Stranica 47 od 581 PrviPrvi ... 3745464748495797147547 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mallory :hug:
    Meni je pojam majcinstva postao malo bliskiji nakon sto sam pocela osjecati bebine udarce u stomku. Onda kao da sam osjetila "covjece pa to je stvarno dijete u meni".
    Prvi udarci kod prvorotkinja se osjete oko 20.og tjedna (nekad koji tjedan vise/manje).

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Least,ma jesam ,ali kako kazes,jedan dan lupa ko veliki, a drugi malo slabije,tako da jedva cekam jos vece tjedne, a ovo sa strahom smo iste, srecom imas super ginekologa, Iberc ma nek se pokaze sutra mamici, kad imas utz?least ne vidim jel decko ili cura kod tebe
    Posljednje uređivanje od Tiia : 19.02.2014. at 14:20

Mallory avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Mallory :hug:
    Meni je pojam majcinstva postao malo bliskiji nakon sto sam pocela osjecati bebine udarce u stomku. Onda kao da sam osjetila "covjece pa to je stvarno dijete u meni".
    Prvi udarci kod prvorotkinja se osjete oko 20.og tjedna (nekad koji tjedan vise/manje).

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    Nadam se i zelim... hvala puno na razumijevanju.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Tia imamo dečka

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

i mi

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sutra popodne u 4,nikak dočekat...i ja imam osjećaj da je dečko,joj ak se ne pokaže,dobit će po guzici,jednog dana

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Mallory prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svim curama... javljam se prvi put. U 9tom sam tjednu moje prve trudnoce i nemam nikakvih neugodnih simptoma osim velikih i pomalo bolnih cica. Iako imam 31 godinu nije mi se javljao osjecaj potrebe za majcinstvom i to me dosta plasilo pogotovo u zadnje vrijeme kako su godine brze prolazile. Mislila sam da ce se osjecaj pojaviti kad budem trudna, medjutim strah je jos veci buduci da i sada nista ne osjecam. Jako volim djecu, ali kad je 'taj' osjecaj u pitanju, ne naviru mi emocije. Glupo mi je o tome pricati s bilo kim, buduci da oko sebe imam prijateljice koje silno zele postati majke... vjerujte mi da im zavidim na osjecaju. Grozno se osjecam... ne mogu uzivati u trudnoci i nikako se ne osjecam sretno i blazeno. Da li se to nekome desilo? Help
    Draga Mallory, ništa ne brini!!! Ja sam treći put trudna i taj osjećaj imam svaki put! Jednostavno sam takav tip - emocije, tepanja, pričice i rastapanja nisu na mom repertoaru. Dobra sam mama i volim svoju djecu, tako da znam da ćeš i ti biti super mama - realna i objektivna!! Jednostavno nismo od pokazivanja previše osjećaja i zbog toga se ne trebaš osjećati krivom. Dijete će znati da ga voliš a to je najvažnije!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpis na Tanju37, iako nisam uopće tip kao vas dvije. ali djeca znaju i osjete svu vašu ljubav. MM ne pokazuje baš osjećaje, ali s klincima je totalno druga osoba i on je lud za njima, kao što su i klinci ludi za njim...

Mallory avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Hvala tanja37 i Franny... vec mi je lakse. Stvarno sam se osjecala krivom. I da, realna i objektivna je ono sto me ucinilo uspjesnom u mnogim stvarima, tako da se nadam da ce i s bebacem biti sve ok.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Imam nekih problema sa zanokticama pa koristi onu mast Betrion, moguce da je antibiotska. Jucer i prekjucer sam navecer malo stavila i sad se sjetim da mozda to steti u trudnoci?! Kak mi to prije nije palo na pamet provjeriti...
    Zna li netko o tome nesto?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam nekih problema sa zanokticama pa koristi onu mast Betrion, moguce da je antibiotska. Jucer i prekjucer sam navecer malo stavila i sad se sjetim da mozda to steti u trudnoci?! Kak mi to prije nije palo na pamet provjeriti...
    Mislim da možeš Betrion, ja sam je bila dobila u trudnoći od dr. opće prakse (provjeravala je smijem li).

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam ga koristila u trudnoć na početku i isto mi nije palo napamet provjerit jel štetan neznam kako inače sve provjeravam, kao piše da se nesmije ,mislim da od male količine neće bit ništa ,nama nije.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

crvenkapice kako si ,jel stalo krvarenje?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jeste , bilo je samo tada jedanput

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Crvenkapice drago mi je da je stalo i da je sad sve ok!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Crvenkapice drago mi je da je sve ok.

Cure kako stojite s kg? :-\

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Tnx cure za Betrion, ja sam ga svega par puta stavila na palac kad je bila otvorena rana malo...valjda neće smetati.

Crvenkapice..drago mi je da je sve ok ma neka tako i ostane

Lili...ja sam sad 22+3 i dobila sam oko 5kg. Kako vi stojite s kilama?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

O crvenkapice divna vijest!

Kile mi ne spominjite, ja u 10 tjedana natukla 2 kg! Koliko povraćam, toliko trpam u sebe.
    Fuj.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Least pa ti si i mršava.

Ja sam 24tt i dobila do sad 9 kg (na zadnjem pregledu, prije 10 dana, tri više od prethodnog). Ups!
    Trebam li ja tu malo pripaziti ili?
    I kako da pripazim? Što da jedem? Nemam nikakvih želja i ne prejedam se, pazim da ne jedem previše kruha. Al' kako da još to uskladim?
    (Iako većina kaže da mi je samo trbuh narastao, vidim ja i guze da su veće, za prsa da ne govorim!) :D

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Lili...ah mršava, nije baš da nisam dobila ništa, jesam i guzu i prsa da ne pričam (zbog njih i buša izgleda manje nego što je), a i noge-bedra (kaže dragi nestala ti je rupica između nogu)..
    Počela sam s oko 55kg, pa sam pala na 54kg u prvom mjesecu, a sad sam na cca 60-ak kg. Ne važem se redovito, ne mislim o tome, jedem dosta, tj. ne ustručavam se.
    Jutro počinjem s pahuljicama i mlijekom oko 7:30, nastavljam s pecivom (tipa kiflicama iz Mlinara) oko 9-10h, onda oko 12 pojedem neko povrće ili voće (dosta toga, 2-3 kivija, naranču, bananu...), oko 14h ručam, onda opet oko 17-18h jedem neku užinu (ostatke ručka, sendvič, pašteticu ili kako mi se da) i onda opet voće navečer i čaj. Naravno povremene kockice čokse i keksiča nisam navela, ali i njih si priuštim...ne pazim, kako mi se da
    Ne znam pišem sve ovo jer se pitam nekad kakav je odnos mojih količina u odnosu na normalno ?!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam evo sad u terminu i na +12 kg

Moj meni je išao:
    ujutro oko pola 9: pecivo, sendvič, krafne, kroasan, pašteta uz to obvezno čaj ili pahuljice, čokolino i nešto takvo. Znači standard doručak
    ručak je bio oko 12-13 sati, do tad uglavnom nisam ništa jela.
    Popodne oko 4 užina - ili voće (to sam više u prvom i drugom tromjesečju), čokolade, keksi, bilo što
    Večera do 7 navečer - isto ili sendvič, češće nešto s mlijekom (pahuljice, griz, žganci), ribice iz konzerve, palačinke, fritule, uglavnom nešto takvo

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Vrci još si tu?
    Peony kako si ti,jel se šta pokreće?

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

A šta ja znam...Danas sam s pregleda, skroz zatvorena, kaže sestra da je ctg očitao neki mali trud, mene od sinoć nešto malo steže, ali u biti ništa što bi nagovijestilo neku akciju. Nisam nestrpljiva, svejedno mi je hoću li roditi danas ili za dva tjedna, samo bih nekako voljela znati kada točno, a znam da je to nemoguće.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja si već umišljam znakove poroda... kao što smo prije umišljale simptome. Užas...

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

oh da... i ja umišljam svašta
    trenutno imam osjećaj da se sve spustilo još niže (a jučer na UZV mi je doktorica rekla da još nije vidjela da je tako nisko beba), baš jaki pritisak skroz dole
    ali bez trudova, bez nekih bolova, samo taj pritisak

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo,samo da vam javim da sam obavila ultrazvuk,bebica je dobro,vide se svi organi,po mjerama je i nekaj veća..i da dečko je,prvo se nije vidlo,al poslije se vidlo jako lijepo

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pišulinac

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja i kg hmmm, 10tj jos uvijek sam na 0
    prva trudnoca 20tj a ja +2kg samo , ne debljam se ....

ja vam zavidim sta jedete, ja naravno u strahu od listerije pa ne jedem jadna pastete argete koje volim, salame nikakve zelenu salatu, kupus nista to ....
    slatko skroz malo zbog e.coli da ne navucem iliti gljivice ako pojedem malo cokolade prece me savjest
    i tako ja jadna pukla od silnih strahova

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

blago ti se crvenkapice, ja već +5 kg a tek 12 tj. ....ustvari tih +5 je od početka pikanja sa hormonima....znači u ova 3 mjeseca...ja jedem sve,samo izbjegavam sirove stvari i sumnjivog porijekla....

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja sam uvijek imam 60kg , godinama, tolike stimulacije ni kg nisam dobila nikada

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

A ja doruckujem nekakav namaz na kruh il pecivo, do rucka pojedem neko voce, rucam kasnije jer cekam mm-a, a ne vecerajem (bas zbog kasnijeg rucka).
    Naravno, uzmem ja i koji keksic, cokoladu, nekakav slatkis, al nista to nije previse (vise sam prije) i nikako nije svakodnevno.
    Navecer popijem jogurt il eventualno nesto od voca ako me uhvati.
    A opet devet kila je tu!
    Ne znam sto bih izbacila? Kruh?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uf crvenkapice, znam da te hvataju strahovi,al nemoj si toliko toga braniti...
    Btw pasteta i listerija? Kakva veza? Meni su rekli da kao pastete nisu ok jer to nije "kvalitetna" hrana. Mene bas briga, fine su

Jedino sto uopce nisam jela su kolaci s neobradeni jajima... zato patim na kremsnite vec. E da, i one sladolede ljetos iz slasticarnica

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Iberc, super za pišulinca!

Sve čitam kako imate organizirane obroke. Ja jednostavno jedem... Pogotovo dok sam još radila bilo mi je nemoguće imati obroke u neka normalna doba. Nosila sam ja sa sobom ručak, ali to bi jela žlicu po žlicu kad ulovim vremena.

A kasnije.. pahuljice, posije, lan s voćem za početak dana, a kasnije sve i svašta Ono što mi najbolje ide u zadnje vrijeme su...krafne. O, krafne!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Mislim da mi je najveci problem nedostatak kretanja. Al kad vrijeme nece da posluzi
    Inace sam trenirala i bavila se fizickom aktivnosti, a sad ne mogu bas skakati i trcati. Setala bih rado, al vani je kisno i nikakvo.
    A ne vidim da pretjerujem u jelu, niti me ista posebno privlaci da ne mogu odoljeti. Al da se slabije krecem to da, posebice zadnjih dana.

Od sutra brzo hodanje (oko stola!). :D (s obzirom da je prognoza i dalje nikakva).

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam u zadnju stimulaciju krenula sa 58,dobila dvije,sad imam 64,znači u trudnoći dobila 4,jučer mi rekal dr da to nije puno,al da bi bilo dobro da napravim ogtt jer je bebica nekaj veća,ne zamaram se sad puno s tim bum pitala gin drugi tjedan na kontroli jer mjerenja valjda zavise i od dr i ultrazvuka,na 20tt je bebač bil 300gr,a sa 21+1 500gr,sumnjam da je tolko dobil za tjedan dana
    inaće ja jedem sve kaj mi paše,stvarno ne pazim..jučer me sestra pita kolko imam kila a ja se zabunila i bubnem 54,mm se počel smijat ko lud

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Iberc, bravo za dečka!! Least i Tiia i vama čestitke na pišulincima!
    Kilogrami, hmm... Ja sam krenula sa 57, i evo me u 39 tt na 73, tj. +16 kg. Do 30 tt sam bila na +10 i izgledala sam kao i prije trudnoće, samo s trbuhom. A sad mi je već samoj smiješan odraz u ogledalu. Ali, jela sam sve i nisam si ništa uskraćivala (osim tatar bifteka), čak bih rekla da sam jela više junk fooda nego ikad u životu (a to je prije trudnoće bilo uglavnom nikad), jednostavno me je tražilo. I Sarasvati me podsjetila na krafne, u jednoj fazi sam ''morala'' svaki dan pojesti krafnu, i to s marmeladom, a prije toga ih nisam okusila od osnovne škole..

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

u donjem djelu trbuha me nekako žari.... mislim da je maternica...nekako me žari, kao da vibrira...nekako je toplo nabijanje...jučer se nisam preforsirala.... cijelu noć zbog toga nisam spavala jer mi je po glavi prolazilo 100 groznih scenarija ....i mislila sam jutros da će proći i evo opet taj osjećaj, nekakva lagana tupa bol...i ne znam što da mislim ...trebala bi ići nešto obavit do grada , a ne znam da li uopće izlazim iz kuće i iz toplog kreveta ?

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mravak, kod takvih dilema, osim ako nije nešto ultra hitno, ja bih se odlučila za ostanak u toplom krevetu. Evo, baš gledam kroz balkon, i nije neko vrijeme..

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Peony prvotno napisa Vidi poruku
    čak bih rekla da sam jela više junk fooda nego ikad u životu (a to je prije trudnoće bilo uglavnom nikad), jednostavno me je tražilo. I Sarasvati me podsjetila na krafne, u jednoj fazi sam ''morala'' svaki dan pojesti krafnu, i to s marmeladom, a prije toga ih nisam okusila od osnovne škole..
    Kod mene isto! Prije trudnoće strogo LCHF dijeta, pazila da čak ni preslatko voće ne jedem. A sad...ne paše mi sve, a ono što paše je nula prehrambene vrijednosti. I uz svaki ručak krumpir pod obaveno. Plus paše mi Cola koju nikad, ali nikad nisam pila, a sad mi tako lijepo smiri želudac. Onda se grizem jer je pijem, a kad je vidim, ne mogu ne potegnut dva tri gutljaja.

I da, jedem zelenu salatu, kupus ne, ali salatu operem dobro i jedem. Ne mogu se još i toga odreć.
    Posljednje uređivanje od lavko : 21.02.2014. at 10:05

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja se svega bojim, ali na kraju pojedem sve. sireve ne jedem inače, paštetu argetu jednom tjedno, a od salama pureća prsa vrlo često, međutim nekad si i mortadelu priuštim.
    junk food...nikad više mi nije odgovarala pizza ili hamburger iz mc-a, međutim pokušavam to svesti na 1-2 puta mjesečno.
    nema dijete, više me strah boleština poput listerije nego kilograma.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Joj da, cola... meni je isto puno pasala i pomagala

Evo danas sam doruckovala pastetu,moja omiljena je gavrilovic cajna
    Al zato za rucak riba. Za uzinu puding. Ima svega

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cestitke na pisulincima!
    A ja se zaboravila pohvaliti - u nas je curica.

Ja sam pocela sa 60kg i sad imam 69. Pitam se samo kako su ti kg tako rasli mimo mene.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ah ta cola , ja je nikad nisam pila a u trudnoci zelja za njom je nenormalna i tako pase za zeludac da

mene kad ulovi jaka zelja za salamom ( dimcek maxi volim i de lux sunku ) onda si napravim tost sendvic i onda se kontam jel to bilo dovoljno vruce da ubije bakteriju

i kao sto kaze lavko nastojim jesti zdravo ali mi se zdravo gadi a nezdravo mi pase , eh ....

citala sam da u frizideru mora biti od 1-5 stupnjeva jer se bakterije mnoze pa sam pojacala frizider na 4
    a zamrzivac od -17 pa manje , sve sam to nariktala mm ludi samnom

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

helo, Iberc čestitam na dečku
    od salata jedem sve, jednostavno nemogu bez njih, paštete isto, ali argetina mi paše, nešto rijeđe sada, colu sam možda u ovih 6 mj popila, pa niti dec.

a suhomesnato ne jedem. njega isto izbjegavam. ali nemogu samo jesti isti meni. pa mješam sve.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

curke, suhomesnato, dal pod tim mislite da ne jedete čajne, kulene, pršute ili ne jedete ni ove pureće?

e da lberc i tia čestitke na pišulincima (ne znam jesam li nekog preskočila)...čini mi se da je ova godina neka muška, sve dečki počeli (barem u mom okruženju)

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni te salame, cajne, prsuti, sunke,itd sve je to nekako sirovo , suseno , nek me netko ispravi ako grijesim ali sve je to isto....i ja bi voljela znati kako se tocno prave te sunke , slabo je to sve obradjeno ne znam...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

vidiš ja sve te kupovne šunke salame i slično doživljavam kao da nema šanse da u tome ima neke baje, jer je tretirano tko zna čim i radi se od tko zna čega
    ja to inače rijetko jedem, ali iz skroz drugih razloga..

što se tiče trudnoće, jedem sve, perem salate i voće dobro i ne mislim puno o tome

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Suhomesnato su meni šunke (dimljene), pršuti, slanina, sušene kobasice. Ono što se kao radi doma jelte, nakon kolinja
    Ali salame, čajne, pureće delux i te prerađevine iz tvornica ne stavljam u tu kategoriju. Sumnjam da to nije nekako obrađeno

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

vrci, ista stvar i kod mene haha, bar mi je tako u glavi lakše...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

i da vrci...ajde više u rađaonu, pa što se čeka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •