Huh, koja tema, prava za mene!
Ja sam tu negdi kao Peterlin
Skupljačica začina, ljubiteljica miomirisne hrane,egzotičnih okusa, volim da hrana priča, da miluje nepca... Volim hranu koja je seksi, zapravo hrana me toliko uzbuđuje da se pitam jesam li normalna
Mogla bi cili dan pričati o hrani,kuhanju,kombinacijama okusa... Otkad se pingvinić rodio, nemam toliko vremena za kuhanje, kuham samo da se pojede... Al nekad uhvatim vremena za sebe i onda stvaram kombinacije, nekoliko slijedova jela. Ja sam osoba koja sebi nije kupila komad odjeće ni obuće više od godinu dana, ali zato sam svoju kuharsku kolekciju podebljala sa nekoliko noževa,raznog alata, a začine kupujem kad god stignem. Nažalost živim u malom mjestu, izbor je nikakav, al zato web shop harisse svako malo posjetim.

Sol je kod mene samo jedna, morska sol, i to ona sitna i cvijet soli. Papar imam nekoliko vrsta, najdraži mi je svježe mljeveni šareni, no imam i obični bijeli i crni. Chillia imam nekoliko vrsta, najdraže su mi chilli papričice, one male okrugle, njih sama uzgajam. Onda uzgajam u vrtu bosiljak,ružmarin,timijan,kadulju,ljupčac,kopar, mažuran,origano,melisu,vlasac,selen i petrusimen. Sad pred zimu sam pobrala i osušila sve osim timijana,kadulje i rumžmarina. Korijandar mi ne uspijeva nikako.Mama je uzgojila i estragon i đumbir, tri mala korijena, njih smo brzo pojeli.
Od sjemenkastih imam kim,kardamom,korijandar,piment,muškatni,anis u zrnu i zvjezdasti anis. Od praškastih imam cimet,opet kardamom,đumbir,curry nekoliko vrsta,kurkumu. E imam i čubar, on je odličan,stari zaboravljeni dalmatinski začin,tj trava.
Sama radim mješavine začina poput 5spice, ili začin za piletinu (ružmarin,chilli,cimet i curry).
Pod začine mi spada i luk,mljevena paprika,senf. Vegetu ne priznajem, nikakve kocke,gotove juhe, to u moju kuću ne ulazi. Smatram da je industrijski prerađena hrana totalni shit,uvreda za pravu gastronomiju i namirnicu u njenom stvarnom obliku. Teško mi je reći koje začine stavljam u koju hranu, jer nikad nije isto, kombiniram,miksam razne stvari.
Za kolače koristim, vaniliju štapić, naručujem od jednog frenda, on mi šalje onu madagaskarku, ne žalim niti kune koju dam za nju. Ima na ebayu kupiti odličnih vannilla beans. Također tonka mi je odlična za kolače. Pod začine za kolače spada mi i ribana korica naranče,limuna,limete,klementine. Nikad se ne držim recepta i stavljam svašta u kolače,obavezno sol s karamelom, često papar i chilli sa čokoladom, kardamom. Zvjezdasti anis je moj najdraži začin,u stopu ga prati kardamom.
I tako, da ne duljim, moj životni san je da putujem svijetom i jedem, nije me briga koliko debela bila!!!