Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
Ja uopce ne mislim da si u krivu marta. Meni je to i logicno. Da je mali dio sjajan, vecina osrednja no korektna, a ostatak grozan i poremecen i nesposoban. Razlika je u tome sto ja mislim da moje dijete moze profitirati i od osrednjeg ucitelja i da ne mora imati supermotivirajuceg voditelja drustva mrtvih pjesnika a da bi nesto naucio.
Da ustanovim da je ucitelj razredne nastave moroncina prve klase koja kopa nos pod satom i sto rece casa vice sora sora mjenjala bih razred.
Slično razmišljam, Sasa, ali mi je trebalo nešto vremena da počnem tako razmišljati.
Nisam sigurna koliko dijete profitira od osrednjeg učitelja, ali sigurno profitira od života u kojem preuzima aktivnu i proaktivnu ulogu. A škola je dio života i u principu je onakva kakvo je društvo, kakvi smo mi i kakav je život.
Pa u tom smislu posto ne mogu organizirati kružok sa par ljudi sa harvarda, činim ono što mogu i mijenjamo ono što mogu. To mi se čini smislenijim od lamentiranja o drugima. A trudim se dijete aktivnost i proaktivnost usvoji kao modus operandi. U tom kontekstu od svih što ljudi, što situacija može nešto / puno naučiti.
A osnovno, što bi željela da nauči, jest da uvijek ima izbor, samo treba imati muda i djelovati.