Uh, kad bi mi ovo bila prva trudnoća, možda ne bih toliko brinula, ali kako imam loše iskustvo, sve me brine sad. Moram se smirit do idućeg UZV.
Probat ću ne misliti na što bi bilo kad bi bilo.
Moram se ispravit, trudna sam sigurno više od 4 tjedna, samo što ja ne znam kako to ginići računaju. Rekla bih da sad ulazium u 6. tjedan.
kasnim s mene tako rano cice nisu bolile, tek malo kasnije, nisam imalo ni mučnine, i nisam se brinula, i krvarila po malo...ne znam šta reći, ili čekaj ponovo uzv ili ponovo vadi betu da se umiriš..
Posljednje uređivanje od mare41 : 18.01.2014. at 20:41
lavko, računa se 6 plus nula, plus jedan itd
Čekam UZV, betu sam jučer vadila, neću više. Kako misliš 6 plus 0? Što je 6? Što je 0?
tkedni plus dani, od zadnje menge računaš tjedne po 7 dana, plus kusur u danima
lavko, ako ti je npr. 1. dan zadnje menstruacije bio u nedjelju, u vrijeme očekivane menstruacije u nedjelju nakon 4 tjedna si 5+0, u ponedjeljak si 5+1, utorak 5+2....
Ako ti je 1. dan zadnje M bio u npr. četvrtak, u četvrtak u vrijeme očekivane M si 5+0, u petak 5+1....
bubek, želim ti da vrlo skoro saznaš da je 28 dana = 4 tjedna, a da je 29. dan 5+0
trudnoća se računa u tjednima, do kraja, jel u 28 dana 4 tjedna ili 3? u čem je problem
oprašta se onima koji ne spavaju, s ostacima propuha u glavi
http://www.poliklinika-harni.hr/racu...400&height=725
, sretno svima!
Prerano je, imam u utorak pregled, toliko ću pričekat. Al da sam nervozna, nervozna sam.
ajme reny123 i mare41 koju ste zbrku napravile s netocnim informacijama
zamolit cu moderatore da ipak te netocne informacije izbrisu ako se to moze/mora i da ostanu samo one tocne - za sve buduce trudnice da se ne uplase
Ako se briše onda mogu i komentirati. Koje netočne informacije? Meni su svi ginekolozi tako računali.
29-i dan ciklusa je 5-i tjedan trudnoce, odnosno 4+1. 4 tjedna (28 dana) + 1 dana, znaci puna 4 tjedna, tj. U 5-om tjednu.
ako je od z.m. prošlo 29 dana, to je 4 tjedna + 1 dan, dakle u petom si tjednu trudnoće, ali si 4+1. kao kad napuniš 30 godina, ušla si u 31. godinu života, ali imaš 30 godina i x dana.
ništa ja neću brisat, neka ostane pojašnjenje za sve buduće zbunjole
Još jedan simptom - promjene hladno/toplo. Preznojavam se, curi znoj niz leđa, kosa mokra, a onda zima, oblačim kaput u uredu, pa opet vruće..
I još jedan - živčanost do neba. Toliko sam živčana da bi me smirilo jedino da iscijepam kuhinjski stol na milimetarske komadiće i onda nastavim s parketom.![]()
Ja se derem na sve oko sebe. Jutros sam se posvađala s mužem i rekla da mu nisam sluškinja i da je diktator. Nemam kočnice. A živcira me sve - od mrlje na podu do krivo ispostavljenog računa za grijanje.
lavko, take it easy, tek si na početku, što će tek do kraja biti (stan će ti biti isjeckan na milimetarske komadiće). Ja sam prije trudnoće bila užasno živčana i tjeskobna, morio me posao i u snovima, koji je inače jako stresan, a u trudnoći sam se baš smirila po tom pitanju. Totalni zen - ono koji posao, što je to (a radila sam dok nisam završila u bolnici u 27tt). Strah je pak druga priča
Joj anddu bih ja, ali jače je od mene, tko je imao ovakve simptome, zna o čemu pričam. Jednostavno ti živci rade, nije to hir jer sam trudna pa si mogu dozvoliti nego van kontrole. Mogu samo prešutiti i tako izbjeći svađu ali mene će i dalje to živcirati.
Kako su neke trudnice zen, tako su neke ljute. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći. Stvarno nije do namjernog i voljnog iživljavanja. A znam da nije zdravo.
Strah me nekako prošao i ne razmišljam puno unaprijed. Ali ovo je sad kako je.
ja sam npr zasuzila na svaku sitnicu, baš bi suze potekle i na tužnije nešto i na lijepo, i prošlo...tako valjda i živčnost će proći
Trudna je, trudna... ma znam lavko da to nije namjerno iživljavanje i da nervozu ne možeš kontrolirati, ja ti želim da te što prije uhvati zen![]()
Da li je moguce imati menstruaciju u prvom mjesecu trudnoce. Menstruacija je slaba i oskudna,danas je drugi dan i imala sam grceve kao i svaki mjesec,ali mogucnost za trudnocu realno postoji. Citala sam o laznim menstruacijama,no ne znam je li ovo to buduci da je stigla na tocan datum,a za lazne se kaze da urane ili kasne.
babaroga ako je lazna menstruacija, test ce pokazati + pa najbolje da ga napravis. sretno!
Hvala
[QUOTE=lavko;2560691]Joj anddu bih ja, ali jače je od mene, tko je imao ovakve simptome, zna o čemu pričam. Jednostavno ti živci rade, nije to hir jer sam trudna pa si mogu dozvoliti nego van kontrole. Mogu samo prešutiti i tako izbjeći svađu ali mene će i dalje to živcirati.
Kako su neke trudnice zen, tako su neke ljute. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći. Stvarno nije do namjernog i voljnog iživljavanja. A znam da nije zdravo.
Strah me nekako prošao i ne razmišljam puno unaprijed. Ali ovo je sad kako je.[/
lavko jesi svaki dan živčana ili se smanjuje, ja bih voljela da sam trudna, isto me pucala živčanost dva dana pa me baš zanima kakva je situacija kod tebe?
pozdrav curke,i meni treba pomoc.naime imala sam menstruaciju 9.1 pa sam onda opet dobila 23.1 a trebala sam 28 i nije bila kao uvjek trajala je 3 dana i bila je oskudna i onda u vrjeme kad je treblala stvarno doc poceo je da me boli stomak i ledja i pojavilo se malo krvi ali samo kad se obrisem papirom a grudi su mi napuhane i bolne mjesec dana a zadnjih dana sam primjetila da mi se vene vide na njima i to pravo,stalno sam zedna i stalno mi se ide u wc da li je imo ko takva iskustva
baby90 jesi probala test napraviti? mozda ovo zadnje nije bila m?
nisam uzasno me strah da se ponovo ne razocaram jer na bebi radimo dugo zato sam htjela vidit da li je ko imao takvo iskustvo I imam bjeli iscjedak i stalno imam osjecaj da je nesto mokro ccc sorry na ovom
Živčana svaki dan, najviše ujutro i navečer tj. kad vidim muža.
Al nije me odmah pukla živčanost, nakon par tjedana.
Došlo je i to - plač. Plač bez razloga, na himne svih naroda, na tužne filmove, na sretne filmove, na pjesme Bette Midler (kad čujem Rose, suze cure), na Elvisa (skoro sve), na kućne ljubimce koji su bolesni, na prosvjede u Ukrajini...
Jedno pitanje,ako netko zna,ili mu se to desilo,nekakvi titraji,treptaji u maternici,ponavljaju se,svako malo,pogotovo kad mirujem,šta je to i zašto?