Ne branim Vladuali možda smanjenje porodiljnih naknada ne bi bilo potrebno kad npr. većina žena ne bi odlazila na bolovanje čim ugledaju plus na testu, kad se porodiljni i bolovanja ne bi zlorabili na sve moguće načine (poput fiktivnih zaposlenja samo radi ostvarivanja prava na porodiljni i sl.).
Ja sam neki dan kod ginekologa doživjela deja vu iz prve dvije trudnoće - čim mi je upisao novu trudnoću u trudničku knjižicu pitao me hoćemo li otvarati bolovanje.
Pa je sestra ponovila isto pitanje.
A ja sam samo odgovarala da nisam bolesna nego trudna.
I ovaj put ću se vratiti na posao nakon pola godine, iako imam pravo na one sulude 3 godine izbivanja s radnog mjesta.
Zato jer mi se ne isplati ostati doma nakon 6 mjeseci, s obzirom da bi tada primala niti polovicu svoje plaće (ustvari, nemam pojma koliko se dobiva nakon 6 mjeseci jer taj dio porodiljnog nisam dosad ni koristila).
A i zato jer sam potrebna na svom poslu, nevjerojatno, ali iako radim u zloglasnoj javnoj službi nema me tko zamijeniti.
Hoću reći, kad bi svi mi, ne Vlada, nego mi, obični mali ljudi, stekli navike da svoje sitne prevare ne smatramo normalnima i opravdanima, možda bi i to bio iskorak naprijed.
Ali lakše je kriviti Vladu, a ne primjećivati sebe, susjede, poznanike ili prijatelje koji raznim muljažama itekako pridonose ukupnom lošem stanju u državi.
I slažem se, neka vladajući prodaju aute, mobitele i smanje sebi plaće, to bi bilo odlično, ali ne bi bilo dovoljno za sve. Jer dok god mi smatramo da su sitni lopovluci i prevare nešto normalno, štoviše - naš mentalitet, nikad nam ničega neće biti dovoljno.

ali možda smanjenje porodiljnih naknada ne bi bilo potrebno kad npr. većina žena ne bi odlazila na bolovanje čim ugledaju plus na testu, kad se porodiljni i bolovanja ne bi zlorabili na sve moguće načine (poput fiktivnih zaposlenja samo radi ostvarivanja prava na porodiljni i sl.).
Odgovori s citatom