zato jer se neki predmeti predaju 1 sat tjedno nastave, a neki mogu imati i 3-4 sata tjedno u nastavi (starni jezici). pa iz toga proizlazi da netko ima npr. tjedno 21 sat u samoj nastavi, netko 19 sati, netko 24 i slično. sukladno tome, ne otpada jednak broj sati na pripreme iz pojedinih predmeta, a i "ostali" poslovi se razlikuju u broju sati od nastavnika do nastavnika, ali u konačnici nam svima piše da imamo 40 satni radni tjedan.
naša se škola izgledom raspada, dobijemo bunt fotokopirnog papira po polugodištu (jednako ja kao jezičarka i kolega koji predaje TZK, što meni nikako nije dovoljno, a kolega godinama gomila
), ali imamo dosta učionica opremljenih informatičkom opremom, projektorima, grafoskopima i sličnim i nikome nije čudno što pojedinci izvode kerefeke raznoraznim multimedijama na satu
. dakle, razlika je od škole do škole, od čovjeka do čovjeka. također, oni pred penziju koriste se mahom samo kopirkom, dok mi ostali svime što nam je dostupno...
a glede razredništva: tlaka koju netko izbjegava glatko gooodinama, a netko, također iz godine u godinu, iz generacije u generaciju (kao ja) nagrabusi. ako si predan tom dijelu posla kao ja, onda se bome nakrviš i narintaš, a često ti nitko ni "hvala" ne kaže.