pisem jedno pola sata odgovor i mala (koja jos ne ide u vrtic) me prekida i u toku misli i u pisanju. pa sam odlucila pobrisati sve i reci ti ukratko: zbog kompleksne situacije i razlicitih parametara i individualnosti djece ne mogu ih sve svrstati u jedan "grad". ali prema odredjenoj mikroklimi mogu i unutar njih gledati statistiku. ni sad ne znam koliko me razumijes, a i nebitno je.
sto se tice majki prvasica, ja ne gledam na isti nacin kao i ti nekriticki. mislim da te majke razmjenom iskustva promislajju o svemu.
i da na informacijama ne nastupaju: znate, mislim da je taj program preagresivan za moje dijete vec- kako moje dijete prati program, trebam li nesto promijeniti, stagod.
pa i mene je to potaklo da pitam uciteljicu da li grijesim sto sa svojom kod kuce ne radim apsolutno nista, pregledam biljeznice 1 u 2 tjedna. ne uzimam da sam sveznajuca. ali prateci dijete shvatila sam da joj ne treba moja pomoc. i tu potvrdu nasla i u uciteljici.
casa, znam da ti to nije bila namjera reci niti tako mislis.
da, dijete treba osnaziti ali ne treba ni elinimirati ulogu odgajaca/ucitelja/roditelja, onog tko je za tu djecu u tom trenu odgovoran i ne pozivati ih na odgovornost.