Pa, ne znam gdje to piše, ali znam da je meni teta psihologinja kod koje sam bila sa svojim trećim koji je već spominjan na ovoj temi, rekla da psiholozi preporučuju izdvajanje djeteta iz obitelji i socijalizaciju s drugom djecom u dobi od tri godine na par sati dnevno. Žena mi se činila stručnom pa ju nisam pitala na kojoj strani to piše, jer imam povjerenja u psihologe. Nije bilo govora o vrtiću, ali već sam gore pisala većina ljudi nema za tetu čuvalicu koja istodobno čuva više djece iz različitih obitelji. A sad zašto mayato nije pronašla takvu čuvalicu nego vrtić ne znam.
I ako je dijete i bilo anksiozno od vrtića, ja problem ne bih rješavala ispisom iz vrtića. Jednako kao što strah od buba ne rješavam, deratizacijom kuće i okolice. Griješim li, jesam li prestroga, prekruta... o tome možemo raspravljati... A o tome da su bube manje strašne ili da je vrtić bolji, kvalitetniji s nasmijanijom tetom po meni nema smisla... Osim kao ne razgovaram s novim ministricama odgoja i obrazovanja... Naime, za pretpostaviti je da bi neko dijete bilo nesretno kad bi se teta više smijala, neko kad bi grupe bile manje, neko kad bi dolazile predstave...