Stranica 31 od 581 PrviPrvi ... 2129303132334181131531 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Hahaha Least nestrpljiva Ja sam sa 7 tjedana išla na pregled i nije mi čak mogla potvrditi da plod postoji, toliko je mali bio, kamoli da je vidjela ručice i nožice.. a sa 12 sam sigurna sam da bi ti doktor rekao da nešto ne valja

Jedva sam čekala te prve udarce, i od prvog udarca se ne prestajem smijati I kad me budio, i kad nisam mogla spavati od udaranja- nema ljepšeg osjećaja Dobro, možda je sad ovo guranje pred kraj još slađe, kad gurne guzicu van i cijelu kvrgu imam na trbuhu pa ga mazim po maloj guzi preko trbuha

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

least najbolje ginića pitaj do kad koristiti utriće,ja sam do 16tt,duphaston sam pila 1*1 od cca 8tt do 13tt,pa nastavila s utrićima 2kutije 3*1
    apsu da li smeta sad pred kraj kad ti se beba tako miče pa cijelu guzu nabaci na trbuh,jer mi je frendica kukala pred kraj kako joj je teško,a dr pak da je to nešto najljepše i da joj ne smeta ili to sve ovisi kako bum doživjela,za sad samo uživam u skakanju po mjehuru

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Anđeo, ovisi kako je beba okrenuta, i kako ti osobno podnosiš bol/guranje.
    Moj je s guzom na D strani, a noge gura ravno posred mog trbuha. Najdraže mu je strefit me u pupak- a to je baš grozan osjećaj ili kad ručicama pika po mjehuru, to mu je najdraža igračka
    Ova ostala guranja su sasvim podnošljiva iako sad je već zbilja tijesno

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj anđeo26012013 prvotno napisa Vidi poruku
    upravo to Beti3 poslije bumo još kukale da nemremo spati od udaranja
    Ja mogu spavati, ali upravo sam htjela pitati: kako uspavati bebu u trbuhu Zadnja 2 dana je aktivan, hiperaktivan, da me nekad sve boli, kao da se želi progurati van preko kože. I onda to dođe naglo pa nije ugodno

Al opet, kad je dugo miran odmah ga idem buditi jer me frka zašto je tako miran. Nikad zadovoljna

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja svog malo treskam. Primim trbuh i lagano ljuljam i mrdam. Uvijek se smiri. Valjda misli da hodam, a to ga valjda uspavljuje

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

curke sa cim ste rjesavale zgaravicu naravno ako ju je koja imala ili ju jos ima?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nicim ucinkovitim :D
    Popijem cole,ili jamnicke. Pomaze mi lezanje na lijevom boku, uz podignutu glavu i ramena (to sam na netu nasla)

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

snupi probaj s donatom ili zlatnim prepečencem,meni nekad pomogne,ali nekad umirem i niš ne pomogne

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    curke sa cim ste rjesavale zgaravicu naravno ako ju je koja imala ili ju jos ima?
    Upadam kao padobranac ,al ako kome pomogne...moja ex šefica je svoju žgaravicu riješavala ajdared jabukom (il neka druga reska) ili bademima.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

žužy i ja sam čula za bdeme, još od davnina to pričaju bake u mom kraju

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Pomagali su mi bademi, banane i ležanje na lijevom boku.. Sad više ništa ne pomaže

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Meni 2-3 gutljaja mlijeka. Navodno ublazi kiselinu jer je mlijeko bazno.... Sta li vec.

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Na vrh noža sode bikarbone pomiješati u 1 dcl vode i odmah popiti. Nisam isprobala jer (zasad) nemam žgaravicu, ali moja mama se kune u taj recept.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Soda je super za žgaravicu inače ali ja sam čitala da u trudnoći nije preporučljiva i nisam ju uzimala. Meni su pomogli bademi i žvake( u nekim normalnim količinama) jer slina neutralizira kiselinu u želucu. Ali pred kraj isto ništa nije pomoglo...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni stvarno pomogne ležanje na lijevom boku, onda mi se ne vraća tako kiselina iz želuca.

Evo me danas na 31tt, još malo pa se nadam da ću dobiti dozvolu za šetanje i sjedenje, i pomalo normalniji život. Nadam se...uf...

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

23tt sam trudna i sad već dosta osjećam pritisak na mjehur,jel to normalno??skužila sam od čega me žgaravica ubija,od germe(kruh,buhtle) i onda umirem na večer

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jep,normalno ti je.

Mene zgaravica vise uhvati od slatkog navecer

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Normalan je pristisak na mjehur.. Kad razmislim, mislim da mi kroz cijelu trudnoću uopće nije bilo razdoblja da nisam pojačano mokrila..

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

uf ja ti slatko ne smijem pa ga onda jako rijetko i pojedem....ma i ja mokrim od samog početka non stop ali nije bilo pritiska,a sada je beba počela rasti pa valjda od toga,sutra bum ih pitala koliko je malac težak i da li vide spol

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo mi smo danas obavili ultrazvuk sa 12 tt,sve je dobro,vidli smo rukice i nogice bebica je baš živahna,veluki smo 56mm,nuhalni je 1,5mm,dr veli da je to dobro...presretna sam

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj lberc prvotno napisa Vidi poruku
    evo mi smo danas obavili ultrazvuk sa 12 tt,sve je dobro,vidli smo rukice i nogice bebica je baš živahna,veluki smo 56mm,nuhalni je 1,5mm,dr veli da je to dobro...presretna sam
    Bravo
    I, jel dr bio pričljiv i susretljiv?!?

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nije bil dr šimić nek krajcar,super je,neki mladi,super je dugo radi uvz i sve objasni i možeš ga sve pitat
    ja sam njega odmah obavijestila da mi je to prva trudnoća iz 11 postupka potpomognute i da ga molim da izmjeri nuhalni nabor,a on veli 11 put,svaka čast

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ajde super! Drago mi je da si zadovoljna
    I ja sam bila kod njega sad u pon na pregledu jer je moja dr bila na CR, simpa je al se moja dr uspjela vratit da mi ona napravi uzv... a ja sam već vidjela da kod njega ima potencijala da mi detaljno sve pokaže na uzv, da možda ulovimo posljednju 4d slikicu jer tko zna možda se do sljedećeg uzv za 2 tj i porodim

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

super je kad su doktori tak da ih možeš i nekaj pitat

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

rijetki su cure moje takvi,ali sutra bum se i posvadila ako misli 5min radit uzv i niš reći

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jutros sam se probudila i prvo mi je ova tema pala na pamet, sreće li

naime, u lipnju sam imala spontani sa 6 tjedana, nešto vjerojatno nije bilo u redu s plodom i samo sam prokrvarila usred noći.
    Sad sam opet trudna, 11. tjedan. Bila sam na pregledu, zasad je sve u redu. I danju sam ja skroz OK, vrlo racionalna i optimistična. Ali po noći... probudim se usred noći i odjednom me počnu prat strahovi da će nešto poći po zlu. Noćas sam imala tri različita sna da sam prokrvarila.
    Jedva čekam idući tjedan opet na pregled da mi doktorica opet kaže da je sve dobro, pa ću bit mirna valjda bar tjedan dana

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Žene drage, šta da vam pričam... Na 5+5 dva ploda oba sa orkucajima ali i hematom, prvobitni šok a onda sreći nema kraja... Uzv 8+5 jedna gv prazna dok je drugi plod primjerene veličine tt, hematom i dalje prisutan , i opet šok i strepnja i strah i svakakvih pomješanih osječaja odbrojavam dane do sljedećeg uzv 03.01. i molim da mi dok kaže da je sve ok

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tangerina
    ja sam krvarila prve dvije trudnoce, dugo i cesto obilno
    u ovoj trdunoci sam prvu polovicu provela buljeci u gace i papir kojim se brisem
    o snovima da ne pricam, pratili su me do nedavno
    nemam neki savjet, samo sam htjela reci da znam kako ti je....

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

tangerina i ja sam krvarila i sve je ok,a snovima o njima ne bi...ludi su,pošto se trudim bit ok,onda psiha kroz snove odradi svoje

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, to sam i ja zaključila, sve što si ne dam mislit preko dana, susretne me noću, što kroz snove, što u budnom stanju..
    zato mi dobro dođe što sin još spava s nama u krevetu, gurnem nos uz njegov vrat i to me umiri

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

tangerina,ja sam ovu noć prije uvz sanjala i da je sve dobro i da bebici srce više ne kuca,i ak mi neki dan nije baš mučno mislim si nekaj nije dobro,al nekak idemo dan po dan,pokušavam se zaokupit nečim pozitivnim

anna1, ne brini zbog hematoma i ja sam ga imala sa 5+5, sa 8tt još veći,ali evo sad sam malo više miroval,trošila utrogestane i evo danas na 12 tt,više ga nema...važno je samo puno mirovati,tak su i meni tu cure preporučile i ja ih poslušala
    Posljednje uređivanje od lberc : 18.12.2013. at 20:14

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Iberc, sljedim ja upute i mirujem od prvog uzv.Hvala ti, ti mi dođeš kao uzor obzirom da malo kaskaš zamnom po godinama a ja za tobom po tt

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Anna1 samo polako
    Ja sam jako krvarila i imala hematome u obje prve trudnoce i ispalo je sve ok- dvije savrsene djevojcice
    Mogu ti hematomi biti jako opasni, al bitno je da mirujes...

A ja se htjela pozaliti da ni pred kraj trudnoce ne mogu biti skroz spokojna...
    Imam pojacani iscjedak cijelo vrijeme pa sam sad dobila i medazol, kao za svaki slucaj
    I sad, opcenito, manje je iscjetka, ali zna biti dosta vodenast
    Naravno, meni palo na pamet visoko prsnuce vodenjaka :psihic:
    Al si mislim, onda bi valjda curkalo cijelo vrijeme, a ne samo par puta dnevno, onak malo obilniji i vodenastiji iscjedak

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ginger tocno takav iscjedak i ja imam.. Vaginalete nisu pomogle, a pijem par dana sok od brusnice pa mi se cini da je od toga mozda malo bolje.,

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I ja se prijavljujem u klub vodenih iscjedaka. Isto sam 1000 puta već mislila da je vodenjak.
    No pošto je plodna voda dobra i ima je dosta na uzv, ne brinem više.

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    I ja se prijavljujem u klub vodenih iscjedaka. Isto sam 1000 puta već mislila da je vodenjak.
    No pošto je plodna voda dobra i ima je dosta na uzv, ne brinem više.
    U potpunosti potpisujem!!!
    Očito je sezona vodenastih iscjedaka

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja ludim zbog tog iscjedka, a još se malac manje javlja pa mi se odmah vrti po glavi curenje plodne vode - idem kupiti one uloške kaj detektiraju pl.vodu

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lina i ja sam razmisljala o tome, al mi prosli put ginicka rekla da je to vjerojatno od upale, a i uobicajen je pojacani iscjedak u trudnoci
    ja sam sutra na pregledu pa cu je opet pitati
    al vidis da vecina ima iste probleme...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kaj nije to grozno kada nas tješi da i drugi imaju taj strah/osjećaj/simptom!!

ja si nekako mislim da plodna voda nije baš tak vodenasta i prozirna, jer meni je ovo baš tako
    a i zadnjih dana me malo muči suhi kašalj pa jače naprežžem trbuh

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    kaj nije to grozno kada nas tješi da i drugi imaju taj strah/osjećaj/simptom!!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo baš sam dobila nalaz krvne slike.. leukociti su mi povišeni što znači da mi je negdje u tijelu upalni proces.. Ne znam da li to znači nešto pri porodu, idem sutra u bolnicu pa ću vidjeti.. Vjerujem da je upala vaginalna, baš taj iscjedak mi je čudan i stalno vučem upalu..
    RDW mi je smanjen, što god to bilo..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Koliko poviseni?
    Meni su zadnji put bili malo poviseni, al ginicka mi rekla da je to normalno u trudnoci
    Bilo je nesto vise od gornje granice

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

apsu, meni je moj ginekolog rekao da su u trudnoći mislim da do 15 ok. koliko je tebi?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nemam sad papir blizu al ak je normalna vrijednost do 13 recimo, ja imam 14 i pol.. Nije strasno..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

To ti nije nista
    Kod mene je bilo 12 ili 13, a referentna vrijednost je do 10

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ja sam na početku trudnoće imala vrijednost 12 (normalno je do 9,7 u mom nalazu), i ginekolog i opća praksa su mi rekli da je to ok i nromalno za trudnice. uopće se nemoj brinuti zbog toga ako ostupa malo. a ako te pati, nazovi radi sebe ginkača ili opću praksu

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

cure zanima me koji prenatal ste pile?
    U farmaciji sam našla od twinlaba u paketu s gratis omegom...jel netko koristio taj prenatal?

i da ne jedem sireve i ne pijem jogurte, mlijeko samo uz musle ili u kakau...hm kako da to nadomjestim?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Joj zasto ne jedes jogurte? nadam se da je samo okus, u tom slucaju nadoknadi tako da zacepis nos

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ne mogu podnijeti taj miris i okus mliječnih proizvoda od 3 g života. jel to velik problem za trudnoću?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Bitan je kalcij jako za razvoj djeteta, a najviše kalcija povučeš iz jogurta pa daj ga probaj nekako na silu progutat ak ces ikako moc..Više vjerujem jogurtu nego nadomjescima prehrani.. Meni su nekih mjesec dana smetali mlijecni proizvodi, nikad me kosti nisu toliko boljele , valjda mi je malac uzimao dosta kalcija pa nisam imala za sebe..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •