Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2344

Tema: odgoj pasa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

e da, zakazali smo u kastraciju idući petak...MM nije baš za, ja sam više sklona tome...kakva su vaša iskustva?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    e da, zakazali smo u kastraciju idući petak...MM nije baš za, ja sam više sklona tome...kakva su vaša iskustva?
    Naša prvotna namjera nije bila da ju kastriramo. Ali, curka je imala tzv. lažne trudnoće koje povećavaju rizik od tumora. Pa smo ju odlučili kastrirati.

Tri puta smo zakazivali pa otkazivali. Veterinar je mislio da projiciram pa je brižno i ispod glasa rekao - nju ćemo, nećemo Vas

No, mene je bilo strah anestezije, da se neće probuditi.

Na kraju je sve prošlo dobro.

Gazde muških pasa češće projiciraju

Moj stav je da kastraciju treba obaviti što prije (čim se s medicinskog stajališta to dozvoli), pogotovo ako se pas neće pariti.

Mislim da je kastracija puno lakša kod muških pasa, moje mišljenje je da psu na takav način samo pomažete (ako mu već nećete omogućavati redovan sex, jelte).

Poslije će biti malo ošamućen i to je to. Ne brinite! Sretno!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Naš
    Moj stav je da kastraciju treba obaviti što prije (čim se s medicinskog stajališta to dozvoli), pogotovo ako se pas neće pariti.

Mislim da je kastracija puno lakša kod muških pasa, moje mišljenje je da psu na takav način samo pomažete (ako mu već nećete omogućavati redovan sex, jelte).

Poslije će biti malo ošamućen i to je to. Ne brinite! Sretno!
    Uh...frka me je...
    Malo čitam po internetu, pa imam dvojbe.

No, kaj nije to malo prerano - 5.5 mj? Naš veterinar se zalaže za što raniju kastraciju, uglavnom, uz naravno sva medicinska objašnjenja, i ono svjetovno, da ono što pas ne zna, neće mu ni nedostajati....tj. za kastraciju prije nego ga počnu prati hormoni.

Čitam na netu da je kod malih pasmina bolje kastraciju obaviti kasnije, sa nekih 1g, dok se skroz razviju, a da se kastracija u mladjoj dobi preporuča kod agresivnih i većih pasa....

I ima još jedan problem - kako objasniti curki šta ćemo mu napraviti - ona sanja o tome kako će on i mala Cavalirka iz susjedstva imati bebe i kako će ona dobiti jednog malog peseka...(to je njena ideja, gazde te curke nemaju isto mišljenje, naravno ). Šta da joj kažem, kako da joj to objasnim...imamo termin u petak, tako da budemo s njim preko vikenda....
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 20.01.2014. at 15:20

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad. Ni jednom psu to ne bih radila. I nisam, ni muškom ni ženskom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad. Ni jednom psu to ne bih radila. I nisam, ni muškom ni ženskom.
    jel se ikad pario pas?
    ikad u svom psećem životu?
    inače, ovakav komentar imaju muški vlasnici muških pasa. uz napomenu kako se ženke moraju sterilizirati. ma nemoj. iznerviram se odmah.

mi ćemo abi sterilizirati, prije prvog tjeranja, prema uzgajivačnici to je negdje sedam-osam mjeseci.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mi ćemo abi sterilizirati, prije prvog tjeranja, prema uzgajivačnici to je negdje sedam-osam mjeseci.
    Nekad im tjeranje zna uraniti pa priupitaj veta za mišljenje. Mislim da se onda 2-3 mj. poslije tjeranja ne smiju sterilizirati, ali nisam sigurna.

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Nekad im tjeranje zna uraniti pa priupitaj veta za mišljenje. Mislim da se onda 2-3 mj. poslije tjeranja ne smiju sterilizirati, ali nisam sigurna.
    Dobar savjet, ova naša je prvo tjeranje imala sa 6mj.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj innu prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar savjet, ova naša je prvo tjeranje imala sa 6mj.

Naša s 5,5 mj.

Eci, zašto baš svinjski grkljani? Ti imaš pinčeve? Oduvijek sam voljela životinje, ali sam se u pse zaljubila baš zbog jedne predivne pinčice

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

jel se ikad pario pas?
    ikad u svom psećem životu?
    inače, ovakav komentar imaju muški vlasnici muških pasa. uz napomenu kako se ženke moraju sterilizirati. ma nemoj. iznerviram se odmah.

Nije se nikada parila.
    Ja sam ženski vlasnik ženskog psa i nisam ju sterilizirala ( ni one prije nje). Kad se tjera ju više čuvamo. Šetamo tamo gdje nema drugih pasa. Ona je miran pas i nikad nije bilo problema s njom. Niti su mi se muški psi skupljali oko kuće kad se tjera. A već je prošla 8 godina.
    Podove u kući lako perem, nemam tepihe, ona ne skače ni na kauč ni na stolice. Ima svoj krevet, tako da ništa ne zamaže. Tjedan dana bude više kapljica. Domestos i maramice za pod.Iduća 2-3 tjedna kapljica bude vrlo malo. Nikome nije smetalo. I krevetić redovno mijenjam i perem kad se zamaže tih dana.

No, mora se biti na oprezu ako ne želite psiće. Naravno, više je posla dva puta godišnje ako nije sterilizirana. No, kako stari, tako to tjeranje sve kraće traje. Obje smo već gospođe u godinama. Ne smijem ni misliti koliko ih ona već ima. Ljubav moja, već spava u svom kaučiću. Nakon što me je uspjela nažicati kruh pečen u jaju. A lijepo sam si rekla, ne smiješ joj popustiti i dati svoju hranu! A kako da joj odolim, tako je medena.

I još nas čeka cijepljenje ovaj mjesec. Strepim od toga kao i kad djeca idu

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sterilizacija/kastracija je ok, zapravo čak i poželjno, pogotovo za pse koji neće ići u uzgoj. I kod mužjaka i ženki je svako tjeranje prilično mučenje za njih iako mi mislimo da nije, i ženke koje se dva puta godišnje pripremaju za dobiti mlade, prirodni nagoni kako je priroda to posložila i hormini ipak čine svoje dva put godišnje kod ženki, a kod mužjaka u biti stalno, kad god su ženke u blizini koje se tjeraju, uz sve moguće zdravstvene probleme, upale i karcinomi mlječnih žljezda kod ženki, upale repne žljezde kod mužjaka, karcinomi testisa itd..pojačanu sklonost agresivnom i narajcaonom ponašanju u šetnjama kad su prijemčive ženke u blizini, zavijanje kod nekih mužjaka isto čest slučaj danju,noću, što zna biti prilično neugodno, slonost bezglavom bježanju za mirisima itd..
    Mali psi ne krvare puno, to jesu uglavnom točkice ali veliki da, puno i obilato, ko ipak nije za sterliziaciju postoje gačice za pse sa rupom na repu u koji se može umetnuti uložak, koji se mjenja kad je pas doma, a gačice se normalno peru ko i naše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •