Stranica 8 od 33 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1607

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 3. dio

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    malo me zbunjuje što, premda konzervativni (da budem blaga) istaknuti ljudi imaju naizgled pomirljiv i dobrodušan diskurs, ne vidim da utječu na to da se bijesni puk smiri. pa je tako svima ok da se javno skandira ubi ubi pedera, da se na njihovim stranicama na webu širi govor mržnje, i da njihovi pristaše pišu jednostavno užasavajuće komentare. tako mi ta dobrohotnost baš i ne djeluje uvjerljivo.
    Pa istaknuti ljudi su pametni, neće imat problema s državom ko onaj jado koji je u ST-u bacio bovan na gaya pa se ispričavao javno. Istaknuti ljudi biće guštaju i tako se prazne, kad ovi krenu s užasavajućim porukama, jer oni ne smiju/znaju da nije pametno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I općenito argument "prirodno" je totalno faličan. Sve i ništa je prirodno, pa možeš i to premazivat oko čega god hoćeš. Operacije nisu prirodne, nije prirodno da letimo, nije prirodno da imamo struju itd. Ili je prirodno - jer nam je to dao naš mozak, kojeg nam je dala priroda. Općenito bezvezan argument, upravo takav da se uspostavi nekakav kvazi prirodan/bogomdan poredak moći i argumentira "ovo naše je prirodno". Ono.. sigurna sam da je i M. Antoinetta mislila da je sasvim prirodno da ona, pobogu, uživa sve te povlastice, kako i zašto bi bilo drugačije. Kao i sva sila kraljeva i povijesnih vladara. I ovi u Afganistanu da je prirodno/bogomdano da muškarac od 70 ženi curu od 12 itd., da žena stoji unutar zidina, da je neprirodno da žena vozi auto (neko je sad rekao neki uglednik intelektutalni mislim u S. Arabiji da vožnja loše djeluje na jajnike, moš' mislit).

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da oni uopće ne vjeruju u to što govore. Mislim da je to čisto iz interesa iskalkulirana pozicija. Ali kao da je to važno, uostalom...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutno sam uvjerena da Markićka, konzrevativni bloggeri itd. misli/e da ima/ju anstand, znoj na rukama i da upravo ona/i gradi bolji svijet. Mislim reći prirodniji . Nama je bitan pravedniji, njima "prirodniji".
    Nisam u to sigurna, ina.
    Dubinski velika većina nas zna sto je anstand. Čak i ako si to ne želi priznati.
    Da li je joe simunovic rekao da je ustaša? Ne nije. Nego izvrdava nešto simo, tamo o ljubavi prema domovini.
    Da li je thomson rekao da je ustaša? Ne. Na youtubu sam našla gradisku staru, ali bez slike i ostalog. ( ne da mi se smrklo, ne da mi se smucilo.... Gdje je to selo slavno, koje odgajata djecu našu, koja na njegove koncerte hrle?)
    Da li je npr. pokojni Vlado Gotovac rekao da je humanist, demokrat i pobornik ljudskih prava i civilnog građanskog društva. Da, rekao je i ponosi se tim.

Da li su ovi "obiteljasi" rekli da homoseksualce smatraju građanima drugog reda. Ili sa obrane roditelje...itd...itd...
    Ne, nisu rekli ni jasno, ni glasno. Mada to misle, te njihova djela to pokazuju. To samo ona greza, neartikulirana masa zaštićena anonimnoscu komentara po portalima i toplinom gomile kaže.
    Ali ne javno, ne sa imenom i prezmenom.
    Svi oni traže neku kakti legitimaciju demokracije, pa nas spinaju sa pričama teror manjine nad većinom i slicno.
    Nemaju oni muda reci, pod puni imenom i prezmenom:
    Cuj ti si jedno govno usrano, neprirodno i treba te objesiti o prvu banderu.
    Ili
    Evo nprt. Ti seni, ti si jedna glupa kucka, upropastavateljica žena, djece, obitelji i svekolike vrijednosti obitelji i domovine... A uzgred rečeno, sigurno si udbasica, komunistička nebu ja, a valjda su ti krvna zrnca kriva..( avaj, avaj. Krvna zrnca su mi 100% hrvatska, s obje strane, kroz sva koljena, roditelji maspokovci, svi u obitelji osvjesteni hrvati jos u ex drzavi)

Ne radi se tu ni o zrcima krvnim, ni o genima, ni o partizanima, ni ustašama, ni o tome. da li si lijevo, desno, ateist, vjernik....
    Radi se o anstandu i samodgovornosti i ljestvici vrijednosti koji sebi postavljas kao okvir.

Kad je drugi svjetski rat zavrsio, osim par patoloških tipova poput eichmanna i slicnih, svi su ostali dozivjeli kolektivnu amneziju:
    Ma kakvi, ma nisam ja bio za hitlera..
    Ma kakvi, nisam svoju susjedu 12 zidovku poslao u logor
    Nisam okrenuo glavu, kad su na cesti iscipelarili bivšeg profesora...
    Itd..itd

Svi mi znamo sto je anstand i svi dobro razumijemo razliku između don sbutege i jezerinca, izmedu gotovca i sanadera.

Ne radi se

Ne razdvajaju

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ni dobro, seni nam se opasno naljutila i psuje
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 21.11.2013. at 10:42

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da oni uopće ne vjeruju u to što govore. Mislim da je to čisto iz interesa iskalkulirana pozicija. Ali kao da je to važno, uostalom...
    Ja nisam sigurna što da mislim. Naime, prostorno se ne mogu maknuti od dva lika čvrsto konzervativna. Ono što me muči je da, barem s ovim koji mi je po godinama blizak oko puno stvari vezanih uz profesionalni dio života, moralno i etički imam gotovo identične stavove. Onaj čas kad se takne u rat, katoličanstvo i trenutna zbivanja, mi se totalno razilazimo, i to žestoko. On nema neke financijske koristi od bilo čega, hijerarhijsko smo isto, naše napredovanje je zakonom regulirano, ni on ni je nemamo pretenzije na neke političke pozicije, samo oboje želimo ugodno okruženje, pri tome on želi katoličko-konzervativno. Njemu desničaru se ne sviđa HDZ, meni ljevičaru se ne sviđa SDP, iako bismo oboje rađe da imamo političku opciju koja će zastupati neke naše ideje. Argumente kojima barata su isti kao kad Markićka puna ljubavi govori o obitelji ili kada Vigilare govori da se treba pomiriti s tim da nemaš djece i ne ići na MPO i sl., Vukovarci su ranjeni, Vlada srlja, nisu to dobro odradili, skoro pa su i zaslužili to itd.

Sad mene muči, pošto se u gotovo svemu izvan tog društveno-političkog momenta slažemo, ne vjerujem da je on zao, niti da meni u facu laže, tako da stvarno mislim da on vjeruje da je to dobro i vjeruje u to što govori. Njegova inteligencija ja neupitna, on apsolutno razumije što čita i govori, prošao bi bliceve bilo koje razine težine i ne brka dva referenduma.
    To nije lik koji piše komentare na članke, obrazovan, iz urbane sredine, normalna obitelj, voli ženu, krasna dječica, žena ima karijeru, nije da doma sjedi, šeću po prirodi, idu na misu, baš kako to Markićka želi.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 21.11.2013. at 10:45

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nakon drugog svjetskog rata, jedna ogromna većina obitelji nikada nije sa svojom djecom razgovarala ni o ratu, ni o njihovoj ulozi u istom, ni o hitleru, ni o tome kako je bilo moguće da se je dogodilo to sto se dogodilo.
    Naravno da to nije crno, bijelo, život je u većini slučajeva umjetnost sivoga. Naravno da su ljudi to sebi racionalizirali na razne načine, pa nisam mogao drukčije, pa završio bi u zatvoru, pa djeca, pa ovo, pa ono...
    Ili
    Pa možda i ima nešto u tome, sto nisu ti zidovi/crnci/ manjine onako, malo, pa kako da kažem falingasti..sto jest jest...ubili su isusa....prebogati su....ljeni su... Prirodno intelektualno inferiorni...

Ali nisu to rekli svojoj djeci. Nisu se time ponosili. Nisu to stavljali u biografije.

Rečenicama, djelima, stavovima o ukidanju ropstva / linkon,
    Klecanju williya brandta pred warsavskim getom,
    Rečenicama: Ich bin ein Berliner / kennedy,
    ne trebaju dodatna objašnjenja, ni spinovi.

Instinktivno razumijemo opceljudsku vrijednost, etiku, anstand.

Hitler nije vrijednost, pavelic, luburic, ustaštvo nije vrijednost, niti će ikada biti.
    Možeš to vrtiti, racionalizirati, obrtati kako hoćeš, ali ne možeš reci:
    Ja sam nacist, ja sam ustaša, ja sam rasist, i to je eticno, moralno u skladu sa općeljudskim vrijednostima.
    Ako bi bilo drugačije, što ne bi mi sutra proglasili novu NDH?
    Ako je to ok i samo igra i izraz ljubavi prema domovini, pa ajmo sutra nastaviti NDH.
    Pavelic i ostali postaju počasni građani, na brzinu složimo jos par konclogora, uvedemo rasne zakone i idemo. Da li vam je to ok?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam ni ja Jelena, ali evo, mislim da su ovi s vrha čisto interesna skupina.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja mislim kao seni, da vođe ovog užasa koji se događa u Hrvatskoj, jako dobro znaju zašto to rade, a rade to zbog valstitih interesa. e sad, ova bezglava masa s pravom glasa, mnogi od njih postupaju refleksno, iz naučene samoispravne pozicije. takvi se najlakše mobiliziraju.
    btw., prekjučer, u centru Zagreba, u jednoj finoj kavani sam sa mužem radila neki prijevod. blizu nas su sjedile dvije gospođe u godinama. jedna od njih bila mi je leđima okrenuta, što ju nije spriječilo da se konstantno osvrće i gleda me nekim, pomalo ljutim, a više prezrivim pogledom. nakon desetak takvih, pogleda jel, pogleda i ja nju nazad sa uzdignutim obrvama, na što joj prijateljica prokomnetira: Je draga moja, kupleraj, kaj da ti velim, kupleraj, KU-PLE-RAJ!
    Ja sam naime nosila, oversized pulover u kojem mi se vidi jedno rame. Gospođa je nosila veliko raspelo oko vrata, kakvog se niti Eminem ne bi postidio. ne mogu se odlučiti jel njen potez više građanski ili kršćanski, ali nakon toga, a vjerujte da mi je bilo jako nelagodno, nisam si mogla ne dočarati kakav užas prosječan peder ili srbin doživljavaju svakodnevno, ako je jedno golo rame u stanju izazvati ovakvu reakciju.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ovi s vrha šire poruke ljubavi, a narod odrađuje dirty work, i to radosno. oni ih u tome ne zaustavljaju. krajnji cilj je da ultrakonzervativci dođu na vlast, dakle lova i moć. na leđima manjina.

moj patriotizam je posve iščeznuo, ne želim imati ništa zajedničko s tim likovima.

s druge strane, opet ni to nije dobar stav, i ja sam kao i seni 100% hrvatskog porijekla, kao mlijeko iz konzuma.

a onaj idiot od nogometaša mi je okaljao nick.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eto ta cirilica nesretna. Nećemo je, vrijeđa nam osjećaje, obescascuje žrtve, itd,itd..
    Dakle, sto je to sto nas vrijeđa?
    Da u Vukovaru žive hrvatski građani srpske nacionalnosti?
    Mislimo da oni nemaju pravo tu živjeti. Ali ne bi to bas tako rekli.
    No, zašto ne bi?
    Ako mislimo da je to plemeniti čin, ništa lakše od toga. Imamo fantastičan ustavni sud.
    Ruk cuk,evo sutra novog zakona:
    Svi građani hrvatske koji nemaju 100 % hrvatska krvna zrnca nemaju dozvolu življenja u Hrvatskoj.
    O detaljima možemo na tenane, kad procimo rasne zakone, te definiramo modalitete.
    Moza bi bilo zgodno da zabranimo samo romska i srpska krvna zrnca, Njemačka, engleska i ostala su u nekoj mjeri dobrodošla.
    Ako je anstand poskidavati ploče na čirilici, no ništa lakše od toga, izglasajmo sutra gore navedene odredbe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    .
    Da li su ovi "obiteljasi" rekli da homoseksualce smatraju građanima drugog reda. Ili sa obrane roditelje...itd...itd...
    Pa apsolutno je sigurno da smatraju, a sigurno bi iskopali i znanstveni članak i našli testimoniale homoseksualaca koji su nesretni zato što to jesu (of kors da su nesretni, ko i sasa što je pokazala golo rame, what a mistake to make), i ovo je, u biti, oblik pomoći.

Apsolutno oholo.

Ono što ja sumnjam je da ljudi idu okolo svjesni toga da su rasisti/fašisti itd., nego racionaliziraju preko "neprirodnosti/domoljublja/ugroza manjine/mi smo u pravu" itd.

Jako me se dojmio lik iz Jadnika onog progonitelja onog dobrog. Kad je shvatio da dolazi novi svijet i da je griješio, to je bilo toliko razorno da se bacio u ponor.

Ljudi se štite na način da odbijaju vidjeti to što njihova djela stvarno jesu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.11.2013. at 11:18

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Eto ta cirilica nesretna. Nećemo je, vrijeđa nam osjećaje, obescascuje žrtve, itd,itd..
    Dakle, sto je to sto nas vrijeđa?
    Da u Vukovaru žive hrvatski građani srpske nacionalnosti?
    Mislimo da oni nemaju pravo tu živjeti. Ali ne bi to bas tako rekli.
    No, zašto ne bi?
    Ako mislimo da je to plemeniti čin, ništa lakše od toga. Imamo fantastičan ustavni sud.
    Ruk cuk,evo sutra novog zakona:
    Svi građani hrvatske koji nemaju 100 % hrvatska krvna zrnca nemaju dozvolu življenja u Hrvatskoj.
    O detaljima možemo na tenane, kad procimo rasne zakone, te definiramo modalitete.
    Moza bi bilo zgodno da zabranimo samo romska i srpska krvna zrnca, Njemačka, engleska i ostala su u nekoj mjeri dobrodošla.
    Ako je anstand poskidavati ploče na čirilici, no ništa lakše od toga, izglasajmo sutra gore navedene odredbe.
    otkud ti ovo? pitanje ćirilice u Vukovaru (koliko ja znam) nema veze s ovim o čemu pišeš. Ovo je vrlo banalan prikaz.
    Ne trebate odmah navalit u smislu da sam ja ZA ukidanje ćirilice, nisam rekla ni da sam ZA ni da sam PROTIV, samo mi je komentiranje na ovaj način potpuno strano.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

htjedoh reći strano i strašno, ne treba nama nitko sa strane (drugih krvnih zrnca) doći, mi smo najgori sami sebi.Nažalost.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Toliko smo podijeljeni, 2 dijela potpuno oprečna, ekstremi na jednoj i drugoj strani, meni otužno i žalosno.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

čuj lili, netko je tu podjelu pokrenuo i to vrlo svjesno. nikako nisu dva ekstrema jednakovrijedna

usporedivo bi bilo da ateisti zatraže da se zabrane mise.

a seni koristi literarnu figuru zvanu hiperbola

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kakvi sad ekstremi na obje strane?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni ta hiperbola očito nije sjela

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ne razumijem o čem ti govoriš lili75, daj pliz pojasni.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

meni je to odlična hiperbola, i eto nas opet na dva pola, ili?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I eto da sad malo pročačkamo i te pedere i lezbe.
    Dakle ovako stoje stvari, ispravite me ako grijesim:

Oni su, sto je je, ipak ljudi. Ne možemo ih sad postreljati, poslati na goli otok, zatvoriti u psihijatriju i slicno. Ne bi to bas bilo ok. ( ili možda bi, pitam se, pitam se?)
    A nezgodno je i to, sto je prilican broj muškaraca i žena koji su dali izuzetak doprinos ljudskoj zajednici i na poljima znanosti, umjetnosti, politike, neki su izuzetno pametni, slavimo ih, učimo o njima u školi...itd bio i jest homoseksualan.
    Nezgodno je to, moj ti, kako ćemo sad to s njima.
    Eto bivši ministar u Njemačkoj je gay. Ponekad vodi svog partnera na službeni put,
    Ne možemo mi sad na izlazu iz aviona napisati: za pedere zabranjeno! I zamisli ti sad, moj ti, da nam taj dođe u službeni posjet, a mi ga avionom otpravimo natrag.
    Šta će svit reci?
    Eto i putin, je za olimpijske igre, zabranio homo obje ispade.

Dakle ljudi su, ravnopravni građani su, hm nemoš ih nazvati građanima drugog reda, to je protivustavno, protiv svih civilizacijski vrijednosti, protiv deklaracija o ne diskriminaciji po rasi, spolu, rodu, nacionalnosti, itd,itd...
    Sto će mo sad?
    Hm, ajde, ajde, zamotati ćemo mi to u ljubav, ljubav, brigu za vrijednosti, evo brak, djeca, tisucljetna tradicija, imamo iskustva sa ženskim pitanjem:
    Ma znaš onu - ma super si ti, naravno da si čovjek, isto vrijedis, ali brate pa ne moraš bas studirati i sacuvajnasbozezla, postati recimo sveucilisna profesorica. Lipo ti sudi kuci i rađaju dicu.

A opet, kad bolje promislim, ako će oni takvi kakvi su upropastiti naše vrijednost, ugroziti brak kao najsvetiju i najznačajniju tekovinu ljudske civilizacije, e onda su oni brate moj, vise nego opasni.
    A ako su tako opasni, ako su zlo, ako su antivrijednost, ako su koma, Sodoma Gomora i ostalo (a jesu, ali nam je to nekoliko glupo, a i malo nalagodno za reci, pa eto mali od susjeda je gay ali skroz ok dečko)
    Onda nam ne preostaje ništa drugo nego:
    a. Zabraniti ih
    B. Progoniti ih
    C. Poslati na prisilno ljecenje (skupo, skupo)
    D. Ako se opiru, neka idu u zatvor
    E. Izbaciti ih iz svih uzbenika, povijesti umjetnosti, glazbe, znanosti..
    F. Dati automatski otkaz svima ako se ne promjene
    G. Uvesti premije za te ne građane koji će patrolirati, i prijavljivati
    H. Ako su u rumunjskoj provjera ali da li žene imaju menstruaciju, možemo i mi zavirivati u spavace sobe.

Zao mi je onako ljudski, tvog susjeda sina, brale moj, nije ni meni lako, znaš od sestre kćer mi je isto sumnjiva, ali kad se radi o stići, moralo, anstandu, nema uzmaka.

A ustavni sud je spreman. Eto koliko sutra imamo nove zakone.
    Vlada, milanović i ini, sve ti je to stoka sitnog zuba.
    Idemo!
    Obranimo naše vrijednosti!
    Pedere na vrbe! I ponosimo se s tim!
    Ulazimo u povijest humanizma, etike, demokracije, civilnog društva!
    Ono francuska revolucija, ukidanje ropstva, i mi!
    Hrabri, pošteni, dostojanstveni, eticni, moralni, ljudi s velikim
    Lj!
    Jel to to?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    a onaj idiot od nogometaša mi je okaljao nick.

Ja bih se složila da oni s vrha rade u interesu vlast -> moć -> novac. A za biračko tijelo bih rekla da im je heterogeno. Iako mi se jako sviđa ovo o čemu piše seni, nekako mi stvarnost to opovrgava. Okružena sam s dosta ljudi kakve je opisala Jelena u zadnjem postu, u dlaku isto. Isto tako, znam ih koji tvrde da će glasati ZA ne zbog braka nego zato što "stvarno nisu za to da gay posvajaju djecu" - dobar dio njih samo zato jer se boje da će u društvo kakvo je sada to dijete biti stigmatizirano (to je bio i Opačićkin argument u jednoj prilici protiv gay usvajanja). Jako malo ljudi percipira referendum u širem smislu onako kako ga je Pavičić prikazao (mislim da je zuska stavila link)...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

seni je stvarno puna kapa
    Posljednje uređivanje od vertex : 21.11.2013. at 11:43

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne razumijem o čem ti govoriš lili75, daj pliz pojasni.
    htjedoh reći da mi je ovo " Svi građani hrvatske koji nemaju 100 % hrvatska krvna zrnca nemaju dozvolu življenja u Hrvatskoj" ekstremno tumačenje zašto je netko protiv ćirilice.
    ajl vidim da je seni u elementu...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja nažalost nisam sigurna da je tako jednostavno.
    Iako sam uvjerena da su motivi puppet mastera s vrha apsolutno prizemni i prljavi, čvrsto sam uvjerena da veliki dio mobilizirane mase zbilja vjeruje da radi u korist nekakvog općeg dobra. I ja imam u svojoj blizini nekog poput ovog Jeleninog prijatelja...

Hoću reći, mislim da je najlakše, ali pogrešno, obilježiti Drugog kao zlo, ili se bar treba sjetiti one o banalnosti zla.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E i nešto sam vazno zaboravila.
    Odmah po hitnom postupku procesljati sve crtiće, škole, fakultete, gimnazije, muzicke škole, likovne radionice,
    Zamislite vi samo tog užasa da vam djecu poducavaju takvi ljudi?
    Ako će sama ( na srecu hipotetska) činjenica da Janko i marko sklope brak na Pučištu na Braču utjecati na moralni raspad, rasulo, rastocenje društva, etike, morala, vrijednosti, civilizacije, npr u Zagrebu ( halo Tesla, je to neki novi cudesni bežični bežični prijenos energije)
    Sto mislite sto će se dogoditi sa našom djecom, nasom jadnom djecom, koja provode svaki dan 6 sati sa Jankom od Marka u razredu?
    Ako oni tako bežičnim putem cijelo društvo mogu urušiti, pa sto će biti u direktnom kontaktu sa našom djecom?

Gospođo Omejec, poštovana sutkinjo, odmah Nadana, Ivu van iz zatvora, obustavljamo remorker, sve snage preusmjeriti na ustanove s djecom, pedere preventivno u zatvore dok ne vidimo sto ćemo.

Kako smo to samo previdjeli?
    Ministre Ostojic, odmah osnovati stožer medicinskih osoblja za pregled nesretna djecice, koja subila izložena toj razarajucoj energiji, ako fali osoblja, hitno zovi Kaptol.

Ministre znanosti, odmah crveni telefon sa CERNOM, vozi atoma nobelovcima, gospođa markic je na tragu otkrivanja nove negativne energije jače od atomske bombe.
    Ah, živimo u herojskim vremenima!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stupi u kontakt s nobelovcima....

Oprostite na pravopisu, to je zato jer sam jučer pila kavu s onima čije se ime ne spominje, pa su me malo ozračili...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali avaj, avaj, mozda je za to već kasno.
    Mi smo turistička zemlje, u puno europskih zemalja je homo brak dozvoljen. Dakle bežični, bežični prijenos te unistavajuće energije već djeluje, a tek kad ti parovi ljeti i fizički dođu na Bračna, Hvar....jao si ga nama!!!

Halo Đikic, halo Nenad Ban, Stagljar, Radman....možemo li izumti nekoliko cjepivio protiv stetnog djelovanja te energije, ili neki metalni ala Faradey kavez, ili nešto slicno da se spasimo?
    Ajmo znanstvenici, na posao!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

No sad dosta crnog humora.
    Lili radi se naravno o paraboli, metaforički...itd

Sroceno u jednoj rečenici:
    koju vrijednost ugrožava ploča na čirilici?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

seni se svidjeo news-bar, to je očito
    il je tomić provalio nick.
    enivej, odlični su ti postovi, ja lajkam, moš mijenjat odmah karijeru u kolumnistu

uglavnom, ovako ja to vidim. moja teta, arhitektica u penziji, intelektualka, kako god, je poput ovog jeleninog. glasa za miroslava tuđmana. di ga pobogu i nađe baš njega, nemam pojma. još nisam nikoga, osim nje, upoznala, da na izborima glasa za miroslava tuđmana. inače, jako smo bliske, jako se volimo, obožavam od kad sam dijete bila ići kod nje i s njom pričati. i u svemu se više-manje slažemo. osim, naravno, kad dođemo do ovih tema. mpo, abortus, ćirilica, pederi, zdravstveni odgoj.

e sad, seni je jako lijepo napisala. konzervativna, desna opcija je demokratska opcija. meni nekako nespojiva s logikom. al to je moj problem. i to ozbiljno kažem. moj problem. moj proces učenja demokracije.
    to je prvo.
    drugo.
    pišem kasnije.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i oko mene ima mladih, obrazovanih, pametnih ljudi s takvim stavovima. i neki od njih daju upravo taj argument koji je Kanga navela - ne žele da gayjevi posvajaju. samo im odgovorim da definiranje braka u ustavu to ne može spriječiti i onda im vilica padne do poda. onda opet pomislim da baš i nisu tako pametni . a jednom takvom sam odgovorila da će društvo to dijete iz istospolne zajednice stigmatizirati upravo zbog njega - jer njegovo će dijete upravo zbog kućnog odgoja maltretirati tu djecu. moje sigurno neće. onda se pak posrame jer nikako ne žele ispasti fašistoidni, zadrti diskriminatori. svi bi oni bili i hebeni i pošteni.

Lili, ne znam što te čudi ova hiperbolična izjava. po meni ni nije toliko napuhnuta. što drugo razbijanje ploča s nečijim pismom znači nego "you're not welcome"? isti vrag kao s pederima - budite Srbi ako baš morate, al u svoja 4 zida. ak vam ne paše, znate gdje je Srbija. gosti se, je l', moraju znati ponašati na tuđem terenu. zbljuv.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

seni, di nađe Pučišća ? (tamo, btw, gazda jedinog mjesta gdje se može izaći gayjeve hiće van bez pardona. strahota jedna - bila sam prisutna tom činu).

cvijeto, sjeti me babe moje frendice koja glasa za M. Tuđmana jer je "sin oca naše 'rvacke".

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja samo čekam da ova literatura uđe u obaveznu školsku lektiru.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

uživam čitajući seni... vidi se taj "njemački" štih kod nje prepoznajem ga i kod sebe.

sve njemce koje poznam, koji nam dolaze u goste i kontaktiraju nas - svi na temu nacizma imaju samo jedno za reći: da se oni toga srame. i da znaju prepoznati fašiste. evo, njemačke novine su osudile šimunićev ispad. zgrozili su se.

a evo nešto što je na istom tragu... ovo su riječi pastora martina niemoellera (poznatog po svom citatu: "kad su došli po židove...")

fino opisuje tu odgovornost, ovaj put na kršćanski način:

God didn’t ask me where I was from 1937 to 1945, he asked me where I was from 1933 to 1937. From 1933 to 1937 I didn’t have an answer. Maybe I should have said: I was a brave pastor of the Confessing Church in those years, I risked speaking critically and thus risked freedom and my life? But God didn’t ask me about all that. God asked: Where were you from 1933 to 1937, when human beings were being burned here? Those weren’t my Christian brothers, who were burned there, those were Communists, Jehovah’s Witnesses, etc. That’s why I didn’t do anything.

dio govora “pozivamo njemačku bogu”
    "Here is the basis of our Christian recognition of guilt in consideration of what happened. We did not recognize the Lord Christ when he came into our lives in the form of a suffering brother. I didn’t recognize him when he was put in the camp as a Communist, nor did I recognize him, when he was murdered as an incurably ill person, nor did I recognize him, when he was gassed and burned as the poor victims of his own people. Here I became guilty in my very personal responsibility and I cannot excuse myself, neither before God, nor before humanity."

dio govora “politička odgovornost kršćana u akadamskoj zajednici”

pastor je pripadao tzv. confessing church – crkvi koja nije pristajala na nacistički pokušaj unitarizma religije i društva

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kad je drugi svjetski rat zavrsio, osim par patoloških tipova poput eichmanna i slicnih, svi su ostali dozivjeli kolektivnu amneziju:
    Ma kakvi, ma nisam ja bio za hitlera..
    a propos ovih njemaca što nas posjećuju... odgovorili su mi da su tek djeca '68 postavila pitanja svojim roditeljima: "gdje si ti bio i što si ti radio za vrijeme holokausta?" - tad je u biti krenula njihova katarza i denacifikacija. do tada se šutjelo.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

istina, mc.

još se sjećam incidenta tamo negdje polovicom 70-tih godina, kada su nam u posjetu došli ujakovi prijatelji, nijemci.
    i bio je na televiziji neki dokumentarac o konc-logorima u 2. svj. ratu, svi smo ga u jednoj hrpetini gledali (2 hrvatske, 1 njemačka obitelj).
    glava njemačke obitelji se razjareno ustao s rečenicom "sve je to socijalistička propaganda !" i otišao u spavaću sobu.

vjerujem da im nije bilo lako suočiti se sa općom štetom koju su nijemci nanijeli u tom ratu.
    i nikad ne mogu skužiti kako se jedan narod, koji je kroz svoju povijest dao toliko filozofa, znanstvenika, književnika, kraljeva, mogao povesti za
    takvim luđakom kakav je bio hitler.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj, cure, meni se čini da vas koji put fakat ne kužim - po meni, takav je potencijal u svakom narodu, radi se (samo) o tome koliko su jake snage da to zaustave. Ako ćemo već o prirodi... i to je dio ljudske prirode, koji onda društvo spriječava ili potiče.

Evo jednog članka na temu tzv. urbane desnica:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...8/Default.aspx
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.11.2013. at 14:26

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ovo je jučer izjavila Vesna Pusić:
    na referendum o temeljnim ljudskim pravima, osim na ovaj 1. prosinca, sigurno više ići nećemo!
    Ja joj jako želim vjerovati, ali se ne razumijem dovoljno u politiku i pravo da bih znala ima li osnove ta njena tvrdnja.
    Recite mi vi koji se razumijete, molim vas.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko ja shvaćam, mislim da je htjela reći "it's now or never" - ako se sad ljudska prava pogaze, to je to - game over?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa ja uopce ne mislim da je senina hiperbola toliko hiperbolasta, a kamoli sficna.
    da ne piskaram punoprevise, kopirat cu jedan status jer je u njemu jako lijepo receno sve:
    "Mediji još nisu shvatili što se krije iza referendumskog pitanja Stožera: njime se ukida pravo na dvojezičnost SVIM drugim manjinama osim Srbima!
    Dakle, to nije referendum o ćirilici u Vukovaru nego o talijanskom jeziku u nekoj Istarskoj općini ili Mađarskom jeziku u Baranji. Ljudi koji se potpisuju to ne kuže!!!!!"

i ajmo primjeniti obrnutu analogiju, sta je s hrvatskim manjinama u svijetu?

malo tko tako razmislja.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 21.11.2013. at 14:36

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, tamo je to normalno. Iako, nakon ratova i II. svjetskog i I. svjetskog itd., sigurno je postojao neki period kad je to i tamo bilo nenormalno, za neke, ali nisma povjesničar pa ne znam koliko je to godina trajalo, jel' 20 ili ipak kraće.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja uopce ne mislim da je senina hiperbola toliko hiperbolasta, a kamoli sficna.
    da ne piskaram punoprevise, kopirat cu jedan status jer je u njemu jako lijepo receno sve:

malo tko tako razmislja.
    [/FONT][/COLOR]
    Meni uopće nije jasno referendumsko pitanje o ćirilici.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku

malo tko tako razmislja.
    [/FONT][/COLOR]
    što je točno pravo na dvojezičnost? ono da u školi imaju nastavu na tom jeziku ili da su i ploče i ostali natpisi na tom jeziku?

ja da sam hrvatska manjina negdje u svijetu bilo bi mi stvarno dostatno da mi djeca imaju DIO nastave na hrv i to je to.Čisto da ne zaborave jezik i kulturu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ja da sam hrvatska manjina negdje u svijetu bilo bi mi stvarno dostatno da mi djeca imaju DIO nastave na hrv i to je to.Čisto da ne zaborave jezik i kulturu.
    to bi tebi bilo, nekima nije. nekima je i ovo što ti tražiš nepotrebno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lili, ne kužim kako ne kužiš - tebi bi bilo, hipotetski, dostatno dio nastave na svom jeziku, a ovdje ne prolazi ni tabla, iz poznatih razloga?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.11.2013. at 14:48

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam to (Pusićku) shvatila kao najavu "popunjavanja pravnih praznina" koje su omogućile da do ovoga dođe (preciziranje odredbi o referendumu), ono čemu se nadam i sama. ovo o ćirilici je samo loša repriza, jer u biti i nije o ćirilici, nisu tako postavili pitanje i nema baš šanse da prođe, oni bi i drugim manjinama ukinuli i ograničili prava (već stečena), pa brate mili ako ima toliko luđaka koji silno mrze pedere i Srbe, vjerujem da im Česi, Mađari, Talijani i druge naše manjine nisu baš toliki objekt mržnje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ajme, koliko je postova uletilo u eđuvremenu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ovaj članak mi je isprva izgledao kao da je s Newsbara, ali čini se da ipak nije

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    seni, di nađe Pučišća ? (tamo, btw, gazda jedinog mjesta gdje se može izaći gayjeve hiće van bez pardona. strahota jedna - bila sam prisutna tom činu).

cvijeto, sjeti me babe moje frendice koja glasa za M. Tuđmana jer je "sin oca naše 'rvacke".
    sasvim slucajno. lijepo mi je zvucalo.

Stranica 8 od 33 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •