju imalo visa primanja nemilosrdno, a i one koji imaju mizerna primanja kroz 25% pdv.[/QUOTE]

To sam i ja mislila, kak neki dobro žive, vidi se po odjeći i stilu koji furaju. Onda iste ljude vidim na listi poreznih dužnika i to s dugom od cca. 200.00 kn i više. Mi ne nosimo skupu obleku, ali nemamo ni duga prema nikome.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ne znam je li bilo, a pomaze kod kupnji na akcijama i pracenju cijena
    www.katalozi.net

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koja recesija? Bila sam danas u centru oko 14-15h (silom prilika) - sve prepuno ljudi, bircevi na Cvjetnom i oko njega svi puni (ja bih se smrzla sjedeći vani, oni očito nisu ), ušla sam u H&M nešto pogledati i jedva prolazila kroz dućan (sva sreća da nisam ništa kupila ili isprobavala, načekala bih se), nakon toga sam zbrisala doma, mrzim, mrzim gužvu. A tek kad krene božićni shopping...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

citajuci cijene prehrambenih artikala vidim da mi na jugu placamo min 10-15% vise...
    najjeftiniji maslac koji ja mogu naci je 250gr 13,99kn u Stanica...inace je 15-16kn....

ne kuzim cemu sluze ti osvjezivaci/mirisi za wc? ic zakamuflirat smrad sa nekom kemijom,pa to bude jos gore....
    a nemozes ni ocistit skoljku kako spada kad ti je nesto zakaceno na nju...

ni vlazne maramice ne koristim,ako treba smocim papirnati rucnik vodom da bi uklonila neku fleku sa poda...
    a meni onaj iz DMa (3 role u pakiranju) traje cca 1 rola 7-10dn.....ako se jako ne zaprlja kad nesto brisem ostavim pa opet iskoristim za nesto jako prljavo pa tek onda bacam...

na Njuskalu imate oglase ljudi koji prodaju orasaste plodove po duplo nizim cijenama nego u ducanima...(ovdje su orasi i bademi refuzo 100kn/kg a ja kupila za 50kn)

vodim evidenciju svih izdataka vec 2god,zanimljivo gledat kako se troskovi penju i penju....
    nama je daleko od oskudice no pazimo gdje i na sto trosimo jer jos uvijek ulazemo u kucu a to je rupa bez dna...
    kad izadjemo iz kredita bit ce super,ne zelim ni pomisliti sto bi bilo da se ne do Bog MMu nesto dogodi pa da ih nemozemo otplacivat,brrrr....

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Iščitavam temu od početaka i baš nemam nekih velikih stvari za doprinijeti. Nama je najbolji potez obnavljanje zapuštenog vrta, zadnje dvije godine, tako da sada imamo gotovo svo povrće svoje i skoro pa eko, imamo i nešto voća, a ove godine je MM čak i nekoliko pura uzeo, pa imamo i taj dio pokriven u zalihama u smrzavanju.
    Oboje smo zaposleni i plaće su nam oko prosjeka, dvoje djece, kredit stambeni, auto i uz priličnu štednju ostane nam nešta malo svaki mjesec. Ja sam sad na roditeljskom dopustu na jadni 2660 kn, pa gledam za još neke ideje koje bi možda mogli usvojiti. Mi ne vodimo nikakvu posebnu evidenciju, ono platimo račune i bacimo ih na hrpu, cijene iz dućana pamtim više manje u glavi (hehe to je jako precizno i dugotrajno ), pa bi zapravo trebali se malo potruditi oko vođenja troškova, vjerovatno bi nam stvari postale jasnije, jer zaista se ponekad dogodi da se sama začudim gdje mi je "nestalo" 1000 kn u dva dana, a kupim sitnice...

Jel ima netko darežljiv za podijeliti tablice kakve koristite? Slaba sam sa Excellom, pa bi mi trebala vječnost dok to organiziram...

Koliko se ustvari isplati pečenje kruha? Pekačem, za miješenje nisam niti vremenski,a još manje talentom. Već više puta smo MM i ja došli na ideju, ali uvijek to ostane nekako u zraku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glede zimske , ona je već godinama 150-160 kn.....

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

pelene kupujem za sada samo pampers AB i to cekam kad ju u DM-u 15% na ukupnu kupnju
    pa skombiniram sa 25% na svaki paket pelena
    obicno onda uzmem 3 paketa pelena koje dobijem za 256kn umjesto 402 kn(znaci 1 paket mi ispadne gratis) ili ti 1kn po peleni i mirna sam mjesec i pol

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Koja recesija? Bila sam danas u centru oko 14-15h (silom prilika) - sve prepuno ljudi, bircevi na Cvjetnom i oko njega svi puni (ja bih se smrzla sjedeći vani, oni očito nisu ), ušla sam u H&M nešto pogledati i jedva prolazila kroz dućan (sva sreća da nisam ništa kupila ili isprobavala, načekala bih se), nakon toga sam zbrisala doma, mrzim, mrzim gužvu. A tek kad krene božićni shopping...
    Pa poznato je da, što je kriza veća, to su kafići puniji.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uopće nisam znala da je zimska tako skupa- MM se ljuti na klince kaj stalno hoće pršut/ sušenu šunku, a iz ovog topica vidim da ju plaćamo manje od zimske.
    mi smo oduvijek šparni, zato i ne vidim gdje bi se još mogli stisnuti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to je Gavrilović zimska , ostale su oko 100

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Glede zimske , ona je već godinama 150-160 kn.....
    ?? u rangu pršuta???

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi ne vodimo nikakvu posebnu evidenciju, ono platimo račune i bacimo ih na hrpu, cijene iz dućana pamtim više manje u glavi (hehe to je jako precizno i dugotrajno ), pa bi zapravo trebali se malo potruditi oko vođenja troškova, vjerovatno bi nam stvari postale jasnije, jer zaista se ponekad dogodi da se sama začudim gdje mi je "nestalo" 1000 kn u dva dana, a kupim sitnice...

Jel ima netko darežljiv za podijeliti tablice kakve koristite? Slaba sam sa Excellom, pa bi mi trebala vječnost dok to organiziram...
    ja sam odustala od tablica, i imam "crnu knjigu"

uzmi neki stari rokovnik (ili običnu bilježnicu). glavne stavke, za početak: režije, krediti (meni je to amex na rate bez kamata), kartica (cash ako ju ne koristiš)...

upiši prihode za taj mjesec.
    popiši režije koje plaćaš, i svaki mjesec upiši iznos računa (voda, struja, tv, telefon....)
    krediti - isto tako.
    kartica / cash - svaka kupnja. ako nemaš karticu, neka to budu računi iz dućana. upiši koji dućan, i koji iznos si potrošila. ako imaš karticu - piši dvije rubrike.

to ti je za početak dosta. dalje možeš dodavati stavke za koje primijetiš da bi htjela znati gdje odoše pare ...

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko se ustvari isplati pečenje kruha? Pekačem, za miješenje nisam niti vremenski,a još manje talentom. Već više puta smo MM i ja došli na ideju, ali uvijek to ostane nekako u zraku.
    ubacujem se sa molbom za excellicom

a što se kruha tiče, MM mijesi i peče kruh i jako nam se isplati
    kad ga kupi, em što nije tako fini, nekad nam se dogodi da u danu nitko ne pojede ni šnitu, idući dan već ne možeš jesti taj kruh. ili ga moraš tostirati, ili na jajima ispeć ili nešto
    a kad ga MM peče, 3 dana jedemo bez ikakvog problema, jednako je fini

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tražila sam po internetu exelice koje bi mi odgovarale, a na kraju sam napravila svoju.
    Prihodi, pa rashodi, prvo režije, krediti, osiguranja i slično, a onda potrošnja s specifikacijom iste.
    Znači npr. pod potrošnju navedem 123 kn, datum, naziv trgovine, a pod specifikaciju to upišem npr. pod hranu.

Potrošnja mi je podijeljena na Maestro/gotovinu i Master, drugo ne koristimo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku

a što se kruha tiče, MM mijesi i peče kruh i jako nam se isplati
    kad ga kupi, em što nije tako fini, nekad nam se dogodi da u danu nitko ne pojede ni šnitu, idući dan već ne možeš jesti taj kruh. ili ga moraš tostirati, ili na jajima ispeć ili nešto
    a kad ga MM peče, 3 dana jedemo bez ikakvog problema, jednako je fini
    ja sam prestala kupovati kruh. kupim pan bauletto. kruh sam stalno kupovala, na kraju se pojelo malo - a ostatak je išao na selo, ili u prezle... tonu prezli...
    sad mi taj jedan paket (cca 10 kn) traje danima, jer tu i tamo prepržim kao tost ili gricnem uz nešto uz što sam jela po 3 šnjite kruha... i ne moram stalno trčati u pekaru po "svježe"...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj, meni je najbolje kada čujem ljude kako kukaju da nemaju novaca, a onda ispadne u drugom mjesecu kako su išli na skijanje pod zimskim praznicima u Italiju ili Austriju.
    Daj rađe budi pametan i šuti, ne možeš nemati love i ići na skijanje.
    Mi nikada nismo išli na skijanje, domet nam je dvoje starije djece poslati u školu na Sljeme, a vrtićanca sa vrtićem,a i to je ove godine upitno zato jer su izabrali nekakvu turbo skupu ponudu na Pohorju.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Koliko vremena vam oduzima pecenje kruha u pekacu? Da li je to stvarno tako jednostavno? Odvazi, ubaci, odaberi program i gotovo?!? Jel nezgodno za pranje i ciscenje poslije? Ja uz ovu moju malu nespavalicu koja se i kad zaspi budi svakih 10 minuta njednostavno ne mogu priustiti nikakve poslove koji se ne mogu trenutno prekinuti i nastavit kasnije.... a opet bi mi bila i vremenska usteda da ne moram u ducan po kruh sanjih dvije...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam prestala kupovati kruh. kupim pan bauletto. kruh sam stalno kupovala, na kraju se pojelo malo - a ostatak je išao na selo, ili u prezle... tonu prezli...
    sad mi taj jedan paket (cca 10 kn) traje danima, jer tu i tamo prepržim kao tost ili gricnem uz nešto uz što sam jela po 3 šnjite kruha... i ne moram stalno trčati u pekaru po "svježe"...

pan bauleto? neka vrsta tosta ili?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ovo i mene zanima. Da li je stvarno to tako jednostavno, koliko je komplicirano za čišćenje, koliko struje potroši...?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU
    No Knead Bread

probajte ovo, jako fino i jednostavno!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, meni je najbolje kada čujem ljude kako kukaju da nemaju novaca, a onda ispadne u drugom mjesecu kako su išli na skijanje pod zimskim praznicima u Italiju ili Austriju.
    Daj rađe budi pametan i šuti, ne možeš nemati love i ići na skijanje.
    Mi nikada nismo išli na skijanje, domet nam je dvoje starije djece poslati u školu na Sljeme, a vrtićanca sa vrtićem,a i to je ove godine upitno zato jer su izabrali nekakvu turbo skupu ponudu na Pohorju.
    vjerojatno kada se zbroje sva ta tri dječja skijanja, ne bi vas puno više došlo da idete kao obitelj negdje u apartman

mene nervira da je skijanje luksuz
    za ljude koji rade i koji bi trebali imati normalna primanja ne bi smio biti
    samo što kod nas rijetko tko radi
    a i onaj tko radi nema normalna primanja
    da su normalni uvjeti nitko se ne bi smio sramiti zato što ide na skijanje ili ljetovanje
    i nije to nešto bez čega se ne može
    ali ako čovjek uloži godine i godine svog života u školovanje
    i radi najbolje što može
    onda bi trebao moći si priuštiti ljetovanje, zimovanje, izlete, kazalište, kino....
    ja si to ne mogu priuštiti
    hvala mami koja živi na moru pa imamo gdje ljetovati
    na skijanju nisam bila nikada
    jedva skucamo za poslati malu tjedan dana, nisam sigurna da ćemo ove godine uspjeti
    znam da je to nevažno
    puno ljudi nema za kruh
    i onda kada gledam one ali babine špilje koje čuva polarni medo
    i znaš da nije moralo tako biti
    niti bi ikom morao u ovoj državi biti kruh upitan
    niti bi ljudi, koji rade, morali još raditi u fušu da priušte djetetu nešto, o sebi više i ne razmišljaju
    a jednim dijelom i radi nečijih Bukovaca i mošusnih goveda
    gadi mi se sve to
    gadi
    nema veze sa uštedama u recesiji
    nego jednostavno sam se morala izventilirati

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja radim ovaj http://forum.roda.hr/threads/70649-q...ricot-srami-se!

odličan je, tri dana kasnije kao friški, posudu operem nakon 10-og pećenja, stavim pola kukuruznog i pola bijelog brašna, sjemenke ako imam... ma super.
    nedavno sam ga počela peči bez poklopca jer se tako skraćuje vrijeme pećenja

radim ga već mjesecima, uvijek imam jednu smjesu (koja može stajati i po par dana u pripremi) spremnu kad nam usfali. djeca od početka nisu bila baš oduševljena, bili su navučeni na bileji iz pekare, ali sad kažu da je ovaj puno, puno bolji.

jednom sam im rekla da u kupovni stavljaju drogu

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Garantiram da je poslati troje djece sa školom/vrtićem barem u rangu obiteljskoga skijanja, ako ne i skuplje. Probali i jedno i drugo. A ako moram birati, onda mi je obiteljsko svakako draže.

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    vjerojatno kada se zbroje sva ta tri dječja skijanja, ne bi vas puno više došlo da idete kao obitelj negdje u apartman

mene nervira da je skijanje luksuz
    za ljude koji rade i koji bi trebali imati normalna primanja ne bi smio biti
    samo što kod nas rijetko tko radi
    a i onaj tko radi nema normalna primanja
    da su normalni uvjeti nitko se ne bi smio sramiti zato što ide na skijanje ili ljetovanje
    i nije to nešto bez čega se ne može
    ali ako čovjek uloži godine i godine svog života u školovanje
    i radi najbolje što može
    onda bi trebao moći si priuštiti ljetovanje, zimovanje, izlete, kazalište, kino....
    ja si to ne mogu priuštiti
    hvala mami koja živi na moru pa imamo gdje ljetovati
    na skijanju nisam bila nikada
    jedva skucamo za poslati malu tjedan dana, nisam sigurna da ćemo ove godine uspjeti
    znam da je to nevažno
    puno ljudi nema za kruh
    i onda kada gledam one ali babine špilje koje čuva polarni medo
    i znaš da nije moralo tako biti
    niti bi ikom morao u ovoj državi biti kruh upitan
    niti bi ljudi, koji rade, morali još raditi u fušu da priušte djetetu nešto, o sebi više i ne razmišljaju
    a jednim dijelom i radi nečijih Bukovaca i mošusnih goveda
    gadi mi se sve to
    gadi
    nema veze sa uštedama u recesiji
    nego jednostavno sam se morala izventilirati
    Ovo mogu samo potpisati. Nema se što dodati.

Ljudi s visokom stručnom spremom, magisterijima i doktoratima krpaju kraj s krajem, ako upće imaju posao. To je problem. Po meni bi si svaka obitelj gdje dvoje radi trebala moći priuštiti i ljetovanje i zimovanje, nekakvo. Neovisno rade li u lokalnom dućanu ili na visokom položaju u međunarodnoj tvrtki. No mi smo navikli na toliko malo da se izvan čistog preživljavanja smatra luksuzom.
    Posljednje uređivanje od Freja : 17.11.2013. at 14:12

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne bi trebao biti luksuz, da su stvari normalne (ili da živimo u nekoj bogatoj zemlji) - ali skijanje stvarno puno košta, ne bih rekla da je u rangu škole na Sljemenu jer smo i mi to lani vodili dijete, a obiteljsko skijanje si ne možemo priuštiti.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Garantiram da je poslati troje djece sa školom/vrtićem barem u rangu obiteljskoga skijanja, ako ne i skuplje. Probali i jedno i drugo. A ako moram birati, onda mi je obiteljsko svakako draže.

Ovo dvoje starijih ispadne za tjedan dana oko 1600-1800 kn (ujutro ih odvezemo i popodne po njih)a ovaj manji isto oko 1600 kn(tjedan dana sa svime bilo prošle godine).
    Nađite mi skijanje za petero za 3200 kuna i idem odmah.
    A što se tiče pekača, meni je bar moj dosta bučan barem dok mijesi kruh.
    Kakvi su vaši, koliko ih čujete?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pan bauleto? neka vrsta tosta ili?
    ma ovo mi je prvo izašlo, al to je to: http://www.mulinobianco.it/pane-del-...ti-panbauletto

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •