ovo je meni interesantno pitanje. Nedavno sam gledala u seriji The good wife (totalno realan i dubokouman životni primjer) jednu mladu odvjetnicu kojoj je karijera taman krenula, odlično joj je išlo, ali se zaručila i odlučili biti stay at home mum. Pa ju je glavna junakinja pokušavala nagovorit da to ne čini, da će požalit, a ona je rekla nešto u stilu "to je razlika između tvoje i moje generacije, moja generacija ne misli da treba nešto dokazati"
ne znam je li to samo neka glupa holivudska floskula, ali mi se čini da je stvarno, npr, Rudanicinoj generaciji bila jasna slika feministkinje kao žene koja točno misli: to, to to i to. A da je danas sve skupa malo relativnije i razlikuju se mišljenja šta sve spada u slobodu žene.
Glup primjer, ali krećući se u krugovima borkinja za ženska ljudska prava, ja sam nailazila na čudne reakcije na činjenicu da se kao hobijem bavim - pletenjem. Doslovno bi mi znali reći "pa radije pročitaj knjigu", što mi nikako nije bilo jasno, pa kad mi se čita čitam, kad mi se plete pletem. Ali to je bilo, kao, kako može pametna mlada osoba gubit vrijeme na nešto tako babski.