-
Na Minimax-u (kanal s crtaćima) daju madjarske narodne priče.Danas je bila pričao o dve zajedljive starije setre koje su u šumi ubile najmladju i sakrile joj telo u violinu koje su ukrale od slepog muzičara koji je prolazio šumom.A sve zbog jagoda i crvene haljine koju je kraljica obećala onoj koja nabere najviše jagoda.I jednog dana drvo gde su sestre sakrile violinu drvoseča je posekao i kada je ciganin zasvirao na violini čuo se kako najmladja princeza plače i peva:O čoveče,ne prekidaj tužnu pesmu,moje ruke su gudalo violine ne krši ih,ja sam princeza Beatris il tako nešto slično.Na kraju ciganin stigne do kralja i kraljice,oni kad zasvirali violina im se obraća s majko i oče,a kad sestre sviraju pojavljuje se umesto cveća nekako malo čudovište.I na kraju mala izadje iz violine živa i zdrava,kralj baci starije ćerke u tamnicu da budu tamo dok ne umru od starosti,medjutim najmladja sestra ga nagovori da se predomisli i na kraju svi su dalje živeli srećno
Pitam ja moju skoro petogoišnjakinju o crtanom,ona kaže lep.Pitam da li joj nije strašan,ona kratko odgovori sa ne.Tako da deca definitivno drugačije percipiraju priče od nas velikih,jer ja sam juče krišom rasplakah dok gledali crtani - posebno kad violina zasvira,latice se rascvetaju a glasić počne da pevuši
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma