Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Po meni, to je nešto o čemu se isplati reći nekom bliskom svoje mišljenje - zajednica s agresivnim članom obitelji. Ako si dovoljna mudra da imaš na umu da to sigurno i nju muči, na ovaj ili onaj način.
A ovo ostalo - izgovor (inače, znam puno djece te dobi koja tako govore, a nisu dvojezična), igranje i slično, vjerujem da pišeš iz brige, ali ta je briga pogrešno usmjerena. I iskreno, nije baš ni lijepo ovako sa strane čitat: moja nećakinja ovakva, moja nećakinja onakva, opet ta moja nećakinja...
Svjesna sam toga. Imala sam izbor gruntat sama ali nisam izgruntala na moje zadovoljstvo, pa sam otvorila temu, kao sto to mnoge mame rade kad su u dilemi. Problem necakinjine agresije se ticao direktno moje kceri, a ovaj problem me se tice samo kao zabrinutu tetu i sestru njene mame. Ne pripisujem odgovornost djetetu, nego onima sa kojima zivi. Dragi mi je cuti druga misljenja i okaniti se nepotrebne brige. Ima ovdje daleko iskusnijih mama od mene, pa mi je rizik da ispadnem teta- zmaj bio manje bitan od inputa koji ovdje mogu dobiti. Sto se tice djece, jako mi je bitno znati ako nesto krivo radim ili ako krivo razmisljam. Uvijek ima aspekata neke situacije koje ne uspijemo sagledati...Maloj zelim sretno i poticajno djetinjstvo i najradije bi nalupala tu njenu mamu i tog blesavog dedu i svatsa im rekla, jer joj to ne pruzaju. Eto, zmaj sam!