Taj "dijete - smisao života" je dosta relativna stvar, ne ovisi samo o osobi, nego i o cijelom kontekstu u koji je osoba smještena.

Ima ljudi koji iskorištavaju prednosti života bez djece, a i onih koji ne. U mladosti sam bila u prvoj, u posljednjih desetak godina u drugoj skupini. Više puta sam znala reći MD-u da ćemo, ne dobijemo li dijete, morati mijenjati lifestyle. Jer uz uredski 9-5 posao i muža kućnog mačora, život bez djece mi baš i nije zvučao kao neka luda vožnja. Dok sam se, recimo, uz neki drugačiji posao i nekog drugačijeg partnera čak i mogla zamisliti sretnom neostvarenom majčinstvu unatoč...

Htjedoh reći da nema univerzalnog recepta, nekom je dijete (jedini) smisao života, nekom nije i ne vidim što se tu itko ima vrijeđati.

Ontopic: da nisam dobila dijete - ma, uostalom, u budućnosti kada budem išla po drugo - ako ne budem znala prepoznati kada-je-dosta-moment, voljela bih se uzdati da će me moj doktor nježno uhvatiti za ruke, duboko pogledati u oči i reći: "Arđo, dosta je. Gotovo je, idi doma i živi jedini život koji imaš dok si relativno mlada i zdrava." No, znajući naše doktore...uzdam se da će mi to reći brojke iz istraživanja koje su Kadauna ili ljube iskopale