Mi smo bili na ERF-u u kabinetu za ranu komunikaciju kod prof Ljubesic.
Zapravo jedini razlog za to su strucnjaci u vrticu zbog kojih smo trazili drugo misljenje.
Naime, nase drage tete zajedno s logopedicom i psihologicom su zakljucile da dijete ne prica jer ne cuje. Nakon toga su nas zvale na razgovor da bi nam priopcile kad nema kontakt ocima i da mu fale osnovne motoricke radnje. Istovremeno je defektologica tvrdila da je sve u redu osim kasnjenja govora.
Kako smo u podrucnom vrticu sve one su samo jedan dan u tjednu tamo, a s njim rade pola sata i to ne svaki tjedan. Zbog kratkoce vremena koje s njim provode i zbog toga sto mi doma nismo nista od toga primjetili, dapace radi se o izuzetno drustvenom djetetu koje je motoricki puno puno naprednije od vrsnjaka. Na to su mi rekle da je "prvi korak u rijesavanju problema prihvatiti problem".
To me uzasno iznerviralo jer je ocito da problem postoji i to ne ignoriramo, ali nismo htjeli prihvatiti njihove sugestije o nepostojanju kontakta ocima i izostanku osnovnih motorickih radnji.
Uglavnom, na ERF-u su nam rekli da osim zaostajanja u razvoju govora od cca 8 mjeseci, nema govora o apsolutno nikakvom poremecaju, a posebno ne o autizmu. Ne treba na nikakve pretrage ili dodatno ici kod logopeda, samo dosta raditi s njim doma i cekati.
Ljubesic nam je naglasila da svako dijete ima svoj tempo razvoja i da se ne moze nista uciniti da se on ubrza, osim biti strpljiv i vjezbe prilagoditi ne fizickoj dobi nego razvojnoj.

Odgovori s citatom
  Odgovori s citatom 
			 iva1602 prvotno napisa
 iva1602 prvotno napisa

jedino što čisto izgovara je mama, tata, dida (djed),piti, baka, Pocoyo (lik iz crtića)
 jedino što čisto izgovara je mama, tata, dida (djed),piti, baka, Pocoyo (lik iz crtića)  

drago mi je čuti da super napredujete!!!! ima li pomaka u govoru? nisam stigla popratit koliko je dečko star, oko tri?
 drago mi je čuti da super napredujete!!!! ima li pomaka u govoru? nisam stigla popratit koliko je dečko star, oko tri?

Da, ima djece koja se tako ulijene i nemaju potrebu pričati, znaš onaj vic o Crnogorcu - nijesam imo primjerdbe... Poslušaj logopeda
 Da, ima djece koja se tako ulijene i nemaju potrebu pričati, znaš onaj vic o Crnogorcu - nijesam imo primjerdbe... Poslušaj logopeda